Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IKL

0 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az IKL egyszer (lehet, hogy többször is) kifejtette nekem, hogy milyen gáz nyugati emberként a buddhizmusban meg az ilyen keleti tanokban keresi az élet értelmét, hiszen egyrészt nálunk is van spirituális hagyomány és abban is vannak hasznos dolgok, másrészt a mi gyökereinktől,…..
IKL 2015.05.20 06:54:46
@Galaxhopen: Valahol Einsteinnél és a 3. világháborúnál elvesztettem a fonalat, de ha még a gyerekesek is azt mondják, hogy nem vagy Manci, akkor biztosan úgy van, csak lélegezz lassan és mélyeket. (Viszont isteni ötletem van: nem akarod a neved Galaxophem-re változtatni?)
IKL 2015.05.21 21:02:39
@isolde: Na jó, ezt elfogadom. Nagyon igyekezz, mert szigorú vagyok. (Úgy kell kérni, hogy "ben cotta" és akkor megfőzik rendesen.)
isolde Akkor most a halálról 2015.05.06 15:59:40
Egy dolgot tudok mondani (az éjszakai alváson kívül), amit határozottan és valószínűleg mindörökre elrontott bennem a gyerekvállalás. Nem, nem a testem, az isteni szerencse és némi sportolás mellett számomra elfogadhatóan nézek ki, jó, nem a tizenhét éves kori alakom van, de…..
IKL 2015.05.08 19:54:25
Nem lehetne, hogy ne az legyen, hogy írok egy megjegyzést és utána hat másikkal együtt, ömlesztve jelenik meg mondjuk ötödikkként, ahol már semmi értelme és még hülyén is néz ki? Csak kérdezem.

(Mondjuk az is egy megoldás, ha nem kommentelek, de az a rossz hírem van, hogy most pár hónapig sok időt töltök unalmas és monoton munkával a számítógép előtt és 15-20 absztrakt elolvása után valamivel el kell szórakoztatnom magam.)

Az, hogy nincs nagy kedved meghalni a gyerek miatt, abban szerintem semmi meglepő nincs, hát felelősnek érzed magad érte. Én nem tudok elépzelni olyan életkort sem, amikor az ember könnyedén veszi, ha meghal az anyja vagy amikor jó szívvel hagyja ott a gyerekét. (Jó, kivéve, ha 110 éves és húsz éve demens szobanövényként vegetál szegény.) És mivel soha nem tudhatjuk, hogy mikor halunk meg, az esélye soha senkinek sem nulla, ezért érdemes figyelni folyamatosan, minden életkorban, minden nap arra, hogy túl nagy lelkiismeret-furdalás ne maradjon, ha mondjuk most itt felfordulok a számítógép előtt.

Szerintem egyébként az is egy említésre méltó pont, hogy talán a közép-kelet-európai kultúra különösen sötét és tragikus színben tünteti fel a halált. Árdekes belegondolni, hogy vannak olyan kultúrák, ahol majdnem ünneplik, ha valaki meghal és ugyanaz a halál itt is, ott is. Szerintem a halált sokkal nyitottabban és természetesebben kellene kezelni már egészen kisgyerekkortól kezdve.

Az értelmetlen, korai halál valószínűleg elég nehezen feldolgozható, de egy szépen leélt, teljes élet végén meghalni talán lehet szépen és nyugalommal. Engem sokkal jobban aggaszt az az életminőség, ami az emberek halála előtt várható (illetve a rossz életminőségben eltöltött idő hossza), szerintem elsősorban ettől félünk, amikor a haláltól félünk, nem a halál bekövetkezte utáni állapottól. Meggyőződésem, hogy jelentősen tudná csökkenteni a halálfélelmet, ha lennének könnyen hozzáférhető profi centrumok, ahol szép körülmények között, magas színvonalon fájdalomcsillapítják és nyugtatják a haldoklókat.

