Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ARP

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Jurák Kata szereti saját magát újságíróként meghatározni, mégis folyamatosan úgy viselkedik, mint egy jól megfizetett fideszes provokátor. Karácsony környékén emlékezetes vitát folytatott a KDNP-ből kiugrott Lukácsi Katalinnal az Echo tévén. E beszélgetés során Jurák a maga egyszerűségében…..
Négy éve, a vörösiszap-per tárgyalásának kezdetén Bakonyi Zoltán, a MAL Zrt. cégvezetője, az ügy elsőrendű vádlottja mondta nekem a következőket: „Newton törvényeit kéne újra írni ahhoz, hogy ne legyen igazunk.” Fotó: Láng András A Veszprémi Törvényszék négy évvel később mind a tizenöt vádlottat…..
ARP 2016.02.01 12:23:42
Nem fogadom el hogy ez természeti katasztrófa lenne, igenis történtek emberi mulasztások, persze a valódi felelősök még csak nem is ülnek a vádlottak padján.
-Ott kezdődött, hogy a provatizáció során B. Árpád megvette 15 millióért a timföldgyárat, előtte saját környezetvédelmi cégével mérte fel a timföldgyár környezetállapotát, ahol megállapított 3 milliárd környezeti kárt, és a vásárlásnál vállalta a kármentesítést.
-A Székesfehérvári felügyelőségnél igazgatóként dolgozó haverral (Kling István) elintézték, hogy egy 450 milliós beruházással le legyen tudva a kármentesítés, 2000-ben résfallal vették körül az iszapkazettákat, hogy a szennyezett talajvíz ne jusson ki alóla.
-Az északkelet -> délnyugat irányban áramló talajvíz feltorlódott a résfaltól északra mocsarat hozva létre, a feltorlódott talajvíz a körbevett területet az ÉNY-i saroknál kerülte ki, és gyengítette meg (éppen ezen a sarkon szakadt ki a 10-es kazetta).
-A bauxit feltárásához használt nátronlúgot korábban mind visszaforgatták és bepárolták, de spórolás miatt csökkentették a bepárlás mértékét, így a tározón lévő zagyvíz pH-ja fokozatosan 12 fölé emelkedett, de nem foglalkoztak ezzel. A pH-t a hatóságok nem vizsgálták, nem volt rá előírás.
-A magas lúgtartalom hatására a 10. kazetta fala alatti talajban a szerves anyagok elszappanosodtak, a talaj megcsúszott, megsüllyedt.
-A régi zagykazetták megteltek, új kazetta építésére nem kaptak engedélyt, ezért a 10-es kazetta falát emelték folyamatosan, a katasztrófa napján is éppen magasították. Egyik cég az iszapbelövőket magasította, egy másik töltésanyagot hordott rá, és 30 tonnás dózerrel tömörítette, több százszor oda-vissza megjárva, erős vibrációkat okozva, repedésekhez vezetve a fal szerkezetében.
-A 2010-es év extrém csapadékos volt, a kazettákra hulló csapadékvíz egésze belekerült a technológiai rendszerbe, amit zártan kellett kezelni, semlegesítőmű még nem volt hogy a vizet semlegesítve kiereszthessék. Ennek eredményeképpen a 10. kazettán lévő zagytó szintje csak fél méterrel volt a koronaszint alatt, a tó középen kb 6m mély volt, és 1 millió m3 erősen lúgos híg zagyot tartalmazott. Ráadásul a katasztrófa napján erős délkeleti szél miatt a hullámok pont az ÉNY-i sarkot ostromolták.
-A katasztrófát megelőző napokban több buzgár jelent meg az északi és
nyugati falon, melyet a zagytéri gépkezelő többször jelzett a vezetőségnek, de nem foglalkoztak vele.
B. Árpád felelőssége még csak fel sem merült, ráadásul környezetvédelmi cégével (Tatai Környezetvédelmi Zrt.) alvállalkozóként még hasznot is húzott a kármentesítési munkákból. Hatóságnál dolgozó haverja (K. István) először államtitkár-helyettesi pozícióba került, ahonnan aztán Illés Zoltán felmentette.
