Regisztráció Blogot indítok
Adatok
no successful

0 bejegyzést írt és 569 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kitaláltuk Mikivel, hogy írunk az idén is mindenfajta összegző listát az évről, de viszonylag gyorsan szembesültünk azzal: képtelenek vagyunk faszalistát írni. Mert Dárdai meg a Gyárfást kinyíró lyány ott lett volna, de a többi nyolc helyet sehogy se tudtuk megtölteni. Marha jó volt plö a…..
no successful 2017.01.01 11:23:02
@$pi$:

"Egészen elképesztően lehangoló ez a helyzet."

Neki lehangoló, hát csak szomorkodjon.

Én úgy gondolom, hogy még mindig ez a jobb opció nekünk, mint a ballib demagógia.
no successful 2017.01.01 11:26:46
@1ghost:

"A tavalyi gazdasági teljesítmény olyan botrányos"

Mert ?

És ha igen, mennyivel botrányosabb, mint az általatok produkált 2009-es "eredmény" ?
A Jobbik (azaz Vona Gábor pártelnök és Mirkóczki Ádám szóvivő) most először küldte el jókívánságait a zsidó egyházaknak hanuka alkalmából. Köves Slomó nyílt levélben fejezte ki értetlenségét és utasította vissza Vonáék jókívánságait. Anno Orbán lett liberálisból „konzervatív”. Neki sikerült a…..
no successful 2016.12.30 10:03:34
@ebella:

"Te csak azt hiszed, hogy a többség utálja a zsidókat a Jobbikban. Inkább tíz zsidó szomszédnak, mint egy cigány."

Ennyi
Akkor most az oroszozás az új zsidózás? Különben is, mit kell úgy pattogni az oroszokon, amikor az amerikaiak legalább akkora és legalább annyi háborús bűnt követtek el?..
no successful 2016.12.25 09:35:45
@Sean MacTíre:

"es az MSZMP egyes prominensei, illetve azok gyerekei Fideszeskent elnek velunk tovabb..."

Így igaz, de ez elmondható szinte az egész társadalomra úgy 40 év felett.
Éppen ezért nem mindegy, hogy melyik politikai vonalon mi az irány.
A szervilis baloldal, a liberalizmusba csomagolt idegen érdek érvényesítés, vagy a pragmatizmus.
no successful 2016.12.25 09:47:12
@Fekete Pestis:

"Mindenki elfelejti azt az alapvetö tényt, hogy a nyugati [észak atlanti] országokban a lakosság életszínvonala az ismert problémák ellenére még mindig nagyobb [sokkal], mint az oroszoknál, törököknél és az egyéb féldiktatúrákban. "

És ? Ebből mi mit profitálunk itt ?
Vagy abból, hogy éhbéres összeszerelő üzemekké változtatták kelet-európát ?
Ok ok jönnek a támogatások. De vajon ellensúlyozzák e azt a kárt, amit a marginalizálásunkkal okoztak ? (Termelőkapacitások felvásárlása, aztán megszüntetése, ágazatok felszámolása, az olcsó munkaerőpiac konzerválása.)
Mondjuk, erre meg van kelet-európa válasza, özönlik a munkaerő nyugateurópába, de ennek megint csak mi isszuk meg a levét, mert így a használható munkaerőt veszítjük el.
Szélsőséges esetben ez akár oka is lehet annak, hogy a multik eltipliznek innen.
Elgondolásom szerint az első három bejegyzésem az oktatást gyerek-, szülő- majd pedagógusszempontból közelítette volna, de nem tudok elmenni szó nélkül a héten nyilvánosságra hozott PISA-eredmények mellett én sem. Ebben az írásban található egy angol nyelvű pdf is, megcsodálható... Már jó ideje…..
no successful 2016.12.08 20:59:44
@kolompa lole 1111:

Az a gond hogy úgy érvelsz, hogy teljesen elmész a tények mellett, és a szokásos hülye ballibsi mantrát tolod.

Szóval vegyük át még egyszer.

A PISA eredmények a 90-es évek óta romlanak..