Ja, az meg, hogy repüléstől félni... Mindenki tudja, hogy az autóbaleset sokkal-sokkal gyakoribb, én életemben nem aggódtam egy percig sem repülőn, ellenben egy hosszú autóúton kifejezetten rossz érzésem tud lenni és sokkal jobban aggaszt, ha mások mennek hosszú autóútra. Mindneki hallott az ismeretségi körben olyat, hogy autóbalesetben halt meg/rokkant le, de olyat, hogy lezuhant a repülővel, kisiklott vonattal, elsüllyedt hajóval... Autó. Busz. Ezek a legveszélyesebbek, főleg a tahók országában, ahol majd mindenki ért hozzá, hogy két sör után ő még csukott szemmel is levezet a Balatonra. Na ha egy ilyen elcsattan valakivel és abból halálos baleset lesz, na az igazán kiborító, arra nem tudok mit mondani.
IKL 2015.05.09 07:54:57
@isolde: Engem megnyugtatott, hogy őrült volt és direkt csinálta, mert a csavar bármelyik gépben elrepedhet, viszont annak az esélye, hogy pont egy pszichopata vezesse a gépedet, az azért úgy gondolom, nem túl nagy. Illetve azt meg lehet oldani, hogy a pilóta bejusson kívülről is valami ujjlenyomat olvasóval vagy ilyesmi.
Van egy barátom, aki maga is repülget és vannak profi pilóta haverjai és ő mindig maximálisan megnyugtató dolgokat mond. Én legtöbbször wizzair-rel repülök és pl. rájuk azt mondta, hogy szigorúbbak a biztonsági standardjai, mint anno a malévnál volt és hogy a nagy, nemzetközi fapados légitársaságoknál azért vannak nagyon szigorú biztonsági szabályok, amin minden alkalommal ötszázszor végigmennek tök komolyan, mert sokan és idegenek dolgoznak együtt, nem csúszhat be semmilyen kommunikációs vagy akármilyen hiba. Állítólag rigidebbek, mint egy kisebb, összeszokottabb (akár drágább, nem fapados) csapat.
isolde A mai fiatalokról 2015.04.21 11:11:39
Kigyúrt, jó kiállású, fiatal férfi 1.: - Én mondjuk jobban szeretem pipában szívni, mert akkor nem annyira káros, inkább direkt egészséges, kevesebb az égéstermék. Kigyúrt, jó kiállású, fiatal férfi 2.: - Hogy érted? Férfi 1.: - Akkor nem kell keverni dohánnyal, és nincs…..
isolde Jobbára pozitív dolgok 2015.04.19 16:19:57
Még decemberben azt mondta az L., hogy tök jó, hogy mindig pozitívan írok a gyereknevelésről, nemrég meg azt mondta a Human, hogy milyen érdekes, hogy mindig negatívan írok a gyermeknevelésről (mármint nyafogok). Jé... Nem gondoltam, hogy akár negatívan, akár pozitívan…..
IKL 2015.04.21 12:55:37
@Merylla: Hát nem tudom, ahova én járok kondizni, ott például van egy tök normális gyermekmegőrző felügyelőlánnyal és alig használja valaki. Néha-néha látok az öltözőben kisbabás/kisgyerekes nőt, de nagyon ritkán, pedig oda nyugodtan lehet menni és nem a világ végén van, jó közlekedéssel. De most kíváncsiságból beírtam egy másik nagyobb fitness-láncot és ott is van nagyon szép gyermekmegőrző, szóval szerintem ezt a részét hagyjuk inkább.

A munka, az tényleg probléma, ezen már én is gondolkodtam sokat, de akkor legyen szó erről.

Legyenek cikkek arról, hogy a politikának és a munkáltatóknak most már fel kell ismernie a magyar a munkavállalók ezen igényét. Nézzen utána az újságíró annak, hogy például az ezen a téren legendásan jó Svédországban milyen a szabályozás pontosan és ebből reálisan mi illeszthető be a magyar szabályrendszerbe.

Legyen cikk arról, hogy például kapjon adókedvezményt az a cég, aki kisgyerekes nőt foglalkoztat csökkentett munkaidőben, motiváljuk a munkáltatókat különféle pályázatokkal és támogatásokkal és akkor ez így tök jó.

De az, hogy folyamatosan azt kell hallgatni, hogy jaj de nagyon rossz minden és gyereket nevelni borzasztó nehéz és nehogy azt hidd, hogy ez majd jó lesz, mert (és akkor jön a kínszenvedés érzékletes lírása), az egyrészt értelmetlen rinyálás, másrészt unalmas és egy dózis felett meg még elég irritáló is. Arról nem is beszélve, hogy komolyan csökkenti a nem szült nők kedvét a gyerekszüléshez.

