Regisztráció Blogot indítok
Adatok
etibor (törölt)

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a kultúra megöli a bolygót. Ez a kultúra megöli a bolygót. Ez a kultúra megöli a bolygót. ..
etibor (törölt) 2012.07.15 10:11:39
almaleves Végre kipusztult Gyuri 2012.06.25 19:39:00
Az a rohadék álszent, Magányos George minden értelmes (hangsúly az értelmesen) ember legnagyobb megelégedésére, végre átköltözött a túlvilágra.   Biztos vagyok benne, hogy a pokol tüzén fog égni az idők végezetéig. Az ütődött csupasz majmok lelkiismeretére apellált,…..
almaleves Cameron 2012.02.06 11:27:00
- Cameron! Figyelj rám!- Ostobaság volna rád hallgatnom, én a buta génjeim miatt vagyok esendő! – válaszolta a másik.A szél elfújt egy házat, majd egy büdös és kicsit döglött kutyát tett eléjük.- Hol vagyunk? – kérdezte Cameron.- A szél szélénél. – eresztett…..
etibor (törölt) 2012.02.07 16:29:10
Hosszas töprengés után arra jutottam, hogy egyetlen értelmes dologban értelmes hinni, mégpedig az élet totális értelmetlenségében.Tudnom kéne, hogy miért élek, jó volna reggelenként úgy ébredni, hogy valami távoli cél is lebeg az eseményhorizonton. Legalábbis az uralkodó…..
Nem törődöm sem a szerzői jogokkal, sem a saját időmmel: egyszerűen az összes fülszöveget és képet egyenként lementettem az Index galériájából, hogy ide beillesszem, mert ez történelmi pillanat a humánökológia szempontjából. Ez a humánökológia mesterszak az ELTÉn,…..
etibor (törölt) 2011.11.03 09:47:13
@EXO: Igen, valóban, ha kevesebb húst és tejterméket fogyasztanánk, akkor valószínűleg el lehetne tartani még ezt a népességet is, ám az átállás közel sem lenne zökkenőmentes, és a környezetét egy ekkora méretű népesség bármit csinál, óhatatlanul is tovább pusztítaná. Be lehet szántani az utolsó erdőt is (bár egy ekkora populáció inkább egy szempillantás alatt eltüzelné az egészet, ha nem jönne az oroszoktól a gáz).

De tulajdonképpen mit szeretnél ezzel mondani? Hogy itt nincs túlnépesedés? Hogy minden rendben van? Vagy hogy még többen lehetnénk?

A magyarok ökológiai lábnyoma 3.5 hektár, míg csak 1.8 jutna. Ha meg akarnánk őrizni a jelenlegi életszínvonalat, a felére kellene csökkenteni a népességünket. Vagy lehetünk ennyien is, de akkor az életszínvonalat kell a felére csökkentenünk. Melyik a jobb? Mivel jobb bárkinek is, ha sokan vagyunk? Mivel jobb a gyerekeinknek, ha egy agyonzsúfolt világban kell élniük?

És akkor még egy szót sem szóltunk a többi élőlényt megillető területről, az egészséges élőhelyekről, az ökológiai rendszerek működőképességéről, az erdőségek és vizes élőhelyek növelésének szükségességéről, az emberi hatástól mentes vadonról, stb-stb.

Véleményem szerint a népességnek és a (jelenlegi értelemben vett) életszínvonalnak egyaránt csökkennie kell.
Végéhez közeledik a greenr blog. Nem a kreativitásom veszett el, nem is az ügyek és összefüggésrendszerek kitálalására fordított egyéni időm, hanem a türelmem. Minél mélyebben ásom (ásatom) bele magam az ökológia, a humánökológia, a fenntarthatóság, a gazdaság, a…..
etibor (törölt) 2011.10.20 10:11:21
Erről ez a klipp jutott eszembe: www.youtube.com/watch?v=HwELajFteTo

Átérzem az elkeseredettségedet. Passzol ide egy másik Derrick Jensen idézet is:

"Minden áldott reggel mikor felkelek, azt kérdezem magamtól, hogy írjak vagy robbantsak fel egy duzzasztógátat? Azt mondom magamnak, hogy folytatnom kell az írást, bár nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez a helyes."
Amerikaiak egyre nagyobb tömege protestál valami ellen. A politikusok nem értik a kialakult helyzetet, a követelések nem összeszedettek, nincsenek mindenhol egyöntetűen skandált jelszavak, csak az utcán szédelgő tömeg. Egyszerűen definiálják magukat: mi vagyunk a 99%! Mindezt…..
etibor (törölt) 2011.10.10 13:47:22