Az iskolai korú lakosság összetételében egyre nagyobb azoknak az aránya, akik olyan közegből jönnek, amely nem kedvez a fegyelmezett tanulásnak. Remélem elég finom voltam, bár az előbb határozottabban fogalmaztam. Nyilván azt nem fogtad fel.
Egyre tovább élünk, aminek következtében olyan betegségek is egyre inkább terjednek, melyek korábban ritkának számítottak. Az egyik ilyen az Alzheimer, amiben világszerte több millió ember szenved. De miről lehet felismerni e szörnyű betegség közeledtét?..
Párhuzamos interjút készítettünk a köznevelés két kiemelt fontosságú területéről. A mai interjúnkban a felzárkóztatásról, integrációról, a hátrányos helyzetű gyerekek iskolában tartásáról Lacza Ildikó igazgatót (Gyulaji Általános Iskola) kérdeztük, a tegnapiban a tehetséggondozásról, a ranglisták…..
         Miután elolvastam Almási Miklós filozófus-akadémikus cikkét a bunkók világuralmának eljöveteléről, elhatároztam, hogy megírom, hogy miben téved, aztán még egyszer elolvastam és rájöttem, hogy sokkal érdekesebb lenne arról írni valamit, hogy mégis miben van igaza.         Almási a francia…..
no successful 2016.11.21 18:41:11
Először is mi az, hogy elit ? A gazdasági élet krémje ? Csúcspolitikusok ? Többdiplomás, de munkanélküli értelmiségiek ?
Egyébként meg, Angliában pl. az alapozta meg a nagy ipari forradalmat megelőző polgárosodást, hogy az akkor elitnek tartott földbirtokos osztály lefejezte magát a belháborúkban.
Vagy vegyük pl. az USA-t . Nem Európa elitje vándorolt ki először, és alapozta meg az ország jövőjét. Az USA a kisemberek (akiket most lebunkóz Almási) hátán emelkedett a magasba. Jött persze ott is a Harward, meg Princeton stb. de a fejlődést, az Almási által bunkónak tartott tömegek alapozták meg. Na, meg éppen az a mentalitás, hogy nem kell az elithez tartoznod ahhoz, hogy elfogadjanak a teljesítményed okán.
Az, hogy egyre nagyobb teret hódít a jobboldali, vagy szélsőjobbos politikai kommunikáció, és orientáltság, annak köszönhető, hogy az emberek, már nem csak a nyomtatott, sajtóból, TV-ből, Rádióból tájékozódnak, hanem az informatika korában az internetről is. Így hiába a liberális dominanciájú sajtó, az emberek már az informatikai eszközökkel is tájékozódnak, nemegyszer direktben.
Ha mondjuk a sajtóban megjelenik egy cikk arról, hogy lelőttek egy négert a rendőrök, az internetre rögtön felkerül az is, hogy ezt mi előzte meg.
Másfelől, a szegregációt sem sikerült megszüntetni, bármennyire is erőltetik.
Gondoljunk az amerikai nagyvárosok gettóira.Ennek nyilván meg van az oka, konkrétan az, hogy mindenki a saját közösségében érzi jól magát.
Amerika a kultúrák olvasztótégelye, igen. De ebben a tégelyben komoly zárványok maradtak, elkülönült közösségekkel.
Azonkívül Amerikában egyre inkább eltolódik a lakosság összetétele a feketék javára. Könnyen lehet, hogy ez a legutóbbi eredmény egy utolsó kétségbeesett kísérlet a fehér lakosság részéről.
A társkeresésben kevés olyan pont van, ami meghatározóbb tud lenni, mint a magasság! Ez ráadásul a társadalmi elvárásoknak köszönhető. Hiszen a már a mesékben azt kapják a lányok, hogy a jött a magas herceg a fehér lovon, majd ahogy telnek-múlnak az évek ezt a marhaságot támasztják alá. Pedig jó…..
no successful 2016.11.04 10:57:03
@karandash:

Nekem több olyan barátnőm is volt, aki olyan magas volt mint én, vagy talán picit magasabb.
Gond nem volt. A feleségem is talán ha 1 cm-el alacsonyabb.
Szerintem nem azon múlik a dolog. Úgy általában az összkép az ami számít.
Tóni nem az a spúr fajta, na. Szereti a luxust és van ízlése is hozzá. Tóninak James Bond volt a jele az oviban, és úgy gondolja, hogy korlátlanul szórhatja az adófizetők pénzét bármire. Tóni már csak ilyen. Vannak neki gyengeségei. Elcsábul könnyen.  ..
no successful 2016.10.05 16:36:47
@Ylim:

