Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dalololama

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megtörtént, amit már sokan vártak: Orbán Viktor ma azonnali hatállyal leváltotta Matolcsy Györgyöt a Nemzetgazdasági Minisztérium élőről.A miniszterelnök biztosra ment, hiszen egy igazán elismert szakembert sikerült találnia a tárca élére. A köztiszteletben álló televíziós…..
Nívó Matolcsy védelmében... 2011.11.02 18:01:00
Manapság nagyon divatba jött Matolcsy ekézése; sokan tartják úgy, hogy az „unortodox gazdaságpolitika” megbukott, a magyar gazdaság csődben, magyarul Matolcsy úgy hülye, ahogy van. Sok igazság van a bírálatokban, de javaslom, vizsgáljuk meg a témát egy kicsit más…..
dalololama 2011.11.02 23:41:16
@özv. Horvai Jolánné: Nem tudom, hogy kitől tetszik idézni:

"nem annyira rossz ő, mint ahogy sokan leírják"

Az illető kifejthetné, hogy mi jót nem veszünk észre mi a tönkremenetel közben. A családban előfordul egy-két közgazdász, de azok mást értenek ezen a tudományon. Matolcsy hasonlatos a békávés sofőrökhöz, akiknek elfelejtették megmondani, hogy nem kavicsot szállítanak, hanem embereket. Ugyanez Matolcsynál és tetten-érhető: fogalma nincs fogalma arról, hogy a számháborúsdija végén emberek ellehetetlenülése van. Ellehetetlenülhetne már a francba ő helyettünk.
A választások, a nemzeti ünnepek mindig jó ürügyként szolgálnak arra, hogy megnézzük, mi folyik a három nagy országos tévében. A tapasztalatok alapján az idei október 23-a is kiváló lehetőség volt az elemzésre.MTV: csak látszólag korrektAhogy azt már szinte el is várjuk, az…..
Mégsem kennek lyukacsos űrsajtot az ufók a Széll Kálmán térre, viszont minden, ami tetszett a koncepcióban, megvalósul. Nagyjából ez a tanulsága annak a levélnek, amit a terv egyik alkotója küldött nekem a témával foglalkozó poszt kapcsán. Az alábbiakban teljes terjedelmében…..
dalololama 2011.10.20 23:41:48
@Szabó Tamás János: Talán csak a 6-osnak kellene körbejárni és a 4-es mehetne a Hűvösvölgy felé, vagy csak sűrítő járat lenne a Moszkva/Széll és a Körtér között a keleti oldalon. A peronok átépítése érdekes kérdés. Amikor a Combino botránnyal tematizálták az agyunkat, akkor is felszínre került, hogy irreális árakon készültek a peronok. Valamelyik honlapon meginterjúvoltak egy vidéki pallért, aki - nem tudván pontosan a hol és mit készítek feladatot - önmagában egy ilyen peronkölteményre 10-ed annyi költséget hozott ki vastagon, mint amennyibe hivatalosan számolták. Szóval ez tényleg érdekes kérdés.
A tetőknél örülök, ha én tévedtem és tényleg fedett út lesz. Felvetnék még egy problémát, ami szeretjük-nem szeretjük, létezik: a tér egyben közösségi hely is. Ennek a zugait nem igazán fedezhetjük fel. Egyáltalán lehet-e ilyen zugokat teremteni, gondoltak-e rá? Nem csak a homeless barátaink békés napozójára gondolok. A tér találkozóhely is, sokan csak kiülnek nézelődni. Lesz hova?

A képeken nem igazán látszott az sem, hogy az Erzsébet királyné fasor felé hogyan rendeződik a tér. Ma még a villamosmegállókénál is zűrösebb az a felső rész az 5-ös busz megállójától kezdve a fasor elejéig a buszparkolóval és mindennel együtt. Marad ilyen tárolóhely, vagy van arra is koncepció?
dalololama 2011.10.22 00:11:43
@Szabó Tamás János: Köszönet a válaszokért és a meghallgatásért. Csak azt nem értem, hogy miért kell közbeiktatni a jövőben a bkk nevű nemtudommicsodát. Ez a közvetlenség - olvasva a felvetéseket - talán jobb megoldásokhoz vezetne. A francba a politikusok körét bevonni.
Bár keringtek látványtervforgácsok a neten, most itt vannak élvezhető felbontásban is a fenti galériára kattintva: ilyen lesz a Szél Kálmán tér (vagy ahogy egy kedves ismerősöm hívja következetesen az átmenet jegyében, a Moszkva Kálmán tér). Az építészfórumon ugyanis…..
Tisztelt elnök úr, kedves Attila!Napok óta gondolkodtam azon, megírjam-e ezt a levelet. Tipródásom oka az volt, hogy úgy érzem, rossz irányba vezeted a Magyar Szocialista Pártot, de nem tudtam eldönteni: ártok-e vagy használok, ha ezt a dolgozatot közzéteszem. Végül úgy…..
dalololama 2011.10.17 13:24:01
Látva Gréczy úr tegnap az ATV-n elindított műsor erőlködését, szomorúan állapíthatjuk meg, hogy nem tanult a szoci párt ezen elszakadófélben levő kisebbsége sem a megalázó vereségből. Nem fogja fel maga Gyurcsány és siserehada sem azt, hogy ha elfogadhatatlan politikájával a saját szavazótáborát átűzte a legnagyobb ellenfeléhez, akkor neki nincs már helye a politikában. Nem hiszem, hogy a GYF miatt protest Orbánra szavazók lényeges számban visszatérnének hozzá még akkor sem, ha Orbán is kiábrándítóan mást csinál uralkodóként, mint amit vártak tőle. Ezért majd Orbán is megkapja választáskor a maga protestjeit.

