Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oadrcm

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Origo úgy tudja, hogy Krasznai Tünde pornós múltja miatt nemkívánatos személy lett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat parlamenti karácsonyi ünnepségén. Az ünnepséget hátrányos helyzetű gyerekek javára rendezik meg évek óta a Parlamentben, ahol rendszeresen felléptek…..
Belsőség Heti merítés 2013.11.03 08:56:16
Egy igazi autó kalaposoknak:) A kasztni valahogy szerintem kompromisszumok szüleménye, mintha egy eredi terv után azt mondták volna a tervezők, jó, jó, de magas az orra, vegyük alacsonyabbra, de mit csináljunk a műszerfallal, akkor az alacsonyabbra kerül. De mar nincs több idő…..
Budapest csodás város. Szó szerint, mert itt olyan csodák történnek, mint kevés más helyen. A gázvezetékek pont olyankor szorulnak cserére, mikor az összes városlakó visszaér a nyaralásból, elkezd megint munkába járni, meg gyerekeket iskolába szállítani. A gázvezeték tehet…..
oadrcm 2013.09.03 16:38:08
@Fülcsi: Te degenerált, te...! Miután kifizeti az ember az összes szaros adót az autójára, kifizeti a nem kis adótartalommal rendelkező üzemanyagot, szerintem elvárható lenne, hogy a már meglévő infrastruktúrát 'normálisan' menedzseljék, hogy minket, az effektív ügyfeleket a lehető legkevesebb kellemetlenség érje.
Ha tudnál szöveget olvasni ésvagyper értelmezni, akkor számodra is kiderült volna, hogy jelen post a tájékoztatás hiányosságára, valamint az akció időzítésére van kihegyezve...
Gratulálok, hogy biciklivel jársz és hogy olyan a munkahelyed, ahol a (normális)megjelenés nem elvárás.

További szép napot te tökfej!
Minden kérdés, óhaj-sóhaj jöhet. A Totalcar-Hungaroring Pályanap fóruma ez. Bővebb infót itt találsz!..
oadrcm 2013.05.29 19:48:15
@e1: koszi a korrektul megfogalmazott valaszt:) ha meg annyit megjegyezhetek,h szerintem azert megerne beruhazni egy potkerek,emelo szettre,mert egy rossz helyen kapott defekt koltsege kozel ennyi lehet. Addig is defektmentes kilometereket, es jo palyanapozast!
oadrcm 2013.05.28 20:24:01
@e1: ...:-)
oadrcm 2013.05.28 20:28:45
@e1: Ne haragudj, de nem hagy nyugodni... Milyen felmerülő költségekkel kalkulálsz a pályanappal kapcsolatban?
Írtam egy hozzászólást a comment:com-on a Voice: a romák elárulásával vádolják Caramelt c. poszthoz, de elsőre visszadobta a rendszer azzal, hogy nem megfelelő szavakat használtam. WTF? Egy gramm trágár szót se írtam le (amúgy is: egy olyan blogban, amit sixx neve védjelez, vicces…..
oadrcm 2012.12.27 20:38:47
@Porcelán az elefántboltban: tolvajpecsenye;)
Amikor a The Voice első élő adását Szabó Kimmel Tamás műsorvezető nem maja papnak vagy tüntető diáknak öltözve nyitotta, és még egy cigánykereket sem vetett a dublőrje a bevonuláskor, hanem szimplán énekelt egy jót, na akkor mondtam hálát az X-Faktornak. Azért, mert ha az…..
oadrcm 2012.12.23 15:11:41
@Canis Lupus (accordhecsi.blog.hu): ..ajánlok egy DVB-T vevőt... hahaha:-D
Szívesen cifráznám, volna is mivel. De a technikai részletek és az élet a futóműállítás után egyelőre ráér. Az első próbaút videója, az viszont nem várhat. Íme, a csecsemő hangyász első ügyetlen, óvatos lépései a nagyvilágban. Köszönet Tóth Zolinak és Drága…..
oadrcm 2012.12.20 13:26:31
@reszeg tengeresz: Te SZEFOS, ez egy aoutós blog....A hozzád hasonló nyomorultaknak, nem biztos hogy ilyen helyre kéne járnia...mivel itt főleg normális autó-szerető emberek vannak, akik tudnak örülni mások sikereinek...
Köszi.
sorry az OFFért, de lehet,hogy nem volt ezzel tisztában az ember.

