Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Polly Pudli Pötty

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előszó Bruti fogta a komédia aranyló hímvesszejét, mélyen megmártotta a szépírás szénfekete tintájában, néhányszor megperdítette erős kezei között, majd úgy nyakonbaszta vele a hét hátralevő napjain becsülettel alkotni igyekvő hogyvolt írókat, hogy azóta sem tértünk magukhoz. Az inkontinenciával…..
Polly Pudli Pötty 2016.10.06 15:19:34
@MacákékIcukája: Pontosan! Azóta várom, hogy hasonló karakterek legyenek egy VV-ben (meg az Éden hotel 1 volt még kedvenc). Bár Attilát én nem kedveltem, de iszonyat jól csinálta végig a játékot... és ő hozta be a "tuja"-kategóriát, legalábbis tőle hallottam először ezt a megnevezést :)))
Polly Pudli Pötty 2016.10.06 16:05:37
@MacákékIcukája: Én azt végig követtem, szerintem ha azt az évadot nem nézem, akkor azóta sem néznék VV-t. Petit nagyon bírtam, főleg amikor megalakította a Könyvesház Fiúkat :)))
Attila és Peti is hamar rájöttek, hogy összefogva sokkal erősebbek, mintha egymás ellenfelei lennének. Attilában azt találtam ellenszenvesnek, hogy sokszor túl sokáig ment azzal, hogy megbélyegzett embereket, aztán addig ismételgette, míg ki nem csinálta teljesen (Vera, Kinga, Csaba, a nagy barát Fecó). Nyilván erről szól ez a játék, és tényleg nagyon jól végigvitte és meg is lett az eredménye. Viszont ha velem csinálta volna ugyanezt...
Polly Pudli Pötty 2016.10.06 17:31:14
@dekoninckxx: Szerintem ez kamu. Elsőre úgy tűnt ő játszik a leginkább tudatosan. Meg Zsolti.
Milyen érzés, ha fél napon át bezárnak egy repülőgépbe, amely nem tud felszállni például köd miatt? Kevesen tudják a választ, de aki beleszalad ilyesmibe, biztos megemlegeti. Az utas majdnem teljesen kiszolgáltatott, miközben persze a légitársaság alapvető érdeke, hogy ne…..
Noha majdnem ugyanolyan ultrafapados mindkettő, az utaskiszolgálást illetően igencsak eltérő irányba mozdult el a Wizz Air és a Ryanair. Az egyik külön fizettet a nagyobbfajta kézipoggyászért is, a másik meg simán elveszi az utastól a cumóját és átminősíti feladott csomaggá.…..
Polly Pudli Pötty 2014.11.03 16:19:56
@RosszQtya: Hidd el, az már bőven megvolt, de sajnos nem jutottam előrébb :)
Polly Pudli Pötty 2014.11.03 16:51:01
@ZX71: Igen, sajnos jó árakat nézek, 6800 Ft-os ár pl. egyáltalán nincs sem szezonban, sem szezonon kívül, sem hosszú, sem rövid útra.

A vicc az, hogy nem én vettem a jegyet, hanem egy utazási iroda csomagajánlatában volt benne ez a repjegy is (tudom, csak a hülye utazik utazási irodával, de utánaszámoltam és annyiból nem tudtam volna azonos feltételekkel kihozni az utat - de most nem is ez a lényeg).

Nem tudom, hogy számolnak-e fel utólag hozzáadva valamit, mert semmi erre vonatkozó infót nem találtam, illetve a chaten is elismerték, hogy 5100 Ft-nak kellene ott szerepelnie.
Igazából tudom, hogy 3400 Ft-on hisztizek, de akkor sem értem, hogy milyen dolog az, hogy van egy hiba a rendszerükben, én meg annyit tehetek csak, hogy kifizetem.

