Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MMSZoli

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egykor úgy tartották, ha egy filmnek van egy sztárja és egy rendezője, akik egyszer már sikert arattak együtt, akkor az a film megérett rá, hogy zöld utat kapjon. Egy olyan bizonytalansággal teli hivatásban, mint amilyen a filmszakma, jól jön egy biztosnak hitt pont, azonban egy összeszokott páros…..
Az, hogy a hagyományos belsőégésű motorokkal kezdenie kell valamit az autóiparnak (is), nem kérdés, hiszen a fosszilis energiahordozók elérhetősége véges. Ha nem is vár ránk a Mad Maxben elképzelt világ, az biztos, hogy a megújuló energiák felé kell fordulniuk az autógyártóknak. Vagy lehet, hogy ez…..
Kritizátor Farkasokkal álmodó 2020.10.17 13:00:00
Ridley Scott újra visszatér egy ambiciózus, sötét és kifacsart Sci-fi sorozattal, ami szándékait tekintve minden bizonnyal egyenesen a klasszikusok közé akarna bevonulni. A farkas gyermekei azonban végérvényben nem más, mint egy fáradt, pszeudo-mély próbálkozás Scott részéről, hogy ma is releváns…..
MMSZoli 2020.10.21 21:51:31
@É2I: Jogos! Általában este 11 után tudtam csak nekiállni.
Egyébként teljesen egyetértek Doomguard hozzászólásával, azzal kiegészítve, hogy a "költséges" CGI szinte teljes mértékben hiányzik a sorozatból. Mire gondolok? Hogyan tudna kifejlődni egy értelmes faj (még ha el is korcsosul) egy olyan bolygón, ahol nincsenek rovarok, vagy egyéb élőlényeg. Csak gombán? na ne már! Köztudott, hogy a föld alatt élő lények tömegükben kétszeresen felülmúlják a föld felett élők tömegét, és hogy pl. a hihetetlen mód alkalmazkodóképes hangyák sokszorosan felülmúlják bármely sikeres faj állományát. Ebben a filmben nincs egy rovar vagy bármi. Ez egy halott vagy haldokló bolygó, Miért mentek éppen oda???
A Lanciát az egyik leginnovatívabb autógyártóként ismerték a 20. század első felében, rengeteg ma is használt találmányt mutattak be, a Lancia volt az olasz stílus, olasz autógyártás tökéletes definíciója, mára azonban eljutottak oda, hogy csupán egy városi kisautót árulnak, azt is csak…..
MMSZoli 2020.07.08 22:53:06
@Ződ2000: Huh, az a Lancia Hyena Zagato brutál egy darab! Ma is vinném!
Belegondoltál már abba mennyire lenyűgöző dolog az emberi test? Rengeteg folyamat zajlik le bennünk minden pillanatban, legyen az a vér keringetése, az, hogy a tested folyamatosan energiát tud termelni az ételből, amit beviszel és még estig sorolhatnám. De ott van az a meglehetősen…..
MMSZoli 2018.05.29 23:50:47
1) a legújabb kztatások alapján a fog meg TUDJA gyógyítani magát. Nem egy halott csont, pontosan a gyökérkezelés teszi azzá, és akkor vége.
Pontosan azért van a fogaknak gyökere, meg belső puha része, mert ez újra tudja építebi a fog szerkezetét még nagyobb lyukak esetén is. a kulcs a táplálkozás. Természetesen a cukor rossz, mert sav képződik belőle. De ez önmagában nem lenne elég, mert a fog az elérhető ásványokból újra tudja magát építeni (+kellő mennyiségű D vitamin, ami csak nyáron adott),
A probléma a gabona tartalmaz egy olyan anyagot, ami jelentősen hozzájárul a csontritkuláshoz és a rossz fogakhoz. Azon túl, hogy a gabona (amielyek ma már mind módosítottak, nem azok, mint voltak 50 éve) glykémiás indexe kb olyan rossz, mint a tömény kockacukoré (
www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/glycemic-index-and-glycemic-load-for-100-foods) emellett atratmaz egy anyagot (nem tudom magyarul, Phytic Acid Phytates) ami leköti az ásványi anyagokat, így ha sok kenyeret eszik az ember, akkor a csontjaiból kimegy a kálcium és mellé a fogai is tönkremennek. Mert amiből a fog pótolni tudná a tönkrement zománcot, azt ez az anyag leköti.