Gyurcsány bértollnokaként Gréczy Zsolt játssza el a "független demokrata" szerepet, hogy neutrálisnak látszó műsorvezetőként bevezesse a társulatot a köztudatba. Milyen véletlen, hogy ezen a címen - Demokraták - indul el műsora éppen az elszakadás pillanatában, előkészítve a már bejegyzett Demokrata Párt zászlóbontását. És a körítés: szánalmas ál-emdéefesek (ha egyáltalán fel lehet vetni a két szereplőről az elvekhez való tartozást), az intellektuális műsorvezetéssel felhagyó politikai paprikajancsiságba züllő Vágó és a jó íróként is ebben a társaságban szellemileg lefagyó Trunkó Barnabás mind statisztáltak ehhez a reménytelen vállalkozáshoz. Ebből nem lesz hatékony platform szócső. Ennyi szánalmas okoskodót berakni az ilyenektől már eldugult hazai televíziózásba dilettáns gondolat. Ez ma nem számít "tartalom"-nak, ember!

A szappanopera, amit Gyurcsány és csapata most játszik, hasonlít Verne Nemo kapitányban leírt történetéhez, amimkor Ned Land szigonyos egy irtózatos örvény kellős közepén próbál lélekvesztő csónakon elszabadulni a Nautílusról. A nagy író fantáziájában elképzelhető a túlélés, de a valóságban ennek kevés a valószínűsége. Ebben a történetben az elszabaduló csónak éppen úgy szét fog esni, mint a Nautílus, ahonnan kiszabadultak, vagyis maga az MSZP.
GYF nemrég le akarta cseréltetni a frakció régi tagjait. Ez volt az utolsó életképes gondolata, illetve lett volna, ha ő állt volna a francba elhúzók sorának elején. Az lett volna élete egyetlen tiszteletre méltó döntése.
dalololama 2011.10.17 13:35:23
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Sokunk szerint Gyurcsány maga kvalifikálta személyét az aljaszintre, ehhez még Orbánra sem volt szükség. Ez élettapasztalat és nem valamiféle propaganda visszatükrözése. Szerintem elég sok ember képes a napi történésekből levonni azt a tanulságot, hogy ki a gazember a közéletben. Szomorú az, hogy nem csak GYF ilyen, mint tapasztaljuk minden propagandától függetlenül.
Erőszakosak. Gátlástalanok. Zsákmányszerzők. Önérdekvezéreltek. Rövidlátók. Túlterjeszkedők. Kiskirályok. Bármerre járok, mindenhonnan ilyen és ehhez hasonló panaszok, kritikák érkeznek a mostani kormánnyal kapcsolatban. Gyorsan szólok, két dologról biztosan nem szól ez a…..
dalololama 2011.10.13 16:21:33
@concret: A söralátét megvalósul ebben a rendszerben is, hiszen söralátét méretű floppylemezen kell majd bevallani, az 1,44 Mb lemezre pedig ráfér majd a 400 oldalas bevallás. Ezt is a kétharmad akarta így, miért nem figyeltél!
dalololama 2011.10.13 16:31:56
@concret: Sőt, most jöttem rá, hogy egy DVD lemez is SÖRALÁTÉT méretű!! arra meg ráfér 4,7 Gb. Tehát a pármillió oldalas adóbevallást is megkaphatja az áldott kétharmad, ha annyira kérte!!! És még mindig söralátét lesz.
dalololama 2011.10.13 16:47:18
@manyike: A manager tanfolyamok - amikor még nem arról szóltak kizárólag, hogy mi a lenyúlás módja - onnan indultak el, hogy egy szervezetnél mi a viszonya a vezetésnek és a szaktudásnak. Talán elő kellene bányászni ezeket a tanokat, igaz túl régiek, nem fiatalosak. Ma sajnos nem a piacra orientálódik a világ, hanem a pénz megszerzésére és biztonságba helyezésére a szerzés helyétől messze. Ebben a gazdaságban nincs érték, csak a "fogd a pénzt és fuss" elv működik. Nem véletlen, hogy az ezt kiszolgáló jog már régen nem vág egybe a közfelfogásban még itt-ott létező "erkölcsös" fogalmával. Helyette vannak logikus koncepciók (lásd kétharmad), amit maga a szónok sem vesz komolyan, de tudja, hogy része a színjátéknak. Éppen azért fölösleges például ebben rendszerben a kultúra, mert abban még léteznének erkölcsi példázatok, melyek széleskörű elterjedése jobban kinyitná a szemeket. Helyette eljátsszuk azt, hogy kultúra, de valójában értéktelen szemetet szolgáltat például a köztévé, ami kultúrát nem képvisel - igaz jó alkalom arra, hogy pénzek teljesítmény és értékteremtés nélkül "jogos" kezekbe kerüljenek. Stb...
