Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sötéthülye.tahóbarom

0 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta megírtam a kettővel ezelőtti posztot elveszítettem húsz barátot (khm), és nyertem negyvenet (khm), ilyen könnyen megy a barátkozás, és bár a nettó nyereség hízelgő, az elveszített húszat bánom. Ezért nézzük újra a dolgot magát. 1. Az Orbán-rezsim 2014-ig alig…..
Igyekszem félreérthetetlen lenni: NEM támogatom semmiféle alanyi jogon járó alapjövedelem bevezetését. Megítélésem szerint egy alacsony hatékonyságú, korrupt, államelvű politikai kultúrában, mint a magyar, ez még egy lépést jelentene a szakadék felé. De ez csak a hab a…..
sötéthülye.tahóbarom 2014.01.14 13:19:02
@HaFr: "A modern géprombolás"

Igen is, meg nem is. Előbb-utóbb valóban eljutunk majd oda, hogy minden termelőmunkát gépek végeznek, tehát szigorúan véve az emberek többségének egy fillér fizetés se járna, miközben az emberiség egésze dúskál a javakban. Akkor majd lehet, hogy lesz értelme az alapjövedelemnek. De egyrészt ma még közel sem tartunk ott, másrészt valószínűleg akkor is jobb megoldás lesz, hogy mindenki dolgozzon a szolgáltató szektorokban, csak esetleg nem napi 8, hanem 2-4 órát. De ettől most még tényleg nagyon messze vagyunk, a mostani alapjövedelem-koncepció nem erről szól.
Dagad a botrány a Lila Oviban, a gyerekek egyik fele egy tornateremben tölti a telet, a másik fele pedig fűtetlen 15 fokos szobákban. Rontja az összképet, hogy az elfuserált Eu támogatott felújítás miatt a leghidegebb a szomszédos bölcsődében lett. Megírom. Tavaly…..
sötéthülye.tahóbarom 2014.01.08 11:33:13
@Morrancs: Ugyan már. Hogy a gyerekek fáznak, azt megírja néhány blog. Az átadásról szóló győzelmi jelentést leadja az M1.
November 28 és 30 között rendezték meg a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért párt 34. kongresszusát, Londonban. Az Európai Liberális Fórum és az ALDE párt konferenciáin, szemináriumain Európai Liberálisok és Demokraták – köztük a Magyar Liberális Párt…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.12.03 09:13:46
@gmower: "Magyarországon a magukat liberálisnak mondók egyáltalán nem a klasszikus liberalizmust követik, hanem egy teljesen társadalomromboló, deviáns szélsőségességet,"

Úgy örülök mindig, amikor megmondjátok, hogy én mit gondolok.

Meséld el kérlek, aki a klasszikus liberalizmust követné, az Magyarországon minek nevezze magát? Fideszesnek?
sötéthülye.tahóbarom 2013.12.03 09:21:49
@Reggie: Na mesélj, mit csinálok?
sötéthülye.tahóbarom 2013.12.03 09:40:23
@gmower: Na jó, beismerem, fogalmam sincs erről az MLP-ről, az SZDSZ meg nekem se volt a szívem csücske.

De.

Azt állítani, hogy a liberlizmus értelmes része az összes mai magyar párt értékrendszerének szerves része, ez egész egyszerűen nem igaz. A mindent központosítást, mindent agyonszabályozás, mindenbe belepofázás _nem_ fér össze a klasszikus liberalizmussal, pedig a mai pártok többségének (Fidesz, Jobbik, ironikus módon csak harmadik helyen az MSZP) alapelve.
Felettébb furcsa teszt kitöltését rendelet el az önkormányzat vezetése a kerületi iskolákba járó hetedikes diákok esetében. Az úgynevezett "kerületi neveltségi mérésben" többek között arra is kíváncsiak voltak, hogy a diákok mennyire tisztelik a politikusokat. Szokatlan…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.12.03 09:19:29
@873ujr3rk: +1

