Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsolti

0 bejegyzést írt és 184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Information is Beautiful versenyt hirdetett legjobb infografika témában. A feladat az volt, hogy a Rotten Tomatoes filmértékeléseit és az adott filmek bevételeit és termelt profitját kellett vizualizálni.  A versenybe egy magyar grafikus, Szűcs Krisztina is benevezett, és az…..
Az egykori iWiW-rivális MyVIP.com rövid időn belül veszítette el sokszázezres felhasználói bázisát. Még látványosabb a HI5.com és a MySpace lejtmenete: A három közül egyedül a MySpace próbálkozik második virágzással. Ugye kibékültek a Facebookkal, lehet már Facebook…..
El vagyunk látva mobilkonferenciákkal. Most a HWSW próbálkozik meg a témával. A november 23-ai, App! 2011 névre keresztelt rendezvénynek az alkalmazásfejlesztés mellett a projektmenedzsment is témája.  Szerintem az érdekesebb előadások a program alapján a III. szekcióban…..
Dotkom Fellángol a startup-láz 2011.10.12 21:20:00
Majdnem kifutottam az időből, de hátha nem késő még, írok gyorsan beharangozót a frankó hétvégi startupos rendezvényről: pénteken kezdődik a Prezi.com, a Kitchen Budapest, a Ustream és a STARTeurope szervezésében a STARTup Live Budapest a Prezi.com főhadiszállásán. Ott…..
Tudom, hogy úgy tűnhet, mintha szurkolnék az iWiW gyengélkedésének. Pedig nincsenek bennem különösebb érzelmek (se pozitív, se negatív) az iWiW-vel kapcsolatban. Ugyanakkor fontosnak tartom, hogy ennek az idehaza egykor minden képzeletet felülmúló sikersztorinak az utolsó korszakát…..
Tegnap publikálta Twitteren a Gawker Media blogbirodalom fővezére, Nick Denton szájtjai látogatottsági adatait. Az adatsorból amúgy továbbra is az világlik ki, hogy a Gizmodo a zászlóshajója a Gawkernek: naponta átlagosan közel 3 millióan követik a techblogot.A második…..
zsolti 2011.04.23 11:31:40
Ez a bejegyzés nem kimondottan szakmai témáról szól, de szerintem szorosan kapcsolódik az aktuális webes trendekhez, nem mellékesen pedig őszintén megmutatja, milyen perverz kocka is vagyok valójában. A napokban Nebehaj Viktor (@viktornebehaj) feszegette a Twitteren, hogy mennyire elege…..
Újabb lépéssel igyekszik a Twitter visszaszerezni a platform feletti teljes irányítást a gombaként szaporodó kliensprogramoktól, a társaság egyértelmű üzenetben jelezte: nincs szükség újabb egyszerű kliensekre, és a meglévőeket is annyira szoros korlátok közé igyekszik…..
zsolti 2011.03.13 15:22:27
helloform.com/blog/2011/03/dear-twitter/
én inkább ezzel értek egyet. nem szimpatikus ez a hozzáállás, amit írsz is, hogy "köszi, innentől már megoldjuk". (nem fogják megoldani, a myspace is ebbe a gőgbe bukott bele, és a twittert is ugyanúgy a facebook fogja megenni). addig jó volt az inkonzisztens felület, amíg felhasználókat kellett gyűjteni? és ne felejtsük el, hogy rengeteg országban sehol sem tartana a twitter, ha nem lennének a helyi mashupok: azok akik lemásolták a twitter.com élményt, csak helyi szájízre formálva, ergo ingyen lokalizálták, bevezették, felépítették nekik egy másik országban az egészet. szerintem ez nem stratégia, csak valami kétségbeesett kapkodás, gyorsan nagy pénzt remélve. már sokkal korábban meg kellett volna csinálni egy bevételmegosztásos hirdetési rendszert, pl. a timeline -ba fizetett twitteket tenni, ami kötelezően megjelenik a kliensekben is, vagy akármi. nem kell feltalálni a karikát, a google is megcsinálta már, a facebook is.
Mint már bizonyára mindenki tudja, Mr. Facebooknak puli kutyája van, sőt, a pulikutya saját profiloldalt is kapott a Facebookon.Erről jutott eszembe, hogy évekkel ezelőtt, még az Inda főhadiszálláson beszéltük Blumival, hogy milyen vicces lenne egy kisállatokról szóló közösségi…..
A Yamm készített egy összefoglalót a hazai twitterezési szokásokról. A legfontosabb adat, hogy érzékelhetően berobbanását éli a szolgáltatás Magyarországon. Míg egy éve kb 5000 (más számítások szerint kb 3000) regisztrált magyar twitterező lehetett, addig mára számuk…..
zsolti 2010.04.01 22:11:42
@darthwalk: nagy twitter verseny, zimany linda, eder krisztian regisztral
Tegnap óta kint van a Turulcsirip jobb felső sarkában, hogy Csirip Live!, és szombat este... Aki kicsit is ismeri a hazai bulváréletet, az tudja, mi lesz a Nagy Esemény szombat este. De vajon hogy kapcsolódik ehhez a Csirip? Természetesen úgy, hogy az RTL Klubnál is látják, tudják,…..
Amikor egy nagy vad meghal, az nem egy egyszerű ügy. Csapkod, menekül, védekezik, és a haláltusája másokra is halálos lehet. Valami ilyesmi jutott eszembe arról, hogy az offline világ egyik apostola ismét rátámadott az online világ üdvöskéjére: vagyis Murdoch ismét nekiment a…..
zsolti 2009.11.17 11:55:42
@Merras: disclaimer lemaradt (:
...szociológusok leborulnak.És tanulnak. Jó sokat tanulnak.Érdekes megfigyelni, hogy a valamitől olvasottá váló bejegyzések utáni kommentek milyen mértékben tudnak elkanászodni. Egyrészt jól látszik, hogy sok hozzászóló csak egy ajánlóra vagy a címre - esetleg egy kiragadott…..
Tételezzük fel, hogy tényleg készül egy Elég Jó Magyar Kereső (EJoMaK). Tudja azt az alapvető dolgot, hogy ha beírunk egy szót vagy kifejezést, akkor releváns találatokat ad (ez persze nem annyira triviális, hiszen a releváns találat azért relatív fogalom, de ugye nem…..
zsolti 2009.01.24 00:38:05
@Semp: mint felhasználót, a legkevésbé sem érdekel, h a google kereső az monopol-e vagy micsoda. megtalálom vele amit akarok, vagy sem.

