Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teheneszet

0 bejegyzést írt és 179 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy mi fogott meg ebben az almatortában? Megtetszett, hogy a vaníliakrémmel együtt sül meg + a fehérboros almakompót, ami a közepén figyel.  Almatorta vaníliakrémmel (12 szelet) a vaníliakrémhez:  300 ml teljes tej 60 ml desszertbor 1/2 vaníliarúd 110 g kristálycukor 5 db…..
teheneszet 2015.01.24 10:31:47
@Krumpli Bogart: én egy órát sütöttem, az is elég volt. Szerintem a puding nem bírná el az almát, de így hogy a tészta közrefogja, szépen lehet szeletelni. A fahéjas tészta elég sűrű, láttam hogy az eredeti receptben író van, azzal biztos folyékonyabb (én pl. csak kanalazni tudtam a tetejére, elsimítani már nem).
Az már természetes, hogy sütit csak kivételes esetben veszek boltban, de az otthoni kenyérsütés még mindig az újdonság erejével tölt el. Próbálkoztam már kenyérsütő géppel korábban is, de valahogy csak most éreztem rá igazán az ízére. Létezik a Tefalnak egy szerkezete,…..
Nálam bizony már elkezdődött! Csak azért ilyen korán, hogy tudjak nektek segíteni abban, mi kerüljön majd a kekszes dobozba, mit adjatok ajándékba (annak, aki értékeli a gasztroajándékokat), mit vigyetek a karácsonyi buliba, és mit tegyetek az ünnepi asztalra. Visszaszámlálás…..
Ez nem a belga gofri, és nem is az, amit a Ferencieken a Jégbüfében árultak, és a tetejére szifonból nyomták a málnahabot. Ellenben ez az a gofri, amit büszkén teszel le a gyerekeid elé, és boldog vagy, hogy végre nem azokat a rémesen édes gabonapelyheket, és nem is a cukortól…..
Alapvetően nagyon szépen haladunk és semmi, de semmi okom panaszra.   A férjemmel még tavasszal megbeszéltük, hogy egyelőre ne akarjunk új gyereket, inkább szoktassuk be a lányokat bölcsibe, én pedig menjek vissza dolgozni. Az, hogy a régi munkahelyemre menjek, nagyjából fel…..
teheneszet 2013.12.06 15:55:08
Betöltött terhességi hetek száma: 32 Még további 8, végeláthatatlan hét... Ebből, amit még dolgozni fogok, az: 3. A centit vágom ezerrel. Egyre kevésbé esik jól egész nap egy széken ücsörögni, a monitort bámulva. Az elmúlt két hetet amúgy is a munkahely-otthon tengelyen…..
Gyerekmonopoly Bréking nyúz 2013.04.17 13:01:20
Sziebi kisnyulai már elhagyták a lakásukat, és egy tágabb helyre költöztek mamájuk és papájuk mellé. Bővebben, majd ő maga fog írni! Borstörő..
teheneszet 2013.04.17 13:31:28
De azért az elmúlt egy hétben mintha változott volna valami... Mondjuk az az érzésem, hogy akkor is itt tartanánk, ha azóta nem jártunk volna be minden létező szakembert, de bejártunk, mert ez kellett az ÉN megnyugtatásomra. Voltunk például neurológusnál. Legalább másfél órát…..
Folyik a cukros diéta. Legnagyobb meglepetésemre teljesen más dolgok nehezek, mint amikről azt gondoltam, teljesen váratlan akadályokkal találtam magam szemben. A számolgatás nem nagy ügy. Igazából nem is az a nehéz az egészben hogy van amit ehetek és van amit nem, mert elvben…..
Gyerekmonopoly Hírek 2012.11.26 22:09:05
Jaj, még nem az, bár ott tartanék, de valahogy a szervezetem még nem vette az adást, hogy zöld lámpa. Rohadt vörösök, minden hónapban bevonulnak, pedig hívja őket a fene!  Nade akkor mivan!?? Ugye itt a jogos kérdés! Mint láthattátok, végre van valami előrelépés…..