Aki nem fogja föl, hogy a tiszteletet kiérdemelni kell, nem beleöregedni, az konkrétan fogyatékos.
Bevallom, már nagyon hiányzott az életemből a legújabb, kihagyhatatlan Bayer-tabletta. A dolgok éppen jelenlegi állásáról.  A cáfolhatatlan, de mégis mindig tisztára mosni kívánt, megerősítést igénylő pártigazságról. A legfrissebb, még forró, meleg, csillogóan fényes…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.11.29 09:21:05
@M_R: Miért "ex-"?
Libertarian Bűnözők 2013.11.18 00:00:00
Tudják, mi az egyetlen dolog, amit tisztelek egy erőszakos bűnözőben? Az őszintesége. Miközben a vagyonom iránti igényének nyomatékosításául rám szegezi a fegyvert, nem kezd el arról papolni, hogy ő tulajdonképpen mindezt az én, vagy legalábbis a társadalom, a szegények, az…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.11.19 09:18:58
Jaj. Jól indult, aztán csúnyán túltoltad a biciklit. A rendőrséget pl. pont nem kéne beszántani; az más kérdés, hogy a működését sokkal átláthatóbbá, kívülről (civil oldalról) is ellenőrizhetőbbé kellene tenni, és a hatalmukkal visszaélőket sokkal csúnyábban picsánrugdosni (minél magasabb szinten fordul elő, annál jobban). De a tisztességgel dolgozó rendőrökre nagyon is szükségünk van, éppen a szabadságjogaink védelme érdekében.

"Milyen alapon szól bele bárki (politikus, rendőr, szavazó) abba, hogy én mit csinálok, amíg az őt nem érinti?"

Olyan alapon, hogy a nálad (fizikailag) gyengébbeket képviseli. Meg téged a nálad fizikailag erősebbekkel szemben. Ha nem tenné, akkor mindig az erősebb kutya baszna, amit úgy tudom, a libertáriusok se nagyon szeretnének.

Komolyan, ne essünk át a lónak arra az oldalára, ahol az államból, rendőrségből, stb. csak a visszaélést vesszük észre. Lehet, hogy ma Magyarországon szinte csak az látszik, de azért lehetne ez másképp is -- csak pont ehhez kellene a jobban körülhatárolt állami jogkör és az állandó civil kontroll (amire nálunk lehetőség sincs, mert mindig minden titkos). A korlátozottabb állam meg a teljes anarchia között azért nagyon nagy szakadék van.

Egyes kommentelőknek meg: baszki, észosztás előtt legalább a wikipediát fussátok át a "liberális" és "libertárius" fogalmakról (igen, ez két külön dolog, a szezon meg a faszom se ugyanaz).
sötéthülye.tahóbarom 2013.11.19 09:37:26
@belekotty: De értelmeztem, pont ez a félmondat bajom. A rendőr nem csak akkor szólhat bele, hogy én mit csinálok, ha ez őt (a rendőrt) érinti, hanem akkor is ha másokat érint (mert a rendőr őket is képviseli). Félreértek valamit?
sötéthülye.tahóbarom 2013.11.19 09:48:54
@belekotty: "Ha másokat érint és sérti a jogaikban, az a rendőrt érinti."

Na jó, ha így értelmezzük az "érinti a rendőrt" kitételt, akkor ok. Szerintem az eredeti posztban minimum nem volt egyértelmű, hogy a szerző így érti-e. De abban mindenképpen egyetértünk, hogy magánügyekbe se állam, se rendőr ne pofázzon bele.
Pár hónapja már posztoltunk arról, hogy a Fidesz és az MSZP rendszere valójában egymást feltételező ellentétekből áll: mindkét tábor identitásának komoly bázisát adja a másik elutasítása. Most azonban ennél valami komolyabb sejlik fel. Horváth András volt adóellenőr…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.11.19 09:22:41
@Atrox: Igen, kb. az LMP az egyetlen párt, amelyikről legalább jóindulatot és tisztességet lehet feltételezni. Kár, hogy a gazdasági programjuk vegytiszta baromság.
Azért egyelőre nem kell megijedni. Olyan értelemben lett hivatalos, hogy a komolyabb gazdasági oldalak is cikkeznek róla. Én több mint két hete írtam erről, ebben a bejegyzésben: 10%-os vagyonadót akar az IMF? Hétfőn megerősítette az értesüléseket a Világgazdaság a Spiegel…..
2046-ot írunk. Tavasz van. Huszonöt éve nem voltam Magyarországon. Bécsben is gyönyörű ünnepségeket tartanak már évtizedek óta március 15-én. Több százezer magyar él a fővárosban, köztük mi is. Én Közép-Európában érzem jól magam, nem akartam messzire menni, de odahaza…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.10.31 13:07:25
@Imadom a trapistát: "Akkor nonprofit a működés, ha a bevételek a költségek mellett az eszköz amortizációt is fedezik. Ha nem, akkor az nem nonprofit működés, hanem veszteséges."

