Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZWolfS666

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FilmBaráth kritikáját itt olvashatjátok Shane Black semmiképpen nem vádolható azzal, hogy munkássága nagyon változatos lenne: egy adott műfajban kimunkálta stílusát, a közönség pedig ezt azzal hálálta meg, hogy azóta is őt tartják a buddy cop komédiák királyának. Más kérdés, hogy számomra ezt ezzel…..
A kollégák abban a bizonyos messzi-messzi galaxisban igazából csak egyetlen dologban múlnak felül bennünket, akiknek az Enterprise-ért dobog a szívünk (bár az új Star Trek filmeknek köszönhetően részemről már nagyon merül lefelé az éltető elem, ha az idén esedékes harmadik moziban véglegesen matinét…..
Azok után, hogy már A hihetetlen család kritikám is mekkora sikert okozott, elkerülhetetlen volt számomra, hogy a Bird-rajongók Szent Grálját, a Szuper havert is lefikázzam divatból, ellenszenvből vagy hozzá nem értésből. (A megfelelőt tessék aláhúzni.) Azért kicsit fáj a…..
ZWolfS666 2015.06.21 13:58:52
@danialves: A kritikát tartom hülyeségnek, de ez az én véleményem, nem kell érdekeljen. Ha nem hüvelyezted ki a túl bonyolult fogalmazásból és a több hozzászólásból, összefoglalom: azért hülyeség, mert nem ET utánérzés, és az Iron Giant sosem volt szegény ártalmatlan (nem ártatlan) robot. A T2 párhuzam még sokkal erőltetettebb az ET verziónál is, amikor azt kérdeztem miért nem írtad bele, nem is utaltam rá hogy egyetértenék vele, csak az a másik népszerű baromság, amit írkálnak általában.
Azért megkésett feldolgozás, mert az eltelt időben nagyot fordult a világ, ami erősen korlátozza a történet hatását a másként szocializálódott közönségre.
Az a kritikus, aki úgy érzi belékötnek amikor kritizálják, érdekesen viszonyul a saját kedvenc időtöltéséhez. ;)
A most zajló 2015. Sanghaj Nemzetközi Konyha és Fürdőszoba Kiállítás "ékköve"  a 72 000 darab Swarovski kristállyal kirakott luxus klotyó. Nem lehet igazán könnyű tisztán tartani a slozit, de mivel az ára 128 ezer dollár (35 millió forint), úgysem az fogja belelógatni a Bref…..
Jelentkezzen, akit meglepett, hogy a csapból is folyó celebszakácsok éttermei közül több is a leginkább túlárazott és legrosszabb minőségű ételt kínáló egységek között végzett! Na ugye. A Harden londoni éttermeket minősítő 2015-ös listáján meglehetősen rosszul…..
ZWolfS666 2014.12.06 16:13:30
@magyar bucó: A Blumenthal-féle sültkrumplit sokfelé készítik itthon is, és azért, mert több lépésben készül, még nem kell hozzá 3 szakács egész napja (gondolom adagonként). Ez már inkább rosszindulat. A probléma talán ott van, hogy említett sztárszakácsok nem tudnak osztódni. A bevételük, főleg a nyereségük általában nem a zászlóshajónak számító éttermekből, hanem a megbízhatóan jó színvonalú, kisebb kínálattal és olcsóbban működő inkább bisztró jellegű helyekből. Egy este 45 embernek 300 fontért menüt adni 3 csillagos minőségben nem aranybánya, főleg ha egy töbmilliós (font még mindig) konyhában készül 20 fős személyzettel.
ZWolfS666 2014.12.07 13:17:50
@magyar bucó: Érdekes, mire alapozod ezt az információt? Több olyan, HB éttermeiben sztázsoló vagy dolgozó szakács beszámolójából kiderül, hogy (mivel azért találta ki) ezt szolgálják fel az éttermeiben. Gondolom akkor ők hazudnak, önzetlenül, hogy nehogy lerántsák a leplet a csalásról, amit a nagy HB elkövet?
Az eljárás, amit megadsz, pedig nem pontos, a recept nem így szól, és nincsenek benne ilyen extrém hosszú sütési idők sem. Valamint a 2. lépés után 3 napig hűtőben tartható, és a 3. lépést rendeléskor frissen lehet megejteni (az sem 16 perc).
Ez a műfaj pont erről szól, mi értelme lenne kitalálni aztán nem végrehajtani? Kicsit túlzottan magyar aggyal gondolkozol...