Gyerekmonopoly A csacsogó 2012.01.04 10:30:00
Nos, mivel rohamosan nő a kommentek száma, és látom a régiek is itt vannak, gondoltam csinálok egy külön topicot, ahol össze lehet gyűlni.Oldalt a Mindennapok menü alatt a legelső lesz! Jó csacsogást mindenkinek!Borstörő..
teheneszet 2012.08.23 23:11:34
teheneszet 2012.10.25 11:38:52
@pity pang: de jo, gratula! nalunk is igy ment, eloszor allt, de o meg ulni sem tudott, nem hogy leulni. Aztan meg kellett meg neki vagy 4-5 honap mire elindult, lehet hogy nalatok ez gyorsabban fog menni. Mennyi idos a pici?
Volt itt minden az elmúlt öthétben, de a mérleg nyelve talán mégis inkább a pozitív irányba billen. Evés A szoptatással a lányok 10 hetes korában felhagytunk. Ugye előtte volt 3 hét, amiről végülis az előző posztom is szólt, mikor 3-4 órákat aludtam 3-4 részletben, a kis…..
Gyerekmonopoly Az első 8 hét 2012.09.25 20:28:01
Kivételesen előszóval indulunk: Sziebit a régi motorosok igen jól ismerik, az újaknak meg igazi csemege lesz!  Az előzményekről annyit, hogy ő is évek óta a gyártósoron van, és a híres Banyatársadalom egyik oszlopos tagja, sőt mi több az éjszakai műszak jeles…..
teheneszet 2012.09.26 11:01:20
Gyerekmonopoly Nincsenek hírek 2012.08.30 14:14:21
Pedig valamit csak kéne írni… nade mit? MLC vizsgálattal kapcsolatban az van, hogy egy magánintézmény és egy állami intézmény együttesen készül rá, de egyelőre még mindig csak az előkészületek zajlanak. Ennek folyományaként lehetőség lett volna – egy kedves, a…..
Gyerekmonopoly Végre jó hírek 2012.07.24 09:38:00
Ne haragudjatok, hogy ilyen sokára írok újra, de igazság szerint kicsit belustiztam, voltam nyaralni, meg nem akartam megint rossz hírekkel jönni…. ami azt jelenti hogy jó híreim vannak! Szóval ott maradt abba a történet, hogy a Speckó doki ragaszkodott az LBT vizsgálathoz, amiért…..
Kórházi napok A kórházban töltött öt nap maga volt a pokol. Lelkileg minden rendben volt, de fizikailag nagyon nem éreztem jól magam. Remélem kiderül, hogy nincs is aneurizmám és a következő gyereke(ke)t hüvelyi úton szülhetem meg, hogy tudjam,  a császármetszés igazából…..
Gyerekmonopoly Megérkeztünk! 2012.07.15 17:38:00
Mindenekelőtt csak úgy szerényen azt kívánom magamnak, hogy minden kívánságom így teljesüljön.  A mélyponti állapotból igazából már nem is jöttem ki, csak vártam, hogy teljenek a napok, legyen meg a betöltött 36. hét, aztán usgyi. Nem akartam ez előtt szülni, mert azért…..
Az ikrek felmondták albérletüket és úgy döntöttek hogy kényelmesebb idekint! 2012. június 25-én hajnali 1 óra 28, illetve 1 óra 30 perckor megérkeztek Leolib ikrei, mindketten 2150 grammal, egyikük 48, másikuk 49 centivel. Gyönyörűek és egészségesek, már haza is engedték őket…..
Hozzávalók: 6 paradicsom kakukkfű, kevés olívaolaj, balzsamecet, nagyszemü tengeri só 25 dkg Puy lencse (Ez a francia lencse apróbb, zöld szemű, delikát-üzletekben kapható. Érdemes kipróbálni, nem kell áztatni, nagyon finom diós íze van, salátákba kiváló.) 1 kisebb fej…..
 Hozzávalók:20 szál zöldspárga2 cukkini30-40 dkg koktélparadicsom1 kis csomag (25-30 g) rukkolaolivaolaj, só, bors20 dkg manouri sajt (ez egy puha, jól grillezheto juhsajt, itt konnyen beszerezhető, de báőrmilyen grillezhető sajttal - pl. halloumi, gomolya - vagy anélkul is finom…..
teheneszet 2012.05.21 21:06:14
@Ziebi: hehe, az a bazsalikomos olaj amivel meg kell locsolni. Nem lehetett rola normalis kepet csinalni :) (mindig este fozok, akkor meg mar nincs rendes feny)