Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gillett3

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahhoz képest, amit tegnap reggel Sebestyén Balázs előadott a Class FM Morning Show című műsorában, a HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA (Minden magyarok Első és a világ Legfőbb HAARP- és Elmetechnológiai Filmjeinek Rendezője, minden magyarok Előre Bejelentve Legüldözöttebb Médiuma,…..
Gillett3 2013.09.29 12:28:35
@berczy04: Jogos észrevétel, csak a tudomány és az összeesküvés-elméletek igazolása között az a különbség, hogy a tudományos eredmény mérhető, megismételhető, DOKUMENTÁLT (nem egy 90 perces Youtube videóban) és logikusan fel van építve, míg a másik oldalon marad a fals következtetés és a hit (a repülőből alumíniumot permeteznek. A talajban alumínium van. A talajba a repülőből került az alumínium). Egyébként láttam már régebben a sokat linkelt videót, valóban érdekes, de azért valljuk be, nem egy doktori disszertáció. Félreértés ne essék, én nem vagyok fizikus, csak vagyok akkora szkeptikus barom, hogy utánanéztem a fizika ezen részének (bátran ajánlom mindenkinek, aki fél a kondenzcsíkoktól).
A vita egyik ismérve, hogy különböző érvekkel, pro és kontra igyekszik mindkét fél bizonyítani a saját igazát. Itt a következő történik: a konteós fél rossz minőségű videókat linkelget félelmetes zenei aláfestéssel, meg olyan "nem mainstream" rétegvideókat, amilyeneket a Youtube a "conspiracy" szó bepötyögése után a második oldalon kidob. Ezután szkeptikus táborból pedig valaki 3 mondattal megcáfolja a 30 perces videót.
Nekem nincsen problémám a konteósokkal egyébként, sem magukkal az elméletekkel, mindenki azt hisz amit akar, leszarom. Ugyanakkor megdöbbentő, hogy ma a "hiteles forrás" mit jelent egyeseknek. Fizika könyv kontra hatásvadász amerikai újságíró. Könyörgöm, gondolkodjunk többet!
Hozzászólások A többség hülye 2013.08.31 14:33:41
Az emberek többsége hülye. A több éve tartó EU ellenes propaganda eredményeképpen többségünk már úgy gondolja, hogy az EU tagságunk rossz. Ez nem meglepő, ha azt vesszük, hogy a médiából (egy bizonyos részéből) árad az EU ellenesség. Brüsszel felelős a magyar gazdasági…..
Gillett3 2013.09.01 14:34:26
@inebhedj - szerintem: A média megváltoztatja a nézeteket, lásd a Gerbner féle kultivációs elméletet. Politikai nézeteket illetően ott az agenda setting vagy a framing elmélet ("megmondja", hogy miről gondolkodjunk és milyen keretrendszerben). Ez bőven elég ahhoz, hogy a buta emberekből homogén csürhét varázsoljon.
A DinerM már évek óta piszkálta a fantáziám, elvégre egy amerikai stílusú diner Siófokon csak jó lehet. Vagy nem? A diner a Petőfi sétányon helyezkedik el, egy akkora turistacsapda sétányon, ahol ember legyen a talpán, aki helyes döntést tud hozni, hol is egyen. Egymillió…..
Gillett3 2013.07.25 15:19:25
@lobster thermidor: Akárhogy próbálom, nem látom be, miért lennék okoskodó vagy igénytelen. 22 éves vagyok, Budapesten élek és idén diplomáztam le. Legutoljára 2 éve voltam a barátaimmal a Petőfi sétányon bulizni, életem egyik legjobb estéje volt. Nem törtünk, nem zúztunk, nem hánytunk és nem kötöttünk bele senkibe. Sőt, nem vezettünk fekete BMW-t 5km/h-val, Bárány Attilát bömböltetve reggelig. Nem tudom, hogy mivel rontom a színvonalat, de biztos bennem van a hiba.
Gillett3 2013.07.28 18:01:40
@lobster thermidor: A diplomáim számát nem viccnek szántam, csak gondoltam egyértelművé teszem, hogy az én véleményem nem egy 8 általánossal rendelkező, ostoba utcagyereké, akinek mindegy csak ömöljön a koccintós és guruljon az eki. Szerintem egyértelmű volt, de ezek szerint tévedtem, ezért elnézést kérek. Úgy tűnik, hogy ha valakinek pozitív tapasztalatai vannak, akkor annak a véleménye irreleváns és elhanyagolható. Értem én, hogy volt/van pár trafikod Siófokon, de ettől nekem még nem kell rosszul éreznem magam, még akkor sem, ha neked sajnálatos módon rossz dolgok ugranak be a sétányról. A kommented második része meg köztudott tény, nem nagyon lehet vele mit kezdeni, nekem sem tetszik, hogy így mennek ott a dolgok. Igazából nem komment háborúzni szeretnék, mert fölösleges. Nem kell nekünk a bolhából elefánt, minden jót!
