Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gotenson

182 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy csöndben voltam a kampányidőszak alatt, ami nem volt véletlen. Egy, jobb, ha az embernek van fontosabb dolga is :) másrészt inkább figyeltem az eseményeket, így lehet nyugodtan, objektíven értékelni...
Az már eléggé ismert, hogy Völner Pál nem igazán a legjobb heteit éli meg az életben. Erre minden oka van, de így is minden erővel azon dolgoztak, hogy semmi se kerüljön ki az ellene való nyomozásról. Miután kibukott, szélsebesen mondott le mindenről, vesztette el mentelmi jogát... De miért ilyen…..
Érdekes videó látott napvilágot a napokban, mégpedig egy teljesen váratlan helyről. Juhász Péter, az egykori Együtt párt elnöke ugyanis fülest kapott, elment külföldre forgatni, és talált egy rendkívül érdekes ingatlant, ügyes kis hálóval körülötte. A háttérben is található egy szürke eminenciás.....
Hétfőn nálunk vendégeskedett Emmanuel Macron francia elnök. Ő ugyan egy fiatal arc az európai politikában, mégis a világ egyik atomhatalmát vezeti, és köztudott, hogy nem igazán van barátságba a magyar miniszterelnökkel. Most viszont ide jött, a "darázsfészekbe", ahol a visegrádi országokkal…..
Magyarország egyik legalulreprezentáltabb, ámde nem legaktívabb pártja (és itt nem Kovács Gergőékre gondolok) benyújtotta újabb javaslatát annak érdekében, hogy a hazai piac erősödjön. Olyan törvényjavaslat jelent meg, amire azért az elmúlt 100 évben sokan csettintettek volna...
gotenson 2021.12.14 14:06:28
@MEDVE1978: Ugye, a legnagyobb gond, hogy a hozzáértő tudást nem hajlandó a magyar cég megfizetni. Úgy van vele, hogy a régi, jól bevált dolgok működnek, mert társadalmilag belénk rögzült a szocializmus. Hiába jelentettük ki, hogy '89-ben rendszerváltás volt, a neveltetésben és a mindennapok szocializációjában ez nem történt meg.

A piaci versenyt a magyar cégek a szocialista berögződések miatt (nem fizetünk nagy bért, szivatjuk a szabadsággal a melóst, alkalmazzuk a rabszolgatörvényt, estébé) elég korán elveszítik, még azelőtt, hogy fel tudnák azt venni.
Kicsit talán gyerekes szóviccnek tűnik, valójában évek óta nem látott kő zuhant a magyar politikai életben, hogy az ellenzéki előválasztás során Márki-Zay Péter a harmadik helyen futott be. Ez a harmadi helye azonban számára már győzelem, de ő úgy volt vele, hogy 19-re lapot kér. Ez menő, ez frankó,…..
gotenson 2021.10.13 16:22:58
@NFL55T: A hónap kommentje :)

Mátyás kényszerszünetet tart. Ha szerinte ez a normális érvelés, hogy floodolunk, akkor ott valami lappang a háttérbe.