Egyébként nem vagyok egy gyakorlott fapados utazó, régebben az voltam, de akkor ezek még benne voltak az árban, helyre szóltak a jegyek és nem kellett itthon nyomtatgatni a beszállókártyát.
Véget értek hát Hank Moody kalandjai! Viszonyunkat leginkább az ő kapcsolatához tudnám hasonlítani Karennel: remekül indult, aztán kiütköztek a hiányosságok, jöttek a problémák, "a Mikulás, a megszokás, az unalomblokk". Ettől függetlenül még mindig jobb volt vele, mint…..
Visszaellenőrzés közben most is eszembe jutott - és ez gyakorta előfordul (főleg ennél a sorozatnál) -, hogy mennyire nem érződik rajta, hogy milyen baromi sok munka van mögötte. Úgy lepereg az alig fél óra, mint a sicc! Utólag. Tartsátok öntömjénezésnek, de akkor is az a…..
Polly Pudli Pötty 2014.06.05 08:38:05
Sokan jelezték csodálkozva, türelmetlenül, számonkérően, stb. különféle fórumokon, hogy ebben az évadban valahogy "késnek" a feliratok a Kaliforgiához, és most jött el az a pont, amikor szeretnék tisztázni egy-két dolgot a témával kapcsolatban. Egy: a Kaliforgia emlékeim…..
Polly Pudli Pötty 2014.05.25 09:09:29
A mostani epizód érdekes problémát, kérdést feszeget. Mivel nem akarom ellőni a poénokat, nem megyek bele konkrétumokba, viszont utólag érdekelne, hogy Ti hogy látjátok azt a dolgot, amit Karen és Hank teljesen különbözőképpen fog fel. Nem tudom, hány lány nézi a sorozatot, de…..
Elkezdődött hát Hank Moody kálváriájának utolsó felvonása! Nem tudom, örüljek-e, s ha igen, annak, hogy elkezdődött, vagy hogy ez az utolsó. A legtöbb rajongóhoz hasonlóan ugyanis nekem is ambivalens érzéseim vannak a Kaliforgiával kapcsolatban. Egyfelől a szerethető, vicces…..
Polly Pudli Pötty 2014.04.15 20:27:40
A szállodaigazgatókat általában arról lehet megismerni, hogy mindig sírnak a kevés vendég miatt. Az ember azt gondolná, hogy a szállodások örülnek a kuponos akciók virágzásának, mivel egy kis extra életet lehelnek a piacba. Mégsem. Nyávognak, csődhullámot, és "önpusztító…..
Polly Pudli Pötty 2013.04.25 17:50:42
@szűkebb pátriárka: Az a nagy baj, ha a szálloda nem tartja fontosnak azt, hogy széles körben megismerjék. Az a baj, hogy azt várják, hogy elmenjen az ember, fizessen 100.000-ret, kap valamilyen szobát, valamilyen félpanziót és érezze megtiszteltetve magát, hogy ott lehet.
Fizessen napi parkolási díjat, fizessen ebédet, bort, sört, pálinkát, menjen masszázsra, stb.

Nem, nem ismerem a szállodaipart belülről, csak vendégként. És nem, nincs kinyalva az ember segge, sőt.
Én is voltam wellness hétvégézni meg karácsonyozni, egyszer kuponnal, egyszer kupon nélkül. Egyik helyre sem mennék vissza, de nem ára miatt, hanem mert semmivel sem adott többet, mintha elmennék egy fürdőbe, utána meg egy közepes étterembe. A személyzet kedvetlen, magasról tesznek a vendégekre, a programok a vicc kategóriába tartoznak.

Egyébként a Te hozzászólásodból is látszik, hogy a szálloda hogyan gondolkodik a vendégről (nézd meg milyen szavakat használsz: "ki van nyalva a segge", "Józsi bácsi, Mari néni", "a kuponosok miatt szív", "jómunkásemberek" - csupa pejoratív kifejezés). Talán itt kellene elkezdeni a változtatást: a vendéghez való hozzáállásnál.

Arról van valami infó, hogy miért nincsenek visszatérő vendégek? Lehet, hogy nem voltak elégedettek? Lehet, hogy nem azt kapták a pénzükért, amit vártak?

