Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vierre_

0 bejegyzést írt és 566 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kraftwerkről, Ralf Hütter és Florian Schneider düsseldorfban alakult zenekaráról ma már szinte lehetetlen anélkül beszélni, hogy ne lógna ott felettünk - mint Damoklész kardja - a Kraftwerk hatalmas hatása a kortárs könnyűzenére. Még jobban megnehezíti a dolgunkat, hogy a Kraftwerk nem csak saját…..
Vierre_ 2018.02.21 22:49:12
@Rush2112: de a Hall of Mirrors viszont az, a költőiség és a minimalizmusban tökéletesen elkapott egy dallam keretein belül. Zseniális. Kivi vagyok, piros leszek? :D
Fekete halálként végigsöprő eurodance, Németország kulturális újrafegyverkezése, girl power, lógó gatyák és dalszövegnek hazudott gyermekmondókák - a magyar dalok után ezúttal a 90-es évek emblematikus külföldi slágerei dübörögnek a Page Not Found történelmi stúdióblogon, és már kedvet is kaptunk,…..
2001. november 17-e van, a helyszín az elegáns los angelesi Westwood negyed. Egy felső-középosztálybeli gimnazistát a szülei egyedül hagytak éjszakára. A tinédzser kihasználta az alkalmat, és meghívta a barátait, illetve az évfolyamtársait bulizni. Több tucat 15 éves volt azon az udvaron, és…..
1989, július 25., Chicago. Mary Ann Harris délután elment az édesanyja házába, hogy gondoskodjon róla. Furcsának találta, hogy az ajtó nem volt bezárva, és hogy az anyja, az afroamerikai Mary Harris nem reagál a köszönésére. Amikor bement a hálószobába, az agyon megtalálta az idős hölgy holttestét.…..
Ez az írás egy kis megemlékezés, merengés, és a por lesöprése egy huszonéves, magára hagyott fóliánsról. Nem a múlton rágódás, nem kesergés, és legfőképpen nem vádirat. Számomra a M.A.G.U.S. egy öreg barát, a maga megrögzött hibáival. Közel 20 éve ismerem és szeretem ezt a világot, a játékot, a…..
Vierre_ 2017.04.02 19:06:05
@nem várt fordulat: Igen, ez az alapja az utálatnak, meg is értem a dolgot. Azt hiszem itt is a legigazabb, hogy játszani és ismerni-olvasni gyökresen más. Én imádtam olvasni- a regényeket, a kiegeket, a szabálykönyveket, valószínűleg ezért szeretem.
A D&D sosem állt annyira közel a szívemhez, persze Drizzt-en nőtt fel mindenki, meg a Sárkány krónikákon, jó volt szerettem, de sosem annyira mint Kyriát. :)
És persze ott a KÁOSZ - ahol a könyek is jók, alapvetően a játék is jó, de még sem ragadt meg annyira.
Szóval igen, a M.A.G.U.S túl van szabályozva, ezer kocka, tiszta 40K asztali, viszem a Tyranidákat aztán dobok ezer kockával, hátha abbó húsz hatos. :)
De ez van, nincs mit tenni, a Zászlóháborúk nekem akkor is a kedvenceim közé tartozik.
1969. december 7., a Mexikóvárosi Női Börtön.  Zsúfolt vasárnapi látogatási nap volt ez, ennek ellenére minden jól ment. Nem volt sem verekedés, sem lázadás, az őrök is nyugodtak voltak. Este megtartották a szokásos létszámellenőrzést, és megdöbbentő felfedést tettek: eltűnt az egyik rab. A zűrös…..
Luis Alfredo Garavito A kolumbiai Luis Alfredo Garavito kegyetlen ragadozó volt, aki La Bestia ("A Bestia") néven híresült el. Az 1990-es években Kolumbiában és Equadorban is tevékenykedett. 6 és 16 év közötti utcagyerekeket szedett fel, akiket megkötözött, megerőszakolt, megkínzott és elvágta a…..
Most komolyan senki se köszönti ma Sólyom Lászlót, miközben Árpibával minden kerek szülinapján tele volt a padlás? Igazságtalanság, helyre tesszük. Isten éltesse tehát Sólyom Lászlót 75. születésnapján. A jeles nap apropóján jó egy kicsit kiszakadni a mocskos hétköznapokból, visszagondolni a…..
1986. június 11. Seattle, Washington állam. A 40 éves bankmanager, Susan Snow (1. kép) reggel bevett két erős Excedrin fájdalomcsillapítót. Ez nála megszokott volt. Kávé helyett szedte őket, a bennük lévő koffein segített neki ébren maradni. Ám aznap a dolgok nem mentek terv szerint, és Mrs. Snow…..
