Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mentés - másképp

109 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érted ki megy? 1830 2024.01.19 13:19:22
"Jól vizsgázott az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) irányításával újjászervezett egységes alapellátási ügyelet – erről tájékoztatta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a kormányzati sajtóorgánumokat." Fogadjuk el ezt a hurráoptimista évértékelést és azt,…..
Valaha az állami mentésügy egyik országos részének (légimentés) az átalakításáért feleltem, annak voltam a vezetője. Átláttam, értettem, ismertem minden csínját-bínját a teljes rendszernek, szervezés, finanszírozás, SWOT analízis szerinti részleteit, HR és logisztikai kihívásait. Fejben, tudásban,…..
122 igen 31 nem 0 tartózkodás - és a kötelező MOK tagság megint kuka.   Végzésünk óta feleségemmel az angol, a svájci, az osztrák és természetesen a magyar orvosi kamara tagjai voltunk, vagyunk, működési engedélyünket minden alkalommal az adott ország orvosi kamarája adta ki. Emellett…..
Érted ki megy? Ukrajna 2022.03.19 19:15:05
Alig három héttel vagyunk azután, hogy Putyin lázálma és "majd én megmutatom ki a legnagyobb csávó a világon" becsípődése okán Oroszország hadüzenet nélkül megtámadta Ukrajnát. A terve picit félrement, a villámháborúból és a gyors sikerből nem lett semmi, ellenben azóta kórházakat,…..
Negyedik hete tart az őrület. A számokat mindenki ismeri, csak a múlt héten 1500-nál több honfitársunkat vesztettük el, a kórházi dolgozók segítségért kiáltanak. És nem, nem az a segítség, ha laikus önkénteseket toborzunk az utcáról és négy óra alatt igyekszünk kiképezni őket. Nem az a…..
Mentés - másképp 2021.03.31 10:59:24
@szolzsenyicin, az első szovjet antibiotikum: Ez önmagában igaz, hisz több ember nem lenne, de mint írtam, az jelentős előny lenne, ha a "steril" betegek tudnának menni a kórházakba. Mert most a COVCID miatt a kórházi, a szakrendelői ellátás is komoly hátrányt szenved. Elkülönítés a jelszó... :)
Érted ki megy? Mennyi is az a 95%? 2021.03.02 20:10:07
Hírek ma:  "Országos kórházi főigazgató: Az egészségügyben dolgozók 95 százaléka aláírta a szerződést" "5500 dolgozó távozott az állami egészségügyből"   Mennyi is ez valójában? Mert úgy tűnhet, hogy az OKFŐ, de még a nemrég kinevezett kórházigazgatók is bagatellizálják a mára virradóra…..
Mottó: Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés.Akkor nemesb-e a lélek, ha tűriBalsorsa minden nyűgét s nyilait;Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen,S fegyvert ragadva véget vet neki? A kormány erőset húzott (amúgy semmi extra, újabb unorthodox lépés volt, nincs itt semmi látnivaló): egy…..
Érted ki megy? COVID Sims 2021.01.06 19:33:43
Sokan ismerhetik azt a számítógépes játékot (Sims), amiben emberek, családok életét kell bonyolítanunk, szerveznünk. Nagy népszerűségnek örvend évek (évtizedek?) óta, újabbnál újabb verziók, kiegészítők jöttek ki az alapverzióhoz. Na, egyre inkább úgy érzem, hogy egy rohadt nagy szimulációban élünk…..
Érted ki megy? Magad, Uram... 2020.11.23 23:40:04
Olvassuk, hallgatjuk a híreket a járványról, elborzadtunk az olasz, a spanyol helyzettől a tavasszal, Ausztriát figyeli a Központi Bizottság (oppardon, Operatív Törzs...) hetente, naponta elmerülünk a hazai adatokban, de látjuk, hogy mi is zajlik körülöttünk pontosan? Hogy miért is fontos valahova…..
Érted ki megy? A Franka 2020.11.17 20:52:09
Mondhatnánk egy "klasszikus" :) után szabadon, hogy ne azt nézzük mit mond, hanem hogy ki mondja...  Ám Franka Tibor szösszenete ennél, az ő esetében egy kézlegyintéssel elintézhető negligálásnál mégiscsak többet érdemel. Mert ez a senkiházi (bár az írás szent és a vélemény szabad) olyan…..
A jelenlegi helyzetet mindenki ismeri. Ki a központi csatornákból, ki az alternatív forrásokból, ki dolgozik benne, ki elszenvedi, vagy látott olyat, aki benne dolgozik, vagy elszenvedi. Túlterhelt kórházak, egészségügyi dolgozók mellett teljes ágazatok álltak le, emberek sosem látott tíz- és…..
Érted ki megy? A nagy hátraarc 2020.05.20 21:36:32
Kijött a hír, hogy július 15-ig fizetik ki a mindenkinek beígért bruttó 500e forintos (bánat)pénzt, kiegészítést, pótlékot, tapsokat kenyérre, törlesztőrészletre váltó támogatást. Kinek hogy tetszik. Az is kijött persze, hogy jó eséllyel a "mindenki" az "valaki" lesz, nem "bárki". Oszd meg és…..
