Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zenoe4

2 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs azzal semmi baj az Alkotmánybíróság szerint, hogy a közfoglalkoztatottakat mindössze húsz nap szabadság illeti meg évente, miközben a „rendes” munkavállalóknak életkoruktól függően pótszabadság is jár, ami egy 25 esztendős dolgozó esetében plusz egy, de 45 év felett már tíz nap...
zenoe4 2017.12.28 15:38:36
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát először is köszönöm a hozzászólást. Üdítő olvasni, hogy valaki nem élből támad, hanem gondolkodik is. De lássuk a választ :)
Azzal nem is vitatkozom, hogy a közmunka mint olyan, tulajdonképpen egy segély. Ez szerintem is így van. Ami ezen belül érdekes, hogy az állam különbséget tesz, munka és munka között. Magyarán azt mondja, ha közmunkás vagy, akkor nem jár az éves (életkor szerinti) szabadság és a mindenkori hivatalos minimálbéreket se figyeld, mer te ugye közmunkás vagy. Na és itt van a kutyuli elásva. Ha tetszik, ez a kisbetűs rész. Mert ez mindaddig igaz is lehetne, amíg az önkormányzatnál vagy közmunkán és már alig várod, hogy kikerülj a piacra, de ez nem igaz. Mert közmunkás nem csak önkormányzatnál lehetsz. Most itt kéne hatásszünetet tartanom :)) Lehetsz még egyháznál és magáncégnél is. Csak meg kell indokolni a cégnek, hogy közmunkásra azért van szüksége...... kiskapu + rizsa+ kapcsolati tőke.... Bezony ám. Szóval amikor már magán szektorban vagy (maszek, vagy egyház) akkor már a közmunkás jogaiddal dolgozol a nagy büdös világban. Ez az én olvasatomban azt jelenit, hogy ha felvett az egyház, mondjuk kertésznek az igazi kertész mellé, akkor a két ember ugyanazért a munkáért más milyen vastagságú borítékot visz haza a hó végén. És ez nem kitaláció, tapasztalat sajnos. Aki nem hiszi nézzen utána. És tudod, hogy mivel tudják az egyszeri halandót bent tartani közmunkásként? A válasz rém egyszerű: a kedves páciens abban ringatja magát, hogy ha jól dolgozik, egyszer átkerül ténylegesen a céghez/ egyházhoz. Na csak itt van egy kis bibi, mert a maszek/ egyház miért venné át, ha amíg közmunkás, szinte minden költséget az állam fedez. Plusz támogatásként még munkaruhát és eszközöket is lehet igényelni évente minimum egy alkalommal. Csak azért tudom, mert én is csináltam ezt. Amúgy, ha állami cég vagy 100 %-os a közmunkások utáni támogatás, lásd erdészet pl.

A halászat... Őszinte leszek, nem tudom. De az a szomorú, hogy ahogy elnézem az állam se. Van pár kezdeményezés, de azok se az állam részéről érkeztek. Gondolok itt a kis, eldugott községekben szerveződő foglalkoztatási megoldásokra.

Az viszont biztos, hogy zsákutca, mert amíg az egyház, maszek, állami cégek megtehetik, hogy valakit huzamosabb ideig közmunkásként alkalmaznak, addig ha muszáj lenne, akkor se veszik át, pont azért mert nekik anyagilag sokkal, de sokkal jobban megéri ilyen formában dolgoztatni.

És hogy az államnak eddig miért volt ez jó? Egyszerű: ...és ez megint apró-betűs rész, vagy ha tetszik akkor pofátlanság. Ugyanis abban mindenki egyetért, hogy a közmunka-program egy segélyezési forma. De kérdem én, akkor miért számolják a közmunkások népes hadát is a foglalkoztatottak sorába??? Ha nem munka, hanem segély??? Na erre varrj gombot. De megválaszolom: statisztika. Ennyi.
Amúgy ez már az államnak is sok, mert mosd kezd belőle kifaralni. Ha gondolod elmesélem :) Sajnos van tapasztalatom bőven.

Analfabetizmus. Nem, nem írtad sehol se, de valahogy a közmunkások kapcsán hajlamosak vagyunk csak egyszerű, szinte írástudatlan emberekre gondolni, pedig a történet sajnos nem ennyire egyszerű.