Ezt a Viktornak magyarázd meg, baszod.
Egy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.10.19 13:04:57
@Valóraváltógép: Igazából nem érdekel, hogy cigány-e vagy sem, a fenti pontok zavarnak. Hogy a cigányság meg ezek között mennyi statisztikai összefüggés van, az más kérdés, de az biztos, hogy a teljes cigányságnál is jóval nagyobb tömegekről van szó.
Beszéljünk a Jánosról. Állítólag ma szabadul. Állítólag, mert én nem nagyon követtem a sorsát, a szabadulásáról is az egyik ballib véleményembertől tudok. Nem fogják elhinni: elkezdte mosdatni. Én sem hittem volna el, ha más mondja. Nem, azért mégiscsak lehet a jóérzésnek,…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.09.19 09:45:38
@maroz: Én viszont nem értelek.

1. Ha a baloldal felszámolta magát, akkor minek tovább rugózni rajtuk? Most őszintén, ki a faszt érdekelnek?

2. Ha a Fidesznek 70%-a van, tehát mindenről ők döntenek egyedül, akkor miért is ne róluk meg a döntéseikről beszéljünk többet? Mert ciki?

3. Ha valaki a Fideszről beszél többet, abból hogy következik, hogy MSZP-hívő?
sötéthülye.tahóbarom 2013.09.19 13:53:14
@maroz: Ja, értem. Asszem. Ez esetben viszont elég félreérthetőre sikerült a poszt. Tök úgy hangzik, mintha el akarnád hallgatni a Fidesz dolgait, és inkább a zelmúttnyócévre koncentrálni még mindig, miközben, ha jól értem, te inkább arról szeretnél beszélni, hogy miért nincs még egy ennyire gáz kormánynak se értékelhető ellenzéke. Ebben az értelemben Jánost tényleg meg lehet említeni, de szerintem egy egész posztot akkor sem ér, és azt sem látom még mindig, hogy Tóta hol akarná kimosdatni.
sötéthülye.tahóbarom 2013.09.21 13:08:56
@maroz: Az a baj ezzel a kommenteddel is, mint a poszttal: hajlamos vagy egy bizonyos dolgot kinézni magadnak, és csak azzal foglalkozni, még a közvetlen szomszédaival sem. Ami azért vicces, mert pont ezzel vádolod a "bal" oldalt. Ők szerinted csak Orbánról tudnak beszélni; szerintem meg te ugyan több dologról is, de csak szigorúan megválogatva. Zuschlagról beszéjünk, a hozzá hasonló, de fideszes köcsögökről ne. Tótának arról a régi véleményéről beszéljünk, ami egybeesik a Fideszével, tehát mit hőbörög, de arról, amit szintén mondott 2008-ban, és Orbán az ellenkezőjét csinálja, és ami miatt viszont W joggal fikázza, arról ne beszéljünk. Arról se, amikor Gyurcsányt ekézte.