Egy kifejezetten jó egyéni és egy nagyon vicces csoportos produkció, hét felejthető vagy kifejezetten rossz előadás és a műsornak egyre többet beszóló zsűri (amibe egy új tag is érkezett) - erről szólt a Sztárban sztár vasárnap. A TV2 zászlóshajója, ami egy kurva drága jachtnak tűnő, de a valóságban…..
Vierre_ 2016.10.18 20:32:11
@sixx: milyen hisztis lettél. Régen sem a humorodért kedveltem a tevékenységed, szvsz az nincs, vagy nem osztod meg velünk, akkor is megvolt a -höh ne szólj be és azt csinálok amit akarok - de bizony itt közben valahol mélyebbre ment a dolog.
Nem tudom, hogy szokott-e úgy kritika érni, hogy az téged betalál, vagy egyáltalán elagyalsz rajta anélkül, hogy egyből kalapáccsal indulnál a dolognak, remélem igen, de egy biztos, a mostani megnyilvánulásaid nem ezt mutatják. Blog és a tiéd, tudom, tyuhuuu, na de még is, fiatalember, ugyan azt csinálod, mint Hajós, beleállsz és bután reagálsz. Én a helyedbe vagy nem reagálnék senkire, vagy nem csak ilyen hmmm gyermeteg visszaszólogatós kommentekkel virítanék. Ez az út nem jó, szerintem térj le róla.
"A szükség törvényt bont!" tartja a mondás. Ez különösen igaz volt az 1929 és '33 közötti, hírhedt időszakra. Akkoriban rengeteg ember vállalta a bűnözést is, csak hogy megéljen. Most kiválogattuk a nagy gazdasági világválsáb legismertebb bűnözőit. A Barker-Karpis banda A bűnszövetkezetet 1931-ben…..
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
Vierre_ 2016.08.17 14:27:50
Régi poszt, de most találtam meg, saját szorongásom okán. Régebben, amikor fiatalabb voltam, lazább és az élet nem szorított rám pánikrohamokat, amiket végül lekűzdöttem, de a határaimat szűkebbre kellett vennem ezáltal, nem okozott problémát a 160 km/h. Azonban most vettem egy használt autót és a sztrádán egyszerűen képtelen voltam a jobb szélső sávban 90 km/h-nál gyorsabban menni. Ahogy kimozdultam a komfort zónámból, jött a pánik, a pánik, hogy az adott sebességnél nem tudom már kordában tartani az autót, ha baj van, megcsúszik, durrdefektem lesz, gyerekek ülnek mögöttem stb. stb. Tudom, hogy kínos, és rendkívül kellemetlen, tudom, hogy mindenki utál, így beállok egy kamion mögé, ott kutyát nem zavarok és lejutok oda, ahová akarok anélkül, hogy szétszoronganám magam. Jöhetne a jogos kérdés, hogy akkor minek vezetek? Egy, mert szeretek, nincs bajom a városi közlekedéssel sőt, kettő, mert el szeretnék oda jutni, amit elhatározok, amit megálmondok magamnak. De nem megy 90 fölött, nagyon sajnálom. Végtelenül nyomasztanak a mellettem elhaladó 160-al robogó autósok, de nem azért, mert ők gyorsak, hanem, mert zavarom őket, tudom jó. Ti poroszkálásnak élitek meg a 90 km/h-t, én nem így gondolom. Nekem a 90 km/h kevésbé halálos, mint a 160. Én így döntök, nekem ennyi fér bele, én vagyok az az ember, akit minden férfi vezető gyűlöl, mert azt hiszem, hogy a férfiak azok, akik ezt nem bírják elviselni, van ebben a sebesség dologban egy jó nagy adag maszkulinitás. DE. 90-el fogok menni akkor is, ha gyűlöltök, mert ÉN így érzem magam biztonságban és senki kedvéért nem fogom ezt a biztonságot félredobni. Sajnálom.
A fenti videón John Logan, a sorozat alkotója/showrunnerje búcsúzik a rajongóktól, kissé váratlanul, mert semmi jelem nem volt annak, hogy a Penny Dreadful idén, a hétvégi évadfináléval végleg elköszön. Sőt, pár hónapja a negyedik évadról voltak hírek, amiket ugyan nem…..
De most komolyan, csak nekem újdonság, hogy van olyan cucc, amivel simán ki lehet javítani a kőfelverődés okozta sérüléseket – amelyek amúgy simán tovább is repedhetnének – a szélvédőkön? Nemrég bukkantam az alábbi videóra, némi keresgélés után pedig kiderült, a hazai autós boltokban is lehet kapni…..