Egy angliaia teszten több kontrollcsoportban gyerekeken vizsgálták a hatásokat. Ahol sok D vitamint szedtek, ott nem romlottak tovább a fogak, de nem is gyógyultak meg. Abban a csoportban, ahol mind a cukrot, mind a glutént megvonták a táplálkozásból, a fogakról a lyukak és felületi hibák eltűntek. A fog meggyógyította magát.
www.youtube.com/watch?v=YcZVtyi9EU0

Több tudós pedig nagyon komolyan kikelt a fogkrémekben található fluorid ellen. A fluor alapvetően egy elég durva MÉREG. Ezért nem szabad lenyelni, rá is írják. de valamennyit Mindenki lenyel belőle. (Patkánymérgekben is fluorid van, meg a Sarin ideggázban, csak pár példa). a Fluor igazoltan megtámadja az agyat és IQ csökkenést okoz. Rákkeltő hatású. (a nácik a koncentrációs táborokban levő ivóvízbe keverték, mert eltomptotta az agyat és könnyebb volt a foglyokat kezelni, nem lázadoztak.)
Gyakorlatilag folyamatosan mérgezzük magunkat vele a fogkrémeken keresztül, míg a poztitív hatásait nem tudták egyértelműen bebizonyítani kontrollcsoprotokkal.
Ezzel a hangzatos címmel találtam egy írást, melyben egy nevét nem vállaló, nyugalmazott háziorvos lerántja a leplet, mert hát a háziorvosok nyugdíj alatt mi mással foglalkoznának, mint leplek lerángatásával és saját több évtizedes munkásságának tarkón lövésével...
MMSZoli 2017.10.17 22:05:27
Tisztelt Sándor,
A legfőbb problémám a jelenlegi megközelítéssel, hogy gyakan a már meglevő felfedezések és ismeretanyag félresöprésével (mert az nem illik az addigi doktrinába) HIPOTÉZISEK alapján kezelnek súlyos betegségeket.

1) Kedvenc témám a gyomorfekély, szerencsére soha nem volt. Közel 70 (?) évig félrekezelték az embereket, ráfogva a rossz táplálkozásra és a rossz kedélyre a betegséget.
Miért? "Mert a 1.5PH értékű gyomorsavban semmilyen élőlény nem él meg". Ez egy logikusnak látszó hipotézis, csakhogy nem igaz. Ez 2005-ben Nobel díjat ért a Helicobacter pylori felfedezéért, ami átírta a kezeléseket.
CSAKHOGY ezt a felfedezést már 1937-ben megtette egy patológus, hogy a gyomorfalon belül görbült baktériumok tenyésznek. A felfedezés el let hanyagolva, mert nem passzolt az egyetemen tanított dolgokkal. Vajon hány millió beteget kezeltek félre 70 év alatt, miközben elérhetően voltak az antibiotikumok? Mi a jó franc tartott 70 évig, ez alatt senki nem vizsgált meg egyetlen károsodott gyomorfalt sem tüzetesebben? Ja, a hit.
Hány embernek lyukadt ki a gyomorfala egy konkrét tényekkel nem bizonyított hipotézis miatt (még ha jó kedélyű is volt közben)?