Megjegyzem, és se vagyok egy Tóta-rajongó, sokszor ír baromságot, sokszor meg ha igaza is van, bicskanyitogató a stílusa, de a Zuschlag-cikkben éppen igaza van. Igen, beszéljünk Zuschlagról _is_, de ne tegyünk már úgy, mintha ő lenne az egyetlen. És ha valaki megemlíti, hogy a mai Fideszes cuslágok köröket vernek az eredetire, az még nem jelenti azt, hogy csak Orbánról tud beszélni, Zuschlagot meg el akarja hallgatni.
Az SZTE EHÖK elnöki posztjára minden évben pályázati úton lehet jelentkezni.  Változók a kihívások, hiszen a magyar felsőoktatás nem egy statikus rendszer. Szerettük volna megtudni, hogy az SZTE hallgatói ökormányzatának csúcsvezetői tisztségére pályázók milyen…..
Ritkán látott összefogás tapasztalható a parlamenti pártok között az EU-s pénzek kisöprésének kérdésében. Legalábbis én még nem hallottam senkit, aki felszólalt volna a szent cél ellenében, vagyis hogy mindegy mire, csak ki legyen osztva az utolsó uniós cent is. Pedig ez a…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.09.21 12:45:17
@stepboy: +1, tényleg jó írás. Mellesleg kb. az egyetlen gondolatmenet, amivel találkoztam, amivel hitelesen lehetne érvelni az EU-tagságunk ellen. Ennek ellenére nem félek, hogy az EU-szkeptikusok magukévá teszik :) .
Álszentfazék Nem érti 2013.09.15 12:18:21
Kövér László minapi, elhíresült nyilatkozatában azt fejtegette: ideje lenne a parlament hatáskörét szűkíteni, a T. Ház csak az alapvető jogi kereteket határozná meg, a mindennapi problémák kezelését rábízná a kormányra, amely ezt a feladatát rendeletek útján oldaná…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.09.16 08:52:30
@-JzK-: Hanem akkor miben hiszel te? Jön a végtelenül bölcs és jóságos Vezér bácsi, és miközben mindenről reflexből helyesen dönt, még a buksidat is megsimizi? Szerintem ez jobban hasonlít a mikulásra, mint a demokrácia.
sötéthülye.tahóbarom 2013.09.16 08:55:25
@pucros: Az egy valós probléma, hogy a magyar parlament minden szirszart tövényben próbál szabályozni, és ezen tényleg jó lenne változtatni. Erre a problémára egy tökéletesen rossz megoldás a rendeleti kormányzás. A jobb megoldás az lenne, hogy az állam eleve ne akarjon olyasmibe belepofázni, amit polgári önszerveződés (többek között, de nem kizárólag az ún. piac) is meg tud oldani.
sötéthülye.tahóbarom 2013.09.16 09:05:31
@panelburzsuj: Hehe, ez már csak azért is érdekes lenne, mert akkor a kormány megpróbálna elsősorban a fizetőképeseknek (a jelenlegi adófizetőknek) játszani, nem pedig a segélyből élőknek meg nyugdíjasoknak. Egészen bizarr élmény lenne.
1000 leütés Párttá alakulunk 2013.09.12 14:04:24
Az elkövetkező hetekben megtörténik a pártalakítás, kíváncsiak vagyunk, a Fidesz-Magyarországon még bejegyeznek-e minket. (A remélt kollektív és személyi vegzálásokról beszámolunk majd.) Ha igen, a párt önállóan fog indulni a választásokon. A tágabb -- szimpatizánsi és…..
A BBC egyik adása lábjegyzet a médiatörténetben. A tévés műsorvezető tizenhatszor tette föl ugyanazt a kérdést a verejtékező miniszternek. Tegnap este Kálmán Olga, az Egyenes beszéd műsorvezetője beállította a világcsúcsot.   Az interjú kiindulópontja a…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.09.04 09:27:38
@bgp: "Nem kell válaszolni, fel is állhat, kimehet. Oszt jó napot :D"

Ja, amint lemondott, utána azonnal.
Az Alföldi Róbert által rendezett István a király pénteki bemutatója ismét alkalmat adott arra, hogy szembesüljünk az ország végletes megosztottságával. Az ellentüntetők kórusban buziztak, a liberálisok szörnyűlködtek, az indexesek meg készíthettek egy újabb videót, amin…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.09.02 13:25:20
@Conchobar: Nagyjából senki nem képzelte, hogy a darabban szereplő István valóságos, épp azt próbáják itt sokan elmagyarázni, hogy a mű értéke (vagy értéktelensége) elsősorban nem ezen múlik. Ha valamin, akkor azon múlik, hogy milyen új dolgokat mond (amikkel nem is kell egyetérteni), mit kérdez, min gondolkodtat el. Nem azt mondom, hogy Alföldi műve jó (nem tudom, nem láttam még), de ha szar is, akkor biztosan nem attól, hogy de hát István igaziból nem is ilyen volt. És pláne nem attól, hogy Alföldi buzi.

(Mellesleg pedig szerintem a jobboldali folklórban élő Istvánnak se sokkal több köze van a valódihoz, de ez igazából mellékszál.)
sötéthülye.tahóbarom 2013.09.02 13:28:52
@Conchobar: Nagyjából senki nem képzelte, hogy a darabban szereplő István valóságos, épp azt próbáják itt sokan elmagyarázni, hogy a mű értéke (vagy értéktelensége) elsősorban nem ezen múlik. Ha valamin, akkor azon múlik, hogy milyen új dolgokat mond (amikkel nem is kell feltétlenül egyetérteni), mit kérdez, min gondolkodtat el. Nem azt mondom, hogy Alföldi műve jó (nem tudom, nem láttam még), de ha szar is, akkor biztosan nem attól, hogy de hát István igaziból nem is ilyen volt.

