Regisztráció Blogot indítok
Adatok
t.imre63

15 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlthéten kiruccantunk a családommal egy hosszú hétvégére Ausztriába síelgetni.  Az egész tájat gyönyörű hó borította. Egyik kedvenc évszakom a tél, imádom ahogy ropog a hó a talpam alatt. Első dolgom az volt belefeküdtem és csináltam egy hóangyalt. Mindkét nap mindig…..
Elkezdtem kísérletezni egypár hónapja azon, hogy Budapesten egyes kerületekben milyen íze lehet a csapvíznek. Akkor jutott eszembe ez az ötlet mikor névnapi túrán voltam a barátaimnál, és ahol mindig felfrissítettem magam egy pohár vízzel. Volt ahol inkább kértem helyette egy…..
„Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.” „Egyedül a fák ismerhetik a víz titkát.” (Jules Renard) „A lelkészem azt szokta…..
Alexandre Bordereau aka. Are-y0u-iN francia fotográfus és grafikus nem járt sosem fotós-és képzőművészeti iskolába, amit tud, saját erejéből, illetve kíváncsiságából fakadóan autodidakta módon tanulta meg. Bár az egyetemen azért megtanult jól bánni a számítógéppel, no meg…..
t.imre63 2011.11.22 11:09:57
Vannak olyan problémák, melyek a kertészkedési szezon végével feledésbe merülnek, aztán a következő szezonban megint belefutunk. Ezek igazából nem is problémák, hanem apró kis bosszúságok. Az ilyen komfort csökkentő bosszúságokra, hoztam néhány könnyen kivitelezhető…..
t.imre63 2011.11.22 11:08:46
Az tiszta sor, hogy a nyúl a termékenység, bujaság, vérbőség szimbóluma, de hogy pontosan miért használják a művészek előszeretettel, ráadásul mindig változatos helyszíneken és gigantikus méretben, azon sajnos még gondolkodnom kell egy kicsit. Pusztán az adott helyszín (minden…..
t.imre63 2011.11.21 15:41:04
"Talán a legérdekesebb hely –  az eddig sajnos kevésbé ismert – Andernach volt. Itt található ugyanis a világ legnagyobb hideg-vizes gejzírje.  A gejzír ca. 100 percenként tör a felszínre, körülbelül 8 percig tart és ideális időjárási viszonyok esetén…..
t.imre63 2011.11.21 15:31:33
 A hőszigetelés és a környezetvédelem, természetes alapanyagú hőszigetelések. A „hagyományos” szintetikus hőszigetelő anyagoknak magas a primerenergia felhasználásuk, azaz jelentős energiát igényel előállításuk, ami magas széndioxid kibocsátással párosul…..
Bolygónk, mint természeti entitás, már láthatóan az utolsókat rúgja. Adódik ezt többek között abból, hogy az emberiség végtelennek gondolja a növekedés határait, így városképe is a végtelen növekedésre rendezkedett be. Ez azonban a természet kizsákmányolásán túl a…..
t.imre63 2011.11.21 14:07:41
A panelzöldítő misszió újabb állomásaként változatos programokkal várta a családokat november derekán a Budapesti Művelődési Központ. A kínálatban gyermekelőadás, kreatív workshopok, civil szervezetek interaktív programjai, kiállítás megnyitó és koncert szerepelt. A…..
t.imre63 2011.11.21 13:47:42
Bár alapvetően kezdek teljesen átállni a tévéről az internetre, legyen szó akár hírekről, akár főzési ötletekről, időnként azért be-be csúszik egy kis TV Paprika, TLC, különösen, hogy a férjemnek ezek jelentik a kedvenceit. És bizony vannak olyan műsorok, amik meghozzák e…..
t.imre63 2011.11.21 13:32:49
Gyönyörűszépek az élő virágból kötött, illatozó esküvői csokrok, de az utóbbi időben csodás példákat láttam arra, hogy hogyan lehet más tárgyakkal, például brossokkal vagy tollakkal, esetleg akár levelekkel és termésekkel helyettesíteni vagy feldobni a megszokott…..
