Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cheburashka

52 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 ЗДЕСЬ НЕ ТЫ И НЕ ЧАЙНИК, ЗДЕСЬ КОТ В ШЛЯПЕ НАЧАЛЬНИК!..
MOME Media Playground Meghívó 2010.02.05 07:50:00
Megérkeztek az irodába a laptopok és a projektorok a Sony jóvoltából. Ezúton is köszönjük. Nem sokkal később megjöttek a törpék is.Elég bizarrul néznek ki így becsomagolva. ..
aki még esetleg most dönti el, hogy hova menjen ma este, és vmiért pont itt keresi erre a választ, annak örömest segítek. Rotfront koncertre jöjjön a Take5 klubba. Negyed 6 negyed 7 fesztivál, Take5 (Budapest, H) WhenSaturday, 12 Dec 2009 WhereTake5, Paulay Ede u.2. Budapest…..
Ma reggeli kedvencünk, ehhez a napszikrázó időhöz John B Russian Girls szerzeménye. Kedvenc sorunk: I really like russian girls, Vladimir Putin give me yours!  ..
Ma találkoztam egy barátommal, aki a napokban Moszkvába megy, egy másik meg egy órával később hívott fel, hogy a napokban Moszkvába megy. Mindketten azt kérdezték, hogy a tipikus túrista helyeken kívül hova menjen az ember Moszkvában, ha csak pár napig van ott.Bemásolom nektek…..
Biztos vagyok benne, hogy blogunk olvasói közül sokan feltették már magukban, hogy ők bizony nekiállnak és megtanulnak rendesen oroszul. Vagy azért mert a nyelvet csak nagyon hiányosan ismerik, vagy azért, mert szeretnének még többet tudni e nyelv szépségeiről. Nekik gyűjtöttem…..
Sz. Bíró Zoltán lassan hagyománnyá váló éves Oroszország beszámolója a Tilos Rádió Spanyol Inkvizíció című műsorában.   Szó esik az elnöki választásról, a Putyin-Medvegyev tandemről, az orosz gazdaságról és külpolitikájáról. Sőt, arra is választ kapunk, hogy…..
Vendégünk Alexei Alexeev, animációs rendező.   S egy klasszikus tőle: ..
Legutóbbi Vostock adások. Vostock IV - most csak zene & versek   Vostock V - vendégünk Egor Tyurin, metálkoncertszervező   Vostock VI - vendégünk Daria Kostenko divattervező   Vostock VII - vendégünk: georgij makazarija…..
Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy nem értünk egyet minden pontjában sem az orosz állásponttal, sem a cikk írójával. Magyarországnak vitathatatlanul szüksége van a gázforrásainak diverzifikációjára.  De azzal a ténnyel, hogy Gyurcsány éppen Moszkvában - ráadásul…..
Exclusive műsor - egy óra tiszta orosz zene: dj kat-i, dj Lee n'gum, dj cheburashka   ..
Magyar-orosz konferencia a PTE-n  A Pécsi Tudományegyetem és az oroszországi Új Eurázsia Alapítvány közös konferenciát szervez „A felsőoktatási intézmények gazdasági hatékonysága és társadalmi felelősségvállalása" címmel 2009. február 20-21-én. A…..
Az "átkosra" emlékezve, nehéz olyan dolgot találnunk, amire nosztalgiával lehet gondolni. Ha mégis mondanunk valamit – kis időre túllépve az ideológiai színezeten – talán az Úttörőmozgalmat és az állami üdültetéseket említhetnénk. Ezt a két intézményt…..
A műsor 2 részletben új szignállal!  ..
A Magyar-Kirgiz Baráti Társaság tisztelettel meghívja jubileumi emlékestjére, amelyet a fél  esztendeje elhunyt, Magyarországon is népszerű, világhírű kirgiz író születésének 80. évfordulója alkalmából rendez.2008. december 12-én (pénteken) 16 órai kezdettel a Pallas…..
Immár második alkalommal rendezte meg a Magyar Ruszisztikai Központ és az Orosz Nyelvért és Kultúráért Alapítvány ünnepélyes évadzáróját, amelyen a 2007-ben, az Orosz Nyelv Évében alapított ruszisztikai díjak átadására került sor. Az idei alkalom különösen jelentős volt,…..
Az ALAPÍTVÁNY AZ OROSZ NYELVÉRT ÉS KULTÚRÁÉRT és a RUSZISZTIKAI KÖZPONT PRO CULTURA HUNGARO-RUSSICA DÍJ-at ad át.Az esemény alkalmával kerül sor AZ ÉV RUSZISTÁJA és AZ ÉV OROSZTANÁRA cím, valamint egy ÉLETMŰDÍJ átnyújtására, továbbá AZ ÉV OROSZDOLGOZATA című…..
Ha elfogyasztottuk jól megérdemelt saurmánkat, könnyen megeshet, hogy valami édesre vágyunk utána. Az orosz kultúra jobbnál jobb édességeket kínál. Gondoljunk csak a Magyarországon mindenki által konfettinek szólított bonbonokra, vagy a híres plombirra. Ma a talán kevésbé ismert…..
Boldog születésnapot! Egy évvel ezelőtt indítottuk, nem is akármilyen poszttal, azóta egyre több témában, egyre többen írunk, az olvasótábor növekedése és a hozzászólás-hegyek emelkedése azt jelzi, talán nem is olyan vészesen. Úgyis tudjátok, most mi jön. Az eredeti…..
cheburashka 2008.11.18 00:04:13
A dalocska elkövetői: MC Молодой feat. Паук, 5 Плюх - Хищники A szöveg fordítói között értéktelen nyereményket sorsolunk ki. Fordításokat a oroszorszag.blog@gmail.com címre várjuk!..
„Megtaláltuk a közös kiindulási pontot, eljött tehát az idő, hogy folytassuk a tárgyalásokat Oroszországgal” - közölte Benita Ferrero-Waldner, az EU külkapcsolataiért felelős biztosa a brüsszeli külügyminiszteri tanácskozás után Litvánia mindazonáltal továbbra is…..