a nyelvtanulás meg már lassan az óvodában kötelező, szóval egy csak magyar tartalmakat indexelő általános keresővel lenyomni a googlet, az kb. a lovon fordítva történő ülés esete.

speciális keresőknek lenne szerintem csak esélye. utazás, szállás, miazmás.
zsolti 2009.01.24 01:43:53
@Semp: ez a google cenzúra azért elég scifi, ellenben a magyar mutyi meg létezik. (emlékszünk, amikor nemzetünk nagy tartalomszolgáltatói leszedették a pörköltcomot a webauditról, mert "megzavarta" a sorrendet... na, hát kb. ennyire lenne releváns a mi keresőnk serp-je is.)
Onlinemarketing blog Hype 2009.01.10 17:00:00
Érdekes dolog ez a hype jelenség: olyan, mint a divat, de valahogy más a ritmusa. Egyrészt rövidebb a felfutása, másrészt hamarabb el is hal. És hát emiatt sokkal kisebb a másodlagos, később visszatérő hatás.De amit éppen felkap egy közösség, "meghypeol", az nagyon…..
Nem az a baj a magyar keresővel, hogy van már egy, és Google.hu-nak hívják. Az a baj a magyar keresővel, hogy nem elég olyan jónak lenni, mint a világ egyik legerősebb IT cégének a terméke, hanem jobbnak kell lennie. Sőt, nem elég jobbnak lennie, el kell érni, hogy használják is.Ha…..
zsolti 2008.12.11 21:08:10
Onlinemarketing blog Vegyél meg! 2008.12.01 08:15:00
Van egy érdekes kettőssége ennek a hazai piacnak. Sok olyan kevéssé ismert oldallal találkozom, amelyik főleg a forráshiány miatt nem tud növekedni, miközben szoktam néha olyan befektetőkkel találkozni, akik azért panaszkodnak, hogy nem tudnak mit megvenni.Mások a léptékek persze.…..
A tegnapi bejegyzésemben arról írtam, hogy milyen jó lenne, ha lenne értéke a bannereknek. Aztán a kommentekből kiderült, hogy igazán utópisztikusnak tűnik az ötlet a mai valóságban, hiszen sok esetben mindössze 2 óra jut egy darab banner megtervezésére, legyártására. Ez…..
Három éve, ősszel robbant be a köztudatba egy új cég és egyben egy új szolgáltatás: a Blogter. Blogszolgáltatások már voltak idehaza, egyfajta langyos őskáosz utáni állóvíz. Jobbára üzleti tervek nélküli, jórészt kedvtelésből írt megoldások segítségével lehetett a .hu…..
Jövőhéten csütörtökön lesz a Keresőmarketing Nap, és még e hét csütörtökig lehet kedvezményesen jelentkezni rá. A programot igyekeztünk minél gyakorlatiasabbra összeállítani, így van pár egészen izgalmasnak igérkező előadás.Az egyik ilyenhez pedig segítséget is…..
Onlinemarketing blog Kortesbeszéd 2008.11.02 14:09:00
Hírbehozó a Webisztánon nagyon jól összeszedte, milyen szerepe volt (illetve van) Barack Obama kampányában az internetnek. Ezért erről most nem is beszélnék, sokkal inkább a hazai politikusokhoz szólnék.2009 nyara nagyon közel van. Ekkor lesz biztosan a következő választás…..