Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EKÁ

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkeztem a nagy leleplezéshez, amire a Trapéz nevű helyen került sor. Hétfőn ültem be fogalom nélkül, arra számítva, hogy iszom néhány pohárral a pultnál, aztán továbbállok. Egyből feltűnt, hogy a Trapéz tele van, nem nagyon láttam ennyi embert kocsmában, mióta megjött az…..
Ha nem találnád, elmondom. Amikor az Akácfa utcában elérsz a "fogsor javítás" feliratig, és látod a házfalon, hogy "Halkan élünk", akkor tudhatod csak biztosan, hogy itt bizony sem fogpótlás, sem diszkrét csend nem lesz. Tehát, mondom még egyszer, cégér: És a felirat a…..
Újra Esti Kornél bőrébe bújunk, hogy felfedezzük magunknak a budapesti éjszakát. Éhesen, szomjasan, kimerülten érkezünk a Síp és a Dob utca kereszteződésében található Lokálba, ami kívülről romkocsma, belülről nem tudom. A bejárat mellett, a belső udvaron még…..
Újra Esti Kornél bőrébe bújunk, hogy felfedezzük magunknak a budapesti éjszakát.   A Corvin tető zárva. Kuplung zárva. A kettő közt kétségbeesetten téblábolva benyitok a Sirályba. Nem is értem, miért nem itt kezdtem. Leroskadok egy székre, meghúzom a poharam, az alkohol…..
Újra Esti Kornél bőrébe bújunk, hogy felfedezzük magunknak a budapesti éjszakát. A főváros, amikor megjön az ősz, egy pillanat alatt kiürül. Nem tart ez sokáig, csak amíg az emberek megszokják a hideget, meg előkaparják a vastagabb ruhákat, kabátokat, sapkákat. Az átmeneti…..
Újra Esti Kornél bőrébe bújunk, hogy felfedezzük magunknak a budapesti éjszakát. Az Instant nevén sokat gondolkoztam. Kerestem fogódzkodót, miért hangzik jól ez a név, miközben nem sok jót ígér egy szórakozóhely esetében. Utalhat arra, hogy gyorsan vége lesz a bulinak, de…..
Ahogy az előző bejegyzésben a legrégebbi, tizedik születésnapját ünneplő, most a legújabb, idén nyáron nyílt romkocsmáról írok. A Klauzál utcai Doboz viszont már annyira új, hogy romkocsmának is csak akkor lehet nevezni, ha a kategória határait kitágítjuk. Ha azt mondom,…..
A romkocsmák Budapest legvonzóbb nevezetességeivé váltak az ide utazó fiatal, külföldi turistáknak, akik egészen máshogy akarnak mulatni, mint otthon. A romkocsmáinknak úgy ment híre, hogy nem kellett drága országimázs-videókkal bombázni Európát: szájról szájra adták, hogy…..
Ismét Esti Kornél karakterébe bújva járjuk az éjszakai BudapestetKávézó és mulató, ezt látom a szódásszifon rajza alatt. Ejha, különs párosítás. És tényleg, a Szóda nappal kávézó, estefelé söröző, éjszaka pedig mulató, legalábbis akkor, ha megnyitják a pincét, és…..
Ismét a fiktív karakter, Esti Kornél bőrébe bújunk, és belevetjük magunkat a budapesti éjszakába. Vasárnap éjszaka alszik Budapest, a hétfőre készül mindenki, úgy gondolják, hogy ha kialusszák magukat, könnyebben elviselik. Pedig nem. Kialvatlanul a hétfő ugyanolyan rossz,…..
A Hadik kávéház és a Szatyor bár egy remek példa arra, hogyan él a múlt a jelenben, hogy nem kell görcsösen ragaszkodni a hagyományokhoz, mégis fenntartani azokat. A kávéház egyike volt annak a számtalannak, amik a századfordulón az irodalmi élet központjai voltak. Csakhogy a…..
Új sorozatunkban fiktív szerzőnk álarca mögé bújva két hónapon keresztül bemutatjuk a kedvenc helyeinket, esti figuráinkat, valamivel sztorizósabb stílusban, mint az Egy nap a városban blogon egyébként. Jó mulatást. A Mika Tivadar az a hely, amit jobban szeretek kívülről,…..