Gillett3 2013.07.31 19:46:38
@lobster thermidor: Félreértesz. A trafik kifejezést nem ledegradálásként vagy poénnak szántam. Éntőlem lehet étterem is, cangakölcsönző is :)
Ahogy nálunk a valóságshow-ban szereplő emberek alpárisága szokta kicsapni a biztosítékot, úgy a Discovery a pucérsággal érte el ugyanezt a hatást. A csatorna Naked and Afraid című műsora borzolta fel az anyukák lelkivilágát. A címnek megfelelően két pucér embert ledobtak a…..
Jön az utolsó kör, Ted végre megismeri a mutert - pont időben, mert a gyerekek, akiknek nyolc éven át mesélt, már kezdenek idegesek lenni. "Egy kurva vödörbe szarunk NYOLC ÉVE!"    ..
Gillett3 2013.07.25 10:32:04
@doggfather: Jaj, ne már. Tudom, hogy divat a sorozat fikázása, de azért 4-5 évad nem volt szar zsinórban. Inkább a szánalmas Két pasi még egy kicsit kéne a kukába vágni végre.
Gillett3 2013.07.25 15:30:22
@szepi79, első ezen a néven: De már közbe rájöttem, igazad van. Nem vagyok retardált, max odaképzeltem egy pontot a 3-as után :D Ettől függetlenül talán elvakultnak számítok, én az összes évadot imádtam.
Na, ha valaki amiatt aggódna, hogy a következő Walking Dead-évadban nem lesz elég zombihentelés és a túlélők csak drámázni fognak a biztonságos börtönépület falai mögött, az most örülhet: a trailer alapján minden eddiginél brutálisabb és véresebb lesz a negyedeik évad.…..
Az első Comic Con napon a Hannibal készítői és színészei is összegyűltek, igaz, pont a címszereplő dán nem volt sehol (igazoltan volt távol, forgat), Hugh Dancy (Will Graham), Bryan Fuller executive producer és David Slade rendező viszont ott volt San Diegóban. A szokásos telt ház…..
Újabb két Dumaszínházas távozik a műsorból azok után, hogy nemrégiben kilépett az egyik legismertebb stand-upos, Bödőcs Tibor. Most Lorán Barnabás „Trabarna" és Rekop György távozik a színházból, kimondatlanul mind a kettőjüknek valószínűleg a társulatvezető Litkay…..
Aradi Balázs kiszáll Magyarország legnézettebb tévéműsorából, írta tegnap a Blikk, mi viszont elfelejtettük betenni, így most pótoljuk. A húszéves színész a sorozatban a számunkra teljesen ismeretlen Berényi Balázs nevű karaktert alakítja, de eleve csak úgy szállt be a…..
Az Így jártam anyátokkal egy remekbe szabott keretes szerkezettel zárta az idei évadot, és bár végre jól a képünkbe tolták a jövendőbeli anya arcát, valahogy nem hőköltünk hátra a kanapén, mert már rohadtul nem izgat senkit, pláne, hogy egy eddig még sosem látott nő lesz a…..
Férjcserélő Bekezdek 2013.03.30 15:09:01
Már egy ideje foglalkoztat a dolog. És nemcsak engem, Gábor, a férjem is benne lenne. Szex közben legalábbis ezt mondja. Aztán utána meg nem beszélünk róla. Nem tudom eldönteni, hogy csak a vágy hevében mondja ki ezeket a fantáziákat, vagy csak engem akar felizgatni vele. Vagy saját…..
Gillett3 2013.03.31 23:32:11
@**büdösmackó**: "Én egy ilyen tehetségű és kiállású embertől egyértelműen saját dalt várnék. Szólhatna arról, hogy egy ember az apja emlékét gusztustalanul ki/felhasználva sem tud elég pénzt és hírnevet szerezni. Csak úgy a hasamra ütöttem."
Baszki, ha erről nem esik le -főleg a többi ott lévő kommentek kuntextusából- hogy ez irónia, akkor te tényleg idióta vagy! Jézusom :D:D
Gillett3 2013.03.31 23:43:29
@**büdösmackó**: Nincs mit elütni, aki megtanult értően olvasni általános iskolában, az felfogta az írásom! Látom kedves trollbácsi, mást is provokálsz. Átadom neki a terepet, hátha ő szeret szélmalomharcot vívni az ostoba emberek ellen.