Ajánlom figyelmedbe esetleg:
vajaskenyer.blog.hu/2012/03/06/sztazsolas_a_dinner_by_heston_blumenthal_ban_ii
Napok alatt körbefutott a világsajtóban a hír, hogy készül és hamarosan átadásra is kerül a világ első napenergiát hasznosító kerékpárútja. A hírt a világmegváltó csodaságoknak kijáró örömmel fogadta mindenki, ám olyan tények kerültek megkerülésre a…..
ZWolfS666 2014.11.17 10:04:50
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A stílus maga az ember." Szépen minősítetted magad, nekem már nem kell (bár az embereket lehet, hogy rossz fényben tünteti fel a kontextus). A szánalmas troll túlbecsülte a kvalitásaidat. Érveid nincsenek.

Gondolom, amikor például arról készült tanulmány, hogy ha az összes tetőt befednék napelemekkel, az is józan észtől távol álló fantazmagória volt, te csak tudod. Amikor az áramot bevezették az összes háztartásba, na az pedig megvalósult agybaj, pedig mikor erről készült tanulmány, akkor is volt olyan éleslátó, aki hülyeségnek nyilvánította az egészet. Meg az a rohadt sok mesterséges burkolat, ami elméletileg mind napelemes lehetne (agyrém, ugye?) pedig milyen felesleges, 31 ezer négyzetmérföld csak az USA-ban, pedig járhatnának terepjáróval például...

Szerencse, hogy finanszírozó állami intézmények (mint pl. a Federal Highway Administration) majd biztos mögé látnak ennek az átverésnek és kukázzák a fejlesztést, kár hogy nem segítesz rajtuk és mondod meg nekik is a tutit most rögtön: www.fhwa.dot.gov/contact/ Tolmácsot kérsz hozzá?
ZWolfS666 2014.11.17 12:43:56
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Attól, hogy valaki hülyeségeket beszél és csinál, még nem hülye, ilyen is előfordul (ne vedd magadra).
Movie Tank Egy levegővel #50 2014.10.25 08:00:00
Ezúttal három Disney-animációról lesz szó. Herkules (1997) A Disney sem maradhatott ki a jóból, '97-ben eljött az ideje, hogy ők is elmondják a maguk verzióját Héraklészről, akit ebben a szuperszirupos (na jó, annyira azért nem) olvasatban Héra imád, merthogy ő a valódi anyja…..
A magánlakások  elektronikus rendszereinek  intelligens vezérlése már több mint 20 éves múltra tekint vissza. A riasztó-, vagy a kerti locsolórendszer, a lakás világítás, fűtés, a redőnyök, - sőt akár a kávéfőzőgép integrált vezérlése már régóta nem újdonság, - jóllehet sokak számára…..
Mivel még augusztusban elhatároztuk, elkezdjük a budapesti street food helyek feltérképezését, ideje volt egy újabbat bepróbálni, és mivel pénteken társasággal mozdultunk ki egy kis esti tivornyára, gondoltuk, egy hamburgerrel kellene megágyazni a később elfogyasztandó alkoholos…..
Movie Tank Jégvarázs (2013) 2014.10.13 07:00:00
Generációk nőttek fel Walt Disney meséin. Évtizedeken át érkeztek a meghatározóbbnál meghatározóbb rajzfilmek, amiket hosszú listába szedve lehetne sorolni. Az oroszlánkirály volt az utolsó igazán nagy dobás, még 1994-ben, majd érkezett még néhány emlékezetes darab, úgy…..
 A főzős műsorok között nagyon kevés az olyan, aminek rendszeres nézője, olyan pedig még kevesebb van, aminek a rajongója is leszek. A kört ha tovább akarnám szűkíteni akkor azt is mondhatnám, hogy ezek a kritériumok nagyon ritkán húzhatók rá magyar produkciókra, de persze…..
A cigaretta rákot okoz, a cigaretta öl, a cigaretta tönkreteszi az életedet, és a környezetedben élők mindennapjait. Ennek megfelelően ma már minden cigis dobozon látható valamilyen rémisztő felirat, vagy esetleg egy kép, ami például egy koromfeketére kátrányosodott tüdőt…..
A remake áradattal már foglalkoztunk, három posztban is - első, második, harmadik - sőt még jön írás a témával kapcsolatban, de addig is egy újabb hír, ez alkalommal a Tremors háza tájáról. Don Michael Paul rendező ugyanis azt nyilatkozta, hogy hamarosan végez a Company of…..
Ez a látványos fekete-fehér csíkos csokoládétorta alkalmas egy tíz fős ünnepségre.  Meglátod a torta komplexitása  mosolyt hoz majd az emberek arcára. Csíkos csokoládétorta  hozzávalók: A vaníliás sütemény: 115 g sótlan vaj, szobahőmérsékletű 200 g kristálycukor…..