ON

Grat a verdához...gyönyörű, remélem minél hamarabb forgattot belőle...
oadrcm 2012.12.20 13:48:37
@kristooof: Ez nem rossz ötlet, wifis ip camerát a verdába, és amikor karotta is úgy ítéli meg live nézhetnénk a szárnypróbálgatásokat, később a pályázásokat!- biliből kéz ki:S
Belsőség Heti merítés 2012.12.16 08:45:03
Kanyarok királya, 59 lóval is az elsők között Mit írjak fapad, de másként nem lenne 2 milla az ára. Műanyagok mindenhol, de nem zörögnek, amíg nem mész át egy vasúti-, vagy villamos átjárón. Akkor igen, de utána elnémul. Jól össze van szerelve. Hátul nincs kapaszkodó,…..
Vastagbőr Nem értik 2012.12.13 14:51:00
A legszomorúbb ebben a felsőoktatási "reformban" hogy a döntéshozók (szokás szerint) szándékosan vagy alapból egyszerre hülyék és cinikusak, össze-vissza hazudoznak és halvány fogalmuk sincs, hogy miért is fontos a felsőoktatás a fiataloknak. Ennél még az is jobb lenne, ha…..
oadrcm 2012.12.13 20:36:38
@lyia: Szerintem 2012-ben már lassan túlléphetnénk azon, hogy a politikusok által megtett kijelentéseket, napokkal, hetekkel, hónapokkal később számon kérjük rajtuk.

Nem hiszem hogy meglepő tényként kéne kezelni azt ha hazudnak... ez van... régebben voltak kényszer vállakozók, most meg vannak megélhetési politikusok(nyilván a nagy része az).

Azt sem gondolnám, hogy orrba-szájba kéne felvenni az emberkéket felsőoktatási képzésbe, itt inkább az egyensúlyra kellene törekedni.

- milyen képzettségű emberekre van szükség
- mennyit tud az állam rászánni
- ....
TComment Az autózás őrültség 2012.12.12 09:29:59
Aki használja az autóját, ne gondolja, hogy ötvennél kevesebből kijön. Ha még mindig azt hiszi, kezdje el írni, és majd beszélünk egy hónap múlva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Milyen információkat tartana fontosnak megismerni állásra pályázóként a munkaadó vállalat küldetéséből és stratégiájából? Miért lenne célszerű ezekről tájékozódnia?   Inspirációként:…..
oadrcm 2011.10.10 18:58:57
Mivel Magyarországon vagyunk, úgy gondolom, hogy az itteni specifikus viszonyokhoz fogom igazítani a hozzászólásomat:)
A későbbiekben ketté fogom választani a multikat és a kis-közép vállalatokat.
Egy állásinterjú előtt mindenképp érdemes tájékozódni(mindkét típusú vállalat esetében) a vállalat küldetéséről, stratégiájáról.
Meglátásom szerint ennek két okból van jelentősége:
1.Ebből néhány HR-es presztízskérdést csinál, hogy visszahalja az interjúzott személy szájából, a honlapukon található "marketing szöveget".
2.Másrészről ha valaki tényleg felkészülten megy oda az adott cégből, az egy bizonyos fokú precizitást, igényességet, magas érdeklődést mutat.

Későbbiekben a munkavállaló szemszögéből egyiket sem tartom fontosnak.

Egy multi úgyis csak arról szól, hogy a munkavállalók felé azt az üzenetet közvetítsék nap mint nap, hogy ők milyen fontos részei a cégnek, és milyen fontos a munkájuk.

Itt megjegyezném, hogy egy multi akkor hozza bármilyen részlegét Magyarországra, ha spórolni akar, de a munka minősége is fontos.(a kötelező köröknél, ahol a minőség tényleg nem számít azokat Indiába, Pakisztánba, más hasonló országokba viszik).
Ennél a pontnál egyértelművé válik, hogy csak olcsó robotok kellenek.Magyarország ebből a szempontból ideális, ugyanis óriási a túlképzés a felsőoktatásban, és ebből egyenesen következik, hogy ha egy multinál valaki elkezd dolgozni ott jó eséllyel a kezdő fizetésével fog évekig dolgozni(minimális plusz juttatas,minimális évenkéntii emelés), mivel a legtöbb esetben bárki helyére 2perc alatt találnak új embert... Ezért jelen állás szerint(szerintem) egy cég egy fizetési szintet, egy beosztást jelent. Ha megnő a fizetési igény, másik céghez kell menni, ahol már jobb állást lehet megpályázni - jó esetben magasabb fizetéssel.

