Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SikeresNő

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hazai vezető nők szerint a kitartás, az érzelmi intelligencia és a szakmai kapcsolatok határozzák meg leginkább egy karrier sikerességét. A vezetői pozícióban lévő nők érdekes módon a szervezeti - üzleti tapasztalatot nem tartják annyira fontosnak egy karrier indulásakor,…..
Karrier és a nők Megfontoltan! 2007.10.10 13:39:09
Döntés előtt mindenképpen gondolja át tárgyilagosan jelenlegi munkahelyi körülményeit, illetve azokat az okokat, amelyek változtatásra kényszerítik. Ha a mérleg negatív, azaz mindenképpen váltani kell, legalább ilyen alaposan vizsgálja meg azt a vállalatot, amelyre választása…..
Ha valaki úgy dönt, hogy változtat, minden esetben korrigál valamit, azaz valami jobbra vált. Az vált jól, aki a munkahely-változtatás után szakmailag és anyagilag is elégedettebb, mint korábban. Ez nem okvetlenül feltételez tényleges előrelépést a karrierlétrán. Sok példát…..
A munkahelyváltásnak számos oka lehet, a karrierlehetőségek hiányától a vállalati bizonytalanságig. A Drake Beam Morin tapasztalatai szerint legtöbbször személyes okokra vezethető vissza a váltás. Ilyen ok lehet egy új vezető kinevezése, akinek esetleg sem személye, sem…..
"Bármilyen helyzetben vagyunk is, tisztában kell lennünk azzal, hogy ma néhány hónappal tovább tart az új munkahely megtalálása, mint néhány évvel korábban" - vélekedik Cservenyák Tamás, a Drake Beam Morin (DBM) nemzetközi karrier-tanácsadó iroda ügyvezető partnere. A…..
Mit tekintünk szakmai fejlődésnek? Egy multinál dolgozó alkalmazottnak tiszta játékszabályokat kínál a vállalat: a sok-sok túlóra a hierarchia csúcsa felé tolja az odaadó munkavállalót. A droidból csoportvezető, majd osztályvezető, később esetleg divízóvezető lesz.A…..
Egy pillanatra felejtsd el, hogy mit gondolsz a megszerzett titulusokról, felelősségekről, elért célokról, végrehajtott feladatokról és munkákról! Nem a cselekedet, hanem a szakmai léteden van a hangsúly: azon, ahogyan kifejezed belső értékeidet. A karrier lényege az alkotásban,…..
  Összeegyeztethető a család és a karrierépítés? Nem megy az egyik a másik rovására?   Egy online felmérésből kiderül, hogy a legoptimistábbak a francia és az angol munkavállalók, ugyanis 72, illetve 60 százalékuk szerint jó…..
Első lépés Légy tisztában a képességeiddel! Készíts egy listát arról, mik az erősségeid. A legjobb, ha megkéred egy barátnődet, hogy legyen segítségedre. Mások néha sokkal jobban látják, mi az, ami igazán fekszik neked. Például: „Tele vagyok ötletekkel.",…..
1. Empatikusabban nézzük a világot Ha a főnöködnek hetek óta rossz kedve van, vagy egy munkatársnődet épp elhagyta a párja, te biztos, hogy szakítasz rá időt, és elbeszélgetsz velük. Miért? Mert a nőket minden érdekli, és könnyen beleélik magukat mások helyzetébe. Annak…..
Egy nő bármit megszervez, megold és elintéz, ha kell. Tud csapatban dolgozni, és mindig nyitott a változásokra. Miért vagyunk mégis kevesen vezető pozícióban? Akadnak azért jó néhányan, akik már bizonyítottak, az ő példájuk mutatja, hogy érdemes hinni magunkban, és nem…..