Aztán a Kóka komoly cégei honnan lettek ?
Ne, kábítsuk már itt egymást. A rendszerváltásig itt tulajdonképpen nem is lehetett nagytőkés senki, ha csak nem volt már akkor is valamilyen nagy befolyású maffiózó, vagy samesz.
Aztán jött a rendszerváltás, és hopp, lássatok csodát, csak úgy hemzsegtek a nagyobbnál nagyobb cégtulajdonosok, persze többnyire szoci kapcsolatokkal, vagy múlttal.
Sok esetben elég volt a manuskámnak bemenni a bankba, (már ha volt hátszele persze, vagy ha valakik úgy küldték (menj csak, le van vajazva az ügy)). Kapott 5 Misit, azon meg megvett mondjuk egy tejüzemet, amelynek a vagyonában csak a rozsdamentes tartályok többet értek a vételárnál.
De próbáltam volna mondjuk én bemenni a bankba, hogy figyuzzatok, adjatok már 5 misit, mert céget akarok venni.
Szóval a Tóni csak röpködjön, magasról leszarom, nekem az a fontos, hogy ti ne gyertek vissza, a destruktív gondolkodásotokkal.
no successful 2016.10.05 17:38:43
@wolves84lb:

Fentebb említettem, hogy lesz.rom főleg annak tükrében, hogy anno a Szocik ugyanezt csinálták, csak nem sz.ros kikötővásárlásban, hanem a nemzeti vagyonban gondolkodtak. Hagyjuk már ezt. Mert nálam nem szelekciós tényező (sajnos hogy ezt kell mondjam) az, hogy valaki lop. Sokkal inkább az, hogy ki hogyan kormányoz úgy egyébként és úgy általában. Mert különbséget csak ez alapján lehet tenni. Sajnos ez a helyzet.
Eredetileg arra készültem, hogy a népszavazás után egy német sajtószemlét fogok megjelentetni az oldalamon. Azonban a cikkek, írások összeállítása közben azt tapasztaltam, hogy a meghatározó német nyelvű lapok mind elég egyoldalúan, egy kaptafára írnak az eredményekről. Így jobbnak láttam, ha inkább…..
Másra nemigen lehet következtetni abból, hogy a kampányhajrában nemhogy emelni igyekezne a tétet, és apokalipszissel riogatna, hanem ellenkezőleg, visszafogja a hangulatot, hogy minden mindegy, nem is számít, hogy érvényes lesz-e a népszavazás...
no successful 2016.09.30 17:41:13
"A bőrünk alatt is hazugság is van, tudat alatt is úgy készítjük fel a gyerekeinket a jövőre itthon, hogy a hazugság része kell legyen az életünknek" - írja a mai poszt szerzője, Móni a Magyarország 2.0 pályázatra küldött posztjában, amivel persze lehet egyetérteni és egyet…..
Varánusz Bazmeg! 2016.09.26 12:38:01
Drága honfitársaim helyenként hihetetlenek vagytok, basszátok meg!   Tekintsünk most el attól, hogy én is el tudok képzelni a tegnapi robbantásról számtalan konspirációs elméletet onnan, hogy Mindenórás Tábornok így akarja felpörgetni a közhangulatot, odáig, hogy maga Allah adta parancsba a no-go…..
no successful 2016.09.26 19:20:10
@kvadrillio:

Lehet hogy csak kiszúrta a bombát tartalmazó csomagot, aztán "tervei" voltak vele. Most meg áldja az eszét, hogy nem kapta fel egyből.

(Kimegy a járdaszélre, körülnéz, nincs e a közelben a tulaj, stb. odébb halad, majd kiszúrja hogy közelítenek a rendőrök, így megáll, és várakozik, hogy távolodjanak a rendőrök).
Valószínű, hogy ezek után, nagyobb biztonságban lesznek az elhagyott szatyrok táskák.

A rendőröknek jobbulást kívánok.
Szerintem a fikázások, videojátékokon nevelkedett kis hülyegyerekek ízléstelen reakciója.
no successful 2016.09.26 19:21:55
@dr. mesterséges színezék:

Igen, olyan "szakemberes"-nek tűnt.
no successful 2016.09.26 19:42:53
@Philip F. Queeg:

Altatásban van a két áldozat, ha felépülnek, talán tudnak erről valamit mondani.
Hiába vannak jó szakemberek, ha a rendszer maga nem jó, nem ösztönzi a tisztességes, lelkiismeretes munkát – írja Tamás a Magyarország 2.0 pályázatra érkezett írásában. A szerző az Egyesült Államokban él (posztjait itt és itt találjátok), de még nem olyan régen, hogy nem…..
Ön szereti a zsidókat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Zsidó ugyanis sokféle van. A becsületeseket, kedveseket, tehetségeseket, nagylelkűeket szeretem, a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "zsidók", pedig nincs.…..
no successful 2013.04.05 19:10:18
@Nbl:
"Nyugatinál éjszaka szembejön vele egy kisebbségiekből álló társaság, inkább kitér előlük, lehetőség szerint átmegy a túloldalra: az rasszizmus? "

Nevezzük inkább elővigyázatosságnak.

