Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stukker

279 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Stukker Útravalók 2020.12.22 15:14:49
BEVEZETÉS Szombat reggel nem sokkal kilenc óra előtt csörög a telefonom. Karesz barátom hív, hogy itt van értem. Előző nap délután fejeztem be a munkát, szabadságom első délutánján pedig úgy döntöttem, hogy kár lenne kihagyni egy napsütéses szép estét. Peti barátom jelzett, hogy mennek be a városba…..
Stukker Nem vers egy tulipánról 2014.08.26 15:50:26
Lehajtott fejjel állván a rét közepén, fanyalogva, mélabúsan mesélem ezt el én. Napsütés fénylett az ég egén, magányos tekintetem így nézett lefelé. Amit ott láttam, az volt ám virágok virága! A mezők harmatos, illatos világa Ott terpeszkedett a tulipánok leggazdagabbik…..
Stukker Egy utazás tapasztalata 2014.07.17 17:03:54
           Három napot sikerült eltölteni Egerben, majd négy napot Tokajban és egy rövid kis estét Budapesten. Az utazás spontán történt, nem terveztünk előre semmit a Levivel, csak azt hogy Egerben töltjük az első éjszakát, aztán a továbbiakban már mindig az adott…..
Stukker Onlány 2013.03.18 20:42:56
   Ó te bűvös gomb, te egyszerű szerkezet - egy lélegzetnyi pillanat alatt - s a valóság máris elveszett! Windowst nyitottam a világra, bár a softverem még kicsit lassú, szaggat, belső magányomban ettől az ablakot nem verem hard. Nyugalom, nem vagyok egy rossz troll, az a…..
stukker 2014.05.21 18:37:31
   Dilthey egész munkásságában tetten érhetők Droysen és Humboldt alapvető kérdései a történelem mibenlétéről. A szellemtudományok ismeretelméleti problémái ugyanúgy gyötörték őt is, akárcsak a módszertani kérdések precízebb megválaszolására tett kísérletei,…..
Stukker Elmúlás 2013.11.03 16:11:54
   Kora reggel van, a harmatos zöld rétek illata keveredik a fák elhullajtott vizes leveleinek sajátos zamatával. A föld tágas horizontja, amely elém tárul több színben pompázik a fiatal ősz napsütéses délelőttjében. Az ekék által mélyen felszántott koromfekete…..
   Max Weber elképzelése, miszerint a kapitalizmus gépi alapzata kitermeli az ahhoz szükséges mentalitást, úgy tűnik erős kételyeket ébresztett több gondolkodó körében is. Weber úgy gondolta, hogy a kapitalizmus modern formája már olyan gépi alapokon nyugszik, amelynek…..
Stukker Futball-láz(adás) 2013.09.12 14:52:48
   Pár szó erejéig érdemes foglalkozni kicsit az elmúlt pár nap honi futballeseményeivel. Szép lassan mindenki lehiggad, lenyugszik és folytatja tovább mindenki a maga életét futballal vagy anélkül. A tényeket mindenki ismeri, de azért megemlítem. Bukarestben a…..
Stukker Gilbert Grape 2013.07.10 15:18:38
   Gondoltam írok egy filmről, melyet a minap néztem meg, ugyanakkor már 20 éves alkotásról beszélünk. Lasse Hallström rendezte Gilbert Grape-ről van szó, amelyben olyan zseniális színészek játszanak, mint Johnny Depp, DiCaprio és Juliette Lewis.    A film…..
Stukker Kis dohánytörténet 2013.05.24 18:06:22
   Egy bejegyzés erejéig végigutazunk a 17. századi Európán, majd a dohány révén kitekintünk a korabeli Amerikára és Kínára is, hogy nyomon kövessük ennek a fontos árunak az útját. Persze mindezt nem saját kútfőből, elvégre nem vagyok a kora újkori Európa…..
   Ez a cikk Georg Simmelről készített kivonatom egyik fejezete - jelesül a legutolsó - amit már elég régen írtam, mégis most közzéteszem, mert egy rendkívül gondolatébresztő szerzőről van szó, akit a szociológia berkein kívül sajnos nem igen ismernek. Közel 150…..
Stukker Unortodox fiatalok 2012.12.13 17:30:59
   Egy örmény anekdota nyitja soraimat. A történet szerint egy fiatal hölgy feljelentett egy férfit szexuális erőszak vádjával, és amikor bírósági tárgyalásra került a sor, a férfit megkérdezték az elkövetett tettét illetően: Megerőszakolta-e az itt látható…..
   Babits Mihály állítólag éjjelente nagyon nehezen aludt el, ugyanis ekkor törtek rá a legszebb gondolatok, amelyek nem hagyták nyugton, mígnem álomra szenderült nagy nehezen. Reggelre viszont csalódottan kellett nyugtáznia, hogy a legszebb gondolattöredékek is elszálltak,…..
Stukker Édentől keletre 2012.07.11 00:46:00
   Két héttel ezelőtti.    Vasárnap elutaztunk a közeli Mead-tóhoz, ami körülbelül 40 km-re van Vegastól. A Colorado folyót megakasztották a Hoover-gáttal és ezáltal alakult mesterséges tavon lehet különböző vizisportokat űzni. Mi Jet-skizni szerettünk volna, de a…..
Stukker Mindenről egy picit 2012.06.27 11:16:00
Szerdán Norbi újra megpróbált egy eventet, de mire felkeltem már itthon volt… Reggeli után elmentünk a hotel medencéjéhez fürödni egyet, ami az első alkalom volt öt nap után. Mondanom se kell, hogy nem az időjárás gátolta meg eddig sem a kis pancsikálásunkat. Este elmentünk…..