A favágás, bármennyire is fáj amúgy szakmunka. Ha van erdész ismerősöd azért kérdezd majd meg tőle is. Kíváncsi vagyok más válaszára. Csak megjegyezném, hogy kuglizás és a fadöntés között van némi picinyke különbség és akkor még nem említettem a veszélyes fák vágását, mert az megint más :)
Az NBC kiadta az első hivatalos képet a következő DC-s tévésorozatról, ami nem a Flash, hanem a Constantine. Ez az a képregény, amiből egyszer film is készült Keanu Reeves-zel, de végül nem lett belőle nagy durranás. A főhőst, John Constantine-t Matt Ryan játssza majd. A…..
Na ez ciki. A finoman szólva kormányközeli Századvég egyik munkatársa kiadott egy tanulmányt, ami (tessék megkapaszkodni) az igazságot írja le az egykulcsos adó hatásairól. Vagyis hogy az kizárólag a leggazdagabb rétegnek kedvezett, miközben mindenki más rosszul járt vele. Csak…..
zenoe4 2013.11.21 11:19:45
Hmmm....
Érdekesek a kommentek. Az én nézőpontom, hogy valami biztos nem működik jól Magyarországon. Az egykulcsos adóhoz nem értek, de hogy jobb nem lett az biztos és erről talán a környezetemben lévő minimálbéres kollégákat kéne megkérdezni.
Egyébként érdekes, mert csak 200 fölött kezd emelkedni (jobb lenni), alatta meg csökken a bér. J.László tökéletes linket dobott be, mindenki megnézheti a saját bérét egy 2009 és egy 2013-as táblázatban.
J.László linkje az én számaimmal:
2009-es év: "http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator_2009_szeptember&edt_brutto=160000&edt_gyerekek=0&edt_egyedulnevel=0&btn_submit=+Kisz%E1mol+%3E%3E+"
2013-as év: "http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator&edt_brutto=160000&edt_elt=0&edt_gyerekek=0&edt_egyedulnevel=0&edt_kedvezmeny=0&edt_munkaido=40&btn_submit=+Kisz%E1mol+%3E%3E+"
Az enyém 160 -nál is csökkenő. Én pedig már elég messze vagyok a minimáltól, de arra még elég hogy ne haljak éhen és küszködve befizessek minden számlát. Viszont kifele még jómódúnak is tűnhetek, mert autóval (10 éves Skoda) járok dolgozni.
Szóval vicc az egész. Amúgy az is álságos, hogy a szegény azért szegény, mert nem akar dolgozni. Nekem minden minimálbéres kolléga legalább három helyen maszekol állandó jelleggel, csak hogy megéljen és tudja a gyereket taníttatni.
Ez egy óriási csapda, amiből egyszerűen nem látnak kiutat. Ha ezt nem látja egy kormány, akkor nincs miről beszélni. És ne a plázában látható kígyózó soroknak higgyetek, mert az csak a jéghegy csúcsa.
Csak a margóra, hogy a fidesz szerintem is inkább kommunista, mint jobboldali. A legnagyobb hasonlóságot egyébként a kommunista országokkal tudunk felmutatni, lásd például a Felcsúti mini stadiont. Ha ilyesmit, vagy ehhez hasonlót miniszterelnöknél találtok európai viszonylatban, szóljatok :)
Üdv:
z
A Horváth András volt adóellenőr által indított NAV-ügy napról napra dagad, a kormánypárti (köz)média pedig szinte kínos módon próbál nem foglalkozni vele. Sőt, ha az mno.hu-n rákeresünk a NAV szóra, akkor az utolsó kapcsolódó hír 2 napos, amiben épp a HírTV-n magyarázza egy navos fejes, hogy a volt…..
zenoe4 2013.11.15 12:48:29
@Bretschneider detektív:
Kedves Bretschneir detektív!
Én is így látom. Szépen kideríteni, hogy mi is az igazság és csak utána fújni. Az mindenesetre érdekes (vagy hát megszokott), hogy a közmédia hallgat. Már megszokhattuk. Bár én már a kereskedelmieket is lassan ide sorolom, mert azok is a legtöbbször csak hallgatnak.
Azért bízom, a mi Snowdenünk nem hiába dobta sutba az életét és mindenki gyorsan keressen közben egy tükröt és hangosan mondja, hogy hasonló esetben ő is ezt megtenné, mert ha nem, akkor kussoljon. Az ilyesmihez ugyanis nagy- nagy bátorság kell. Ami valljuk be, keveseknek adatott meg.
Szép napot mindenkinek.
z
Molnár Flóra Patyomkin-kormány 2013.11.10 11:27:32
A jelenlegi kormány a mutyin és a korrupción kívül még egy dologhoz ért nagyon, ez pedig nem más, mint a kommunikáció. A szavaknak erejük van, a nyelv pedig hatalom és ezzel a hatalom jelenlegi birtokosai is pontosan tisztában vannak. A médiakutatók körében már régóta vita…..
zenoe4 2013.11.10 21:48:09
@deneskata: Szerintem jó a cikk és sajnos igaz. Meg amit te írsz az is. Ez bizony diktatúra, ha nem is az a Dél-Amerikai fajta. Sajnos nekem is volt saját tapasztalatom. Pár évig ugyanis egy önkormányzati cégnél dolgoztam. Így van némi rálátásom a dolgokra.
A kommunikáció tökéletes, meg persze arra blazírozni, hogy a közöny úgy is távol tart mindenkit a politikától. Itt is igaz, hogy addig amíg valakivel nem személyesen történnek dolgok (mondjuk egy csúnya munkanélküliség), addig azt hiszi, hogy az csak mással történhet meg, addig meg marad a butulás.
Szerintem nem várható komoly fordulat 2014-ben, mert az ellenzék béna és ezt a hatalmas közönyt egyszerűen nem tudom, mivel lehetne kibillenteni. Lásd a trafikmutyit, még csak meg se billent a rendszer. Simán lenyelte mindenki és kész.
De az is igaz, hogy szavazni el kell menni, már csak a saját lelkiismeret miatt. A tükör is lehet fontos szempont reggelente :) Még akkor is, ha úgy látjuk, hogy a rendszerváltás óta mindenki csak lopni ment a képviselői székbe.
z.
Különösen nem volt újdonság, de így grafikonként feltéve, három intézet átlagaként, hosszabb időt felölelő tartamban mellbevágó az, amit a közvéleménykutatók felmérései kirajzolnak a portfolio.hu ábrájában: az ellenzék teljesen mozdulatlan stagnálását, és a Fidesz…..
zenoe4 2013.11.03 23:55:07
Kedves Mindenki!