ARP 2016.02.01 13:41:26
@Voznyák Pista2: Mutyi volt mindig is, de inkább mostanában kapcsoltak magasabb fokozatba. A fidesz keménykedése az ügyben az elejétől kezdve csak szemfényvesztés volt az emberek megtévesztésére, hogy na majd most jól megbüntetjük a felelősöket, miközben milliárdokat nyúltak le a kármentesítés, a felesleges gátépítések során és a civil SMS adományok lenyúlása ügyében. De a katasztrófa óta is történtek érdekes dolgok amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A MAL elkezdett nem fizetni a partnereinek a katasztrófa miatti anyagi helyzetre, és a büntetésekre hivatkozva (amit igazából még ki sem kellett fizetnie), tudták hogy a cég privatizálva lesz, és elkezdték kilapátolni a pénzt, minden kiadást leállítva, az alapvető karbantartásokat is szinte teljesen, a dolgozók fizetését 80%-ra csökkentették. Az erőműnek 1,7 milliárd tartozást halmoztak fel, amire az erőmű megkongatta a vészharangot hogy a tartozás a távfűtést is veszélybe sodorja, erre az állam rendezte ki ezt a tartozást az erőmű felé a (szoci) polgármesteren keresztül. A lerakó felügyeletét átvevő bányakapitányág 2011 elején megtiltotta az addigra már félszáraz technológiával előállított vörösiszap elhelyezést a 10. kazettán, és a vörösüzem bezárásáig (még 2 éven keresztül) a vörösiszapot a gyár és a bauxitbánya területén mindenféle műszaki védelem nélkül kupacokban tárolták (a MAL tavalyi eladása után jött ki a határozat hogy ezt a több mint 600e tonna anyagot az állam költségén szállítják el a lerakóra). Még a vörösüzem 2013-s bezárása előtt egy héttel is két cég végzett felújítási munkákat a feltárósorokon, mivel az államtól kaptak pénzt technológiafejlesztésre, és így lehetőséget jelentett haver cégeknek túlárazott melók kiadására. A vörösüzem bezárása után pedig el is kezdték bontani a frissen felújított berendezéseket, miközben a vörösüzem és az utolsó bauxitbánya bezárásával elbocsátottak 250 embert. Mindezek a MAL állami felügyelete alatt, a felügyelők tudtával zajlottak, közben meg ment a kormánypropaganda, hogy a kormány megmentette a munkahelyeket. Mára a MAL-ban a timföldgyártás teljesen megszűnt, a kalcináló és kikeverő üzemeket most bontják, csak kis volumenű termékgyártás maradt (zeolit, precipitált hidrát).
Ami a mostani felmentő ítélet utáni fideszes reakciókban a legelképesztőbb, hogy miközben mentették a felelősöket és hagyták hogy tovább tömjék zsebüket, el akarják érni hogy az ártatlanok közül ítéljenek el mégis valakit. A jelenleg felmentettek közül talán a Bakonyi Zoli felelősségét lehetne megállapítani, aki csak a katasztrófa előtt másfél évvel lépett az apja helyére az igazgatói székbe, de az ő felelőssége is kb arra korlátozódik (tudomásom szerint), hogy katasztrófa előtti napokban figyelmen kívül hagyta az egyértelmű jelzéseket a repedésekre, buzgárok megjelenésére vonatkozóan.
ARP 2016.02.01 18:29:43
@high up!: Elég testközelből ismerem az ügyet, egy környezetvédelmi szolgáltató cégnél dolgozom, volt dolgom többször a MAL-lal is, de főleg az erőmű kapcsán ismerem a zagytérrel, és a talajvíz áramlásával és szennyezettségével kapcsolatos problémákat, részt vettem helyszíni bejárásokon és szakértői anyagok elkészítésében, dolgozott rokonom a MAL-nál középvezetői pozícióban, és egy nagyon jó barátom az Unimontex kft dolgozójaként a belövők magasításán dolgozott konkrétan a katasztrófa napján is. Az én cégemtől nem kértek szakértői véleményt az iszapömléssel kapcsolatban, de egy volt kollégám dolgozott a károk felmérésén, tőle is hallottam ezt azt, úgy tudnék fogalmazni, hogy az információk szakértői anyagok alapján levont saját következtetések és érintett személyektől származó közvetlen információk egyvelege. Garanciát nyilván nem tudok mindenért vállalni, most néztem utána az első hozzászólásomban van is egy tévedésem, nem 15 hanem 10 millióért vették meg anno a céget.
A talajvíz-szennyezésről több vizsgálati eredményt láttam még a 90-es évek végén, Kolontártól délre, a kazettától 1 km-re is mértek 10 feletti pH-jú talajvizet. A megépült résfal megfogta, benn tartotta a szennyezést, a kazetták amúgy is fenékszigetelés nélkül készültek, így annak a területnek tulajdonképpen már mindegy volt.
A vörösiszap 2003-ig veszélyes hulladéknak számított, de pont a MAL intézte el a hatóságnál hogy onnantól ne számítson annak, de a Kling-Bakonyi barátság tehető felelőssé azért is, hogy az időszakos hatósági ellenőrzések nagyon felületesek voltak.
A 10. kazettával igazából az volt a legnagyobb probléma, hogy a kazettafal állékonysága sokkal gyengébb lett a tervezettnél: 1998-ban elkezdték építeni friss erőművi zagyból, ami ajkai szén pernyéjéből származott, és a szén nagy mészkőtartalmú hamujának köszönhetően erős, ck12-es betonnak megfelelő keménységű salakká szilárdult. 2003-ban bezárt az utolsó ajkai szénbánya, onnantól külföldi szenet és biomasszát tüzeltek, így a salak összetétele jelentősen megváltozott, gyenge és porlékony lett. Évekig építették ebből, és egyéb törmelékekből a gátat, aztán elkezdték megbontani és áthordani a 3. erőművi kazetta régebben megszilárdult salakját, ami így megbontott állapotában nyilván nem lett sem elég erős, sem elég vízzáró. Oldalról jól látszanak ezek a rétegrendek a kazettákon. A lerakókat felügyelő környezetvédelmi hatóság nem vizsgálta ezeket a tényezőket, így a süllyedési adatokat sem vette figyelembe (de azt hiszem azt is csak a 20/2006. rendeletet követően kellett mérni, addig nem).
