Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GML

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két havi börtön és 1,5 millió forintnyi bírság – ez jár a hibás vagyonnyilatkozatért. Persze nem Magyarországon, hanem Franciaországban. Az LMP most Magyarországon is szigorítana a törvényen – ezzel elvben nyitott kapukat dönget, hisz a Fidesz is ezt tenné. Persze csak olyankor, amikor politikai…..
1986-ban mutatta be a Lego az egyik legizgalmasabb szériáját, a Model Teamet. Nagy méretarányú, relatíve nagy elemszámú és élethű járművekről van szó. A megjelenés pillanatában mindjárt három készlet került a polcokra: egy kamion, egy terepjáró és egy F1-es versenyautó. Egyik legszebb…..
Útjára indul az "amit nem tanítottak" sorozatunk. Ezen a linken fogjátok megtalálni a sorozatot (klikk), tehát időnként majd érdemes oda is ellátogatni emiatt vagy feliratkozni a FB oldalunkra. Az ötlet onnan jött, hogy mindig mindenki panaszkodik az oktatási rendszer miatt. Az iskolában mindent…..
GML 2016.07.06 08:38:48
@hansoloka:
Normális családi hátterrel egy (két) átlag keresetből meg lehet élni.
Ha csak és kizárólag magadra számíthatsz és az egyik szülődet neked kell támogatnod, mert a testvéreidet hidegen hagyja a sorsa... Bizony a 300-350 is kevés.
Amúgy szerintem bőven jól lehet élni 200 körüli összegből. Csak nem (fél)évente kell venni 200+-os telefont, nagy autót, amire semmi szükség sincs (hisz nincs olyan messze a sarki bolt), illetve a többi rongyrázásról is le kellene mondani. Mondhatni reálisan kellene gondolkodni és máris boldogabb az ember. Mindenki mindent hitelből vesz meg ezért elhiszi, hogy van pénze. Ha van pénze, akkor jár neki a nagy tévé, a drága mobil, szép ruha, sok szórakozás. Máris belehajtotta magát egy szép kis spirálba, amiből soha nem jön ki.