HamPLÓ Mozdonyok, indulóban 2011.10.12 19:43:00
Szeptemberben nem hivatalos baráti látogatást (ezt a szöveget sose értettem kiskoromban a hiradóban) tettem Cottbusban. A városról és villamosairól szerzett benyomásaimról majd később lesz szó, most csak ideraknék két rövid videót, két eléggé eltérő mozdony…..
dalololama 2011.10.13 08:54:33
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: A Szergej elsősorban vekkernek való, legalábbis az eredeti (nem "remot") verziójában. Gyerekoromban egy kisváros álmát törte ketté rendszeresen egy-egy hajnalban tehervonattal induló olajfaló luganski rém.
dalololama 2011.10.13 09:32:46
@gigabursch: Sajnos a MÁV kiirtotta a típust az északi partról, illetve mindenhonnan, pedig a szép tájba a NOHAB nagyon beleillett. A mozdonyok néhány példánya ma is jó állapotban van, bírná a strapát. Semmi bajom a Csörgővel, de azt el kell ismerni, hogy nem annyira míves alkotás, inkább a funkcióra törekedtek a tervezői. Mára a Balaton felvidékén össze-vissza mindenféle szerelvény közlekedik, de a szép NOHAB már csak emlék.
Régi és hálás témája ez a művészeteknek. Adott a szituáció: a művész ahhoz, hogy a művészetét kibontakoztassa, megköt valamiféle elvtelen alkut, leginkább a hatalommal. A szerződés létrejöttekor még nem lehet tudni, hogy az a hatalom idővel ördögi lesz, de sejteni már…..
Bőven megérne egy dolgozatot az, hogy a gazdaságpolitikai intézkedései miatt hitelét vesztett Orbán-kormánynak egyáltalán nem érdeke most, hogy a szócsövén politizáljanak, ezért inkább politikamentesít, és pénzt pumpál a rendszerbe talkshow-kra, vetélkedőkre, meg olyan menő…..
dalololama 2011.10.07 10:52:24
Borbás Mária nagyon jó gasztronómiai cikkeket írt - ír, ez azt jelenti, hogy nem csak picsogni megy a képernyőre, hanem tud is valamit műsora tárgyában. Ritka érték ez a magyar televíziózásban. Éppen ezért nem értem, hogy miért nem engedik érvényesülni ezt a tudását a műsorban. Ki az a barom, aki kitalálta a mumust, meg azt, hogy a főzést élettelen szaxofonozással szaggassák meg? Szerintem Mária tudna közben beszélni arról, amit főz. Az egyébként jó helyszíneket és házigazdákat bemutató műsor belefullad ezekbe a kitalációkba, elsikkad a lényeg: a jó alapanyag és azokból jó étel készítése.
Nem tudom, hogy kell nevezni a kitaláló embert/embereket, de ahhoz, hogy a műsor és a műsorvezető értékei működjenek, azt hiszem teljes cserére volna szükség a megvalósítók háza táján.
Az is kérdés, hogy miért kellett két - egyébként mint színész kiváló - mellékszereplőt a műsorba vinni. A főzésben alig vettek részt. A kitalált álságos helyzetek meg annyira kínosak, hogy még profi szereplőként sem tudtak benne jól mozogni. Miért nem keresnek olyan hírességet, aki tud főzni, akinek van affinitása arról, amiről szólhatna ez a műsor.
Le kellene szokni az erőltetett kertévés formáról, helyette a nagyon jó emberekkel és nagyon jó termékeikkel kellene foglalkozni. Kedves Mária! Hámozza meg a műsorát a hülyeségektől és az ezt erőltető hülyéktől és nagyon kellemes műsor lehet ebből!