A kazetta magasítására szerintem volt engedélyük, anélkül nem magasíthatták volna, talán a 2006-os ippc engedélyükben szerepel, ennek utána tudok nézni pár napon belül, a munkahelyemen megvan. A management felelőssége főleg az, hogy nem vették figyelembe a repedésekről, buzgárokról szóló szivattyúkezelői, diszpécseri információkat, (pedig 2 nappal a katasztrófa előtt az gáton dolgozó barátom is mondta, hogy szivárog mindenhol a gát), de egyszerűen nem hitték el hogy megtörténhet, látszik is ebben a riportban Bakonyi Zoli hozzáállásán index.hu/belfold/2010/10/06/a_gatszakadas_ellentmond_a_fizika_torvenyeinek/
pedig megelőzhették volna a katasztrófát.
Soha nem szűnő, konfliktusokkal terhes erőfeszítésekre kell készülni, ha fenn akar a magyarság maradni. Ágálhatunk az emigránsok, köztük a kifejezett menekültek, no meg a feltehetően közöttük rejtőzködő radikális iszlám ügynökök ellen, de egy akkora méretű népvándorlást, mint amekkora már ma is…..
Nívó Áfacsalt olajat olcsón! 2014.12.19 14:40:21
Na ne mondja senki, hogy a NAV nem végzi a dolgát... lebuktatja és megbünteti az áfacsalókat, ezzel is igyekszik maximálni az állam adóbevételeit, és fenntartani a piaci verseny tisztaságát. Vagy mégsem? Itt van például az étolaj ügye: eddig is nyílt titok volt, hogy szinte az…..
ARP 2014.12.21 12:53:54
Hogy áfacsalt-e egy termék vagy nem, rohadtul nem az dönti el hogy ki gyártotta. A Bunge, és a Kaposvári cukorgyár képviselője is nyilatkozott olyat, hogy a saját termékét a boltban olcsóbban látta viszont bruttó áron, mint amennyiért ő eladta nettóban a nagykereskedőnek. Ez pedig úgy történhet meg, hogy valakik a kereskedelmi láncban kétszer (vagy akár háromszor) is áfacsalást követtek el a termékkel. A multik se feltétlen bűnösek, vagy irányítói a hálózatnak (persze lehet), egyszerűen kihasználják az áfacsalt termék árelőnyét, hogy ezáltal csábítsák be a vevőt, gyakorlatilag a multik azon versenyeznek, hogy ki tud minél áfacsaltabb termékekkel akciózni, a másik alá ígérni. Persze fel lehet vetni a túl olcsó terméket megvásárló felelősségét is, de ő nyilván azért veszi meg, mert csak arra futja neki, és örül neki hogy ilyen olcsó.
De akkor ki a felelős?
Ángyán Józsefnek legjelentősebb megállapítása a földmutyi leleplezése kapcsán az volt, hogy a pártok holdudvara jelentős mértékben összefügg, egy összefüggő maffia, más néven gazdasági háttérhálózat működik a háttérben. Horváth András azon vádja, hogy a legnagyobb áfacsalók ügyében a vizsgálatokat felülről leállítják, utal arra hogy ennek a politikát és a hatóságokat behálózó háttérhálózatnak az intézményesített áfacsalás az egyik bevételi forrása, de ezáltal képesek a fogyasztói árak, és az infláció befolyásolására is (így kap értelmet, miért "eltűrt" tevékenység ez a kormány részéről). Ennek a maffiának a további bevételi forrásai:
- jövedéki adó csalás
- járulékcsalások
- állami és uniós támogatási pénzek elosztásánál haverok előnyben részesítése, többszörös túlszámlázások
- önkormányzati és állami közbeszerzések korrupciós ügyei, kenőpénzek, jelentős túlszámlázások.
A maffia által ellopott ezermilliárdok nyilván hiányoznak az állam költségvetéséből, ezt a hiányt a politikai elit az állampolgárok és cégek adóinak gátlástalan emeléséből finanszírozza. Ez versenyhátrányba hozza a magyar cégeket és munkaerőt a külföldivel szemben, és emiatt van a kizsigerelt adófizetőnek csak az olcsóbb, áfacsalt élelmiszerre pénze.
Lehet hogy látszólag az áfacsalt áruk olcsósága pillanatnyi előnyt hoz a szegényebb rétegnek, de alapvetően az áfacsalás, mint a maffia államkifosztó tevékenységének része, okozza és termeli újra a szegénységet, az ország gazdasági lemaradottságát.
ARP 2014.12.21 13:28:27
@polyvinyl: Na akkor kik állnak valójában az emberek hergelése mögött?
Elsősorban a kormány tagjai, az agyatlan sarcokkal, a túlburjánzó korrupcióval, a dilettáns kormányzással. Ők persze hatalmukat féltve szokás szerint konteót gyártanak a birkáik etetésére, mellyel az új ellenségüket próbálják megbélyegezni, hogy a bukottbaloldal, meg természetesen a CIA szervezkedik, a pénzügyi háttérhatalom akarja megdönteni a "nemzeti" kormányt.