Uff
Ebben a pillanatban zuhant be a postafiókomba a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium várva-várt közleménye a január elseje óta létező megyei-alapú autópályadíjakkal kapcsolatos változásokról. Sajnos továbbra is fizetősek lesznek a fontos autópályakivezető-szakaszok, így például…..
GML 2015.01.29 21:23:49
@IPG: Az nem lehajtó, de a Pest megyei matricával már nem mehetsz odáig.
Egyre büdösebb a Rezesová-baleset, ráadásul újabb tragédia borzolja a kedélyeket. Bónusz: autók! Az Égéstér 134. adásának kommentposztja. Direklink a letöltéshez...
GML 2014.08.28 13:25:51
@Leadfoot:
Csak a jobb hátsó volt más...
GML 2014.08.28 13:37:22
@Leadfoot:
Ezt mondom, sőt. Az szarabb, ha egy tengelyen más a gumi. Hamarabb veszít a tapadásból, stb...
Belsőség Ha robban a motor 2014.08.19 17:48:04
Néhány hete készült egy poszt, ahol szóba került a Top Fuel versenyzés. Abszurd dolog, amit talán a számok jellemeznek a legjobban. Például csak a csavarkompresszor hajtása 900 lóerőt emészt fel, de nem baj, mert a motor amúgy is legalább 8000 lóerős. Percenként 291 liter…..
GML 2014.08.19 18:30:49
Régi bölcsesség, de egyre nagyobb okosság, hogy, ha áram van, minden van. Elkezdtem elképzelni, hogy mit is jelent ma egy áramszünet, de gyorsan abbahagytam, mert olyan rossz volt. Lemerül telefonok, sötét monitorok és tévéképernyők, néma csönd, és még egy pati-kukit se…..
1934. Sztrájkoló munkások és rendőrök összecsapása Minneapolisban, USA...
GML 2014.07.09 16:51:19
Belsőség Ez szól ma a Totalcaron 2014.03.26 15:36:53
Ma, ha bármibe belekattintasz és megtalálod a Deezer-hirdetést, akkor tudd, hogy mi szól, ha rákattintasz a lejátszás-gombra. Nincs köztük sem technó, sem rave, sőt, valójában csak olyasmi akad itt, amit ún. hangszereken játszanak. Szóval nincs Prodigy sem, bocs. Lehet, hogy kicsit…..
GML 2014.04.08 17:38:38
@ommm: Esetleg a playlist-et nem linkelnéd be?
Belsőség Péntek este bandázás! 2012.09.20 19:40:17
Komoly protekciónk van odafent, hét közben lehet rossz idő, de a pénteki autósmozik már jó időben zajlanak -így volt ez múlt héten is, most sem lehet másképp. Lehet, hogy hűvös lesz, ezért egy pokrócot érdemes hozni.  A Zapóval mindig csak a baj van. Simon…..
Az időjárás velünk van, kezd felszáradni a város, úgy tűnik, semmi nem állhat egy a ma esti mozizás útjába. Este kilenckor kezdődik A kenguru című, 1975-ös magyar film, Budapesten, a Nagykőrösi út 162-ben, a Fővárosi Autópiac autósmozijában. Gyertek, nézzétek meg a ziles…..
Késve érkeztem. A Fővárosi Autósmozi kapuja előtt nyolckor már sorban álltak az autók, mögöttem egy újszerű Wartburg Tourist kadmiumsárga fényei zárták a sort. Bent a parkoló majdnem megtelt, ezért csak valahol hátul sikerült leállítanom a Swiftet. Nem baj, onnan is éppen…..
Tessék: a jó fej gazdag ember, van ilyen. Farmeringek helyett Lamborghini Miurákat gyűjt, minden szava tízezer dollárt ér és mégsem hordja fenn az orrát. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
TComment Így buknak le a csalók 2012.07.04 10:12:00
Azt mondja, elrántotta a kormányt, mert megijedt valamitől. Megrendezte a karambolt, kihívta a rendőrt és hazudott a bíróságon. Aztán megúszta az egészet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
GML 2012.07.04 11:31:44
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja...
GML 2012.05.24 12:56:47
@Leadfoot: Inkább csak a hitt imidzs...
GML 2012.05.24 13:13:18
@ChPh: Háát. Te tudod. De sajnos van olyan helyzet, amikor csak azért néznek le mert egy BMW/Audi/Merci amiből kiszállsz. Ha legközelebb egy új suzukiból szállsz ki (ami esetleg másfélszer drágább, mint a másik 3) akkor meg semmi baj... Itt nem nézik az emberek, hogy mennyi az értéke az adott autónak, illetve sok esetben tisztában sem vannak vele.
Egy kollégánk vett egy Fluence-t. Újonnan.
Egy másik kolléga a egy haszánált S60-at vett (8 évest) Nekem egy Laguna II van. A garázsban mégis a két használt autót nézik meg, meg irigykednek a többiek, hiába kerül kevesebbe a két használt, mint az egy új.
Dráma Danny egy gyengébb pillanatában Semmi sem csak fehér vagy fekete, ahogy a hitelválság sem. Több ezer összeomlott ember, trükközők és hitelező bankok. Tájékozatlanság vagy tudatos félrevezetés? Igénykielégítés vagy torkokon lenyomott hitel? Ez itt a kérdés. Na és az,…..
 Felhívásunk kérdezz-felelek-posztja.UPDATE: A nagy érdeklődésre való tekintettel gyorsan megtudtuk a bérsisak, transzponder (köridő méréshez) és a komplett box bérleti díját, íme:         Bukósisak – kb. 25-30 darab áll…..
TComment Totalcar Podcast 3. rész 2012.02.16 09:51:00
  Becsületensepper volt a sztárvendégünk és komoly nyomozómunkával megtudtuk, miért is hívják Formannak a Favorit kombit. És ez még csak a jéghegy csúcsa Műsorunk harmadik részének kommentposztja...
Úgy tűnik, a követési távolságot terepen is be kell tartani. A bütykös gumik által felvert por és az aránylag nagy tempó önmagában is veszélyes lehet. Itt az egyenlethez hozzáadódik az amúgy is nehezen belátható kanyar: az eredmény egy óriási tömegkarambol...
Majdnem úgy lett, hogy poszt helyett egy "Betegség miatt zárva" tábla fityeg a Közlönyön, de Adorján nem bírt magával, és lázmérővel a hóna alatt számolt egy kis váltóáttételt. Nagy szerencse ez mindannyiunknak, különben itt most az Ackermann-kormánygeometria mélységeivel…..
Ma délben a menzán Csikós kolléga megkérdezett, tudom-e, hogy mennyit futott a múlt heti Hangyász Hétfő. – Nem én – feleltem, és felidéztem magamban a levelet, amiben beküldtem a posztot a TC levlistájára "2000 jól megérdemelt oldalletöltés" felütéssel. Nagyjából ennyire…..
A Traxxas X0-1 brutálisan gyors, és legalább ugyanannyira veszélyes. Egyetlen baj van vele: csak kívülről csodálhatjuk, ugyanis az 1:7 méretarány miatt beülni nem lehet. A távirányítású modellautók királyának szánja a Traxxas legújabb készletét. A gyártó állítása szerint…..
GML 2011.12.06 13:08:06
@szemettanarba: Szerintem meg "csak" arról van szó, hogy ezen méretarán esetén a 160km/h az 1:1-ben 160x7=1120km/h lenne. Ebből fakadóan inkább az a bravúr, hogy ilyen magas fordulatszámot tud produkálni ami cirka 10000 rpm. Az rendben van, hogy mivel kisebb a tömeg, kisebb a mozgási energia, de forgó alkatrészek is kisebbek. És ezzel együtt a terhelhetőségük is.

Kérem a legközelebbi komment írása előtt - sajátmagunkból funkionális analfabétizmusunk miatt hülyétcsinálás elkerülésének erdekében - kérdezze kezelőorvosát, cikk íróját , köszönöm.
A téma nem új. Időről időre felbukkan a médiában a hír, hogy jön a használatarányos díjfizetés. Most éppen a Népszava írta meg (hálistennek elég részletesen), hogy legnagyobb valószínűség szerint 2012 júliusától a 3,5 tonna feletti tehergépjárművek ilyen rendszerben…..
GML 2011.11.30 17:05:11
A@drift: Az lehet, de abból a 100 Ft-ból jó esetben 20-30 Ft kerül ténlyegesen a útra, a többi 70-80 meg kell a "felméréshez", meg a statisztikákhoz és egyebekhez...