Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hangos be Mondo

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 'Pay it forward' (folytatás) Tegnap a ’Pay it forward’ kialakulásának története volt terítéken. Most nézzük hogyan működik a gyakorlatban. 2007 karácsonyán ezer dollárt – akkori értéken 170 ezer forintot - adományozott alkalmazottainak egy bank az…..
A 'Pay it forward' A karácsony előszobájában állva mi is egy olyan kampányt kerestünk, amely érinti is valamelyest a témát.Talán sokan ismerik a Magyarországon A jövő kezdete címmel mozikba került filmet. A lényege röviden: A film főszereplője egy iskolás kisfiú, aki…..
MARTIN JAMESDave Grohl – Nirvana, Foo Fighters és egyéb kalandok(Silenos)A főleg zenei témájú könyvekre specializálódott Silenos kiadó ezúttal Dave Grohl figurájára koncentrál. Grohlt lehet isteníteni, mint a Nirvana hajdani dobosát, lehet utálni, mint a tenyérbe mászó Foo…..
 A 'Help the Oma' kampánySorozatunk második részében egy 2010-ben, Frankfurtban indított kampányt veszünk górcső alá. Eljött az idő, hogy megismerjük a 89 éves Klara nénit, a 86 éves Charlotte nénit és a 82 éves Maria nénit. Őket vetette be titokban akciójához…..
A Don't 'Almost' Give kampány (folytatás) A kampányt a 2006-os év végén indították. Milyen megfontolások álltak mögötte? A tervezők abból indultak ki, hogy az amerikaiak igen nagy összefogást tanúsítottak a korábbi években a különböző krízishelyzetekben (pl. szeptember…..
A Don't 'Almost' Give kampányNéhány érdekesebb adományszervező kampányról indítunk rövid sorozatot, mellyel inkább az ötletet szeretnénk kiemelni – nem feltétlen a kampány sikerességét. Noha ez a kettő dolog (az ötlet és a siker) általában azt gondoljuk összefügg, a…..
5 tipp, amivel tuti elfuserálod az év végi kampányodSorozatunk befejezéséhez érkezvén vessünk néhány pillantást a lehetséges hibákra – melyeket valójában is elkövettek. Szerencsénkre mások okulhatnak belőle, így el is lehet kerülni őket. Nézzük hát mik a sikertelen…..
„Ahol embert találsz, ott esély van a szeretetre is.” – Seneca  Év végi kampányról szóló sorozatunkban most térjünk ki néhány szóval arra, hogy miért is érdemes ekkor (mármint az év utolsó két hónapjában) adománygyűjtést végeznünk. A „miért…..
Nyilatkozattétel az 1%-ok felhasználásárólIsmét fontos tennivalójuk van az 1% ügyében azoknak a civil-szervezeteknek, amelyek számára folyósított az adóhivatal 1%-os pénzt 2010-ben (továbbá azoknak is, amelyek tartalékoltak 2010-re 2008-ban vagy 2009-ben folyósított 1%-os…..
„Legyenek példák és modellek a tetteid, nem pedig egy-egy cél elérésének puszta eszközei!” – Szilárd Leó   Az év végi adománygyűjtésről szóló sorozatunkban a szervezeti kultúra és különböző eszközök szerepének elemzése után, jelen…..
"Ej, ráérünk arra még!" - Pató Pál  Az év végi adománygyűjtő kampánnyal foglalkozó jegyzet-sorozatban korábban már kitértünk a  szervezet működésére, kultúrájára, mint befolyásoló tényezőre. Most nézzük meg az alkalmazott eszközök szerepét.…..