Szóval volt ez a tízezres netadó ellenes tüntetés, (meg a szintén max tízezres korrupció ellenes tüntetések) amiről Földi László fideszmaffiabérenc hírszerzési tiszt nem tudja elképzelni hogy spontán tüntetés lenne, mindenképpen a külföldről finanszírozott akció kell hogy legyen, és minderre ott a kétségtelen bizonyíték: Goodfriend is kint volt a tüntetésen.
Ok, de akkor a kormány által pénzelt CÖF által szervezett százezres (Rákay Philip szerint 2 milliós) békemenet mégúgy sem lehetett spontán megmozdulás, Földi szavaival élve "jól finanszírozott folyamatot láthatunk, amelyben nem voltak spontán elemek.” És Goodfriend a békemeneten is kinn volt.
Mivel a békemeneten tízszer annyian voltak mint a netadós tüntetésen, szóval ez eleve tízszer erősebb bizonyíték, hogy az Orbán-kormány valójában a külföldi érdekeket képvisel, és a CIA mögött álló gazdasági körök magyarországi helytartója.
ARP 2014.12.21 19:59:29
@Larry Silverstein: Horváth András is felhívta a figyelmet számos interjújában, hogy nem csak a hazai cégekre jellemző az áfacsalás, a szlovák és román cégek ugyanazzal a módszerrel csalnak. Itt egy hivatkozás pl. a cukorról:
www.parameter.sk/rovat/belfold/2013/11/28/az-adocsaloknak-koszonhetjuk-az-olcso-cukrot
Nemcsak az államnak vagy amerikai cégeknek okoznak problémát a rendszerszintű áfacsalások: a magyar kistermelőket, például a tejtermelőket is ellehetetleníti az áfacsalások miatt kialakuló "árverseny" és a NAV tétlensége. A tavaly, Horváth András által borított,…..
ARP 2014.12.09 19:03:20
@$pi$: Az áfacsaló cég megveszi a tejterméket Szlovákiában, beszerzési áron, mondjuk nettó 100 forintért. Az erről kapott számlát eldobja, de szerez egy számlagyártásra létrehozott másik cégtől számlát, amin már 78,7Ft + ÁFA (=100 Ft) szerepel (ezek a cégek gyakran bebuknak és felszámolódnak pár százmilliós adótartozással a nyakukban, majd ugyanazon a telephelyen ugyanazzal a tulajdonossal, de új néven újraalakulnak).
Ezzel bruttósította az eddigi nettó árat, beküldi a számlát a NAV-hoz és visszaigényli a 21,3 Ft áfát, ez lesz a tiszta nyeresége a bulin. Eladja a terméket egy közbeiktatott cégnek, aki rátesz 1 Ft hasznot, befizeti az áfát, majd továbbadja egy hasonló cégnek, és visszaigényelheti az áfát mert kereskedőnek adta tovább, nem végfelhasználónak. A következő cég ugyanezt csinálja, majd a harmadik is, de ő már a teszkónak adja tovább. Azért kellenek a beiktatott cégek, hogy a NAV nehezebben deríthesse fel a hálózatot, de igazából a nehézség csak kamu-magyarázat, mert nem is akarja visszafejteni, mivel a ténylegesen áfacsaló cégben vannak benne a NAV vezetők és kormányközeli oligarchák. A teszkó meg moshatja a kezeit, ő ellenőrzött, tiszta beszállítótól vásárolt.
A rendszer továbbgondolása, ha a már áfacsalt terméket eladják egy szlovák cégnek, papíron kiutaztatják, és kezdődik a kör elölről, de már kétszeresen áfacsalt a cucc, és majdnem két áfányival olcsóbb. Ugyanezt persze megcsinálják az itthon gyártott termékekkel is, keresztülfuttatják a láncolaton, melyben egy külföldi székhelyű kereskedő is van, és így fordulhat elő, hogy a boltokban a Bunge Vénusz étolaja, vagy a Kaposvári cukorgyárban gyártott cukor olcsóbb lesz bruttó áron, mint amennyiért a gyár eladta nettóban.
A poszt szerzője jelen volt a Szabadság téri emlékmű elleni tiltakozáson éppúgy, mint a Kishantos "einstandolása" elleni összesen. Most is tiltakozik.    Emlékszünk még erre a kampányvideóra?       Amikor a kormányváltó szövetség kampányban felhelyezte…..
ARP 2014.04.13 12:54:15
Nem kell csodálkozni, a baloldal is benne van a földmutyiban.
youtu.be/2FCgGaH45cE?t=2m55s

Ángyán József alapos kutatómunkával feltárta, hogy a földbérletek elosztásánál, és az agrártámogatások odaítélésénél maffiacsaládok nyúlják le a milliárdokat, kijelentette hogy a kormánytagok döntő többségét is ezek a maffiacsaládok nevezik ki.
Ráadásul ugyanez a csapat az 1000 milliárdra rúgó áfacsalások fő haszonélvezője is, nem véletlen a baloldal kussolása NAV-ügyben is.
Ezt a rendszert méltán nevezhetnénk háttérhatalomnak, a maffia emberei beépültek a politikába, a hatóságokba, markukban tartják a jobb, és baloldalt egyaránt.