Mivel a Magyar Orvosi Kamara egy lépéssel megelőzött és egy, a védekezés szempontjából tűpontos posztban ( https://mok.hu/hirek/mokhirek/kerjuk-kasler-miklost-hogy-magyarazza-el-mi-tortenik ) tette fel a kérdését, így ma nem eresztem bő lére. Tényleg jó lenne azért tudni, ha már világszinten is…..
Míg egyik oldalról 30/400/5000/60000 és még ki tudja mekkora számok röpködnek a COVID járvány kapcsán várható igényeket kielégítő osztályok, ágyak és lélegeztetőgépek számáról, a az intenzív ellátásra szoruló betegek potenciális számáról, míg a miniszterelnök 6-8-10 mobil járványkórházat rendel(t)…..
Világjárvány, mindmeghalunk, ugyanmárénnem, maradjotthon, csakleugromapiacra. Miközben elég egyértelmű, hogy egy - történelmi léptékkel mérve is - jó nagy sz.rnak vagyunk fül- és szemtanúi, sőt, tulajdonképpen fő- és epizódszereplői, a kis magyar rögvaló úgy, ahogy van elkeserítő. Hogy ez az…..
Mentés - másképp 2020.04.12 17:01:14
@szolzsenyicin, az első szovjet antibiotikum: frissítve a link, köszi!
Tele a sajtó, de leginkább a közösségi média (hisz a centrális erőtér erről azért keveset cikkezik...) azzal, hogy mennyire alacsonyak az orvosbérek - és mennyit követelnek (kérnek?), mennyi tartanának elfogadhatónak az orvosok. Tekintettel arra, hogy az elmúlt, már több, mint húsz évben az állami…..
Nem vagyok meglepve. Ezt a fajta szélmalomharcot nem lehet vég nélkül csinálni. Különösen akkor nem, ha a harc nem pénz, paripa és fegyver kérdése. Sándor Mária előbb-utóbb kapott volna pénzt, paripát és fegyvert is (az persze más kérdés, hogy ezt akarta-e volna, értsd pártok támogatása...). Amibe…..
Kis egészségügyi rendszerelmélet, első rész. Beteg érkezik tetszőleges, mondjuk kontroll vizsgálatra. Hogy is kerül sorra, hogy dr. Bubó megvizsgálja? Induljunk ki abból, hogy az orvosi szakrendelés egyfajta szolgáltatás. Az orvos rendel, jobb esetben, nem a beteg diktál. Nekünk viszont meg…..
Érted ki megy? A Holló 2015.12.02 18:53:51
"Ámultam, hogy ferde csõrén ilyen tártan, ilyen põrénKél a hang, okos, komoly szó alig volt a szava bár,Ám el az sem hallgatandó, hogy nem is volt még halandó,Kit, hogy felnézett, az ajtó vállán így várt egy madár,Ajtajának szobra vállán egy ilyen szörny, vagy madár,Kinek…..
Valami nem stimmel a légimentőknél. Állami szervezetként egyre több pénzt kapnak évről-évre, miközben az éves feladatszám csökken, de legalábbis közel 20%-kal marad el a 2010-es csúcstól. Az év elején hosszú hónapokig nem fizettek a helikopterekért, a tartozás már az…..
Mintha mi sem változott volna... Mintha megállt volna az idő... Mintha nem telt volna el majd 10 év... Ma reggel induláskor megfoghatatlan izgalom, szorongás, drukk volt bennem. Nem értettem. Az autópályán végig telefonáltam az utat, így emiatt is lassabban mentem, pedig csaknem…..
Már épp leszokóban voltam, komolyan, de most mégis el kell meséljem, hogy megállt a házamnál a sötét autó... Szóval igen, jól olvassák a címet, az Országos Mentőszolgálatnál minden rendben. Nincsen semmi probléma, zökkenőmentesen zajlanak a fejlesztési projektek, a dolgozók…..
Megjelent egy cikk a vg.hu-n (http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/ujra-kellene-tervezni-a-surgossegi-ellatast-431128#p2 ), majd pár órával később ugyanannak az újságírónak a tollából egy vélemény jegyzet is a témáról…..
Érted ki megy? Egy kis szakma 2014.06.08 00:41:17
AirMed Kongresszus, Róma, 2014. Három évente egyszer összejön a szakma és a világ minden pontjáról érkezők megvitatják a (döntöen) helikopteres, kisebb részben repülőgépes egészségügyi repülések legfrissebb eredményeit, az elmúlt évek tapasztalatait, valamint kvázi…..
Leszálláskor jó pár sms várt, olvassak, újabb OMSZ-os botrány van. Őszinte leszek, sokkal korábbra vártam, hogy kiborul a bili. Az RSI kapcsán pár embernél betelt a pohár, az pedig, ahogy a tekintetes OMSZ kezeli a kérdést, csak olaj a tűzre.Az RSI-vel ugyanis nem az a baj, hogy…..