A Bölcs Boldi Bácsi tanácsai 6. Mai vendégposztjában a Bölcs Boldi Bácsi a tőle megszokott provokatív módon a ruhatár-büfé szakokat veszi védelmébe, majd az írás végén meglepő felfedezéssel hálálja meg az olvasó kitartását.*Kedves Autodidakta Felsőoktatási Szakértő…..
Gillett3 2013.02.10 01:08:33
Remélem rosszul érzem, hogy a nem büfé-szakosok ( nem büfé szak:nagyjából minden, ahol magolni és számolni kell)valamiféle groteszk víziótól vezérelve felsőbbrendűnek gondolják magukat az ún. büfé-szakosokhoz (bár értelmes ember nem használ ilyen kifejezést)képest. Felhozták itt a jogot, mint ellenpélda a "kamu szakokra". A jog alapjait többek között otthon ülő gondolkodók (nevezze a királyi réteg kommunikátoroknak, bölcsészeknek őket) írásai fektették le, legalábbis ami a normarendszer irányvonalait illeti. Öngól.
Úgy tűnik a kommentekből, mintha a mérnök szakokról frissen érkező emberi csodalények egyből elhelyezkednének csodás fizetéssel és karrierlehetőséggel. Ismerek mérnököt, aki konyhán mosogat, pedig ő a diplomavédésén tényleg valami működőt mutatott be, nem csak úgy írt valamiről, mint a koszos kommunikációsok, ugye.
Persze fikázni azt mindenki tud: elmúltnyolcév meg A Zorbán, nem igaz, hogy nem tudnak már valamit normálisan leközölni faszombazmeg. Milyen jól jönne egy hozzáértő kommunikátor, nem (aki a híreszteléssekkel ellentétben nem csak táblákat tud elemezni és cukor nélkül vinni a kávét)?.
Való igaz, hogy bizonyos intézmények bizonyos szakjain viszonylag könnyen lehet papírhoz jutni. Való igaz, hogy sokan mennek ezekre a szakokra csak azért, hogy legyen egy BA-jük, és szar jegyekkel végigkönyörgik magukat a 6 féléven. Ezek az emberek a munkaviszonyuk megkezdését követő kettő héten belül lesznek kirúgva, mert alkalmatlanok arra a feladatra, amit elvileg a végzettségük alapján simán el kéne végezniük. Persze az fel sem merül itt néhány emberben, hogy valaki az adott szakra azért jár, mert tehetséges, teszem azt.
Egy fizikustól sosem kérik, hogy HR-eskedjen egy cégnél, mert neki nem az a feladata, egy kommunikációs pedig aligha fog hidat tervezni. Ez így van rendjén. Én elvárom, hogy az infláció ne öltsön horrorisztikus méreteket, más pedig elvárja, hogy ha bekapcsolja a tévét, akkor ne patakban ömöljön ki abból a szar. Ahogy nézem, egyelőre egyik fél sem áll jobban a másiknál.
Mindenesetre érdekes jelenségnek tartom a kommentekre alapozva, hogy a természettudományok jeles képviselői nem isznak, sosem mennek kocsmába, és nincs idejük a barátaikkal lenni. Öröm azt látni, hogy ezek az emberek éjt nappallá téve kizárólag a tanulásra koncentrálnak, kompenzálva a társadalomtudósok szakmaiatlanságát és lustaságát.
Jó lenne, ha ez az értelmetlen baszogatás véget érne, mert unalmas, de tényleg. A társadalomtudományokra nem kevésbé van szükség, mint a természettudományokra.
comment:com Hírek kévé mellé 2013.01.24 09:30:00
A TBS berendelte a Bam’s Bad Ass Game Show című vetélkedőt, amiben a jelentkezőknek úgy kell kérdésekre válaszolniuk, hogy közben Jackass-jellegű mutatványokat is el kell végezniük.  Az ABC hivatalos Twitter-csatornát indított Joss Whedon S.H.I.E.L.D. című…..
Gillett3 2013.01.24 12:20:22
@yaksi: A commenten olvastam, hogy utaltak a 3. évad helyszínére az egyik epizódban. Utána olvastam picit és elvieg a 'Name Game' c. részben kell a zenegép lemezeit figyelni. Csomó oldalon vannak tippek, érdemes megnézni őket :)
A Stáb című VIVA-reality már negyedik évadát kezdte múlt péntekent, biztos rólunk állít ki szegénységi bizonyítványt, hogy eddig még csak nem is hallottunk róla, pedig volt egy évaduk, amit Ausztráliában forgattak, bizony. A mostani eresztésnek nem volt ilyen jó dolga, kenguruk…..