(Mellesleg pedig szerintem a jobboldali folklórban élő Istvánnak se sokkal több köze van a valódihoz, de ez igazából mellékszál.)
A Magyar Narancs információja szerint a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karán, sőt, később az EHÖKben is “elfelejtettek” választásokat kiíírni. Közben az EHÖK-elnök kapcsolatai a Fidelitasig vezetnek, nem csoda, ha itt elmaradtak a diáktüntetések. A Kaposvári Egyetemen…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.08.30 13:33:09
@irongrass: Egyszer azért a Fidesz-hívő mérnökhallgatókat is számold meg. Nem lesz nehéz.
sorok között Európa 5 év múlva 2013.07.21 13:31:00
Milyen hely lesz Európa 2018-ban? Annyi biztos, hogy rosszabb mint most. Az egyetlen kérdés, hogy mennyivel. A Bloomberg lehozott egy összeállítást az európai országok 2018-as kilátásaival kapcsolatban. Még nem késő csomagolni, és átcuccolni. A rangsort az országok 5 éves GDP…..
Orbán Viktor felkészült az Európai Parlament tegnapi vitájára. Abból az előfeltevésből indult ki, hogy Strasbourgban „elítélik” majd a magyar kormányt, ezért stílszerűen a bírósági metaforát választotta. Még nem ismerhetem a másnapi (mai) szavazás eredményét, az viszont…..
Libertarian Tanulópénz 2013.06.26 08:00:00
Beérett egy válság. A „Hitel, hitel, tessék, hitel, olcsó!” bazári lendülettel osztogatott devizahitelek fojtogatják a lakosság egy részét, akik most jogosnak érzik, hogy kiálljanak a szemét globáltőke magyarokat megnyomorító eljárása ellen és a hiteleik eltörlését…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.06.26 18:27:33
@darthvad: Szerintem meg
Bank: 10%
Állam: 10%
Ügyfél: 80%

A bank ugyanúgy nem tudhatta előre, hogy mennyi lesz a frankárfolyam, ahogy az ügyfél sem. Ellenben ezt közölte is, ahogy azt is, hogy az árfolyamkockázat kizárólag az ügyfélé. A 10% azért jár, mert ez utóbbit azért mondhatta volna hangosabban is.

Az államnak nem dolga, hogy a polgár anyukája legyen, és a kezére csapjon, ha az önsorsrontó baromságot készül tenni. A 10% azért jár, mert egy kis felvilágosítás / oktatás azért beleférhetne a hatáskörébe, de szart rá.

A többi az ügyfélé. Devizahitelt az vegyen föl, aki 1. tudja, hogy mi az az árfolyamkockázat, 2. vállalja azt. Ha viszont önszántából és vállaltan (sőt általában büszkén és magát rém okosnak gondolva) belekezd a spekulációba (mert ez lényegében az), akkor utána ne rinyáljon, és főleg ne akarjon az én adómból megmentődni.
Ezek után, ha valaki felteszi a kérdést, miként vezethet három év kormányzás után is ennyivel a Fidesz, illetve miért van nagy esélye vinni a 2014-es választásokat is, elég lesz rá annyit mondani: Szárszó miatt. Pontosabban: mindazon jelenségek miatt, amik a maguk pompájában…..
sötéthülye.tahóbarom 2013.06.26 09:41:19
@Bogyó 2: "Ez a mondat azért eléggé árulkodó. Benne van, hogy 50 fölött az emberek alapvetően hülyék, ne vegyenek részt a politikában vagy a közvélemény-formálásban. Magyarul a huszon- és harmincvalahány évesek szarják a spanyolviaszt."

Szerintem a poszt szerzője nem írt ilyet, pedig volna benne igazság. Természetesen vannak zseniális 70 évesek, meg síkhülye harmincasok is, de általában azért az 50 fölöttieknek kevesebb fogalmuk van a világ mai működéséről. Ez választókra és "szak"politikusokra egyaránt igaz.

Én kimondottan szimpatizálnék egy fiatal üzletemberekből meg matematikusokból összerakott párttal.