Így is mindenki húzza a családalapítást, amíg csak bírja, nem kell tovább rontani a helyzetet.

Most írt Isolde arról, hogy a sírás-rívás és az önsajnálás mennyire átveszi a problémamegoldás helyét a magyar társadalomban. Szerintem ez elég jó illusztráció hozzá.

Egyébként nagyon félve megyjegyzem, hogy nekem egy csomó ismerősöm mondja azt, aki nem rég szült, hogy azért nem kell ebbe belehalni (az egyik egészen pontosan azt mondta, hogy nagyon rég volt ennyi ideje és tök élvezi), szóval szerintem ember- és gyerekfüggő (és valószínűleg férjfüggő is), hogy ki milyennek látja ezt a helyzetet.

Persze, vannak nehézségei. Oké. Értjük. Tudjuk. Szerintem tudjuk, de ha nem olvasott még mindenki ezermillió cikket erről, akkor valóban nincs igazam.

De mondom, tőlem mindenki arról ír cikket, amiről akar, szabad ország, csak míg a legtöbb túlpörgött témának legalább nincs káros mellékhatása, ennek szerintem van.
IKL 2015.04.21 15:59:58
@isolde: Azért ne mondd, hogy sose hallottad, hogy kemény munkával felneveltelek, aztán mi lett belőled. Én mondjuk nem hallottam, csak a kis kockás füzetről, amit azóta is törlesztek utazásokkal és koncertjegyekkel, de állítólag még sehol nem tartok. :)

A Kismama magazin kiválóan alkalmas ablakpucolásra, a pelenkareklámba meg nyilván nem idegbeteg anyát tesznek, aki épp a férjével veszekszik, miközben ordítva bőg a gyereke. Nehogy már ez legyen a tájékozódási pont. A szülők és a kolléganők meg valószínűleg egyszerűen csak élvezték és nem a nehézségek maradtak meg.
IKL 2015.04.21 17:58:49
@isolde: Mondjuk erre nem gondoltam. Nekem Anyukám gyakran emlegeti a suttyófejű korszakomat (olyan 4-5 éves koromban), biztos akkor rontottam el a viszonyunkat.
Az van, hogy én többnyire szeretek problémákat megoldani. És értetlenül és bosszankodva szoktam nézni, amikor más meg nem.  Kezdjük az alapokkal. Van az embernek az úgynevezett megküzdési stílusa, ez azt jelenti, hogy ha nehézséggel szembesül, akkor jellemzően hogyan reagál. A…..
IKL 2015.04.16 17:08:46
www.youtube.com/watch?v=u3wx6Kz2FMI

(Egyébként meg két konstruktív kérdésem lenne: 1. Ki nem szarja le, hogy mikor született Seril? 2. Miért nem mondjuk azt Serilnek, hogy "ne okoskodjál Seril, hanem válaszoljál, mint egy normális ember"?)

Észrevételem is van: Isolde bejegyzése érvényét veszti, ha kiderül, hogy itt mindenki egy óriás Winston Wolf.
isolde Bruges képekkel 2015.03.04 15:35:44
Bruges egy középkori kisváros, aminek a középkori része szinte teljes egészében épen maradt. Első pillantásra úgy néz ki, mint valami tündérmese, kis házikók mindenütt ablakocskákkal, tornyocskákkal, csipkével és csokoládéboltokkal. Macskakő, hidacskák, hattyúk. Emellett…..
IKL 2015.03.04 21:27:11
@isolde: Kétszer voltam Bruges-ben és nem sikerült bemennem ide egyszer sem... :S