2) A cukorbetegséget már kibeszéltük. Ami aggasztó, hogy az orvostudomány mai napig nem ad magyarázatot, hogy az inzulint termelő sejtek miért halnak el. Kövér a beteg... Aligha, nekem volt 1-es típusú tizenéves ismerősöm az általános iskolában, igen izmos, jókedélyű srác volt. Írják: genetika, vírusfertőzés...
Szerintem ott van előttük az összes adat: nyáron történik mind az 1-es mind a 2-es típusú megbetegedésből a LEGKEVESEBB, és a vírusfertőzésekkel is jól látható az összefüggés.
Az ellen mi véd? Immunrendszer.
Immunrendszer? D vitamin.
Ez sem új statisztika:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1984393/pdf/brmedj02049-0049.pdf
Vannak benne vicces dolgok ha gondolkodik az ember a statisztikákon (és gyakran keres összefüggéseket, mint én amunkám során):
miért esik le drasztikusan decemberben a feltárt új esetek aránya, szembemenve a teljes éves trenddel? Szerintem a hónap felében az orvosok szabadságon vannak...
A gyerekeknél és időseknél miért sokkal erősebb a nyár hatása? Mert a 20-39 évesek bent gubbasztanak a munkahelyükön még nyáron is...
A 40-59 évesek nyár végi szabadsága is jól látszik, illetve az, hogy a gyerekeknél és a nyugdíjasoknál a júniusban jobban lesült bőr már kontraproduktív, már nem szintetizálja jól a D-vitamint.
Az időseknél a bőr szintetizáló képessége egyre rosszabb (egyébként a fekete bőrüek egy 30% handicappel indulnak alapból. Korábban jelentkezik Náluk az influenza és erősebbek a szövődmények).

3) Lehet, hogy a koleszterin-mentes étkezést 20-30 múlva a gyomorfekély melletti legnagyobb tévedésként fogják emlegetni, csakúgy mint a napfény káros hatásaitól óvó durva krémeket. Ahogy egy 20 évvel ezelőtti Star Trekben mondták (egyre inkább úgy gondolom, igazuk volt): "a kemoterápia rosszabb mint a spanyol inkvizíció"

Az talán nem véletlen, hogy a US army-nál végzett elemzések során felfigyeltek rá, hogy NEM a napfénynek kitett fej/arcon vagy a karokon alakulnak ki a melanomák, hanem a ruha által folyamatosan fedett testen.
"Incidence rates of melanoma were higher on the trunk than on the more commonly sunlight-exposed head and arms."

4) A leukémiás esetek aránya egyértelműen növekszik az Egyenlítőtől távolodva, ahogy az UVB surgárzás ereje csökken a Föld felszínén.
www.medicalnewstoday.com/articles/304797.php

Úgyhogy erős a karcinogének és a genetika hatása, de mégis eltörpül az UVB hatás mellett?
Mi kell a D vitaminhoz? UVB. Mi véd a vírusoktól? D vitamin.
És mi a leukémia?
Túlszaporodott vérképző sejtek, melyek megint a végtelenül szaporodó vírusok tünetképét mutatják... És bár talán nem köztudott, természetesen ezt is vírus okozza, HTLV a neve. Egyébként az AIDS/HIV vírus a HTLV-III néven is fut.
Mi védhet meg a vírusok ellen? Egy folyamatosan jól működő immunrendszer, aminek az előfeltétele feljebb olvasható
Inkább nem írom le még egyszer :-)

5) A bőrrákos/emlanoma esetek szintén érdekesek, miszerint NEM a hosszabb távon napsugárzásnak kitett bőrtől, hanem a hirtelen leégéstől és az (UVA) kvarcolástól képződik.

