Regisztráció Blogot indítok
Adatok
somogyig

47 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az eredeti kép forrása: szupercella.tumblr.com Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán a TASZ-ra hivatkozva szeretett volna bejutni a hétvégi Budapest Pride felvonulás gyülekező helyszínére. A rendezők ezt nem engedték neki, amire válaszul ő egy olyan ítéletet lobogtatott, ami a TASZ keresete…..
somogyig 2014.07.11 08:50:00
@Kisebbség:
"Ha nem természeti törvény, hanem megegyezés kérdése, és senkinek sem ártanak vele. Akkor miért nem maradhat így?"
Hát éppen ez az! Ez a helyzet az egynemű házassággal is!

A francia tiltással azért nem értek egyet, mert állítólag a szabadságra hivatkozva korlátozzák a szabadságot, ezáltal ott valami mindenféleképpen bűzlik. (A helyzet megértéséhez ajánlom Alain Finkielkraut: A gondolkodás veresége című könyvét.)

"Szóval a többség zsarnoksága rossz, a kisebbségé zsarnoksága jó."
Ilyet nem állítottam sehol sem, a következtetése és az az alapján levont szintén tarthatatlan gondolatai hamisak.

Tipikus homofób gondolati mintázat a pedofília beemelése a vitába, holott annak általánosságban semmi köze a témához. Egyszerűen hülyeség, amit ír, és ezt Önnek is tudnia kellene. Nyilvánvaló, hogy a pedofília indíttatású tett bűncselekmény, az is nyilvánvaló, hogy egy 6-8 éves gyerek nem tud sem beleegyezni, sem nem beleegyezni egy ilyen aktusba, lévén, hogy kiskorú, szüleim gyámkodnak felette (NEM tulajdonolják!), és az is nyilvánvaló, hogy a beleegyezési korhatáron kívül esik egy 6-8 éves gyerek. Szintén nyilvánvaló, hogy egy 6-8 éves gyerek nem tud mérlegelni, hiszen még nem is érti igazából, mi a szexualitás. Annyi itt a nyilvánvaló tény, hogy igazából azt sem értem, tulajdonképpen miért hozta ezt Ön fel érvként bármi mellett vagy ellen. Az biztos, hogy az állításaimból ez az eset nem következik.

"Ha tisztán genetika lenne, akkor miért van jelenleg ennyi homoszexuális? Jó elismerem a gyerektelenségnél talán jobban örökölhető, de normális esetben nincs aki örökölje."
A kérdése értelmetlen. Ön szerint mennyi homoszexuális van? Az azutáni megállapítása fals. Amúgy meg ki beszélt itt genetikáról? Én nem. És hol az összefüggés a genetika és a számosság között?

"Nekem kötelező kedvelnem a homoszexuálisokat?"
Nem. Ne feledje, a tolerancia nem azt jelenti, hogy kedvelnie kellene valamit. A tolerancia a megtűrés, a békés együttélés egy adott csoportban, a másik tiszteletben tartása és az életébe való be nem avatkozás. Fordítsuk meg a kérdést: "Nekem kötelező kedvelnem a homofóbokat és az olyanokat, akik primitivitásuk okán kirekesztők és előítéletesek?" Hát nem!

"Ilyen alapon bárki járhat meztelenül, mert senkinek a jogát nem sérti, mindenki végezze a kis és nagydolgát ott ahol akarja (mondjuk az Ön ablaka alatt)."
Ne bohóckodjunk, kérem. Direkt húz be hajánál fogva ilyen példákat, vagy valóban úgy hiszi, hogy ezek tényleg következnek az állításaimból?
somogyig 2014.07.14 08:26:56
@ex-dr. vuk: Engem például az is zavar, ha mondjuk egy lány és fiú közterületen kezd csókolózni, mindenki előtt puszilgatják egymást. Noha megtehetik, és én sem gondolom, hogy közbe kéne avatkozni, szerintem ennek az ő ügyüknek kellene lennie, és valahol máshol kellene ezt gyakorolniuk. Persze, hogy kézenfogva járnak, a világ legtermészetesebb dolga két, egymást szerető ember között, függetlenül a nemektől.

