Regisztráció Blogot indítok
Adatok
h.geza

223 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
XVII. századi norvégiai farmból egy igazi varázslatos „zöldtetős” szállodát varázsoltak. A fogadható vendégek száma igazán korlátozott, hiszen csak három rusztikus hangulatú vendégszobával rendelkezik. A mesebeli hangulatot csak fokozza a szálloda idilli természeti környezete is...
…pedig hidd el! Izland egyik legkedveltebb „túraútvonalán” található ez a menedékház! Távolról sátor hatása van, de acél tetőszerkezetű, hogy a legkeményebb időjárásnak is ellenálljon. A színe is segít, hogy bármilyen időjárási viszonyok között is jól beazonosítható legyen. A panoráma pedig…..
Sohasem találod ki, hogy mit látsz a kezdőképen …hacsak nem olvasol tovább vagy nem nézed meg a többi képet! . . . Így van! Egy víz alatti étterem. Méghozzá az első európai víz alatti étterem. Norvégia legdélibb részén található. Mint a szerkezetéből is adódik nem a vízen lebeg. Egy része a…..
Nagy divatja van a rusztikus épületeknek. Mallorca-n található a képeken látható nyaraló. Mindenki döntse el, hogy mennyire befogadható ez a „mélységű” rusztikus hatás!  ..
Nem ez az első különlegesség a Japán városban. Kamikatsu-ban a hulladék újrahasznosítás eléri a 80%-ot (!). 34 különböző kategóriában különítik el a hulladékot. Ennek a különleges kezdeményezésnek az eredménye ez a különleges épület.    ..
A kiszuperált tömegközlekedési eszköz a jelenlegi formájában 6 személynek nyújt kényelmes, hangulatos szálláshelyet az erdei környezetben. Nincs Wifi és televízió sem …de szerintem ebben a környezetben nem is kell!..
25 millió darab LEGO tégla található a legújabb tematikus élményközpontban. Az épület, ami Dániában található 21 fehér „téglából” áll, amit a tetején az ikonikus LEGO blokk koronáz...
Átmeneti művészeti galériává alakult át Berlinben egy elhagyott épület. 160 művész vette a birtokába az ingatlant és hagyta a keze nyomát az épületen. A „lábakat” az egyik legrendhagyóbb alkotás, Mario Mankey készítette...
Igen! Minden amit látsz …és még amit nem is. Mivel ez a zseniális ágy különböző modulokból rakható össze és alakítható ki teljesen egyedivé. Kisebb alapterületű lakások megoldása a bútorozásra. Hiszen minden megtalálható benne, amit bárki szeretne.    ..
1891-ben épült szélmalom torzót alakítottak át Angliában. A végeredmény magáért beszél. A környéken lakók ellenezték az átalakítást …aztán persze a végeredmény nekik is tetszett. Az építész szakma is több díjjal jutalmazta az újraálmodott szélmalmot, ami jelenlegi formájában vendégházként üzemel...
A National Geographic és az Airbnb összeállt két asztrofizikus kedvéért, hogy a létező legjobb körülmények között tanulmányozhassák a napfogyatkozást! Ezt sikerült alkotniuk!  ..
A létező legtöbbet élvezheti a tájból, aki ebben a „dobozban” képzeli el a szállását! Speciális üveg falainak köszönhetően semmi nem zavarja a vizuális élményt, közben pedig az üveg falak kialakítása megőrzi a magánéletünket.    ..
A Gorenje legújabb retró alkotását a VW ikonikus kisbusza inspirálta. Természetesen a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelel a hűtőgép. Kizárólagosan csak a külsőjével akar a múlt egy különleges darabjára emlékeztetni.    ..
„Opera” névre hallgat ez a kerekes magánlakosztály. A képek is tanúskodnak arról, hogy minden földi jó megtalálható a lakóautóban. Zseniális kombinációja a sátras retró érzésnek és a mindennapjainkban elvárt utazási komfortnak  ..
Szabad a gazda? A MINI Countryman koncepció luxus kemping lakó utánfutója. A tervezők igazodtak a MINI formavilágához és adott keretek között megpróbáltak a lehető legnagyobb luxus körülményeket teremteni. Sikerült meglátásod szerint?  ..
25 m2-es alapterülete nem kecsegtet bőséges terekkel. Viszont az egyedisége kárpótol mindenért. Az összes funkció megtalálható benne, mint a „nagytestvéreiben”. …csak egy a baj …az ára. Jelenleg csak Angliában forgalmazzák és 150 000.- Angol font.  ..
Nápoly mellett található a 42 darab apró kapszulából álló BenBo becenevű egyedi hotel. Az alvókapszulákban minden megtalálható, ami egy rövid éjszak eltöltéséhez szükség van. Egy éjszaka ára 25 Euro. Mindenki döntse el, hogy ennyiért szeretne egy ilyet kipróbálni...
Mit látnál szívesen a megszokott lyuktelek hasznosításánál? Koszos, poros fizetős parkolókat vagy egy ilyen rendhagyó ötlet által vezérelt szabadidős parkot? Az ötlethez kellett a NIKE is. A cég szponzorálta a Párizsban található mosolyra fakasztó kis szösszenetet...
Mint egy modern szobor. Persze az összképhez szüksége a svájci táj a háttérbe. Az „utcafronti” képe a háznak elgondolkodtat, a völgyre néző minimalista belső és kilátás elvarázsol és elcsábít...
Dániában, Koppenhágától délre kerül megvalósításra ez a 45 méter magas kilátó. Embert próbáló feladat lesz megmászni, de a páratlan élmény kárpótol mindenért  ..
…hogyan illik az „istálló” ebbe a felsorolásba! Mi sem természetesebb …gondolod, majd a képek megnézése után! Ebben a Wyoming-ban található „pajtában”a földszinten található egy hatalmas garázs, ahol a tulajdonos büszkén nézegetheti a veterán autó kiállítását, az emeleten szétgyúrhatja magát,…..
Biztos vagyok benne, hogy bárki is találkozik Szöul külvárosában ezzel az utcafronttal, biztosan lesz véleménye róla. Abban is biztos vagyok, hogy senki nem gondolná, hogy az egyedi vörös téglafa milyen élhető környezetet takar. A három szintes házban kényelmesen elélhet egymás mellett három…..
Az utóbbi időben hallottunk jót és rosszat is a 2016-os Brazíliában megrendezett olimpiai játékokról. Egy biztos, a képeken látható Rio de Janeiro-ban készült olimpiát népszerűsítő installációkról csak elismerően lehet nyilatkozni...
Így is lehet. Egy kis fantázia és tehetség kell hozzá. A Németországban található nem igazán elragadó látvány nyújtó vasúti híd Martin Heuwold keze munkájának köszönhetően született újjá...
…hogy mit is tudunk kezdeni az egész utca kidobott fa kerítéselemeivel vagy a kaotikus színekben ékeskedő fa hulladék lécekkel? …egy alternatíva lent!..