Én inkább azt tartom fontosan egy állásinterjúnál - visszatérve az alap kérdéshez - , hogy amellett hogy az ember felkészül az adott vállalatból, el tudja adni magát.(magabiztos kommunikáció, nyelvismeret, talpraesettség)

Sajnos vége a munkaidőmnek, úgyhogy most hirtelen ennyi lenne:)
Milyen érvek szólnak a külföldön folytatott egyetemi tanulmányok mellett, és milyenek ellene? Gondolkodik-e abban, hogy külföldön folytat tanulmányokat? Inspirációként: http://www.felvi.hu/hallgatoknak/osztondijak_penzugyek/tanulas_europaban/kulfoldi_tanulmanyok…..
Mondjon maximum három olyan területet, ahol az adófizetői pénzekért cserébe az állami szerepvállalást elengedhetetlennek tartja! Ezek közé tartozik-e a felsőoktatás nappali tagozatos képzése? Indokolja választását!  Inspirációként:  …..
oadrcm 2011.10.10 14:31:49
A közoktatás, az orvosi ellátás és a tömegközlekedés területén elengedhetetlennek tartom adófizetői pénzekért cserébe az állami szerepvállalást. A felsőoktatást azonban nem feltétlen sorolnám ide.
Ennek több oka van.
Szerintem nem lehet elvárni az összes adófizetőtől, hogy azt finanszírozzák az adójuk x százalékából,hogy boldog, boldogtalan felsőoktatási intézményben tanulhasson.
A mostani formában legalábbis semmi féle képpen sem.
Vegyünk például egy orvost. Nem tudom pontosan de nagyjából 10milló forint az az összeg amennyibe ez a képzés kerül az államnak(adófizetőknek).
Egy jó pár éve 'nagy divat' a pályakezdő orvosok külföldre vándorlása. Tehát közös pénzből finanszírozva valakit hozzásegítenek az orvosi pályához, és ennek ellenére nem hogy az orvosok utánpótlását, de még a jövedelmükből befolyó adót is elveszíti az ország. Az megint egy más kérdés, hogy a magasabb kereset reményében vándorolnak külföldre, de ez így akkor is egy ördögi kör marad.
Másrészről az elmúlt években Magyarországon nagyon sok területen túlképzés folyik.
Ez ugye nagy mértékben sőt szinte teljes mértékben az állam felelőssége, amíg azonban az egyetemek 'fejkvóta' alapján kapnak állami támogatást, nem lehet elvárni, hogy ilyen apróságokat, mint túlképzés, adófizetők pénzének pazarlása figyelembe vegyék a meghirdetett felsőoktatási helyek számánál a piaci szükségletet.
Lényegében óriási pénzekért 'képzünk' óriási tömegeket, akik saját szakmájukban igen kevés eséllyel tudnak elhelyezkedni.
Ez a rendszer arra alkalmas, hogy a nép boldog legyen,hogy "Pistike" is egyetemre jár, az meg már más kérdés,hogy Pistike elmegy egyetem után fénymásolni egy irodába, mert ha már mindenkinek diplomája van, akkor előbb utóbb utcaseprőnek is csak diplomával mehet el az ember. (Az ugye nyilvánvaló, hogy ekkora "tömegtermelés" mellett az oktatás színvonala nem marad változatlanul magas)
Én úgy gondolom,hogy aki úgy teljesít középiskolában, valamint az átlagnál magasabb tudással rendelkezik az vehessen csak részt államilag finanszírozott felsőoktatási képzésben.
A képzések meghirdetésénél vegyék figyelembe az ország szükségleteit.
Természetesen kell egy skála amin a 0% tól a 100%ig lenne meghatározva az állami támogatás mértéke tanulmányi eredmények,szociális helyzet alapján.

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe...