Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gotenson

146 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt időszak nagy visszhangot kapott akciója volt, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk alelnöke fogta magát, és iratmegsemmisítőbe küldött egy általa nem megfelelőnek tartott könyvet. Az ellenző és a támogató oldalban ugyanaz a közös. Mind a kettő háborog, de miért?..
Lassan, ahogy közeledünk 2022 felé, egyre inkább kezdik kimutatni az ellenzéki pártok, hogy mégis hogy szeretnék elképzelni ezt a nagy együttműködést. A Momentum már jelezte, hogy milyen gondolatai vannak, és most Ungár Péter is kijött, hogy mit gondol az LMP a jövőről...
gotenson 2020.09.28 10:28:59
@chrisred: Mert a Weber-i államszuverenitás-elméletét ismerik el a gyakorlati működés során. Ez pedig röviden annyi, hogy az állam addig tart, ameddig erőszakot tud alkalmazni. Magyarul ameddig a magyar rendőr eljárhat.

@nemecsekerno_007: Dánoknak joguk van a kivételre. Mi aláírtuk, hogy bevezetjük, igaz dátum nélkül.
gotenson 2020.09.29 11:18:01
@Hasdrubal Barcas: Azt hiszem, hogy ez ezerszer el lett mondva. Ezen a blogon sajnos nem vagy képes a normális érvelésre . Így most megint el kell, hogy köszönjünk tőled.
Fekete-Győr András egy elég érdekes interjút adott a minap, amiből az elhangzottakon kívül több dolgot is meg lehetett állapítani. Ezek ugyanis eddig nem nagyon hangoztak el sehol, viszont újabb lehetőségként lehet mérni a Momentum pozícionálását...
A negyedik Orbán-kormány egyik legújabb szava lett a lista. Mint tudjuk, eddig is éltek ezzel a módszerrel, lett is belőle több, kisebb-nagyobb botrányuk, de úgy tűnik, hogy ez nem hatotta meg őket, és továbbra is előszeretettel használják ezt az amúgy kevésbé törvényes, és még kevésbé etikus…..
gotenson 2020.09.24 15:04:48
@MAXVAL birсaman közíró: Mutass egy olyat, aminek a cégjegyzékében ott van Soros György neve, vagy olyat, ami vállalja, hogy Soros György fenntartásában működik. Ha nem tudsz ilyet mutatni, de tudod hogy van ilyen, akkor az törvényszegést követ el, mert nem jelenti be, hogy külföldről kap támogatást, neked pedig állampolgári kötelességed lenne feljelenteni. Miután nincs Soros-szervezet, ezért ezt meg sem fogod tenni.

@zord íjász: Azért nézd meg a legutóbbi Fekete-Győr interjút, és erre ne vegyél mérget.
Budapesten járva kelve egy teljesen jó és hasznos dolog ütötte fel idén a fejét, mégpedig a biciklisáv. Ez alapvetően hozzájárul ahhoz, hogy egy benzingőztől  akarom mondani kipufugógáztól fuldokló városban lehetséges legyen a biztonságos biciklizés. Ez a XXI. században sajnos néhány embernek,…..
Haditervre van szükség, jelentette ki a miniszterelnök a héten, és ehhez posztolt is egy videót a közösségi oldalán. Abban egyetértek, hogy tervre van szükség, viszont az sem árt, hogyha van egy B-terved. Ha szükség van egy tervre, akkor viszont ez azt is jelenti, hogy eddig nem volt terv. Ez azért…..
Napokban vezető hír, hogy az Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói elbarikádozták magukat, tiltakozva az ellen a változás ellen, amelyet a fejük fölött hoztak meg. Egyik oldal azzal érvel, hogy joguk van hozzá, a túloldali vélemények között pedig még a vandalizmus is szerepel. Melyik félnek van…..
Ma reggel jelentette be a Momentum, hogy aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy az iskolai tanórák nyolc helyett kilenctől induljanak. A felvetés nem rossz, számos érvet lehet felhozni ellene és mellette, nézzünk szét, hogy mik is ezek...
Ha szétnézünk egy kicsit a nagyvilágban, de akár itthon is, azt lehet látni, hogy az emberek egyre felelőtlenebbül viselkednek járványügyileg. Ebből nem csak az következik, hogy a társadalom egy része nem igazán érti, hogy miért veszélyes a járvány, hanem az is, hogy sajnos, problémát jelent a…..
gotenson 2020.09.02 11:19:20
@konrada: A szándék megvolt, a blog.hu rendszere akadozik, egy napig belépni se tudtam. De remélem, most sikerrel jártam.
gotenson 2020.09.02 11:24:14
@ulpius66: Nem vagyok ballibsi :) Hülyeellenes vagyok. Ha a hülyeség a kormányoldalon van, akkor arra mutatok rá, ha a túloldalon, akkor arra. Ha esetleg bukna a jelenlegi kormánypárt, és a túloldali kormány lenne kretén, ugyanúgy pellengérre állítanám őket is. Nincs bennem pártkötődés, bár azt is tudom, hogy ezt elég nehéz elhinni.
Az elmúlt héten pontosan kiderült, hogy miért is nagyon fontos a független újságírás: Azért, hogy megtudd, hogy valójában mi is történik a nagyvilágban. És ez azért fontos, mert a hatalomnak egyáltalán nem célja, hogy te a valósággal foglalkozz!..
Tudjuk, hogy a koronavírus nagyon régen látott helyzet elé állította a világot, és így kis hazánkat is. Minden szektort megvisel a jelenlegi helyzet, ez alól pedig nincsen kivétel...
Az elmúlt héten lett volna az eredeti Pride felvonulás, ami a koronavírus miatt idén nem lesz megrendezve. Nem állítom azt, hogy a Pride-felvonuláson résztvevők közül mindenki viselkedésével egyetértek, de az biztos, hogy az alapvető cél, a másik elfogadásának gondolata jó, és támogatandó. Ehhez…..
gotenson 2020.08.19 13:13:52
@morph on deer: Egyetértek azzal, hogy büszkén megfoghassák egymást kezét. Úgy, hogy ne undorkodjunk. Viszont azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy egy agyhalott vonaglást mutasson be a nyílt utcán, az pont annyira gáz, mintha ugyanezt bárki egy discoba tenné
Ugye, manapság egyre többen hívják fel a Balaton partra, hogy bizony, ott nagy bajok vannak. Sokan politikai eszközt látnak a Balatonban, sokan pedig csak egy egyszerű állóvizet. Tegyünk rendet!..
Ha szétnézünk kis orszgunkban, többé-kevésbé összetartó és együtt dolgozni tudó ellenzék-kormánypárti viszonyt láthatunk. Lényegtelen, hogy ideológiailag mennyire állnak egymástól távol, céljuk általánosságban az, hogy a település működését ne lehetetlenítse el egyik fél se. Miután országos…..
Nos, az elmúlt időszakban türelmesen kellett várnom arra, hogy kicsit kintebb bújjon a szög a zsákból. Nem ártott odafigyelni, hiszen éppen egy jelentős változás megy keresztül a magyar médiaiparban, hiszen az Index szerkesztőségének felszámolásával újabb lépést teszünk a sötétség felé vezető úton...
Nos, egy ideje tudható, hogy a hazai pártok vezetgetnek listát a saját választóikról. Néhányan önkánt járultak ehhez hozzá, erre lehetőség is van, viszont akad olyan, ahol ezeket az adatokat törvénytelenül tárolják. Ebből a leghíresebb a Kubatov-lista...
Ritka az, hogy a hazai közéletben nagyot tud szólni a sör. Pedig tény és való, hogy hazánk eme italban nagy lemaradással van a szomszédaihoz képest. Viszont, az is igaz, hogyha hazai sörökről beszélünk, amelyek ipari mennyiségben készülnek, akkor ott is van jó sör (Soproni) és szar sör (Rocky,…..
A hazai parlamentben tegnap nagy vita volt arról hogy megszavazzák e azt a kritériumot miszerint az EU s hitel nem köthető jogállamisági feltételekhez. Ugye a magyar Parlament megszavazta ezt,de ez egyáltalán nem ennyire egyszerű mint amennyire első ránézésre tűnik. És ezt a parlament is pontosan…..
Onnan lehet tudni, hogy baj van, hogy el se hiszed a problémát. Így le se kell állnod senkivel se vitatkozni, tagadásra se kerül sor. Évek óta, végzettségemből adódóan rendszeresen olvasok határon túli magyar sajtót, és őszinte leszek, úgy gondoltam hogy a román politikát a hazai sose fogja elérni.…..
gotenson 2020.07.09 22:40:28
@midnightcoder2: Hirtelen írtam. Néha van, hogy csak levágom a gondolataimat egy egy dolog után, ez pont egy ilyen bejegyzés lett. Ha tovább bővül a lista, az alaposabb lesz, rajta lesz pl a biztonsági hiba a konzultáció oldalán.
Az index robbantotta a hírt annó, hogy egy magyar diplomatát gyermekpornográfia miatt mentettek fel a külszolgálat alól. Ma már bizonyosan tudhatjuk, hogy ez a valaki Kaleta Gábor volt, aki fényes diplomáciai karrier után ért el odáig, hogy egy másik országban található magyar nagykövetség vezetője…..
gotenson 2020.07.02 22:14:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne: De zavar. Az nem zavar, hogy kommentel, de az, hogy kontrollcézik, az igen. Rohadtul nem értek egyet sok kommentelővel, de senkit se fogok a véleménye miatt kitiltani, csak a stílusa miatt. Az övé pedig elég gyerekes, és finom voltam.

Miatta gondolkodok egyébként a kommentrendszer módosításán, de egyelőre nem léptem még meg teljesen.
gotenson 2020.07.03 09:16:46
@Matthias Corvinus: Nem támogatom őket. Tudom pontosan, ahogy te is, hogy egy részük fizetett (valamelyik az egyik post alatt be is vallotta :) ), viszont a véleményüket hangoztathatják. Ha téged kivágnálak, akkor elég igazságtalan lenne, ha őket nem vágnám ki és vicaversa. Egyedül a kopipésztelt posztok zavarnak, meg a multkori náculás/zsidózás, tehát nyugodj meg, nálam is van határ.

Írj színvonalasan, feltételezd, hogy a túloldalon is olyan ember ül, még ha fizetett is. A színvonalhoz a kommentszekcióban ugyanis te teszel hozzá, és nyugodtan tesztelheted, hogy melyik nickedet tiltottam ki (X), egyiket se, tehát leginkább Te tudnál hozzátenni a színvonalhoz. Próbálj meg, és bízok benne, hogy a többiek is megpróbálják. Köszi :)
Gyakran hallani, és nem is feltétlenül alaptalanul, hogy az ellenzék képtelen lenne a kormányzásra, hiszen nincsen nekik egy épkézláb alternatívájuk a kormánnyal szemben. Tény, hogy valóban nem látok egy olyan embert, aki árnyékminiszter lenne és adna valami szakmai értelmezést. Írtam már, hogy…..
Annyi minden történt az elmúlt időszakban, hogy igazából csak a fejünket tudtuk kapkodni, de mégis, ha jól figyelünk, akkor azért kicsit talán jobban is láthatunk a pályán, mint ez előtt. Mind kormánypárti, mind ellenzéki oldalról indultak letámadások a másik ellen. Ellenzéki oldalról eddig se volt…..
A hazai főváros egyik legikonikusabb tere nagyon szomorú eseményeknek volt szemtanúja a múlt hétvégén. Két fiatalt késelt halálra másik kettő, akik valószínűleg drog és alkohol befolyása alatt álltak. Egyáltalán nem normális az eset, hogy a város szívében ilyen megtörténhet. Azonban sajnos várható…..
Nos, 2020 van, kicsit eltávolodtunk a járványtól, ami, a szerencsének köszönhetően is elkerült bennünket, és kevésbé sújtott, mint egy dél-európai országot. Ez persze nem jelenti azt, hogy vége lenne, viszont a kormányzati ciklus első felével ideje számot vetni: - Fidesz: A Fidesz kormányzásának…..
Mert a bukás nem kérdéses. Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
gotenson 2020.06.07 19:46:19
@Phoenicurus: 3... Kc6, Vb5# :)