Azt, hogy mi az egészséges, a fantáziátokra bízom, tudom, ez mindenkinek mást jelent, de gondolom abban egyetértünk, hogy az egészséges az általában a megszokottól elrugaszkodott, nem a meki, nem a rántotthús, nem a sültkrumpli és a lángos, tehát valamilyen extra igény.  Egy…..
Eric Johansson őrületesen kreatív képei nem egy lakossági laptopon készülnek. A svéd Photoshop zseni most blogján osztotta meg tippjeit az ideális alkatrészek vásárlásához és az erőmű összeállításához. Forrás: erikjohanssonphoto.com   Ebben a bejegyzésben egy…..
Sajnos tudom milyen, amikor az ember elképzel egy tortát, szinte már látja maga előtt, akár le is rajzolja, kiszínezgeti, eltervezgeti, hogy ez meg az hova kerüljön, jobb esetben még azt is végiggondolja hogyan lehet mindezt a gyakorlatban kivitelezni és folyamatábrákkal egészíti ki…..
ZWolfS666 2013.11.06 12:22:02
Kedves Mademoiselle Marshmallow,

tortaburkoláshoz az általában javasolt háromszoros marcipán vagy cukortészta (bah!) illetve mindenféle, cukorból és vegyi anyagokból kreált valami helyett a legjobb minőségű egyszeres marcipánt használom, ami a többi említett anyag gumiszerű és felhasználóbarát állagához képest alapvetően embert próbáló tulajdonságokkal bír, de emberi fogyasztásra alkalmas és nagyon finom (sokan nem is ismerik az igazi marcipán ízét). Viszont igen hatékonyan meg lehet birkózni a feladattal rendes szilikonlap és megfelelő nyújtófa segítségével (ad absurdum én előszeretettel alkalmazok egy vastag tekercs folpackot is mert tökéletes a célra és nem kell elmosogatni sem, csak letekerni róla egy keveset, de ez titok! :-). A szilikon használatával nyújtáskor nem szükséges szóróanyag, porcukor (vagy tésztáknál liszt, mert azok nyújtására is tökéletes) és ezzel semmilyen formában nem változik meg a használt anyag összetétele és minősége. Továbbá mindenféle nyújtófás és egyéb akrobatizmus helyett egyszerűen át lehet emelni a kinyújtott marcipánt a tortára, lehúzni róla a szilikonlapot és már lehet is rásimítani.
Az alábbi linken pedig a tökélyre fejlesztett eszköz található ebben a témában, kinek-kinek igénye szerint, nagyon barátságos áron:
sweetwise.com/the-original-mat.html
Nekem is van szép nagy csiszolt gránitlapom (kettő is, a húzott cukorhoz a szilikon alá hőkapacitással is bíró alátétnek) és még más praktikus cukrászati alkalmazásai is lehetségesek, de macerás és idejétmúlt sok szempontból, na meg nehéz is. Meg drága. Meg a sírköveshez ne menjünk ha nem muszáj, van dolguk túl sok is. :-(

Mademoiselle, kisztihand!
Nagy híve vagyok a sütés nélküli desszerteknek, hiszen egyszerűen elkészíthetőek, finomak és általában olcsók is.  A Tiramisu kiemelt kedvencem, de még sosem készítettem el, azonban most tettem egy próbát. Kissé viszolyogtam a nyers tojás gondolatától, mert ezt nem…..
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én szeretem az árukapcsolást. Főétel mellé desszert, strandoláshoz vízibicikli, hamburger mellé meg egy kis dörzsi-mörzsi. Na jó, ez utóbbi idáig nem volt a listán, de amikor a Szabadkai út felől közelítettem meg a Gubacsi úti Lidl oldalában…..
Már csak 26,6 forint a hívásfogadási roamingdíj Európában, ezért a Vodafone az új előfizetőknél alapértelmezetté tette a napidíjas roamingot, ami akár egyetlen hívás fogadása vagy sms írása után felszámolja a 990 forintot: Előre kell bocsátanom, hogy mindeddig csak…..