A "kormányváltókat" nem érdekli Kishantos, nem érdekük a földügyeket bolygatni.
ARP 2014.04.13 18:09:30
@♔bаtyu♔: ha ennyire fingod nincs az egészről, miért kotyogsz bele?
A Schiffer András-Kálmán Olga csörte egészen elképesztő indulatokat keltett. Az apropó, a 44. március 19-ei emlékmű, önmagában felháborító, mert történelemhamisítás, nemzeti önfelmentés, olyan gyalázat, ami a holokauszt túlélőinek, illetve az áldozatok leszármazottjainak…..
Nem hittem volna, hogy Kálmán Oltcit úgy mutatja meg tudását és hovatartozását, ahogyan arra már 30 éve is csak paródiában hivatkoztak a kritikusabb városlakók - lsd. az alábbi videó hanganyagát.  Kálmán kábé annyit ért Schifferből, és a valódi társadalmi kérdésekből,…..
ARP 2014.04.10 10:17:33
Amit az eredeti videóban Kálmán Olga előad, tökéletesen testesíti meg a magyar álliberális véleményterrort. Ők mondják meg, hogyan kell/illik egy zsidónak viselkednie, milyen identitást és véleményt kell képviselnie, ellentmondást nem tűrően elvárják ugyanazt a görcsös hisztériázást mindenkitől.
Még jó hogy nem nácizta vagy antiszemitázta le a túlélő-leszármazott Schiffert.
Ebből a hiperérzékenységből, ócska politikai haszonszerzésből, és folyamatos megbélyegzésből van az átlagpolgárnak elege, és a Fidesz ezt lovagolja meg az emlékműállítással (és tuti hogy ez nem Habony, hanem Finkelstein ötlete volt, neki soha sem volt probléma egy kis profit érdekében saját fajtájának keresztbe tenni). Az emlékmű körüli hercehurca Orbánék aljas provokációja politikai érdekből, a baloldal meg ráugrott a gumicsontra, pont ahogy várták.
Emellett akikben a fidesz a mélynemzeti retorikájával fel tudta korbácsolni a nemzeti érzelmeket, azok sokkal fogékonyabbá váltak a magyar nép történelmi felelősségének elutasítására, ők különösen zokon veszik ha régmúlt bűneiért kollektíven felelőssé akarják tenni őket.

Egy szűk réteg még ma is politikai és gazdasági hasznot húz a holokausztból. Tesznek róla, hogy egy zsidónak született gyerek soha se élhessen felszabadult, boldog életet, mert kisgyermekkorától traumatizálják a népét ért megbocsáthatatlan sérelemmel, egész életére kihatóan telenyomják kollektív önsajnálattal. Azon kívül mekkora lelki károkat okoznak ezzel, kiváltják a többségi társadalom viszolygását is, táplálják az antiszemitizmust, a szélsőséges ideológiák térnyerését.
Le kellene már zárni a múltat, és helyén kezelni a kérdéseket, súlyuk szerint, nem bedőlni az ócska provokációknak. Schiffer erre már rájött, itt az ideje hogy mások is rájöjjenek.
ARP 2014.04.10 11:52:59
@Berzengő: Shiffer jobbikosokkal BESZÉLGET? Nofene. Ilyesmit értelmes politikus ma Magyarországon nem tehet büntetlenül, megbélyegzés nélkül. Amit sugallni akarsz, teljesen beleillik a Kálmánolga félék retorikájába.
A KARD Emlékmű-gumicsont 2014.04.09 18:05:57
Hiszti? Handabandázás? Megy az indulatos vita Schiffer András és Kálmán I. V. Olga tegnapi ATV-beli csörtéjén, de véleményem szerint - bár a többi megfogalmazással is egyet lehet érteni - egy faék-egyszerűségű gumicsontról van szó, amire a baloldal bukott része újra és újra…..
ARP 2014.04.10 10:20:21
Amit Kálmán Olga előad Schifferrel szemben, tökéletesen testesíti meg a magyar álliberális véleményterrort. Ők mondják meg, hogyan kell/illik egy zsidónak viselkednie, milyen identitást és véleményt kell képviselnie, ellentmondást nem tűrően elvárják ugyanazt a görcsös hisztériázást mindenkitől.
Még jó hogy nem nácizta vagy antiszemitázta le a túlélő-leszármazott Schiffert.
Ebből a hiperérzékenységből, ócska politikai haszonszerzésből, és folyamatos megbélyegzésből van az átlagpolgárnak elege, és a Fidesz ezt lovagolja meg az emlékműállítással (és tuti hogy ez nem Habony, hanem Finkelstein ötlete volt, neki soha sem volt probléma egy kis profit érdekében saját fajtájának keresztbe tenni). Az emlékmű körüli hercehurca Orbánék aljas provokációja politikai érdekből, a baloldal meg ráugrott a gumicsontra, pont ahogy várták.
Emellett akikben a fidesz a mélynemzeti retorikájával fel tudta korbácsolni a nemzeti érzelmeket, azok sokkal fogékonyabbá váltak a magyar nép történelmi felelősségének elutasítására, ők különösen zokon veszik ha régmúlt bűneiért kollektíven felelőssé akarják tenni őket.