Ez is kb. olyan, mint az egyik hozzászólásban a "más ablaka alá szarás". Itt egyszerűen arról van szó, hogy az adott egyén ILLEMtudó-e avagy sem. Ha jólnevelt, akkor nem tesz ilyet. És nem azért tartózkodik e tettől, mert egyébként a jogszabályok alapján ez megengedhető lenne vagy sem.
somogyig 2014.07.15 08:27:46
@ex-dr. vuk: Ez valóban így van. Tegyük hozzá, nem vezet törvényszerűen veréshez az, ha két meleg fogja egymás kezét, attól függ, mifélékkel hozza össze őket a sors... Ezért kell öntudatosnak, saját jogaikkal tisztában lenniük, és azonnal jogi lépéseket foganatosítaniuk, ha sérelem éri őket. Tapasztalható a rendőri hatalom általi - nevezzük így: - flegma hozzáállás, de ezt sem kell annyiban hagyni: jogvédő szervezetekhez kell fordulni, panasszal kell élni stb. A jogérvényesítés összes formáját fel kell használni, mert csak ez veheti rá az illetékes szerveket a törvényes eljárások betartására.
A görög köztévé és rádió bezárása kapcsán egészen érdekes összeállítást közölt az RTL Klub szerda esti Híradója. Miközben kifejtik, hogy nemcsak Görögországban érintik a megszorítások a közmédiát, hanem Nagy-Britanniában és Franciaországban is spórol a kormányzat…..
somogyig 2013.06.14 08:58:34
@multi84: az is lehet, hogy akármennyit költenének egy sorozatra, ha tehetségtelen a forgatókönyvíró, unalmas sztorit üt össze (nem mondanék címeket), akkor hiába...
Kristóf egy kiszakadt csomagolású szeletelt kenyeret cseréltetett másikra egy Sparban, ami az indokoltnál mélyebben felkavarta a személyzet lelki világát: A mai napon (2013.05.18, szombat) egy nagyon kulturálatlan eset történt velem a Wesselényi utcai 4-6-os megállónál…..
Helyszín: IMPRÓ – kreatív töltőállomás Időpont: 2013. április 26., 19 óra FRÖCCS – Interaktív lélekbúvárkodás F. Várkonyi Zsuzsa pszichológussal Szereplők: F. Várkonyi Zsuzsa, Bódy Gergő (műsorvezető), Boldoghy Borbála, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár…..
somogyig 2013.04.28 12:54:58
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
sem a pszichiátria, sem a pszichológia, sem a biológia tudománya nem támasztja ezt alá; ellenben a társadalmi előítéletek károsak az adott közösségre nézve - ahogyan a tájékozatlanság, a félelem, a homofóbia, a berögzült szűklátókörűség stb. is az.
somogyig 2013.04.28 14:17:36
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Nem, a homofóbia pusztán a saját előítéletes világkép kinyilatkoztatása. Nem az én véleményem, olvasson el bármely szakkönyvet. Az én véleményem az, hogy mindössze visszataszító. Joga van így érezni, de hogy ez a normalitás támogatása lenne... nem támogat az semmit sem. Mondom, olvasson el egy szakkönyvet és tanuljon.
„Az idő szubsztancia, amelyből vagyok. Az idő folyó, amely magával ragad, de én vagyok a folyó; tigris, amely szétmarcangol, de én vagyok a tigris; tűz, amely elhamvaszt, de én vagyok a tűz. A világ, sajnos, reálisan létező; én, sajnos, Borges vagyok.” – Az idő…..
ProgBlog Ice-T(ilos!) 2010.12.30 11:30:00
 Figyelem: felnőtt tartalom! 18 éven aluliaknak és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál dolgozó mimózáknak nem ajánlott!  Elkezdődött…A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egy szeptember 3-án, a Tilos Rádióban sugárzott Ice-T-szám kapcsán…..
I. Az idő fogalma Az egyes emberek, akiknek mindig adott az önreflexió ‑ gondolataiknak önmaguk fenoménjére való intencionálásának ‑ képessége, tehát az, hogy önmagukat létezőként és egyben létként képesek látni és láttatni, a Daseinok. Eredendő, kizárólagos…..
6. Konklúzió: az értelmiség helye a 21. században  Jelen dolgozatomban arra kíséreltem meg rávilágítani, hogy az értelmiség elcsábulása a politika iránt milyen veszélyes következményekkel járhat. A napi politizálásban való részvétel könnyen a visszájára fordulhat,…..
5. Politikai imposztorok: elődök és utódok  5.1 „A filozófia híg mosléka” A politikai gondolkodás hagyománya, fejti ki Arendt, Platónnal kezdődött és Marx teóriáival ért véget. „A politikai filozófia szükségképpen tartalmazza a filozófus politikával…..