Stukker Egy hét 2012.06.21 00:56:00
   Eléggé régen írtam magunkról. Szóval megpróbálom röviden összefoglalni mi is történt ezalatt a röpke egy hét alatt. Fontos változás, hogy a Strip-en lakunk, így minden megfogható közelségbe került. Ez viszont azzal a hátránnyal is járt, hogy így többet tudtunk…..
Stukker Gyors bejegyzés 2012.06.17 03:05:00
Valahol a nevadai sivatag fölött hagytam abba az írást. Leszállás előtt a Grand Canyon felett haladtunk el, lélegzetelállító látvány. Maga a sivatag is óriási, nem tudom hány száz kilométeren keresztül haladtunk el felette. Nekem a mozdulatlanságával az örökkévalóságot…..
Stukker Repülőről írva 2012.06.14 22:43:00
   Éppen a repülőn utazunk Miamiból Las Vegas felé, így gondoltam addig megírom az eddigi eseményeket nagy vonalakban.    Június 12-én kedden apukámmal felmentünk Pestre, ott pár ügyintézés (ezúton is szeretném megköszönni Esztinek a segítséget) és pénzváltás után…..
Stukker Előzetes gondolatok 2012.06.07 15:33:00
A repülőjegyek lefoglalva, aki bújt, aki nem, de június 12-én megyünk. Bár van még bennem egy kis aggódás az online vízum miatt, ugyanis még nem jeleztek vissza, de remélem ezzel sem lesz semmi probléma. Az útvonal pedig úgy nézne ki, hogy június 12-én este érkezünk meg…..
Stukker Újrakezdés 2012.05.30 17:23:00
Üdvözlet mindenkinek, aki még erre tévedt! Lassan újraindítom a blogot, aminek a különleges apropója az, hogy megyek Amerikába. Ennek érdekében megújult külsővel, megélénkülő tartalommal és remélhetőleg sok-sok érdekes történettel várok mindenkit egy kis kora reggeli…..
Stukker A ház 2011.05.26 00:13:00
   A ház, melyet javítunk körülbelül harminc éves, még a dédapám csinálta apukámmal együtt. Most én segítek édesapámnak. Eleinte duzzogtam, hogy vasárnap reggel hétkor segítenem kell, de mivel előre jelezték a héten, hogy szeretnék, ha segítenék nekik, így agyilag…..
mestahh Eddig nem 2010.12.17 09:13:00
igazán az apró-cseprő terveim szerint alakul ez a nap. Persze elöljáróban hozzátenném, hogy minden a világon a legnagyobb rendben van számomra és tudomásom szerint mindazok számára, akiket szeretek. Inkább úgy mesélném, hogy történt pár fura dolog. Hm. Mégsem hívhatom…..
stukker 2010.12.17 13:41:31
Stukker Pár dolog 2010.12.02 02:41:17
   Hétfőn Mesti jóvoltából Paul Gilbert koncerten voltam, ami nekem nagyon tetszett, főleg az eleje, a zenekar bevonulása. Iszonyat tömör zene volt nekem, ezért fárasztó is egyben, de azt hiszem rég voltam ennyire jó koncerten. Persze ehhez fogható koncerten sem voltam…..
Hat(IR)e! Agyglobalizacio 2010.11.16 04:56:00
Minnel tobb idot toltok el a szamitogep elott annal jobban kezdek rajonni mennyire mertektelenul karosak ezek a kozossegi oldalak a tarsadalmunkra. Sok reszet lehetne ennek a karos hatasnak emliteni de konkretan en most csak egyen keztem el melyebben gondolkozni igy alvas helyett. Meghozza azon,…..
stukker 2010.11.17 21:43:57
Hát nem tudom, én nem így látom. Értem mit akarsz mondani, de minden itt is a mértéken múlik, nyilván nem mindenkinél ugyanaz a helyzet. De szerintem a kapcsolatok minősége nem változott, az embernek ugyanúgy megvannak a barátai, akikkel személyesen tartja a kapcsolatot. Viszont ezeknek az oldalaknak megvan az az órisái előnye hogy rengeteg rég látott ismerősöddel is tudjad tartani, akárcsak futólag. Ha nincs közös élmény, elmúlik minden emberi kapcsolat. Így viszont bármelyik rég nem látott barátodat akivel sose találkoznál már az életedben, ha ezek az oldalak nem lennének, most megteheted bármikor és újra kialakulhatnak közös porgramok. Vagy másik példa, a munkahely keresésnél például kimutatták hogy pont ezek a másodlagos kapcsolatok a legfontosabbak az elhelyezkedéshez. De ezek sose válhatnak meghatározóhoz az emberi kapcsolatokra, legalábbis normális embereknél. Ez a képes dolog engem nem frusztrál, mindenki szereti ki tenni amire büszke - vagyis vannak ilyenek - ezzel nekem nincs bajom. De nyilván van a másik példa aki azért tesz ki 100ezer képet, angolul aláfestve h érzékeltesse hogy ő mennyire fontos ember. Ezek azok az emberek akik gyengeségüket akarják ellentétesen feledtetni - nyilván aki fontosnak érzi magát annak nem kell éreztetnie másokon.
De én összességében nem látom ezt tragédiának, de értem mit akartál írni - emberi kapcsolatok kiüresedése -és ezzel egyetértek, de ebben szerintem nem sok köze van magának ezen közösségi oldalaknak, max elfedheti egyes személyeknél ezt az érzést.
Stukker A nagy átalakulás 2010.11.10 19:02:00
    Polányinak ezt a művét napjainkban többnyire elfeledik és nem beszélnek róla, pedig ebben a műben olyan dolgokat fogalmaz meg, ami a modern kapitalizmus politikai, gazdasági ás társadalmi rendszerének összefüggéseit vizsgálja meglepően éles látással. Ezért ezt…..