Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tizmedve

172 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tízmedve A Pál utcai férfiak 2018.12.13 10:37:45
Már csak kötelező olvasmánysága okán is közös gyerekkori traumánk Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című ifjúsági rémregénye. Kevesen tudják, de a regényben szereplő fiúk nem a képzelet szülöttei, hanem valós személyek, sőt a regény cselekményét jelentő bandaharc is közismert volt a századelő…..
Közterületeink ostrom alatt állnak. Önmagukból kivetkőzött, dölyfös hajléktalanok használják társadalomellenes életvitelük fenntartására és a békés polgárok provokálására. Közterületeink – melyeket atyáink vérükkel óvtak – segítségért kiáltanak. Jó hírem van, a végső megoldás megszületett: egy…..
Tízmedve A seggnyalás művészete 2018.10.11 08:30:56
A seggnyalás mint közkedvelt társadalmi sport és életvezetési technika méltatlanul kevés szakirodalommal rendelkező terület. A magukra hagyott seggnyaló tömegek szakmai támogatás híján csak az alantas ösztöneikre, romlottságukra, vagy jobb esetben a pozitív történelmi példákra támaszkodva…..
A KGB utódja, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat Trockij halála 78. évfordulójának tiszteletére feloldotta néhány szigorúan titkos minősítésű könyv zárlatát. Tudták önök, hogy Lenin szabadidejében nem csak hódolt szenvedélyének, az ikebanának, hanem arról egy nyolckötetes könyvet is írt…..
Terroristáktól hemzsegő világban élünk. Ki szeretne terroristával találkozni? Senki. Elkerülhető-e a találkozás? Elkerülhetetlen. Mi következik ebből? „Hogy fel kell rá készülnünk?” Gratulálok, önök már el is kezdtek borsot törni a terroristák orra alá. Minden merénylő – de túszejtő is –, arról…..
Tízmedve Kisvakond vs. Krisztus 2018.09.10 20:54:23
Szerencsés időket élünk, a liberalizmus láncait letépő boldog emberek végre belevághatnak abba, amibe mindig is szerettek volna: Mária országa építésébe. Az alapozást nem lehet elég korán kezdeni, ezért a keresztényi szeretet magjai elvetését már az óvodában meg kell kezdenünk. Istenfélő, felelős…..
Az emberiségnek befellegzett, a klímaváltozás visszafordíthatatlan, az utolsó napokat éljük. „Nem túlzás ez kissé?”, kérdik a remény délibábjába kapaszkodó polgártársak. Sajnos nem, és erről már tudományos bizonyíték is a rendelkezésre áll. Minden a NASA Mesterséges Intelligencia és Szuperszámítógép…..
Tízmedve Ecce Totoro 2018.08.24 11:15:28
Az intelligens háztartási robotok hajnalán, a reklámoktól megszédülve, és a technika csillogásától elvakulva könnyen bedőlhetünk a marketinghazugságnak: a gorillák ideje lejárt, a jövő a robotoké a háztartásban...
Tízmedve Bolond 2018.08.16 12:35:09
Egy emlék rám talál: utolsó percek, az oviban vagyokGaluska néni ölében ülök – elköltözünk –, épp búcsúzokŐ egy kedves, puha lelkű óvónéni, a kiscsoport anyukájaFáj, nem is picit, ahogy ott marad a szívem egy darabkája Aztán, ahogy felnövök, és jönnek a felnőttes nyűghegyekSzívemet elborítják a…..
Mindenkinek lehet rossz napja, vagy akár a tudatalatti bugyraiból előtörő furcsa késztetések is megteremthetik a váratlan helyzetet: egyszer csak kiszúrjuk egy mókus szemét...
Néhány menő szakállas csóka elkínzott arccal sóhajtozik a csúcson, a média imádja az Everest megmászásáról szóló híreket. Ez tényleg olyan extravagáns teljesítmény, vagy csak a szponzorvadász hegymászók önfényezése? Járjunk utána, mérjük össze a szerényen hallgató, hétköznapi hősök „mászásával”,…..
Idén nyáron Bernard Gui-napokat tartanak a Vatikáni Múzeumban. A híres inkvizítor titkos levéltári hagyatékából a múzeum három eddig ismeretlen ritkasággal kedveskedik: A máglyarakás és -gyújtás alfája és ómegája, A fertő mocsara, avagy a bűnbeesés pozitúrái és egy különleges ritkaság, egy…..