Szerintem jó a cikk. Hozzáteszem, hogy én külföldi magyarként mondom ezt. Amiért érint a dolog, hogy itt élek, és gyorsan írom is, hogy családi okok miatt, mielőtt valaki bekiabálná, hogy akkor kuss :).
Na szóval szerintem jó a cikk, de olvasgatva a kommenteket kicsit fura érzésem van. Hihetetlen, hogy ennyire elbeszél itt mindenki a másik mellett. Döbbenet, hogy mindenkiben mekkora indulatok feszülnek, pedig maga a cikk nem erről szól. Itt mindenki vagy mocsok komcsi, vagy mocskos libsi, vagy mocskos jobboldali és ez gáz. Az alap baj, hogy nem vesszük észre, hogy a demokrácia erről szól: négy évente elmész szavazni oszt jónapot. Majd leszűröd az eredményeket és szavazol újra, de most már az eltelt négy év alapján.Az a baj, hogy ehhez még egyszerűen nem nőttünk fel.Hiányzik az a 40 - 50 év ami a nyugatiaknak megadatott. De én optimista vagyok és mindenki legyen az :). Amíg mindenki elhiszi négyévente az aktuális ígérgetést, nem is változik semmi. Ja és végre fel kéne ébredni, hogy az olyasmi, hogy ingyen, az bizony nem létezik. Mindent meg kell fizetni, talán csak máskor, gondolok itt most elsősorban az olyan jól hangzó dolgokra, hogy rezsicsökkentés.
Szóval, mindenki aki szereti a saját sorsát igazgatni, sokat olvasson, még többet gondolkodjon és ha ott az idő, akkor szavazzon.
Jut eszembe, most hogy már a határon túliak is szavazhatnak, erősen fontolgatom én is a részvétet :) meg persze a baráti köröm aktiválását. Az biztos, hogy egyik rezsim se köszöni meg :)
Szép estét mindenkinek :)
z
A kormány ritka büszke magára, hogy sosem látott mértékben emelte a foglalkoztatottságot. Csakhogy e mögött nincs más csak a külföldön munkát vállalók és a közmunkások számának növekedése. A versenyszféra pedig stagnál már három éve, ami mindent elmond Matolcsyék…..
zenoe4 2013.10.10 22:15:58
Kedves Mindenki!