Bologna Európa legrégebbi egyeteme és az egyetemi múzeumban van egy kiállítás a középkori szülészeti iskola makettjeiből. Teljesen kész voltam tőle, vagy száz makett mindenféle szülészeti szövődményről az abruptiótól kezdve a KZS előesésen keresztül az elhanyagolt harántfekvésig, tökéletesen, de úgy, ahogy ma nem tudjuk elmagyarázni. Én akkor el voltam ájulva a középkor tudásától. Persze, vannak a kínzeszközök, de azok ma is vannak, csak ma kicsit kisebbek, szépen csillognak és az van rájuk írva, hogy Aesculap. :)

www.youtube.com/watch?v=5S7r4kVBtok
Ott van a "la scuola di ostetricia" c. kép, ott látszik.
isolde Valódi kaja 2015.03.03 11:29:46
Addig is mesélek a kajáról: küldött nekem a Házikó dobozebédet, hogy egyem meg és írjak róla.  Kevésbé tájékozottak kedvéért elmesélem, kik ezek: fővárosi fiatalok, akik ételkészítésre adták a fejüket, az alapanyagokat mind maguktól a gazdáktól veszik, nem használnak…..
isolde Bah 2015.02.22 21:42:51
De most komolyan, ez tényleg ennyire szokatlan / patológiás, hogy egy házasságban a két félnek saját pénze is van? Az egyetlen elfogadható verzió a mindenünk közös, persze drágám, használd nyugodtan a tusfürdőmet? Ha nem közös a bankszámlánk, akkor az nem is igazi kapcsolat?…..
isolde Onebillionrising!!! 2015.02.12 15:23:51
Gyertek táncolni a nők elleni erőszak ellen vasárnap a Vigadó térre! Én megyek, lehet, hogy viszem a Lányt is, ha jó idő lesz.  Akik nem tudják, miről beszélek: 2013-ban volt az első, és azóta is minden évben van: az egész világon ugyanazon a napon nők táncolják el ugyanazt a…..
A költözéssel meg úgy állunk, hogy a Lány beteg lett, mellesleg én is, de az ő betegsége borította fel eredeti terveinket kissé, mivel nem tudott menni a családi napközibe. Így dobozolás és konyhabútor-rendelés helyett otthon nyűglődtünk és nem aludtunk éjszaka, ő, mert fájt…..
isolde Főleg leendő költözés 2015.01.12 12:54:44
Kaptunk kulcsokat az új lakáshoz, teleraktunk százezer dobozt a cuccainkkal, így mindenhol dobozok vannak, még mindig elképesztően sok holmi nincs bedobozolva, belázasodott a Lány és taknyos, és én is taknyos vagyok és rettenetesen fáj a torkom. Ezért a Lány nem tudott bölcsibe…..
isolde Főleg könyvek 2015.01.03 15:39:38
A könyvek szeretetére neveljük a Lányt. Egyelőre itt tartunk:  Anyukám: - És, mi volt a könyvesboltban? Lány: - Egér!!!!Anyukám: - És még mi volt? Lány: - Csengettyű!!!Anyukám: - És még? Lány: - Bácsi! Csengettyű! Bácsi! Csengettyű!!! Az a sztori, hogy Sopronban…..
IKL 2015.01.05 12:17:31
@jozskapetya: Az ilyesmiért nagyon szívesen kioperálom a heréidet. Mind a kettőt. (Csak hogy ne mondd, hogy nem szólt senki.)
isolde Hozz rá víg esztendőt 2014.12.12 07:58:01
Ja, hogy egy olyan országban élek, ahol a nép majdnem tízszer annyit költ piára, mint kávéra. Mindent értek. ..
IKL 2014.12.17 09:33:49
@dívamacska: Aki már súlyos alkoholista, az pancsol körömlakklemosóból, oké. De ha a 14-25 év közöttiek különösebb anyagi áldozat nélkül tudnak venni maguknak egy rakás sört, fröccsöt, bort, rövidet és napi szinten simán ki tudják fizetni a három sört az esti beüléseknél, mert 400 Ft egy pohárral, akkor szerintem elég kézenfekvő, hogy aki erre rászoktatja magát, az később könnyebben csúszik alkoholizmusba. Ha rá lennének kényszerülve, hogy meggondolják, hogy inkább kólát vagy málnaszörpöt isznak, mert 3 sörre elmegy a havi ösztöndíjuk harmada, akkor szerintem az valahol védelmet kell, hogy jelentsen, mert aki még nem alkoholista, de szereti inni a söröket sorban, az nem kezd el pancsolni, hanem ritkít. Már a gimnáziumban tök jól lehetett látni, hogy kik azok, akik potenciálisan alkeszek lesznek később, mert minden másnap minimum spiccesek voltak már este kilenc körül. Miből? Egy gimnazistának miből van erre minden másnap pénze? Tök olcsó berúgni. Magyarországon. Máshol nem.
IKL 2014.12.17 15:00:14
@isolde: Én utálok inni, de ha jelentkezik valaki kísérleti alanynak, akkor szívesen megkockáztatnék egy fogadást: 1500 Ft-ból berúgatom. Igazából gyáva vagyok, első körben 1000 Ft-ot gondoltam, nem lehetetlen, hogy annyiból is sikerülne.