Hányok a kirekesztéstől, függetlenül attól, hogy milyen pártállásról jön. Mátyás nem viseli el a másképp gondolkodókat. Én se bírom az összes kommentelőt, de mivel képesek a kommunikációra, ezért nem vágok ki senkit. Viszont aki érvelésre képtelen, mert nem sajátította ezeket az alapkészségeket, azok csak továbbképzés után vehetnek részt a vitákban.
Alapvetően zajlik az ellenzéki előválasztás, én meg nem írok róla semmit. Ennek oka van, mégpedig azért, mert szeretném, ha választana a nép, aztán utána meg lehet nézni, hogy kiket fog "harcba" küldeni majd jövőre. Alapvetően a demokrácia egy szép dolog, szerintem minden oldalról el kell ezt…..
Tele van vele a sajtó, hogy egy izraeli kémszoftverrel gyakorlatilag kormányok végigböngészhették állampolgáraikat. Ez alapvetően is durva dolog, bár az, hogy egy olyan állam, mint Izrael (ami tényleg mindennapos fenyegetettségben kell, hogy létezzen)még reális is, hogy ilyen lépésre kényszerül. A…..
Egy napja ért véget a tavalyról idénra halasztott labdarúgó Európa-bajnokság, amit szerencsére (és teljesen megérdemelten) egy piros-fehér-zöld csapat nyert meg. Noha nem mi, de hát így egy picit talán magunkénak is lehet érezni ezt a sikert Azonban itthon nem ettől hangos a sajtó...
Tegnapi nap folyamán végre valahára megszavazták az a törvényt, ami büntethetővé teszi a Kaleta féle tetteket. Csak hogy tisztázzuk, ő volt a kormánynak az a nagykövete, akit dél-amerikai kiküldetéséből menekítettek haza, hogy aztán félhavi fizetésének befizetésére kötelezték. Csak érzékeltetve,…..
Rengeteg helyen lehet olvasni, hogy most az a terv, hogy itthonra építenénk egy olyan egyetemet, ami a világ legjobbjai között van, és ez mennyire szuper is lenne Magyarországnak. Én is említettem már pár bejegyzésben, de nézzük meg, teljesen elfogulatlanul, hogy vajon tényleg jó lenne-e az…..
Az elmúlt időszakban elég gyorsan pörögtek az események. Óriási vita robbant ki azzal kapcsolatban, hogy egy miniszterelnöknek mennyire kell tudnia angolul, közben történt egyeztetés a Diákvárossal kapcsolatosan, plusz Kövér úrnak is gyengül az idegrendszere. De mégis, az egész nem több egy…..
Az április hónap valóban bolondos volt. Az évszázad eddigi leghidegebb áprilisa hagyott el minket, és szerintem nagyon kevesen sajnáljuk. Ezzel ellentétben viszont a hónap végén hirtelen szabad lett  vásár, és lehetett vakcinát választani. Érdekes események alakultak ki...
Attól függetlenül, hogy az elmúlt időszakban kisebb alkotói válságban voltam, a magyar közélet (ó, az a drága) gondoskodik arról, hogy ilyenek mint egy múló gondolat, úgy tűnjenek el, és pörögjenek a gondolatok, és pattogjanak a billentyűk. Bár írhatnék arról, hogy a világ vezető országává váltunk…..
Hazánkban, mint tudjuk, a láthatatlan hátország vív szélmalomharcot a vírussal. Tanárok, orvosok, ápolók, szociális gondozók mennek ki napról napra a terepre, és vállalják azt a csöppet sem baráti kockázatot, amivel életben tartják hazánkat. Teszik ezt a kormány helyett, ahol nincs fontosabb feladat…..
Péntekre virradóra az idei tél legbarátságtalanabb időjárását tapasztalhatjuk, ugyanis benézett a hőmérő több helyen is minusz húsz alá. Hasonlóan hideg volt '45-ben, amikor is a magyar és német csapatok nekiindultak a budai hegyeknek, hogy Kesztölc mellett elérjék a német vonalakat. A nekiinduló…..
gotenson 2021.02.13 18:08:48
@ulpius66: Abban a demokráciában hiszek, ami az állam polgáraival együtt fekteti le a játékszabályokat, és tartatja is be őket. Ez egyértelműen nem igaz sem a kommunizmusra, sem a nácizmusra.

Just to know, én alapvetően jobboldali vagyok, viszont erősen hülyeellenes. Ez az utóbbi viszont markánsan megjelenik nálam.

@MAXVAL birсaman közíró: Ebben félig van igazad, akkoriban az USA külpolitikájának fő mozgatórugója az izolacionizmus volt. Tehát pont tojtak arra, hogy mizu Európában. Az érdekeiket sértették a japók, akik meg szövetségben voltak a németekkel. A többi történelem.
gotenson 2021.02.14 20:26:42
@fkv.115: Látom, erős filmen vagy, minden szavad cáfolható. A történelem azért szép, mert az tény, és az emberek hozzáállása ilyen, vagy olyan.

1: Az összes zsidó, akit megöltek, magyar állampolgár volt. Adófizető magyar állampolgár (ahogy te is)

2: Egyáltalán nem mindegy hogy kerülsz bele a háborúba. Mi önként, és dalolva mentünk, így is lettünk értékelve. Nézd meg Ausztriát, vagy a "független" Szlovákiát. Őket a nácik vitték bele, és lásd, micsoda különbség volt az eljárásban?

3: Az, hogy te antiszemita vagy, rólad állít ki szegénységi bizonyítványt. Viszont, jogod van annak lenni.

4: Persze, 1849-re refkeltálva 100 év múlva biztos jogosan megyünk bárhová. Van egyáltalán érettségid?

5: Nem engedték kiugrani Horthyt? :D Legalább ha náculsz, tudd, hogy Horthy-t Szálasi és Veesenmayer nem engedte kiugrani. Horthyt később ezért deportálták Wilheimbe.

6. Hirosima és Nagaszaki lebombázása szintén egy szar, gyáva tett volt.

7. Megadással talán ma lenne egy sokkal szebb fővárosunk. Mond, jártál-e mostanában arra?

8. Lásd 5-ös pont.

9. Az első bécsi döntést elismerte Anglia és Franciaország is.

Egyéb kérdés?
gotenson 2021.02.15 21:19:35
@fkv.115:
1. Van neki. Hogy ez jó-e, vagy sem, az más kérdés

2. Senki nem kényszerített bele minket. Lehet itt trianonozni, de a háborúba önként mentünk. Ismétlem, AH csak Magyarországot nem kérte fel a támadásra.

3. Nem kell bűntudatot érezned, én sem érzek. Ahogy nem bőgök valamiért, ami 100 éve történt, és kurva nulla százalék az esélye annak, hogy megváltozzon. Lépj tovább, könnyebb lesz.

4. Nem ad felmentést semmi. Igen is vágják börtönbe azt, aki 75 éve emberek ezreit ölte le. Az adhatóság elől se futhatsz, ahogy az igazságszolgáltatás elől se. Btw, magyarellenesség, Benes szerintem Közép-Európa leggonoszabb embere volt. Őt például simán életfogytiglanra zárnám. Viszont bűnökért nem veszünk revansot. Az csak a gyengék és gyávák módszere. Ha így gondolod, akkor közéjük tartozol.

5. Horthy nem tárgyalt egy antant képviselővel sem. Ők ugyanis ahhoz kötötték a kiugrási tárgyalásokat, hogy a harcoló fél előtt tesszük le a fegyvert. Ezt az öreg Miki gyomra nem vette be. Amikor bevette, kiküldte Faragót Moszkvába (aki amúgy nyilas volt, majd jó pozíciót töltött be 45 után...) aláírni a fegyverszünetet. Amibe már mindent elvesztettünk.

6.Tehát ha te pasi másba dugod a farkad, akkor ezek szerint magadba is engeded, hiszen ha neked szabad, akkor másnak is. Értem. Ki is a libsi? ;)

7. Erre nincs értelmes érved. Helyette nem adtuk meg magunkat, és most van egy szovjet emlékművünk (vagy 2, ha a Szabadság-szobrot a Gellérthegyen is annak vesszük). Ügyes, remélem, tetszik.

8. Értem, tehát akkor az első le van szarva. A másodikat is elismerték volna abban az esetben, ha békeidőben történik. Mint tudjuk, pár hónappal előtte megtámadtuk a jugókat. Ennyin múlt.
Nem olyan gyakori, hogy a Kárpát-medencében feltűnik egy-egy politikus, aki populistaként kezdte, aztán kiderül róla, hogy bizony, hogyha tennie kell, akkor tesz is. Úgy vélem, hogy ez a kategória, amiből igazán tanulhatna a magyar miniszterelnök is...
gotenson 2021.01.07 08:52:05
@Jo111: Itt is. Semmi sem nyithat ki. Ne gondold, hogy itt más helyzet van, sőt. Itt még a számokat is titkolják, és nem azért, mert kevesebb lenne arányaiban a fertőzött, hanem azért, hogy elkerüljék a pánikot. Ezt lehet tudni abból, hogy hűtőautókat kell rendelni, annyi a halott. Ha egy egészségügyi intézmény nincs erre felkészülve, akkor ott is nagy baj van.
gotenson 2021.01.07 15:47:28
@alöksz róz: Örülök, hogy ültél benn manapság étteremben. Engem mondjuk éttermesként ezért szarráhuggyá büntettek volna..

@ulpius66: Néha vedd le a narancs-szemüveged :) Vagy te is a Parlament esetleges jövőbeli ostromlói között leszel? ;)
  Új fejezet köszöntött be a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, mégpedig eljutottunk oda, hogy immár hazánkban is oltanak, és ezzel elkezdődött a betegség visszaszorítása ami ugyan nem fog egyik napról a másikra menni, de talán sikerrel járunk. Viszont felmerültek komoly kérdések is az üggyel…..
gotenson 2020.12.30 11:36:53
@driver70: Az európai társadalom nagy része oltáspárti. Úgy a 70%, 20% kivár, 5%-nak pedig nincs véleménye.

Ha úgy gondolod, hogy elvagy nélküle, azzal potenciálisan életveszélynek teszed ki a családtagjaidat.

Egyetértek az előzőekben azzal, hogy ez nem politika. Ez tudomány. Színtiszta (vagy vegytiszta, kinek hogy tetszik) tudomány és matematika:

Ha nem oltatod be magad, nagyobb eséllyel fertőzöl meg másokat, akik így nagyobb eséllyel esnek ki a munkából, vagy halnak meg. Az átlagos esélyre (szám említése nélkül) van a betegbiztosítás, minden afölötti húzás kritikusan rizikósnak számít. Van néhány sarlatán (Gődény, Pócs, Hips), akik anyagi haszonszerzést látnak mögötte úgy, hogy pontosan tudják, hogy működik a mechanizmus, maximum a társadalomra kivetített hatásával nincsenek tisztában.

Ha be vagy oltva, akkor nem halsz meg, és beoltottat nem fertőzöl meg. Ne hogy azt hidd, hogy a kanyaró vírusa nincs Európában, elég szétnézni Romániában, ahol nem kötelező az oltás, és képzeld, olyan járványok vannak, amit a kádárista Magyarországon se tudtál elképzelni. Ide is átjönnek kanyarósok, csak ugye, itt immunizált társadalommal találkoznak.

Ilyet kellene ezzel a nyavalyával is elérni, ehhez viszont nincs más út az oltáson kívül. Az orvostársadalom 99%-a oltáspárti. Hallgass rájuk, évtizedekig tanulták, hogy őszintén kiállhassanak mellettük.
gotenson 2020.12.30 18:18:22
@ramszeszita: Úgy gondolom, hogy @Etniez-el együtt ketten vagytok, akik tényleg valóban találkoztatok a járványnak azzal az oldalával, ami ellen gyakorlatban is védekezni kell.

A Google Translatét nem is kommentálom... Matyi pedig most megint elköszönt egy rövid időre tőlünk.

Bár nem írtam bele a posztba (lehet, majd írok róla egy újabbat), de a vakcinatípusokkal is lehet futni egy kört:

- Pfizer, Moderna, Oxford, és egyéb nyugati vakcinák: Tudjuk, hogy működik, elérhetőek a dokumentációk, amiket validált is a WHO, tehát biztonságosnak minősül a XXI. századi követelmények szerint.

- Szputnyik V, és egyéb kínai vakcinák: Egyáltalán nincs arról szó, hogy ezek a vakcinák ne lennének biztonságosak, vagy hatékonyak. A gond velük az, hogy a nemzetközi közösség nem tudta végigkövetni a fejlesztési folyamatokat, és nem kaptak megfelelő információt (ez az adott államok politikai berendezkedéséből adódik), így nem történhetett meg a validáció sem. Nem validált készítmény pedig alapvetően nem biztonságos, ezért nem is hiszem, hogy engedélyt kaphat egy ilyen vakcina az EU területén.

Én nem gondolom, hogy az orosz, vagy kínai technológia ilyen téren rosszabb lenne a nyugatinál, hiszen a pénz és a tudás (főleg kínai oldalon) a rendelkezésre áll, a fejlesztési folyamat a kritikus, és az információhiány miatt nem tartja a nk-i közösség biztonságosnak a vakcinákat. Ahogy az orosz tudósok mindent megosztanak, és az ellenőrzésen minden patentül át is megy, ők is meg fogják kapni a validációt. A kínaiak is meg fognak mindent osztani, túl nagy biznisz ahhoz, hogy titkolózzanak a végtelenségig
gotenson 2020.12.31 11:45:23
@driver70: Szerintem nagyon fontos, hogy foglalkozzunk az olyanok hozzáállásával, mint a Tied, ugyanis a társadalomban jelenleg Te és a hozzáállásoddal azonos értékűen viselkedők jelentik a legnagyobb veszélyt. Valahol ramszeszita leírta, hogy az ismeretlentől félni tök oké, így ettől is lehet félni. A tudománynak itt jön képbe az a szerepe, hogy ezt a félelmet eloszlassa.

Ha ide vesszük azt, amit szintén visszább olvashattál, hogy az orosz és a kjnai vakcinákkal a legnagyobb baj az, hogy nincs róla elég információ, akkor ha ezt összeveted az Oxford, vagy a Pfizer cuccával, akkor láthatod, hogy nincs okod az aggodalomra. Hidd el, hogy azok az emberek, akik ezt kifejlesztették, pontosan tudták, hogy mit csinálnak, és nem véletlenül került most a forgalomba az oltás, és nem áprilisban Olaszországban.

Rettentően nagy hiba (ha lesz kormányváltás, akkor ezért Kásler börtönbe megy), hogy a tájékoztatás teljes mértékben el van szabotálva, így kialakulhatott egy ilyen közhangulat. Az persze tök evidens, hogy diPerte oltást (diftéria és tetanusz ellen) meg kell kapni, mert megfelelő tájékoztatás végigment a társadalomban, ezért a fontossága nem is kérdőjelezhető meg.

Reagálnom kell az oxigénhiányos maszkviselésre is, ami egy blőd embertelen butaság, amit csak olyanok terjesztenek, akiknek nincs tudományos végzettségük. A szabad bölcsészet is ide számít, bocsi.

Maszk valóban nem ara van kitalálva, hogy téged védjen, hanem arra, hogy tőled védjen. Nem 100%-os persze, de jobb a semminél. A textilrácsok között pedig a kilélegzett vízcseppek még mindig nagy eséllyel fennakadnak (ebbe van, ha fertőzött vagy, a vírus is). Az, hogy oxigénhiányos lennél, az meg blőd marhaság, mert ha a vízcsepp fennakad a rácsokban, az annál 1milliószor kisebb O2 hidd el, hogy vígan fog közlekedni befelé. Ahogy a CO2 is kifelé, mert bár az nagyobb az O2-nál, de még mindig kb 500ezerszer kisebb a vízcseppnél. Hidd el, hogy az élő vírus mérete is bőven nagyobb ezeknél a molekuláknál, tehát amin az fennakad, a molekulák attól még mosolyogva tovább fognak haladni.
Újabb nap, újabb erős beszólás a kormánypárttól. Az rendre megszokható, hogy általában az alacsonyabb pozícióban levők mesélnek nagy marhaságokat (lásd Nyitrai), de azért néha a nagyok is megszólalnak...
gotenson 2020.12.15 19:39:24
@kunzoo: Elképzelheted. Hogyha te az iskoládba láttál vécét, akkor tudhatod, hogy fejlettebbek voltunk Romániánál. Ma az az ország úgy jobban él és keres, hogy erre az infrastrukturális részre továbbra sincs ereje költeni. Ilyen viszonyok mellett is ott vannak, ahol mi. Ez pedig szégyen, ránk nézve.

@midnight coder: Fullba igazad van, de sajnos nem lehet mindent a szocikra fogni. Én se szeretem őket, kádárista csökevénynek tartom a megmaradt 5%-os pártot. A világ változik, OV csak hízik (nem csak pénzre, súlyra is, nézdmeg a 2010-est és a mait), az ország pedig változatlanul a szarban van.
gotenson 2020.12.16 10:07:27
@midnight coder: "Ma az az..." Romániára vonatkozott :)

A többit talán annyival kitolnám, hogy 1990 és 2020 között itt nem alakult ki egy erős demokrácia, és a hozzáértők általában MSZMP-s gyökerekből táplálkoztak. Lásd, a mai vezér is ott kezdte, bajszos barátaival. Mindig volt egy-kt kivétel, aki értett is a dolgához, de egy fecske sose csinál nyarat, itthon se csinált.
gotenson 2020.12.16 15:09:51
@ulpius66: Például Szlovéniában, de Észtország, Lettország, vagy Litvánia is tökéletes megoldás.