Egy szűk réteg még ma is politikai és gazdasági hasznot húz a holokausztból. Tesznek róla, hogy egy zsidónak született gyerek soha se élhessen felszabadult, boldog életet, mert kisgyermekkorától traumatizálják a népét ért megbocsáthatatlan sérelemmel, egész életére kihatóan telenyomják kollektív önsajnálattal. Azon kívül mekkora lelki károkat okoznak ezzel, kiváltják a többségi társadalom viszolygását is, táplálják az antiszemitizmust, a szélsőséges ideológiák térnyerését.
Le kellene már zárni a múltat, és helyén kezelni a kérdéseket, súlyuk szerint, nem bedőlni az ócska provokációknak. Schiffer erre már rájött, itt az ideje hogy mások is rájöjjenek.
Szűz Mária, Sztálin József! A moszkvai propaganda nemzetközi ékkövének számító televízióban kritizálták Putyin Ukrajnával kapcsolatos politikáját. Há’ hova lazulhat még a fegyelem? Legközelebb majd a Kreml karácsonyi estjén lép fel a Pussy Riot? Az amerikai Abby Martin…..
A Krím-félsziget hétvégi orosz megszállásával egy időben maszkos fegyveresek törtek be a térség fővárosában, Szimferopolban működő független médiaközpontba. Nagyjából harminc, felségjelzés nélküli katonai ruhába öltözött maszkos férfi betörte a több irodának otthont…..
    Európa-szerte attól hangos a média, hogy Kijevben a kormányerők éles lőszerrel lövik a felkelőket, a világ pedig az áldozatokra emlékezve szólal fel ezekben a napokban. És mit gondolnak, ki állt ezekben az időkben az ukrán és az orosz kormány erőszak-politikája mellé?…..
ARP 2014.02.22 18:01:59
Hogy sokan terroristázzák a tüntetőket, Janukovicsot meg mentegetik, nem véletlen.
A világ újrafelosztása zajlik, és a háború (a félreinformálás által) ugyanakkora intenzitással folyik a médiában, mint az utcákon. Az a helyzet, hogy gyakorlatilag a komplett szélsőjobb, és a rendszerkritikus mozgalmak nagy része a Russia Today híreiből tájékozódik, és kritika nélkül be is veszi az ott hallottakat és olvasottakat. Az RT és más oroszbarát propagandamédiák a történéseket egy az egyben Putyin szájíze szerint mutatják be, hihetetlen, hogy milyen mennyiségű álhírrel, manipulációval árasztják el a netet.

Az RT a hitelességét az említett csoportok számára többek között az alapozta meg, hogy a Truthseeker című műsorukban kendőzetlenül beszélnek a nyugati pénzoligarchia mocskosságairól, Szeptember 11-ről, LIBOR-manipulációról, a pénzügyi spekulánsokról, a magánkézben lévő FED fedezetlen pénznyomtatásáról, interjút készítenek a leleplezőkkel pl Karen Hudes,
csupa olyan ügy, melyet a nyugati média elnyom, elhallgat.
Természetesen az RT nem az igazságkeresés, az elnyomás és embertelen bánásmód elleni küzdelem nemes és tiszta szándékától vezérelve foglalkozik ezen dolgokkal, hanem pusztán politikai indíttatásból, a nyugati "háttérhatalom" elleni (amúgy teljesen jogos) negatív közhangulatot kihasználja, kikiáltja bűnbaknak az USÁ-t Izrael-t az EU-t, az IMF-et olyan ügyekben is, melyhez nincs, vagy nem olyan szinten van közük. Az Orosz érdekszféra így építgeti saját háttérhatalmát a média által a médiafogyasztó társadalom bizonyos csoportjainak befolyásolásával, maga mellé állításával.
Ugyanaz a helyzet Szíria ügyében is, a nyugati média Asszad kormányát kiáltja ki bűnbaknak, ellenük mutat be vagy hamisít bizonyítékokat, az oroszbarát média pedig a felkelőkkel játssza el ugyanezt. Természetesen sem Szíriában, sem Ukrajnában nem tisztán a rossz és a jó harcáról van szó, hanem a rossz és még rosszabb küzdelméről, aljas bűnözői csoportok küzdenek a hatalomért (miközben a nép szenved), melyek mögött vagy az amerikai-izraeli érdekszféra, vagy az orosz érdekszféra áll.
Az Ukrajnában tüntetők között kétségtelenül vannak beépített provokátorok, vannak szélsőséges politikai erők képviselői, nem kizárt hogy az izraeli titkosszolgálat tagjai, akár USA által fizetett terroristák is lehetnek közöttük. De ugyanúgy megtalálhatók Janukovics és Putyin beépített provokátorai, akiknek célja a felforgatás, a tüntetés megbélyegzése, hiteltelenítése, a hatóságok jogszerűnek látszó beavatkozásának kiprovokálása. Nagyon elterjedt eljárás.
