Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bogdán_Szabolcs

8 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mogul törzsfőnek volt egy tanácsadója, Furmány. Ez a középkorú férfiú nem tartozott a délceg harcosok közé, és akkor még finoman fogalmaztam. Alacsony volt, csenevész és kacskalábú, a feje formája meg egy kirívóan szabálytalan krumplira hasonlított. Persze ez utóbbit a suttyók nem tudhatták, hiszen…..
Ezen a ponton be kell szúrnom azt a leírást, amelyet korábban ígértem. Mert talán nem mindenki előtt világos, hogy milyen is volt egy táltos. Azt meg pláne senki sem tudhatja, hogy Mákony mi módon talált rá a varázsitalra. A honfoglalás korabeli magyarok eszes, szinte már tudományos embert…..
Másnap a táltos négyszemközti megbeszélést kezdeményezett a törzs katonai vezetője, Mogul jurtájában. Beszámolt a főnökének az előző este történtekről, és nem mulasztotta el hangsúlyozni, hogy Herót állapota egyre jobban aggasztja. Mint kiderült, Mogult kicsit sem a másik törzsfő állapota érdekelte,…..
Herót még csak harmadjára húzta meg a varázsitalos csobolyót, de egyszeriben olyan tüzes lett a tekintete, és olyan huncut mosolyra húzódott a szája, hogy Mákony megrémült. Főleg akkor, amikor a nekihevült vezér nagyot kurjantott. Te jóságos ég! – fohászkodott magában a táltos. – Tán csak nem azt…..
– Nagy tiszteletű vezérem! – szólalt meg a táltos. – Hadd emlékeztesselek rá, hogy mi igazából természetközeli, nomád népség vagyunk, igazi jó magyariak, ráadásul ezen belül suttyók is, tehát nem szükséges vala ilyen körmönfontan fogalmaznunk még ama testi vonatkozásban sem, amire te itt célozgatsz.…..
Egy borongós téli estén Mákony, a suttyó törzs táltosa úton volt az egyik vezéri jurta felé. Ha a törzs katonai vezetője, Mogul hívatta volna, akkor a feje sem fájt volna. Csakhogy Herót, a törzs öreg, szakrális vezetője hívatta, és ettől Mákonynak szerfölött borongós kedve támadt. Pedig még nem is…..
Új látogatóink számára azt javasoljuk, görgessenek le a jobb oldali oszlop "Egyrészes történetek" elnevezésű blokkjához. Ott minden cím egy-egy rövid fejezetet takar, azok közül választva képet kaphatnak, hogy milyen jellegű, milyen hangulatú történetek alkotják az Almási családregényt. Az "Önálló…..
Becses brigantik Grófságos 2014.08.23 06:33:00
Miután Gróf kiejtette a száján az utolsó mondatot, miszerint ő a jövőben gróf Körömházy Aurél komornyikja lesz, végigjáratta tekintetét rajtunk, figyelve, hogy milyen hatást vált ki belőlünk a közleménye. Ez a hatás egyelőre az értetlenséggel vegyes hüledezéssel volt egyenértékű:- Mivvaaaan?- Milyen…..
Bogdán_Szabolcs 2014.12.27 22:48:10
@AlexWolf: Aszottul nem ért véget! Még csak most kezdődik!
Ha már a halottak napjánál és november elsejénél tartunk, 1990 forró ősze után ezt a dátumot éveken át ugyanúgy születésnapomként ünnepeltem, mint az igazit. Mert sikerült túlélnem egy buszbalesetet Törökországban. Pedig talán a Megúszás Dátumaként kellett volna ünnepelnem eme jeles napot...
Ahogy tegnap láthattátok a facebookon, egyik kedvenc mellékszereplőnk, Ricardo Pizzuti betöltötte a 80. életévét, melyhez szívből gratulálunk és születésnapi ajándékként - kiegészítve korábbi írásunkat - összeállítottunk egy átfogó anyagot a rosszfiúk egyik kiemelkedő…..
Bogdán_Szabolcs 2014.05.30 09:57:30
Bogdán_Szabolcs 2014.05.30 14:52:07
@Doktor Spider: Nincs mit. A poszt egyébként minden szempontból nagyon jól sikerült.
Kedves Blogger! Holnap, azaz április 29-én az Index2 címlapján perzselő napsütés, finom fehér homok és pálmafák várnak minden nyaralni vágyó bloggert és olvasót. Az egész napunk Tunéziáról fog szólni, csodálatos fotók, ínycsiklandó receptek, bikinis lányok, nyaralások,…..
Erre még a legnagyobb jóindulatom ellenére sem tudom azt mondani, hogy pénzhiány, vagy orvoshiány, esetleg túlterheltség. Tisztelt Praxis blog!     Gondoltam megírom a történetet, ha elég érdemesnek találják, nyugodtan kitehetik a fórumra. Pár hónappal ezelőtt elkísértem…..
Bogdán_Szabolcs 2014.04.17 22:54:20
@Tempus-Anh: Fogadd őszinte megvetésemet!
Mivel tartok tőle, hogy kimoderálnának, válaszomat itt olvashatod:

becsesbrigantik.blog.hu/2014/04/17/a_besugok_a_fulesmukik_meg_a_rendelesi_ido
Bogdán_Szabolcs 2014.04.18 22:47:52
@Tempus-Anh: Most elkezdtem rettegni, ezt éjfélig folytatom majd, aztán lefekszem aludni.
Országos felháborodást keltett a kormány „szociális temetésről" szóló javaslata, különösen az a kitétel, hogy az állam csak abban az esetben vállalja át a költségek nagy részét, ha a hozzátartozók valamilyen részt vállalnak a végtisztesség megadásában. A Facebook-tól…..
Lassan három éve tart a folyamatos szabadságharc, hol az EU-val, hol az IMF-fel, hol egyszerre mindkettővel szemben, és bár nem győztünk, a fegyvert sem tettük le. Mondjuk úgy: mintha Windisch-Grätz még mindig Pesten ülne, a tavaszi hadjáratot viszont senkinek nincs kedve vagy ereje…..
Bogdán_Szabolcs 2013.05.10 18:33:15
Három héttel ezelőtt: "-Nem javítaná a gazdaságpolitikánk iránti bizalmat és hitelességet, ha nekünk is volna ilyen megállapodásunk az IMF-fel? - Jelenleg is együttműködünk az IMF-fel számos területen, de hitelszerződésről nem tárgyalunk, és ezt nem is tartanám jó…..