Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tio

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A kortárs képzőművészet Giró-Szász Krisztina MTV-s műsorvezető számára olyan, mint a szex, amivel egy közönségbarát televíziónak foglalkozni kell, hiszen érdekli az embereket. Viszont mégsem lehet, hogy képernyőn mutassunk sikamlós dolgokat, esetleg direkt módon…..
tio 2011.10.14 06:59:19
Kedves András!

Ez most nagy melléfogás volt.
Engedd meg, hadd idézzem egyik megjelent blogot itt is "blublu" tollából.
Ezt is érdemes elolvasni, amikor hirtelen felindulásból, csak politikai okokból - ne haragudj a kritikáért - de nagyon pongyolán összedobott cikkedet közkinccsé teszed. Úgy érzem, ez a cikk méltatlan egy jó liberális újságíró tollából. Ennél te okosabb vagy. Vagy nem?

Nem tudom, az utókornak fent marad-e, de a KORTÁRS 1. adásának üdítő hangulata után William Kentridge-ről szóló összeállításuk nagyon magas színvonalú, átgondolt, értelmiségi nézőnek való műsor volt.

és íme Blublu levele.

Kedves András,

nehéz néhány mondatban megfogalmazni cikkeddel kapcsolatos gondolataimat, de mindenképpen szeretném hangsúlyozni, hogy bár meglátásaidat általában éleslátásúaknak látom, nem értem, hogy pont most, egy ilyen műsorral kapcsolatosan kerülnek elő ellenérzéseid. A szakmában dolgozom, sok szempontból találkozom a kortárs (magyar) művészettel: jobb pillanataival, és a rosszabbaival is - itthon, külföldön -, és kifejezetten üdítőnek találom, hogy végre egy "széleskörű rálátással" - legalábbis az átlagnál szélesebb körű rálátással - , bíró műsor jött létre, ahol képesek szép képekkel, jó vágásokkal és normális zenékkel aláfesteni egy, egyébként nem mellékes kortárs diszkurzust folytatni. Kifejezetten érdekes dolgok hangoztak el a beszélgetésben - nem helyesen emelsz ki néhány részt. Lehet, hogy a dolog régóta nyűglődik, mármint a Budapest Villa története, és lehet hogy Neked kulturális újságíróként nem sok újat mond (nekem sem, de legalább jól esik ezt magyar nyelven hallani, tudván, hogy az emberek 99%-a hallani sem hallott ezekről a dolgokról), szóval ebben az esetben kissé túlságosan személyes "objektíven" nézed a kérdést. Persze, blog... de szerintem az aranymetszés és egyéb egyre kevésbé minősíthető műsorok terén csoda, hogy van egy ilyen, ahol a hétköznapi magyar ember láthat impulzív képeket, megmutat egyáltalán egy élőképet egy városról(mikor láttunk utóljára ilyet a magyar köztévén?), és mivel képzőművészet, építészet, design, stb... szerintem mindez, amit láttunk belefér - kell a levegő. Hibák, csúfondáros mondatok mindig vannak (bár jobb, ha nincsenek), itt is természetesen, de azt gondolom, jó ha ilyen mértekben lehet egy picit kalandozni ebben az egyelőre intellektuálisan szörnyen szürke országban...

Üdv,

Blublu