Ha jól emlékszem a kuponok előtt is léteztek szállodák.
Polly Pudli Pötty 2013.04.25 18:30:39
@szűkebb pátriárka: Te kezdted azzal a hozzászólásodat, hogy "Tök jó, hogy mindenki ennyire keni-vágja a szállodaüzemeltetés rejtelmeit." - ebből azt feltételeztem, hogy Te kened-vágod. Bocs, ha tévedtem.

Javítok: Te gondolkodsz így a vendégekről.

Én pedig a saját tapasztalataim alapján vontam le a következtetésemet. Meg a jópár Homáron posztolóéból. Meg a szallas.hu-s véleményekből. Meg abból, hogy ismerős egy éjszaka után hazajött a szállodából, mert télen nem volt fűtés. Meg egy másik ismerős a nászútjáról jött haza az első éjszaka után. De mindegy is, biztos mindenki pont rossz szállodába ment.
Ez itt a reklám helye: tudsz olyan szállodát ajánlani, ami ár-érték arányban (kupon nélkül természetesen) kiemelkedő?

Ha vannak visszatérő vendégek, akik a felszínen tartják a szállodákat, akkor miért van ez a kuponhiszti? Akkor nem kell belefogni.
A kamikaze-szállodák majd elbuknak, az arra érdemesek fennmaradnak.
Sosem igazán a szerénységemről voltam nevezetes, az álszerénység meg egyenesen távol áll tőlem, így aztán lehet, hogy nagyképűen fognak hangzani a következő sorok. Akit zavar, bocs! Szóval, körülbelül fél órával ezelőtt értettem meg igazán, miért írják sokan különféle…..
Polly Pudli Pötty 2013.03.11 20:07:52
Nem állítanám, hogy maradéktalanul boldog voltam, amikor hétfő éjjel kiderült számomra, hogy egy héten belül a harmadik Kaliforgia-epizódot kell lefordítanom. Nem magával a magyarra ültetéssel volt (van) gondom, inkább az jelentette a problémát, hogy míg a hétfőimet jó előre…..
Meglehetősen hullámzó színvonalú eddig ez az évad. A jobb részeket rendre gyengébbek követik, s a mostani is ilyen volt. Igaz, fordítani egy élmény volt, mert ismét rengeteg szójáték, idióma állított nehéz (néhol megoldhatatlannak tűnő) feladat elé, de végeredményben ezért…..
Polly Pudli Pötty 2013.02.13 18:35:23
Az mindig jó jel, ha még fordítás közben is fel-felröhintek, legalábbis egy humorosnak szánt alapanyag esetén. Márpedig a Kaliforgia arra készült, hogy megnevettesse az embereket, és a 6. évad második epizódjában ez sikerült is - nálam mindenképpen. Voltak jó beszólások,…..
Múlt héten a leghíresebb albán görögzenészre a RTL rászabadított 16 faszra éhes luvnyát, hogy válogasson közülük kedvére (értsd: ahogy a szerkesztők akarják), és találjon rá az Igaz Szerelemre, így nagybetűvel. Mert ehhez egy tévéműsor kell hálistennek, hadd röhögjön…..
Polly Pudli Pötty 2012.10.09 10:55:30
@ő-szinte: ahogy mondod! Pedig iskolában kéne vetíteni elrettentő példaként :D
Polly Pudli Pötty 2012.10.09 10:58:03
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: jaja, előfizetés, muhaha.