Személy szerint én soha nem zsidóztam, ismerek párat, nekem soha nem volt gondom velük, baráti körömben is vannak. De a cigányokról alkotott képem bizony kevésbé pozitív. Konkrétan engem már lopott meg cigány.
Ha jól meggondolom, nincs a rokonságomban sem olyan, akinek valamilyen módon ne lenne velük kapcsolatban kedvezőtlen tapasztalata.
Valaki itt példálózott a cápákkal, (8-ból 6 megtámad, 2 nem.) Honnan tudjam előre, hogy melyik az a kettő?
És ha tudom, melyik az a kettő, akkor nem lehet hogy csak azért nem támad mert jelenleg nem éhes ?
Még egy szempont, ilyen hogy valaki vér szerint zsidó, ilyen nincs.
A cigányság sokkal jobban "beazonosítható" ilyen szempontból, még azt is meg tudták határozni, hogy India melyik részéről származtak el.
Azért annak érdemes lenne utánanézni, hogy mi az oka annak, hogy a cigányság az európában töltött ezer év dacára ellenállt mindenféle kulturális asszimilációs nyomásnak, szemben az összes európai néppel.
Miért van az, hogy az Egyesült államoktól kezdve az orosz sztyeppékig, de még a mohamedán országokban is, bűnöző elemeknek, páriáknak tekintik őket?
Megmondom, rém egyszerűen a masszív, mindennapos, és közvetlen tapasztalat !
Rasszizmus ide, rasszizmus oda.
ProgBlog Értelem és érzelem 2013.04.03 14:06:35
Fenn a létrán áll két walesi,hogy ott majd pár szivart elszí.De a létra széjjelcsusszan,s a két walesi végsőt szusszan.Kék füst írja levegőbe,ami széttör, nem forr össze! Eörsi István - Szigetországi tragédia – 1980(?)     Nem vitás: a határon túli…..
no successful 2013.04.04 08:26:53
@Đđ:
"A "balliberális" egy nem létező fogalom/jelenség, ui. a baloldali és a liberális ideológia és mentalitás eléggé távol állnak egymástól."

Hm ehhez képest rendre összebútoroztak a balok és a libek. Ez nem zavar ?
1894 márciusában hosszabb betegeskedés után Kossuth Lajost ledöntötte a lábáról az influenza, végleg ágynak esett. Utolsó betegségének minden mozzanatát mély részvéttel kísérte az ország. 1894. március 20-án, este tizenegy óra előtt öt perccel meghalt. Halálos ágyánál…..
no successful 2013.03.30 21:39:08
@Martian:
A trónfosztás egy olyan opció volt, amely segítségével el lehetett volna ismertetni a magyar állam létezését, nemzetközi szinten. Persze Európa, jó szokásához híven akkor is szart a fejünkre.
no successful 2013.03.30 21:50:48
@whale:
" Talán az, hogy túl voltak egy vesztes világháborún, hm?"

Európa minden nemzete túl volt egy megterhelő háborún hm? A csehek a románok szerbek nagy lelkesedéssel estek nekünk, miközben mi csak azzal voltunk elfoglalva, hogy azt mutassuk a szánalmas kis őszirózsás forradalmunkkal, milyen f@sza gyerekek vagyunk.
Mit mondjak, méltányolták is rendesen. Igazad van, az a csoda, hogy egyáltalán megmaradhatott a magyar állam. 1920 után. Hát nem rajtunk múlott.
A második világháború esetében meséld már el, milyen opcióink voltak még ?
Az Egyesült Államok az utóbbi évszázadban szinte folyamatosan az ígéret földje volt emberek millióinak, és ma is az, csak ma jóval nehezebb letelepedni ott, mint akár pár évtizeddel ezelőtt. A lehetőségekről és a szabályokról Sándor írt részletes és érdekes…..
Két hét múlva a magyar labdarúgóválogatott nagyon fontos világbajnoki selejtezőmérkőzést játszik Romániával. Legyünk őszinték: senki sem vár továbbjutást. Nem is tudom, mit kezdenénk, ha valami csoda folytán kijutnánk.  30-40-50 éve nemcsak a kijutás volt…..