t.imre63 2011.11.21 12:35:31
 Ősztől a jelenleg 100 Mol töltőállomás mellett újabb 50 benzinkúton lehet majd leadni a használt sütőolajat.A Mol május végén indította kampányát, melynek során két hónap alatt 9,3 tonna használt sütőolajat gyűjtött össze a benzinkutaknál elhelyezett hordókban, a…..
t.imre63 2011.11.21 12:11:39
Ha a globális felmelegedés ezzel a sebességgel folytatódik, a kihalás fenyegethet bennünket. Íme az ismertető fokról fokra.1 fokos növekedés:A jégmentes tenger több hőt nyel el, és gyorsítja a globális felmelegedést; a világ felszínének egyharmadáról eltűnik az…..
t.imre63 2011.11.21 11:51:12
Tudtad, hogy október 31.-étől 7 milliárdan leszünk a Földön? Ezek a tényezők mind-mind az óriási mértékben megnövekedő vízhasználatot eredményezik. A huszadik században a vízhasználat majdnem dupla akkora mértékben növekedett, mint a Föld lakossága.De a folyamat még…..
 ÉRDEKESSÉGEK:A III. Magyarországi Klímacsúcs előtt a szervezők összeállítást készítettek azokról a károkról, amelyeket a klímaváltozás okozott. Az összeállítás a III. Magyarországi Klímacsúcs honlapján is olvasható.Amit gyermekeid már nem ehetnek: banán - A banán…..
 Kvótáért vett félezer  Mitsubishit Észtország A Mitsubishi Motors Corporation (MMC) bejelentette, hogy leszállította az első ötven új generációs, elektromos hajtású (EV) i-MiEV modellt abból az 507-ből, amit Észtország kormánya rendelt meg.Az ötven darabos i-MiEV…..
Magyaroké a Green Oscar: Raisz Iván és Barta István találmánya, a metanol előállítása kommunális hulladékból nyerte meg a “Zöld Találmányok Nemzetközi Versenyét” Nürnbergben.  A feltalálók világszervezete Nürnbergben a világ egyik legjelentősebb innovációs…..
t.imre63 2011.11.21 11:16:56
Szolár panel, vízmentes piszoár és energiatakarékos konyhatechnológia a hálózat első hazai zöld éttermében.   160 millió forintos beruházás keretében a megújuló energiaforrások közvetlen felhasználását tesztelte a McDonald’s a fővárosi Üllői úti éttermében. A…..
  Festett virágcserép készítése - Ajándék saját kezűleg Az egyszerű, legtöbbször műanyag cserépben árult szobanövényeket átültethetjük agyagcserépbe, illetve agyagcserépben lévő növényt tárolhatunk dekoratív kaspóban. Ilyen dekoratív virágcserepet, illetve…..
t.imre63 2011.11.21 10:45:52
A térség horgászparadicsomának otthont adó Lázbérci víztározó, gyönyörű, méreteit tekintve lenyűgöző: 6 millió km3 vizet tárol, átlagos vízmélysége 7,5 méter, míg a maximális vízmélység a gát előtti térben 16,5 méter. A teljes vízfelület 77 hektár. A tó a…..
A víznek nagy jelentősége van életünkben. Szervezetünk kb. 80 százalékát víz alkotja. Magyarországon a csapvíz minősége kifogástalan, ezért szerencsésnek mondhatjuk magunkat. A vízzel nemcsak egészségesebbek, hanem szebbek is lehetünk. Íme néhány jó tanács a…..
Már a bibliai Ószövetség is tesz említést a víz jótékony hatásairól, mely nemcsak a szomjúságot oldó és a tisztálkodás lehetőségeit meríti ki, hanem a víz egészségmegőrző, betegségek tüneteinek enyhítő, ill. gyógyító és szépségmegőrző szerepét is kiemeli. Az…..
Ritter Géza vezérigazgató nyilatkozata a KVTV 2011. Október 20-i hiradójában      ..
Vízszennyezés: Minden olyan emberi tevékenység, illetőleg anyag, mely a víz fizikai, kémiai, biológiai és bakteriológiai tulajdonságait (természetes minőségét) károsan megváltoztatja. A vízszennyezés következtében a víz emberi használatra részben, vagy teljesen…..