Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nfsman

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik leggyakoribb, szinte minden régi legóval is foglalkozó játékost érintő probléma az elemek elsárgulása. Lassan 2 éve már, hogy ajánlottunk egy eljárást a probléma kezelésére, de nem hiszem, hogy bárkinek ártana a kérdés újbóli tárgyalása. Nfsman osztja meg veletek…..
Nfsman 2012.02.02 20:56:27
@tutuka: szerintem is valami ilyesmi lehet a dologban.
Azóta kicsit kutakodtam a témában, illetve pontosítanám a leírásom. Elfelejtettem írni, hogy az oxi action, amit használtam, az a granulátumos verzió (leírás szerint) a folyékony nem tudom milyen hatással működhet. Elvileg ugyanazt tudja a termék mindkét fajtája. Továbbá a fehérítőszerek rendelkeznek egy ún. optikai fehérítő tulajdonsággal. Ez kb. annyit tesz, hogy egy UV reagens anyag beépül az anyag felszínébe, ezáltal ragyogó fehér hatást kelt természetes fényben. Gondolom ez is hozzájárul a sikerhez. Másod sorban szeretném megköszönni, hogy kiraktad a leírásom, remélem ezután az is belevág, aki eddig nem merte, és újjá varázsolhatja a kockáit :)

Egyébként a forrás oldalon volt, aki komolyabbra fogta a figurát és gél állagú szert készített borax és más, szintén nehézségen nélkül beszerezhető hozzávalók segítségével. Így már nem szükséges beáztatni az elsárgult műanyagot (ami nem feltétlen lego), elég bekenni és kitenni a napra. Az emberi leleményesség határtalan... :D
Mai végigjátszásunk rendhagyó: Legomano80 újrakezdőként egyből 4 készlet értékelését küldte el nekünk. Amikor ilyen összevont végigjátszásokat kapok, általában azt szoktam kérni a beküldőtől, hogy bontsa szét szettekre, most azonban kivételt tettem. Annyira egységes,…..