Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NaNeMár!

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatódik sorozatunk, amelyben adott anyanyelvű tanulók magyartanításának jellegzetességeit, módszertani sajátosságait, egyúttal nehézségeit mutatjuk be az adott nyelvet jól ismerő, illetve az adott anyanyelvű diákokkal sok tapasztalattal rendelkező kollégák segítségével. Ezúttal Debreczeni Csaba,…..
NaNeMár! 2019.05.08 13:10:06
Előszó startuppereknek: az ötlet nem ér egy huncut fillért sem. Állandóan ezt kell mondogatnunk, ha nem akarunk abba a hibába esni, mint én az előző két posztommal, amikor angoltanárt kerestem. Ugyanis ha nem mondod el az ötletedet másoknak rendesen és alaposan, akkor a hülye posztodra hülye…..
Ha valamit biztosan elmondhattunk eddig a parkolási reklamációkról, az a sikertelenség volt. Nincsen benne semmi különleges, hiszen sokan, sok helyütt leírták már, hogy ebben a szolgáltatásban nem az ügyfelek elégedettsége a cél, így az ügyfélszolgálat, vagy panaszkezelési…..
NaNeMár! 2012.01.26 18:06:09
@balafánt: Kedves Balafánt!
Majd lefényképezem, és ha lehet, csatolom a képet.
A szóban forgó táblán olyan értelmű felirat van, hogy Önnek nincs más dolga, mint a megadott telefonszámra küldeni egy sms-est a kocsi rendszámával, és menni a dolgára. Amikor visszajött, küldjön egy másikat a stop szóval. Ergo: ha én megállok, és küldök egy sms-t, és megyek a dolgomra, akkor a szerződés létrejött, és nem bírságolhatnak meg.
Csakhogy ez nem igaz!
Megbírságolnak, de még mennyire, még reklamálás esetén is, ha én bizonyíthatóan elküldtem az sms-t, és az, ki tudja, miért, nem érkezik meg, vagy bármi történik, pl. a rendszer azt feleli, hogy nem tudta fogadni, stb.
Azaz az általam elfogadott nyilvános kötelezettségvállalás szerinti szerződés helyett ők egy titkos szerződési szöveg szerint cselekszenek.
Véleményem szerint ezért az éves mobil-parkolási bevétel 1%-át kitevő összegű bírságot kellene a nyakukba varrni, és a szerződés létrejöttével kapcsolatos elemi jogi feltételek betartására kellene kötelezni a céget. Az eredménytelenül reklamálókat pedig kártalanítaniuk kellene.
A fényképet hogyan is lehet majd a kommentemhez csatolni majd, mondjuk holnap?
NaNeMár! 2012.01.28 19:03:18
@balafánt: Igen, megvan. küldöm, ha megadod, hogy hova.
Egyébként a pontos szövege az egymást követő nyilakban:
1. Leparkol
2. elküldi a rendszámát sms-ben
3. INTÉZI AZ ÜGYEIT
4. leállítja a parkolást sms-ben
5. útjára indul
Vagyis
aki "elküldi a rendszámát sms-ben", annak többé semmi baja nem eshet, semmi további feltétele nincs,
mint az sms elküldés, ami a rendszámot tartalmazza.
A SZERZŐDÉS ezzel és eszerint életbe lép.
NaNeMár! 2012.01.28 19:04:18
Szevasztok! Helló karácsony! 2011.11.15 11:28:00
Kedves Bloggerek! Ugyan még 6 hét van karácsonyig, de már a plázákban, üzletekben, kávézókban is karácsonyi zene szól. Úgy gondoltuk, mi sem maradunk ki a sorból, de zene helyett ajándékkal kedveskedünk Nektek! Cserébe nem kell mást tennetek, csak posztot írni karácsonyi…..
Modorosblog Dolgozgatom 2011.09.01 20:41:00
Kedves Gyerekek - álljunk meg egy szóra, Tanár úr! Az ikes igék régóta feloldatlan dilemmája számtalan elburjánzó tévhitet és máig viruló hiperkorrekciót eredményezett - egy nemrégi facebookos bejegyzésünk alatt is megbizonyosodhattunk erről. Nekik küldöm most ezt a…..
NaNeMár! 2011.11.19 09:09:45
Modorosblog Tanmese az IMF-ről 2011.11.18 06:00:00
-Apa, mi ez az egész meg ez a válság? A Lajcsák Gabi azt mondta, hogy az apukája szerint a bankok tehetnek az egészről meg az amerikaiak.-Hát Bubu, ez egy nagyon bonyolult dolog: a felnőttek se nagyon értik, csak sejtik, hogy hogy mi történik. Megpróbálok elmondani egy mesét, és…..
A memória kialakulásának módja, a tanulás hátterében álló folyamatok mindig is az agykutatás fókuszában álltak. Nem véletlenül, hiszen az emberi agy sikerének egyik legfontosabb oka az a hihetetlen mértékű plaszticitás, aminek révén a legváltozatosabb környezeti és belső,…..