Persze, hogy nincs prevenciós program, mire van? Mármint nemcsak papíron létező, hanem rendesen működő.

Az egyébként miért van, hogy Magyarországról csak az járhat kongresszusra, akinek pont nem kéne?
IKL 2014.12.17 20:57:31
@isolde: Ez egy elegáns ital.
isolde Ajánló 2014.12.08 10:17:28
Sokkoló, idejétmúlt és ismerős fotók 1930-as évekbeli elmeosztályról, kérem, kövessenek. ..
IKL 2014.12.09 15:30:15
@maminti...: Nekem ez a ponyva tetszik, azt meg lehet meleg vízre is rakni. Pontosabban én azt hiszem 37,5 fokosra tenném, hogy ne legyen nagyon melegem se benne.
isolde Érdekelnek a ruhák 2014.11.18 11:24:15
Pár napja azt mondtam Monának, hogy nem érdekelnek a ruhák*, mire ő biztosított róla, hogy de. Aztán utána útközben elgondolkodtam ezen, hogy most engem tényleg nem érdekelnek a ruhák? Vagy érdekelnek? Hogy mondhattam olyat, hogy nem érdekelnek a ruhák?  Az van, hogy nem érdekel…..
IKL 2014.11.24 23:25:25
isolde Naponta százszor, kefével 2014.11.07 09:55:20
Már elnézést, hogy semmi önálló gondolatom nincs és átmentem linkajánlóba, de most halál komolyan az van a 8.-as biológia tankönyvben, hogy naponta többször, ricinusolajba mártott kefével kell a kamaszlánynak a szemöldökét fésülni? Mi a faszomnak kell a szemöldökömet…..
IKL 2014.11.07 15:55:31
@isolde: Hát igen. Én is élveztem a biológia fakultáción, amikor a negyvennyolcadik szirszar gazt kellett megtanulni rendszerezni a Linné-féle binominális nomenklatúra szerint. Isteni volt. Inkább tanultam volna meg használni az eye-linert rendesen.
IKL 2014.11.07 17:56:00
@Lady.Vengeance: A hernyóbajusz! Szemüveggel és zokniszandállal az igazi. Lehetőleg susogós anyagú sort, beletűrve a póló és az egészre egy övtáska.
isolde Rivaldafény, világhír 2014.11.06 14:49:41
Képzeljétek, van az apapara blog, amit olvasok (egy apuka írja, aki pszichológus is egyben, és itt tör ki belőlem a rejtett férfisovoniszta, klasszisokkal értelmesebb, mint a sok anyablog) szóval ott kinn van most, hogy szavazz rá a Goldenblogon, hát mondom, jól van szavazok,…..
isolde Ajánló 2014.10.31 09:25:46
Olvassatok IKL-t, magyar orvos, most pár hónapig Angliában van valami ösztöndíjjal, és van az a rész, amikor kiosztja a magyar beteget, hát én halálra röhögtem magam. Mennyire igaz. Várjatok, be is kopizom a párbeszédet lusták kedvéért, reméljük, nem haragszik meg érte.  (A…..
IKL 2014.11.02 23:17:50
@kecs:

Van, de egyrészt az is logikátlan, másrészt meg ha én a munkaköri leírásomra hivatkoznék, egy hétig rajtam röhögnének. Ez nem valami normális hely, ez a vadnyugat.