Azzal, hogy kormányunk ilyen manipulált hírek leadására kényszeríti a közmédiát, két legyet csap egyszerre, egyrészt tövig benyal Putyinnak, másrészt szavazatokat szerezhet a Russia Today híreivel elvakított szélsőjobbtól, akik üdvözlik hogy ez a tökös kormány meri az "igazat" képviselni a mocskos ballib véleményterrorral szemben.
2011. május: Összes atomerőművét bezárja Németország 2022-ig   A német kormány 2021-ig 17 atomerőművet zárnak be Németországban, 2022-ben pedig a maradék három atomerőművet is bezárják, ha sikeresen végrehajtották a beígért energiapolitikai fordulatot. A fukusimai…..
ARP 2014.02.12 20:09:57
Talán kevesen tudnak arról, hogy az USA központi bankját (Szövetségi Tartalék Rendszer - Federal Reserve System, röviden FED) éppen 100 éve alapították, amikor is a karácsonyi készülődés közepette az amerikai kongresszussal megszavaztatták a központi bank létrehozásának…..
Pályázatírással foglalkozó vendégszerzőnk első írásában bemutatta, mi a kapcsolat az uniós túlzottdeficit-eljárás megszüntetése és a Simicska-Nyerges cégbirodalom felhizlalása között, második cikkében pedig önkormányzati példán keresztül szemléltette, hogyan szövi át…..
ARP 2013.12.31 22:02:57
Ami egyre inkább nyilvánvaló, létezik egy, a gazdaságot és a politikát behálózó, a hatóságokat markában tartó háttérhálózat vagy gazdasági maffia, melyet egyesek "háttérhatalomnak" neveznek (az ilyeneket ez a bizonyos hatalom előszeretettel titulálja elmebetegnek, vagy összeesküvés-elmélet hívőnek, ez a jól bevált hiteltelenítő formula).
A mostani NAV botrány is nagyon jól mutatja a mechanizmus működését, az összefonódás mélységét és hatékonyságát.
Ez a jól behatárolható szűk érdekcsoport csak ÁFA csalással kb. 1700 milliárdot lop el a közösből, ehhez hozzá lehet tenni a közel hasonló nagyságrendű járulékcsalásokat, az állami és uniós támogatási pénzek korrupt elosztását, valamint az itt említett önkormányzati és állami közbeszerzések során lenyúlt összegeket.
Ezek összértéke bőven meghaladhatja az 5000milliárd Forintot, a GDP 20%-át, és ebben a "kisemberek" adókerülése még benne sincs.
Az államháztartásból így hiányzó pénzt a hatalmon lévő pártok a magyar cégek és állampolgárok adóinak gátlástalan emeléséből pótolják.
Ez megfojtja a gazdaságot, a magyar áru versenyképtelenné a külföldivel szemben a rárakódó magasabb adóterhek miatt (ezt a már meglévő különbséget növeli tovább a külföldi importáru ÁFA-csalással csökkentett beszerzési ára), és ez a legfőbb oka a lakosság elszegényedésének is. Ezeket az anomáliákat egyértelműen a maffiaállami működés hozta létre, és tartja fenn.
Az ország semminemű felemelkedése nem képzelhető el a maffiával való leszámolás nélkül. Az állam működése feletti társadalmi kontroll már szinte nem is létezik, ennek megteremtését csak egy széles körű társadalmi összefogás lenne képes kikényszeríteni. Ha ez nem jön létre, ez az ország örökre elveszett.
A magyarok, habár a legtöbb tekintetben a közép-kelet-európai régió középmezőnyébe tartoznak a különböző korrupciós érzékelési indexek szerint, egy mutatóban jelentősen alulmúlják az átlagot: tízből mindössze három magyar állampolgár (30 %) tenne közérdekű…..
ARP 2013.12.27 19:08:15
@laci_52:
Volt egy jó állásom, egy közszolgáltató cégnél, kevés munka jó fizetésért, emellett szerettek és megbecsültek. Aztán belecseppentem egy mocskos ügybe, a szemem előtt zajlott le a cégem korrupt elprivatizálása, átjátszás a polgármester haverjának a valós érték kb. huszadáért. Az önkormányzati képviselők nagy részét lefizették, hogy megszavazzák, az ellenzék soraiból is megkörnyékezték a korrumpálhatóbb embereket a szavazati többség biztosításához. Én hasonlóan cselekedtem mint Horváth András, pusztán morális megfontolásból, mert úgy éreztem nem hagyhatom, hogy a városomat és a becsületes adófizetőket milliárdokkal megkárosítsák.
És aztán megtapasztaltam hogyan működik a gépezet. Megindult a nyomozás, de felülről folyamatosan belenyúltak, még az országos rendőrfőkapitányt is megmozgatták az ügyben. Eközben bizonyítékok tűntek el, addig nem létező szerződések keletkeztek visszadátumozva, és persze semmit nem sikerült megakadályoznom, a céget elmutyizták, mindenki megkapta a kenőpénzét, a közszolgáltatás árát aztán az új tulajdonos többszörösére emelte.
Annyit sikerült elérnem, hogy többször telefonon megfenyegettek, a házasságom is kis híján ráment az ügyre, mocskolódó hadjáratot indítottak ellenem, közellenség lettem a városomban, ráadásul a végén már gyanúsított is lettem.