Csak halkan súgom, hogy mindenki hallja:
A közmunkaprogramot érdemes megnézni, aki benne van úgy is tudja, hogy miről beszéllek:

1. Ha nem állami cég igényel közmunkást, akkor "csak" 70%-ot kap utánuk.
2. Csak rövidebb időre kap közmunkást (3-4 hónap) és korlátozott számban.
3. Csak 6 órában tud/szabad foglalkoztatnia.
4. Télre újra indít programot az állam.

És hogy mi a fentiekben a lényeg? Nagyon egyszerű: folyamatosan, minél többen legyenek a programban résztvevő egyének. Ők ugyanis abban a pillanatban, hogy dolgoznak, már nem munkanélküliek! A hat óra miatt még több embert lehet bezsuppolni a programba. A statisztika meg lám milyen szépen is mutat. Ez van. A cég persze addig alkalmazza a kedves pácienseket amíg jár a hetven százalék, meg persze amíg teheti.
Ennyi.
Mert ugyan nagyon jó a 70% (a munkaadónak persze), de a hat óra minimálbér esetében éhenhalásra elég.
Mert most szerintem nem az a lényeg, hogy valaki munkát találjon, hanem, hogy a statisztika jól nézzen ki és hát ez lényeges különbség. Addig amíg nincs az országban termelés, bizonytalan minden, mert máról holnapra változnak dolgok ne is várjunk csodát. Ez a mutyi ország és kész :) Először talán a mutyizást kéne radikálisan megszüntetni a sógor komaságot.
A lopó bagázst lekapcsolni ( a kedves felcsúti hordával az élen), mert ugye a hal és a feje.
Tiszta körülményeket teremteni a boldogulni akaróknak, mert a többség azért szeretne boldogulni, talán akkor, talán és nem holmi alamizsna rezsicsökkentéssel készülni a választásokra, meg minden fedezet nélküli hülyeségekbe beleugorni.

Üdv:z
Eladó az a kis ház, amely a hatvanas évek végén a néhai Beatle Los Angeles-i menedéke volt. A mostani tulajdonos sem akárki: Ian Thorpe ötszörös olimpiai bajnok ausztrál úszó. Alig 1 millió dollárért eladó az a Hollywood Hillsben fekvő kis ház, amely egykoron John Lennon…..
A HTML oldaldobozt használhatjátok arra, hogy az oldalhasábokban egyedi kódot, szöveget, képet jelenítsetek meg. Az új dobozszerkesztő pont ugyanolyan editorral rendelkezik, mint a posztszerkesztő, így egy kép, videó beszúrása, vagy a szöveg formázása már nem okoz gondot azoknak sem, akik kevésbé…..
zenoe4 2013.09.12 10:15:46
@sunshine_27:

Sziasztok! És hogyan lehet kitörölni? Mert én nem lelem?
Üdv:
Z
Az előző posztunkból kiderül, hogy hogyan tudtok az új admin felületen oldaldobozt létrehozni. Tehát a Beállítások/Oldaldobozok menü fül alatt a Keltetőben (középső oszlop) található elemek melletti plusz ikonra kattintva tudtok új oldaldobozt létrehozni. Térjünk rá a link oldaldobozokra, melyek a…..
Szép napot mindenkinek! Ez a blog is azért készült, hogy legyen. Mielőtt bárki megkérdezné :). Amúgy meg, hogy még egy blog szóljon a kertészkedőknek a kertészkedésről, a növényekről, meg minden olyan dologról ami a kertészkedés címszó alatt elmegy. Hát akkor jó…..
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó…..
szelidgesztenye 2011.03.21. 2011.03.21 22:38:00
Sajnos történt egy olyan dolog, amit nem tudok megérteni.Kb. 3 hete kaptam egy telefont, hogy szeretnének szelídgesztenyét telepíteni. Szükségük lenne 2-300 csemetére. Mondtam, megszámolom. Szóltam is, hogy van még kétszáz.Jó, beszél a férjével, és szólnak, hogy hogyan jusson…..