Pazarol hát, de amíg mindenki azt csinál ebben a rendszerben, amit akar, addig ezen nem is lehet csodálkozni (lásd Margitkát). A szabad orvosválasztás például szerintem törvényszerűen ront a gazdasági hatékonyságon addig, amíg nincs jól működő informatikai rendszer, ami lefedi az összes OEP-finanszírozott kórházat. A szabad orvosválasztást azért tartja rendkívül fontosnak a magyar lakosság, mert rohadtul nem bízunk meg senkiben. Egyszer utánanéztem ennek elég mélyen, ilyen Durkheimet és Fukuyamát olvastam meg Kopp Máriát, azóta is erre vagyok a legbüszkébb az életemben. Mo. nemzetközi - Európai összehasonlításban valami nagyon durván a lista alján teljesített mind a közintézményekkel szembeni bizalom, mind az emberek egymással szembeni bizalma tekintetében. Nem meglepő, a skandináv országok voltak az élen, mint kb. mindenben.

Na most ebből máris következik a szép önrontó kör:

1. Nem bízom benned, nem bízom az orvosban, nem bízom az EÜ-ben, nem bízom a kormányban, nem bízom a rendőrségben, nem bízom senkiben.

2. Úgy kell ügyeskednem, hogy kikaparjam magamnak a legjobbat, mert másra nem számíthatok. Nem fizetek adót, mert a NAV úgyis korrupt és ellopja, bliccelek a villamoson, mert a BKK úgyis ellopja és mindjárt kigyullad a metró, nem fizetek TB-t, mert anélkül is ellátnak úgyis (volt egy jómódú beteg, aki ügyeletben ezt így előadta nekem) , ha nem tetszik az orvos képe, akkor elmegyek máshová, ott is megcsináltatom a vizsgálataimat stb.

3. Az amúgy is állandóan az adósságaival küzdő (és ehhez még logikátlanul is gazdálkozó) állam EÜ-re szánt kasszájában a TB-t elcsalók miatt (is) kapásból létrejön a forráshiány, a szerencsétlen infrastruktúra, a sok helyen felépített, de rosszul kihasznált épület, az alacsony színvonalú alapellátás és betegszállítás, az aktív ágyak szociális otthonként való foglalása, a lassú rotáctó (ami szintén a logikátlan finanszírozás következménye), illetve a források egy részének a feleslegesen elvégzett, ismételt vizsgálatok miatti elpocsékolása miatt az amúgy is szűkös források még jobban elapadnak. Az állami EÜ-nek direkt bevétele nem igazán van.

5. Az állami fizetések alacsonyak és semmiféle bizalmat nem élveznek az állami dolgozók az EÜ-ben, presztízsünk nincs, a hálapénz mennyisége meredeken csökken, a munka egyre több, sokan elmennek --> egyre kevesebb az aktív dolgozó. (Ezt rég hallgatjuk, hogy az átlagéletkorok szakmánként emelkednek, kevés fiatalt vonz a pálya, 20 éve még több mint tízszeres volt a túljelentkezés az orvosi egyetemekre, 2014-ben 4 és félszeres volt.) Aki jelentkezik, közülük is sokan már az egyetem alatt azon dolgoznak, hogy melyik nyugat-európai országba menjenek és nagyon ügyesen és jól felépítve alapozzák meg már medikus korukban a kinti állásaikat. ( 2010-es cikkből: A felmérésekből az látszik, hogy míg az elsősök kilencven százaléka még szeretne itthon maradni, addig a végzősöknek már kétharmada (2009-ben 68%!) gondolkodik a külföldi munkavállaláson.)

5. Az itt maradó személyzet vállán egyre nagyobb a nyomás, pénz még mindig nincs, de már a munkaerő is fogy, frusztráltak, ráadásul nincs nagyon kilátás a jobbra, ez meglátszik a hangulaton --> a beteg nem érzi magát biztonságban, nő a bizalmatlanság, csökken a presztízs --> 1., 2., 5.