4.5 Szolidaritás Kardinális kérdéssé válik a pragmatista filozófiát tanulmányozva, hogy tulajdonképpen mi alapján véli jobbnak a demokráciát a totalitarizmusnál, illetve, hogy a pragmatizmus mit preferál? Milyen a pragmatizmus erkölcse, milyen Rorty liberális államának az…..
4. Rorty, filozófia és politika Azok az értelmiségiek, akik az Egyesült Államokban a filozófia vagy esetleg az irodalmi katedra mellett a politikai közéletben is részt kívántak venni, választhattak jobb- és baloldal között, vagyis lényegében aközött, hogy a republikánusok…..
3. Sartre „egzisztenciája” a politikában Sartre „kalandja”, ahogyan azt ő egészen sajátos polgári-egzisztencialista töltetű fogalomként meghatározta, nyomott hagyott a 20. század polgári és marxista eszmetörténetben. Tevékenységének rövid és hosszú…..
  René Magritte: Le Pelerin 1. Bevezetés A fáma szerint Platón Az Államban lefektetett elméletét, miszerint filozófus-királyoknak kellene uralkodniuk a görög városállamokban, a gyakorlatba is át kívánta ültetni, mégpedig Szirakúza szigetén. Történt időszámításunk…..
(La défaite de la pensée) Osiris Kiadó, Horror Metaphysicae sorozat, 1996 Fordította: Dr. Vidor Pálné ISBN 963 379 142 1 174 oldal, 620 Forint Mi minden lehet része a kultúrának? Mit kell előnyben részesítenünk? Habár a kultúra kifejezés rossz közérzetet kelt,…..
 A gyermekek keresztes hadjárata „Mikor a nap feljött a földre és Lót Coárba ért – olvastam –, kénköves és tüzes esőt bocsátott az Úr az égből Szodomára és Gomorára, és elsüllyesztette azokat a városokat, azt az egész vidéket, a városok minden…..
Kafka explained by Kurt Vonnegut Bevezetés Hogy a dolgok miért mennek úgy, ahogy, az emberek különböző utakon próbálták feltárni, leírni és megmagyarázni. A teológus Istent tette meg első és utolsó okká, a természettudós a világ dolgainak szerkezetét és a dolgokat mozgató…..
(Was ist Aufklärung?) In: Michel Foucault: A modernség politikai-filozófiai dilemmái, a felvilágosodáson innen és túl, MTA Szociológiai Kutató Intézete, Budapest, 1991 Fordította: Szakolczay Árpád ISBN 963 8302 09 7, 118 oldal  I.1784-ben a Berlinische Monatschrift azt a…..
Nem túlzás azt állítani, hogy a fantasztikus irodalom termékeiben, legyen szó regényfolyamról, vagy csak egy néhány oldalas novelláról, az emberi nem zabolátlan, szabadjára engedett fantáziája nyilvánul meg. Ez a kreativitás, amely távoli helyekre és időkbe, felfoghatatlan…..
(Über Wahrheit und Lüge im aussermoralischen Sinne) In: Athenaeum I. 1992. 3. T-TWINS Kiadó, 1992 Fordította: Tatár Sándor ISSN 1215-5144 1. A megismerés kitalálása volt a leghazugabb pillanata a „világtörténelemnek”, ám aztán végül az okos állatok mind elpusztultak.…..
Ki gondolta volna 20-30 évvel ezelőtt, hogy a számítástechnika válik a tudomány egyik leggyorsabban fejlődő ágává? Hogy egész szobákat megtöltő iratrengeteg és egész épületnyi nagyságú számítógép a nem túl távoli jövőben egyesül egy mindössze 3-4 kilógrammnyi…..
(Introduction à la littérature fantastique) Napvilág Kiadó, TÁRStudomány sorozat, Budapest, 2002 Fordította: Gelléri Gábor ISBN 963 9350 02 8 170 oldal, 1600 Forint 1. Az irodalmi műfajok Egy műfaj sajátosságainak meghatározása során lehetetlen az összes ahhoz kapcsolódó művet…..
Előszó A bibliográfia három nagy szakaszát egyrészt a Nietzsche-fordítások jegyzéke, másrészt a Nietzschéről és a nietzschei filozófiáról szóló könyvek, cikkek, tanulmányok adjkák ki, harmadrészben pedig egyéb, kapcsolódó kiadványok is olvashatók Nietzschével releváns…..
(Antwort auf die Frage: was heisst Aufklärung?) In: A vallás a puszta ész határain belül és más írások, Gondolat Kiadó, 1980 Fordította: Vidrányi KatalinForásszöveg (PDF) A felvilágosodás kilábalás a magunk teremtette kiskorúságból, merészség arra, hogy ne mások vezessenek,…..
John R. Searle Elme, nyelv és társadalom – A való világ filozófiája című könyvében leszögezi: létezik tőlünk független, külső világ, és – habár korlátok között – megismerhető ez a külső valóság. Könyve lényegében szintetizáló mű: összefoglalja…..
Philosophy and Social Hope Fordította: Krémer Sándor és Nyírő Miklós L'Harmattan Kiadó, Budapest, 2007 ISBN 978 963 9683 48 5 332 oldal, 2800 Forint Az alábbiakban a könyv bevezetője és az első nyolc fejezet kivonata olvasható.   Bevezető A relativisták szembehelyezkednek azzal…..