Tízmedve A magyar csoda 2018.08.06 10:51:32
2030. augusztusában járunk, a BBC-t a magyar hírek uralják: – Most kaptuk a hírt Bukarestből, a parlamentnél tüntető román bányászok és tanárok áttörték a kordont, a rendvédelmi szervek a tüntetők mellé álltak. Románia népe egységesen követeli Magyarországhoz csatolását, a magyar nyelv és a római…..
Az óvónő és a történész szakmát alapjaiban rázza meg a nemzetiszocialista óvodakutatás eddig ismeretlen, megdöbbentő felfedezése, a második világháború kitörésének okairól alkotott tudományos álláspont megdől. Szembe kell néznünk a mély megrendültségre okot adó igazsággal: a világ tűzbe borításának,…..
Tízmedve Munkatábor-etikai kódex 2018.08.01 06:26:38
A XX. század csupa botrányos munkatábor-üzemeltetési példával szomorít el minket. Ugyan a nürnbergi és a tokiói perekkel megkezdődik a szakma tisztulása, ám a perbe nem fogott, győztes országok munkatábor(MUKTÁR)-etikai maradisága végül megakasztja a reformot, sőt az etikus táborüzemeltetésbe vetett…..
Nikotinfüggő embertársaink dohányzásról történő leszoktatása humanista kényszer, életmentés, egyben állampolgári kötelességünk...
Bosszantóan biztonságos világban élünk, a férfias kihívásokban örömöt lelőknek egyre keményebb fejtörést jelent, hogy a mindennapi betevő adrenalinjukra miként tegyenek szert. Egy bátor ember miben teheti manapság próbára magát? Bázisugrás, via ferrata, a pamplonai bikafuttatás mind unalmasra…..
A kutya-, görény- vagy mókustartók gazdag szakirodalomból meríthetnek, sőt a tartással kapcsolatos közösségi szabályok is jól dokumentáltak. Amíg egy degu- vagy pitongazda számára az élet csak a simogatásból, etetésből és gyönyörködésből álló könnyed tánc, az a víziló-tulajdonosnak egy aláaknázott,…..
Veszélyes világban élünk. Globalizálódó világunk számos, eddig ismeretlen kihívással fenyeget, mint például a medveinvázió. Manapság már ajándék minden nap, amely medveészlelés nélkül telik el, a véres tragédiák elmaradása csak a szerencse számlájára írható...
Kik uralják a világot? Sajnos embertársaink nagy része a kérdés tekintetében közömbös, vagy ami még ennél is rosszabb, beéri az olcsó válaszokkal: a háttérhatalmak, az ufók, vagy szimplán csak a zsidók...
A minap belebotlottam Kacusika Hokuszai, „A halász feleségének álma” című fametszetébe, melyen egy meztelen gyöngyhalásznő és két polip látható – hogy is mondjam – félreérthetetlen helyzetben...
A zsidó kriminalisztika egyik leghírhedtebb esete a Saul főfelügyelő-ügy. A főfelügyelő a Jeruzsálemi Rendőr-főkapitányság Kereszténybűnözés-elleni Főosztályának vezetőjeként szép szakmai sikerekkel dicsekedhet. Sault elhivatott, jónevű szakemberként tartják nyilván, 31-32-33-ban zsinórban nyeri el…..
Tízmedve Circus Apocalipticus 2018.07.10 17:34:53
Szimba épp egy erősen kirúzsozott, hisztérikusan sikoltozó nő fejét tépi le, Balu a bal 3. sor vérében fürdik, Leila, a csábítás istennője egy kuponjegyes könyvelő torkát vágja el, a hiénák egy nyugdíjas csoportot beleznek. Botrányos és semmiképp sem cirkuszba illő jelenetek a nézőtéren – hogyan…..
Tízmedve Egy letűnt kor senkijei 2018.07.08 18:01:19
Egy termelési riport az új genezis hajnaláról, a Több mint ember program szirmabesenyői gyára, az Új Ember Művek felavatásáról. Az üzem a világon az első, mely az embertől már meg nem különböztethető humanoidokat gyárt, sőt, mint arra a program neve utal is, a robotok legtöbb embertársunkat sok…..