És akkor az egészet még vissza lehet léptetni eggyel a társadalompatológia kurzuson elhangzottakra - a rendszer- és kultúrintegráltság hiányára, az általánosan jelenlévő anómiára és máris milyen szépen együtt van minden:
Kopp Mária leírja, hogy nincs bizalom, Fukuyama leírja, hogy ahol nincs bizalom, ott rosszul teljesít a gazdaság, Durkheim leírja, hogy ahol a társadalmilag eredetileg elfogadott értékek megvalósítához szükséges eszközök korlátozottsága miatt felbomlanak a hagyományos normák és szabályok, ott kialakul az anómia állapota, ami kedvez a deviáns magatartásformáknak.
Na hol a legtöbb az alkoholista és az öngyilkos? Magyarországon.
És ha már nincs rendszerintegráltság, akkor legalább lenne kultúrintegráltság, de az sincs, mert azt meg a történelmünk túrta széjjel.
És akkor erre mondta azt a szociológus professzor, hogy rossz hír, de ez a hajó elment, egy integrált polgári társadalom kialakulásának lett volna egy szakasza, amin már túl vagyunk és ami nem pótolható.
Most már csak foltozgathatjuk pánikszerűen a lyukakat.

Én megelégszem annyival is lassan, ha veszünk egy fogkefét. :)

Szóval ez egy nagyon szép feladat lesz: kell hozzá sok okos közgazdász, orvos, informatikus és sok-sok külföldet megjárt, felvilágosult ember és kell hozzá egy olyan lakosság, aki teljes mellszélességgel az ügy mellé áll és elfogadja, hogy egy ideig talán nem minden úgy lesz, ahogy éppen neki a legkellemesebb. Talán ez az utóbbi a legnehezebb ügy.

Addig meg megy a hiszti és a vagdalkozás.
IKL 2014.11.03 19:55:45
@kecs: Hát de az EÜ-politika és a lakosság ellenszenve csökkenti az orvosok kedvét a változtatásra, ha az orvosok meg nem motiváltak változtatni, az tovább rontja az ellenszenvet és így megyünk lefelé a lépcsőn.

József: Én nem nagyon féltem szakmailag a külföldön dolgozó kollégákat, inkább attól, hogy valójában nem is boldogok ott.

Na tessék. :)
nol.hu/belfold/ujra-csomagolhatnak-az-orvosok-1496103
Itt egy tök érdekes írás arról, hogy a tudományos életben a munkaerőpiac a drogkartellekéhez hasonló. Most teljesen őszintén azt hittem, hogy a drogkartellekben azért ennél jobb a helyzet :)..
Nos, mivel túlságosan ráérek (not), a Múzeumban fogok önkénteskedni - ez azt jelenti, hogy amikor Sopronba jövünk, időnként ott fogok lógni a könyvtárban és/vagy tárlatot vezetek, amíg a kis Lányra lelkes nagymamák hada vigyáz*. Ma beszéltem a jófej igazgató asszonnyal (azt…..
Szóval én most már értem, hogy jut el az ember odáig, hogy közterületen szoptasson. Én nem szoptattam közterületen, bár vonaton igen, de igyekeztem elbújni és kendővel takarni. Nem azért, mert annyira szégyenlős vagyok, vagy mert annyira tartanék utastársaim véleményétől,…..
IKL 2014.09.30 22:41:41
@Merylla: Apák lányaik előtti meztelenkedés? Együtt fürdés?
Jézusom, én szeretnék szólni ezen a ponton, hogy nem akarok róla tudni, ha valaki ezt csinálja otthon. Jó, tudom, lehet, hogy jobban tenném, ha nem olvasnám tovább ezt a blogot addig, amíg a kicsi lány negyven éves nem lesz, igazatok van.
IKL 2014.10.01 09:10:56
@isolde: Áhítattal fogod követni minden rezdülésemet és sírva könyörögsz, hogy oktassalak.
IKL 2014.10.02 09:18:00
@Merylla: Ó, kösz. :) Ezek jól hangzanak, majd kipróbálom.
Ma például, az orvosi váróban fültanúja voltam, ahogy egy minden bizonnyal jószándékú, de ostoba és kártékony nagymama legalább egy óra hosszat folyamatosan alázta a vele lévő tizenkétéves-forma kövér kisfiút. Merthogy nem tudtak tőle vért venni, mert kövér és mert félt,…..
Ugye, megmondtam, hogy ez lesz? Nem megmondtam? Megmondtam előre hét évvel ezelőtt, hogy én leszek a blues-rock színpad előtt egyedül táncoló negyvenéves nő, és ma este az is leszek*. Fiatalabb koromban ennek az lett volna az oka, hogy nincs elég barátom, de most így 36 évesen…..