Hülye voltam, akárcsak Horváth András. Ha az emberek ilyen alacsony szintre jutottak, hogy a bűnt pártolják a tisztességtelenséggel szemben, és nem képesek az igaz ügy mellé állni, akkor nem érdemes küzdeni értük, és nem érdemes az egzisztenciámat kockáztatni!? De ha most lennék hasonló helyzetbe, most is ugyanúgy megtenném. De lehet hogy már nem bíznám rá a rendőrségre, hanem személyesen én tennék fegyverrel igazságot.
Ne is tegyünk mást, csak gondoljunk bele az egész pszichéjébe: minden előzetes értesítés nélkül, hajnalban becsönget négy rendőr, a Nemzeti Nyomozóiroda négy nyomozója és házkutatást foganatosít. Te meg csak állsz hülyén, és nem érted az egész helyzetet. És utána meg is…..
A Népszabadságnak adott interjú szerint Horváth András politikai pályára készül. Én sok sikert kívánok. Egyelőre bizonytalan a politikai karrier, pedig Horváth számíthatna a szavazók szimpátiájára. Valaki, aki nem csak pofázik a korrupció ellenes harcról. Ezeket az…..
ARP 2013.12.02 16:37:28
"Horváth András politikai pályára készül"
Ezt miért kellett? Horváth András háborút indított a háttérhatalmi maffia ellen, és ez a maffia most mindent megtesz hogy besározza, hiteltelenítse ezt az embert. Ez csak egy gumicsont, hogy politikai pályára készül, erre a trollok egyből rá is csapnak, hogy na lám lelepleződött, elvesztette a hitelét, stb.
Miért lelepleződött volna le?
Ez az ember egy lapra tett fel mindent, feladta az egzisztenciáját, a saját maga és családja biztonságát, nekiment az adóhatóságnak, nekiment a hatalomnak, nekiment a legnagyobb cégeknek, ezek után mire számítson? A lehetőségeket elég jól kifejtette, nem kellene félremagyarázni.
"A közigazgatásban nem tudok dolgozni, pedig igazgatásszervező a szakmám, Államigazgatási Főiskolát végeztem. Az adószakmába se mehetek, hiszen az adótanácsadóknak épp azok a cégek az ügyfelei, amelyekkel nekem problémám van. Nem tudom, mi lesz a jövő."
"De nem azért álltam ki, hogy politikus legyek. A kezdetektől tudtuk: csak az jelent védelmet nekem, ha valamilyen szinten megmaradok közszereplőként. De lehet, hogy a civil szférában kell majd ezt megteremteni."

Mi mást tehetne? Dolgozni szeretne valahol, eltartani a családját, de ezek után nyilvánvalóan reflektorfényben kell valamennyire maradnia, hogy a nyilvánosság képes legyen a védelmét biztosítani. Amit tett, azzal a becsületes emberek érdekeit képviseli.
Mindenkinek érdeke lenne ebben az országban (a maffia tagjait kivéve), hogy megtisztítsuk az országot ettől a fojtogató bűnhálózattól. Ezt gátolni valódi hazaárulás.
Az elmúlt hónapokban a baloldal a félelem köré építette a kommunikációját. Ez a kampány egy olyan országot vizionált, ahol az emberek nem merik felvállalni politikai beállítottságukat, nem mernek elmenni szavazni. Az ellenzéki lépéseket azonban félbeszakította a…..
ARP 2013.06.22 09:45:00
@Húsleves: Most bezzeg sokan már azzal érvelnek, hogy hiszen nem is titkos, "mindenki" tud róla, a résztvevők listája is nyilvános, stb.
Azt valahogy nem tartják lényegesnek, hogy 1954 óta most először beszél róla a média, mert Alex Jones, Daniel Estulin és társai szívós tényfeltáró/felvilágosító munkája eredményeképpen már túl sok emberhez elért az információ, akiket nehéz már megkerülni. Most a hiteltelenítés, elbagatellizálás fázisa van soron.
ARP 2013.06.22 09:53:10
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
" nagy összefüggéseket elemeznek és igyekeznek a nemzetközi politikát meghatározni. Ez az egész."
Ez az egész, bizony semmi több. Meghatározzák a nemzetközi politikát, beleértve hogy melyik országot támadják meg az ásványkincseiért, milyen hamis casus bellit találnak ki a közvélemény megetetésére, milyen módszerekkel növelik tovább a befolyásukat a gazdaság még nem 100%-ban uralt területein, milyen hamis összeesküvés-elméletek terjesztésével próbálják megosztani a különböző rendszerkritikus csoportokat, stb. Csak ennyi, semmi több.
ARP 2013.06.22 10:10:49
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Az a legnagyobb baj, hogy ezt te elfogadhatónak tartod. És még sokan hasonlóképpen. Ez a mentalitás okozza az emberiség minden szenvedését, és teszi szinte lehetetlenné az összefogást,és a változtatást.
Amint tudjuk, a magyar bírói kar — miként a magyar köztisztviselői kar bármely másik része is — három alaptípusból áll: a rezsim által zsebre vágott korrupt gazemberekből, a fogalmatlan idiótákból és a lelkiismeretes szakmai munkát végző, megvesztegethetetlen bolondokból.…..