ZWolfS666 2013.09.03 17:32:11
Az EU napijegy az (O)Vodafone-éknál nagyon vicces, amikor 10 napot külföldön voltam, a minden nap számlázott napijegy mellett ilyen tételek voltak a hívásrészletezőben: reggel 6 óra egykét perckor napijegy, aztán 6 óra tizenpárperckor 4000+ Ft adatforgalmi díj, összesen vagy 10 rugóval lehúztak. Mikor reklamáltam, a GYP-s ügyfélszolgálat annyit bírt mondani, hogy kivizsgálták, és minden adatforgalom amit számláztak az én készülékemről volt, ezért jogos. Ezen a szánalmas dumán annyira megrendültem, hogy nem is reklamáltam tovább, mert minek, fogalmatlanokkal nem érdemes szóba állni, fogyasztóvédelem nálunk mint olyan csak viccnek van.
A (Nincs benne) Köszönet programjuk is megérne egy misét, kiemelt VIP státuszú ügyfélként 2 és fél év durva havidíj költés után alig adják a kedvezményes új telefont drágábban mint a listaár, újabb 2 év hűségért. A céges ügyfeleknek is érdekesen, fix díjjal számolják a telefonadót, telefonálástól függetlenül, gondolom miután lefuttatták a számlastisztikát, kijött pár száz millió Ft nyereség a rendesen percenként felszámolt adóhoz képest, és ugye minden fillért meg kell becsülni.
Az ügyfélszolgálat össze-vissza állít mindenfélét, egyszer ezt, egyszer azt, és ez nem is zavarja őket.
A hivatalos szerződésekre is írnak mindent, ha pl. 1 év hűséggel van kinyomtatva, az ügyintéző zavartalanul rámondja, hogy a gépben 2 év van, a szerződés kit érdekel?!
Egyik szolgáltató sem jobb (ha itt Abszurdisztánban szolgáltat). Ugyanez a cég más országban érdekes módon
ZWolfS666 2013.09.03 17:33:20
UTOLSÓ VACSORA - Tudták, hogy a májkrém eredendően tartalmazhat tejfehérjét? Mi sem, legalábbis biztos az utolsók közt jutott volna eszünkbe egy rúd májast okolni esetleges laktóz-intoleranciára utaló tünetekért. Meg is rökönyödtünk, mikor a sarki közértben reggelire…..
Feltűnik a semmiből, majd eltűnik a semmibe Tom Cruise a Jack Reacher című akciófilmjében, ahol az ifjú McClane-nel is meg kell küzdenie. A fél évszázados színésznek látszólag jót tett a válás, hiszen egymás után fogadja el a jobbnál-jobb ajánlatokat. Jack Reacher, Oblivion,…..
ZWolfS666 2013.04.21 21:23:29
@REMY: Bocs, ha nem volt elég egyértelmű, a megjegyzésem nem azzal kapcsolatban fogalmazott meg kritikát, hogy nem olvastad a könyvet, hanem azzal kapcsolatban, hogy a film a jelenetben nem bontotta ki a motivációt (a fiatal lány megölése elsősorban) és a lelkiállapotot ami arra késztette JR-t hogy puszta kézzel verje agyon a delikvenst. A többi történetben sincsenek skrupulusai különlegesen fejlett small arms - cqb skilljeinek használatára és baromi messze áll attól, hogy álheroikus (és idióta) fair play nevében ne használja ki szükségszerűen a lehetőségeket a győzelemre.
Különlegesen élvezetesek a könyvek, csak ajánlani tudom, és nem amatőr (teljesen) a fordítás.
ZWolfS666 2013.04.21 21:33:17
@REMY: Én is szívesen kölcsönadom ebookban, angolul is ha érdekel (az utolsó még nem jelent meg magyarul, de baromi jó volt, és van egy novella is Reacher gyerekkorából, az is ott van a szeren rendesen). :-)
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
ZWolfS666 2012.11.15 15:06:11
@hopptarisznya: Ilyen ingatlanost nekem is ajánlhatnál, privát. Köszi! -)
Múltkor a várban, volt ez a hacacáré aztán úgy gondolta pár barátom, hogy el kéne menni megnézni, hogy a sznob parasztjai, hogyan viselkednek egy ilyen rendezvényen. Tanulva az előző évek elementális hibájából, miszerint bealapozva megyünk pálinkafesztiválra, idén egy pohár…..
ZWolfS666 2012.10.26 10:28:43
@pushup: ikszdét nem mondják, az arcukra van írva! :-)
Nem értem, miért lehetséges, hogy a mentőknél leszarják az ember problémáit, vagy legalábbis velünk ez történt. Ott milyen alapon döntik el, kinek jár az ő ellátásuk és kinek nem? Mi kell ahhoz, hogy ne elhajtsák az embert, ha már az életveszélyes helyzet sem elég? Tisztelt…..
ZWolfS666 2012.10.17 13:18:15
@SusanneF: Én a minap hívtam, hétköznap 9 óra tájban, fel sem vették a 112-t.