Öööö nem vagyok egy nagy torrent-bajnok, ha valaki tud valami linket, ossza meg velünk lécci!
Polly Pudli Pötty 2012.10.11 13:25:05
@sweeney todd: kérek szépen linket!!! köszi
Subba Sziget 1997 2012.07.20 16:56:00
..
Polly Pudli Pötty 2012.07.24 16:56:24
@csavarlazito: melyik színpadon?
Nagyon kedveljük Kovács Kálmán 56-szoros válogatott labdarúgót, szép bajusza van, kellemes az orgánuma és fénykorában úgy tudott esni a 16-oson belül, ahogy azóta se senki, csak Dombi Tibor, a Hortobágy pumája. A futballhoz való viszonya viszont elég ambivalens, a tényekkel még…..
Még Pál apostol szelleme is felidéztetett a szombati Csillag születik fináléjában. Volt itt minden, de jobbára a hamarosan induló X-faktor promótálására fordították ezt a két órát, és hogy ki nyert? Nos, a jó. A jó nyert, mert a jó nyerő. Vagy, mert kell a következő…..
Csíra távozása és Broki nem kis szerkesztői segítséggel történő maradása után vagyunk, különösebb tragédia azért nem történt, már ha azt nem annak vesszük, hogy Naiva most HülyeRolit fogja tömni a lelki bajaival. Pinokkina haját éjjel kivasalták, ki tudja milyen…..
Ilyet még a Metal Hammer klasszikus Súgd meg nekünk rovata sem tudott: egy nő hirdetést adott fel az interneten, ahol azt az idegen férfit keresi, aki egy Motörhead-koncert alkalmával a mosdóban teherbe ejtette. "Én: kék haj, ezüst csőtop, neccharsinya, térdig érő motoroscsizma.…..
Polly Pudli Pötty 2012.04.12 16:30:19
Valahol igaza van Karennek, amikor azt mondja, ez a társaság kész szörnycirkusz. Még ennyi beteg, immorális embert egy helyen! Más irányból közelítve, ugyan milyen lehet az a baráti kör melynek legerkölcsösebb, leggerincesebb tagja az a Hank Moody, akit az elmúlt öt évadban…..
Polly Pudli Pötty 2012.03.29 14:47:13
Polly Pudli Pötty 2012.03.29 14:47:45
@nem akar az ökörcsorda legelni: tuti, hogy lesz következő évad?
Az m1-en, a csütörtöki DTK show-ban (21:25) láthatják először a magyar tévénézők Rakonczay Gábort azután, hogy hatvan napnyi kenuzást követően kikötött a közép-amerikai Antiguán. Az MTVA közleménye és D. Tóth Kriszta a Blikknek adott interjúja szerint is véletlenül jött…..
Polly Pudli Pötty 2012.03.29 14:41:16
@hunter84: örülök, hogy nem csak nekem gyanús ez a sztori.
+ valahol olvastam, hogy az antiguaiak már hozzászoktak az óceánátevezőkhöz, mert mindegyik ott köt ki náluk. Akkor miért is van ez a nagy Guinness-rekordos felhajtás? Kétlem, hogy azt csak úgy bemondásra osztogatnák.Hahó, elindultam, aztán eltűntem, 1,5 hónappal később kikötöttem, de becsszó, hogy áteveztem az óceánt. Ugyanmár...
Ha nézi a sorozatot, Lars von Trier biztos remekül szórakozott, hiszen láthatta a húsz évvel későbbi önmagát. A félreérthetetlen allúziókat akár tekinthetjük egyfajta homage-féleségnek is irányában, amolyan Kaliforgiás, obszcén, túlfűtött csavarral megspékelve. Mivel…..
hogyvolt Éden hotel - 2x11 2012.03.22 09:00:00
Kikericssárga ruhában, a kelleténél nagyobb terpeszben áll a mexikói vártán T69.2, Levente egy szerencsés flótás, mondja, hiszen Csírával és Alexával is együtt aludhatott, nahát, nem is tudtam, hogy van humorérzéke. Ezt át kell élni, mondja Dér Heni a főcímdalban, fogalmad…..
Polly Pudli Pötty 2012.03.22 17:48:34
@☺ágica: Nem tudom megtaláltad-e azóta az 1. évadot, de én innen néztem vissza: www.youtube.com/user/ParadiseHotelHungary?feature=watch
Újabb adag zenekart és előadót jelentettek be szerda délelőtt a Sziget szervezői. Érkezik a fesztiválra a magukat általában a földkerekség legnagyobb partiarcainak mutató, az elmúlt egy év legnagyobb diszkóslágereit gyártó LMFAO, az elmúlt évek egyik legfelkapottabb brit…..
Polly Pudli Pötty 2012.03.21 14:10:08
@Monster Lewis: pont ugyanígy gondolom én is.

Ez a fellépőlista napról napra elszomorítóbb.