Vierre_ 2016.01.21 08:30:15
Megint nekem jutott a szombati Hungary's Got Talent. Érdekes dolog ez a tehetségkutatós műfaj, mert itt sosem tudod vérbe és epébe mártott tollú néző-recenzorként, hogy a falat fogod kaparni az unalomtól, miközben szidod a kollégáidat, amiért rádlőcsölték ezt a szánalmas…..
Minden többhetes showműsorban eljön az az adás, amikor az ember besokall, és már nem kíváncsi a nőnek sminkelt szakállas férfiakra, a hangokkal derekasan küzdő énekesekre és az idétlen bűvészekre, és az sem hatja már meg igazán, amikor valami valóban jót lát, olyat, amit még…..
Vierre_ 2015.11.10 23:51:36
@ide nem jöhet csak úgy be: nagyon sokat gondolkozom ezeknél a műsoroknál a közönségen is. Ők kik? Komolyan kérdezem. Mint régen, napi 3000 HuF-ot fizetnek nekik vagy valóban közönség? A zsűrit én nem bántom. Nincs bajom velük, teszik a dolgokat. Én a dramaturgiát bántom. Imádom ha valami szépen megkoreografált, de mellette impulzív, itt ott spontán és néhol improvizatív. Ezért bírtam egy darabig a Beugrót - egy darabig és ezért bírom még mindig jobban - sokkal, a Sztárban sztárt - istenem, ez a műsorcím, ez kiborít, leírni is fáj, de ez van. A profizmus nem baj, sőt, de ez a műsor, a Talent, nem profi, hanem másodpercre kiszámított matematika. A matematikát is imádom, nem arról van szó, de nézni, az fáj, művelni, az igen, az jó.
Toronról nem írtál semmit, arról mit gondolsz? :D
Amikor kiderült, hogy a TV2 folytatja az Édes élet című konstruált reality műsorát, aminek már a műfajmeghatározása is egy kész csoda ugye, hiszen megalkotott valóságról van szó, aminek annyi köze van a természetes, spontán, azaz valós eseményekhez és történésekhez, mint…..
Mintha csak összebeszélt volna az RTL és a TV2, a Got Talent szombati adása után a Sztárban sztár vasárnap untatott halálra, pedig a műsor ne volt sokkal rosszabb, mint a múlt heti, sőt, egyszerűen csak most lett tele a tököm vele és jutottam el oda, hogy a következő két hetet…..
Én egy szórakoztató műsoron röhögni akarok. Nem elmélkedni, nem elgondolkodni, nem jobb emberré válni és tanulni valami Nagy Dolgot, megtudni magamról, esetleg a világról valami olyat, hogy a fal adja a másikat, lófaszt. Röhögni akarok, és kész. A magyar tévék műsorán…..
Vierre_ 2015.11.03 00:36:29
@orgyen: még csak az kéne, vagy egy kis Trottel, hej be szerettem is azt. Megabizottság mi? Kis Vidámpark? URH?
Vierre_ 2015.11.03 00:39:42
@JohnRossEwing: nyugi mindannyian tudjuk hogy üvölt, azt egy szinten, a színészkedés nem megy, csak egy szinten, a hang is, csak egy szinten, persze ezeket alapvetően magas szinten, de csak egy szinten. Csak valamiért őt most szeretni kell vagy mi. Elismerni.
Ha a múlt heti adás az volt, amiben nagyjából minden stimmelt, akkor az e heti meg az, amiben két, na jó, három produkciótól eltekintve nem nagyon jött össze a dolog. A Wolf Kati köré felépített produkció valóban szuggesztív volt, de az átlényegülésből az énekesnő pont nem…..
Az eheti kiadás a cukiságra, a bikicsunájozás énekes-táncos-erőemelős változataira és egy testmódosító brigád sokkolónak szánt előadására épít várat, de a mocsár ezt is elnyeli, még mielőtt leégne az egész kóceráj. A nyilvánvalóan csak díszítőelemnek szánt…..
Vierre_ 2015.10.25 12:39:15
@capacete: megnéztem, Zseniális :D
Vierre_ 2015.10.25 12:40:37
@sixx: vágom, bele is gondoltam, de megéri és ne mondd, hogy nem flesselted közben, morcos fizimiskád, ha nem látta senki, nem húzódott itt-ott vigyorra, titokban. :D
Vierre_ 2015.10.25 14:00:43
@ghck: Az van, hogy a mostani trükkökhöz a mai világban erre szükség van a technológia miatt. Erről egyszer láttam egy kisfilmet és igen, első blikkre jön a lázadás, hogy na de bezzeg régen, Rodolfó meg a többiek, de az az igazság, hogy ha jól csinálják és él a varázslat, nem mindegy? Nem csak erről szól, nem csak ez a lényeg, viszont a bűvész csal, vagy így, vagy úgy. Régen máshogy, most így. Addig amíg elhiszem, engem nem zavar.