Tudom, hogy manapság nem ezeken az országokon van a hangsúly, mert eléggé lehagytak minket, pedig volt idő (1998, észt valutaválság, ha mond valamit), amikor bőven mögöttünk kullogtak. Mi mindig a körülöttünk levőkhöz hasonlítottuk magunkat, lásd a szlovákok, aki évek óta lehagytak minket, a románok, akik utolértek. A bolgárok meg hát, fejlettségben tekintve nem sokkal vannak a szerbek előtt, ugye tényleg nem őket kell szintként elénk tenni? Mert lehet, ők azok, akik a Fidesz alatt eddig nem előztek meg minket. Még.
Súlyos napokat élünk, és az elmúlt 10 évben először kell dolgoznia a kormánypártnak, mert hol ereszen csúszkálnak a tagjai, hol pedig éppen az EU-s költségvetést kell megvétózni. Bizony, ezek nehéz dolgok, de közben itthon is fogalmaznak, mégpedig erősen. Úgy tűnik, kibújt a szög a zsákból...
gotenson 2020.12.11 15:39:39
@6.Lenin: Nem tudod kitiltani, csak nehezíteni. Dolgozik az indamédia a problémán, amibe mg a feljelentés is beleférhet, mint megoldás. Én nem éltem ezzel.
gotenson 2020.12.12 15:02:54
@CoolKoon: Vannak kommentjei, amik kimerítik a Btk-t, a zsarolást, és egyebeket. Ezeket nem tudom törölni, csak elrejteni, 107 oldal x 50 komment bizonyíték van, csak az én blogomon. Szerintem megoldják, ha nagyon akarják :)
Tegnap este nagyon felgyorsultak a folyamatok az Európai Unió költségvetési tárgyalásairól. Biztos, hogy Orbán Viktor nem sokat aludt, különben nem nyilatkozta volna azt, amit másnap reggel "rádióba mondott"..
gotenson 2020.12.06 09:21:20
@Ménár Atya: Azóta annyi derült ki, hogy a lengyel kormányfő odaugrott a mikrofonhoz, hogy kiállunk mellettetek. A bejegyzés írása nem a megjelenés pillanatában történt :)

Viszont, ezt sehol se olvashatod, ezért elárulom, hogy Lengyelben keine kétharmad. Ott koalíció van. És ez a Govin nevű ürge a kis pártocskájával. A kis párt azért létezik, mert összeugrott az előző főnökével, és ő meg nem hagyta magát. És ha ő mondjuk ezért borítja a koalíciót, akkor mindjárt más lesz a leányzó fekvése, egy belpolitikai válságot a nők tüntetése után ők sem akarnak.

Ilyenre itthon is emlékezhetsz, valaha egy SZDSZ nevű csökevénypárt (akinek a főnöke ma Viktorék diplomatája- ennyit arról, kit lehet megvenni) sírása koalíciót robbantott itthon.

Úgyhogy bár valóban voltak hangzatos nyilatkozatok, a lengyel vétó pont annyira szilárd, mint a Volán-menetrend, bármikor borulhat.
Miközben éppen rajtunk röhög a világ, hogy micsoda pókemberünk van, addig a szomszédunkban egy érezhető változás történt. Mégpedig olyan cselekedet, amit nem szabad szó nélkül hagyni, akkor sem, hogyha éppen égünk, mint a rongy...
Muszáj foglalkozni vele, hogy mit is jelent ma Magyarországon nemzeti konzervatív értékeket vallani, és hogy miket tesznek azok, akik ezt kifelé hirdetik, belülről pedig csúnyán elárulják...
Olyan helyen élünk, ahol úgy tűnik, hogy végleg kigyűrűzik a gyűlölet, és egyre nyíltabban nyer teret és fertőz el eszmét. És ennek irányítója a hatalom, aki talán maga sem sejti, hogy mi az, amit szabadjára engedett, de az is lehet, hogy sejti, csak már gyenge ahhoz, hogy gátat vessen neki...