Gillett3 2012.11.12 21:49:31
@Neon Fu: 21 vagyok, és én is csak Fluort "ismerem", de pont ezzel a lendülettel szarom is le :D Nem öregszel, csak nem a fürdőszoba tükrében profilképet csináló réteg tagja vagy:D
Gillett3 2012.11.12 21:51:22
@symor: Hogy tudsz ezzel az információtömeggel együtt élni ?:D:D
Az én apukám meg főkönyvelő - mondta nekem az óvodában a Kovács Zoli, majd egy olyat csulázott a rakétamászóka mellé, hogy beleszédültem a zöld ötven árnyalatába. Felkészületlenül ért, annyit azért tudtam, hogy az én nővérem pedig ének-zene tagozatba jár, olyan…..
Mi az úristen jöhet még a múlt heti katonai kiképzéses, meditációs, tetemrehívós epizód után, kérdezheti joggal az ember, nos, jelentem, sikerült egy újabb rozsdás lapáttal rátenni az abszurditás szarszagú halmából, nem csalódtunk Dzsoniban ezen a héten sem. Menten azzal…..
Gillett3 2012.11.03 19:57:43
@irigy mikrokuki: Üzenem az egyik "ismerősödnek", hogy próbáljon meg elmenni dolgozni és mellette imádkozni, hogy egy HR-es sem nézi ezt a műsort. Bár emberi ésszel felfoghatatlan, hogy miért szeretne valaki bekerülni egy ilyen műsorba (ezzel még haknizni se lehet, mint a VV-vel), legalább ne védjed feleslegesen. Buta, életcél nélküli, önbecsülés problémás embereket lehet látni a műsor képernyőjén. Lehet alpárisággal dobálózni, de attól még ez így van. És mindezt így, arc nélkül, tudod ez "a zinternet".
Gillett3 2012.11.05 23:29:17
@irigy mikrokuki: Ó hát mi alapján ítéljek meg egy embert, ha nem abból, amit mutat magából? Te bezzeg lehordod a cikk íróját, pedig csak annyit ismersz belőle, amennyit az írásaiból leszűrtél, enyje már! Eleve gyenge szöveg, hogy "nem ismered őket, ki tudja mi volt velük... ". Nem érdekel,mi volt velük, nem vagyok a Bors meg a Fókusz.Vállalták a nyilvánosságot,és hogy azok a képernyőn ŐK maguk, kívülről belülről (persze mindenki tudja, hogy megrendezett, stb.). Gondolom ezek szerint te még SOHA egyetlen média személységről nem mondtál rosszat, hiszen személyes kapcsolat nélkül csak a rossz, gonosz magyar mentalitásúak alkotnak véleményt. Én nem élvezkedem egy cikken,hanem értelmezem és véleményt alkotok a témáról,sajnálom, ha a te gondolataiddal ellentétes!
A tévében jelenleg látható legjobb paródiaműsor, az X-Faktor újabb élő adása ismát felhőtlen szórakozást ígér, ki ne hagyja senki, aki szeret röhögni más nyomorúságán. Vajon hány hangot talál el Jmmy fia Krisztián? Hányszor mondják azt a minősíthetetlen foskazán…..
Gillett3 2012.11.03 22:04:55
Gillett3 2012.11.03 22:16:23
A comment:com hitvallásának, ha úgy tetszik, küldetésének egyik markáns eleme, hogy saját szerény eszközeivel igyekszik segíteni a médiadzsungelben eltévelyedett szerencsétleneken. Jó, ez legyen mondjuk az új, emberközelibb, 2.0-s c:c hitvallása, de nehogy az legyen már, hogy mi…..
A SuperTV2 indulásának árnyékéban a The Voice tegnap egy antipatikus Jim Morrison-klónnal és másfél jó hanggal igyekezett megtartani azt a másfél millió nézőt, aki még nem unt rá a műsorra. Ja, és egy borznak fazonírozott barátnőt is bezavartak a színfalak mögé, hadd legyen…..
Gillett3 2012.11.03 12:41:35
@É2I: Igaz, az indokolatlan vigyorgás valami kellemetlen velejárója lehet a Malek vezetéknévnek. Az élő adásban dől majd el minden, alig várom, habár eddig néztem az X-faktorokat. Idén eddig egy élő adást láttam csak, nem véletlenül...
Gillett3 2012.11.03 12:47:26
@zoranje: Ennyi. Mező Misi amúgy pont akkora rocker, mint Ördög Nóra.
Gillett3 2012.11.03 20:15:17
@bekukkancs: Ha te ilyen jól tudod, hogy mire lehet számítani, akkor miért nem mész lottózni csukott szemmel? Hogy írna valaki tévés kritikát, ha nem nézné azt?Tévét sokféle indíttatásból néz az ember, de ha nézi, már rögtön el kell fogadnia azt a vállalhatatlan szart, ami onnan jön?