"Solar radiation is an established skin carcinogen (14,15), however, sun exposure is additionally the primary source of vitamin D, and it has been demonstrated that vitamin D is associated with a reduced risk of cancer and overall mortality (16–19). Thus, the main cause of melanoma may be intentional ultraviolet (UV) exposure, as a continuous pattern of sun exposure may not be significant risk factor, as it has been shown in a previous meta-analysis (14). However, intermittent sun exposure and sunbed use are consistently associated with an increased risk of melanoma".
Nagyon sok szülő "kissé" elégedetlenül távozik a gyermekorvosa rendelőjéből, amikor a manapság sűrűn előforduló takonykór vagy egyéb más megbetegedés esetén az orvos azt mondja, hogy ez egy vírusos megbetegedés, és a szokásos egy hét vagy hét nap alatt gyógyul meg a házi…..
Új sorozatunkban az ország legnagyobb városait szeretnénk bemutatni egy kicsit más szemszögből. Célunk az, hogy olyan információkat nyújtsunk ezekről a településekről, melyeket csak a helyiek ismerhetnek, ezáltal barátságosabbá téve azok számára, akik épp most költöztek, vagy költöznének ide, és egy…..
MMSZoli 2016.10.21 15:37:55
@tonyk:
Szegeden nőttem fel. Hódmezővásárhelyen sokkal inkább ő-vel beszélnek. Én is meglepődtem, mikor egyszer a buszon utaztam onnan. Nagymamám és Anyukám beszédjén még valamennyire hallani lehetett, de nagybátyámék, Apukám, vagy a mi beszédünkön már egyáltalán nem hallani.
A Soundfly egy új típusú online zeneiskola a ma zenészeinek. Többféle ingyenes lecke segít bárkit, függetlenül attól hol tart a zenélésben. Magazinuk, a Flypaper nyolc zenészt nevez meg akik sikerre vitték a Chiptune műfajt. Az első voltaképpen egy csapat, a Japán Yellow Magic Orchestra. Ugyanilyen…..
MMSZoli 2016.10.09 01:55:09
Érdekes, hogy elsösorban metálosnak nevezném magamat(a melodik death metal semmiképp nem keresztműfaj), de a hobbim miatt (8bit programozás) valamiért be tudom ezt a zenét is fogadni. De a felsoroltak közül a japánok nem különösebben tetszettek. Az egyik tök gáz, a másik meg az ének alá nintendo effekteket kever be, de az nem chip music. A hétvégét Lengyelországban töltöttem mint külföldi Commodore-os meghívott előadó egy Spectrum/Atari rendezvényen, és az előadók többsége zenész volt, akik különbözö chip zenét szereznek. Nem elfogultságból mondom, de YERZMYEY (aki már több platformon adott ki lemezeket és koncertezett Japánban.,USA-ban) sokkal jobb zenéket csinál ezeknél a japóknál, és progrock, sötétebb hangvételü számai is vannak. Spectrumos körökben chip music legenda, hihetetlen dolgokat hozott ki az 1 bites beeper és a 3csatornás AY hanchipböl. 4 országból voltak látogatók hogy hallják az előadását, alig fértünk a terembe. Tube-n rákeresve vannak élő koncerjei és full albumai.sokkal befogadhatóbb és előremutatóbb, de szükséges a megértése: szándékosan ilyen karcos a hang, hogy hű legyen az eredeti géphez. Főképp mivel azt használja nem pedig zajokkal teletömött samplereket. Érdemes a Microsong vagy Retrobeat-be beletekerni. A Mission highly improbable kisérletezősebb, a Brutal and Aggressive pedig egyértelműen a metál éscdark wave zenék hatása, amiket ő is hallgat.
Nincs könnyű dolga az embernek, ha tévét akar venni. A boltokban és az internetes oldalakon finoman szólva sem kap mindig hiteles információkat, de TechZilla most jön és segít GRRRR! Nézzük a legfontosabb szempontokat, hogy pontosan mire is kell vagy érdemes figyelni, ha valaki százezer (100 000)…..
MMSZoli 2016.10.05 19:09:02
Bocs, de a HD Ready egy mai TV-től már szánalmas, még 32"-ban is. 100 ezerért :-O
Nekem még megvan a közel 10 éves Philips TV-m is, ami kb ugyenezt tudta, csak akkor még nem volt smart, meg DVB-T, de volt már 2 HDMI rajta, na meg persze a kis kedvencem az Ambilight.
A képe meg olyan, hogy a sógorom 47"-os Samuja után inkább azt mondta ezen nézi meg az Forma1-t, mert a Ferrari legalább Ferrari vörös.
www.trustedreviews.com/Philips-Cineos-32PF9731D-32in-LCD-TV-photos
A képe, színe nagyon ott van, van hang, mély, erő. Akkoriban a kép, hang és a kinézet (anyag) volt a fókusz, a többi meg csak extra volt. Alu, üveg, kvarcporokkal csillogóssá tett fényes keret gyönyörű kombinációja. Ami így elolvasva nem túl izgi, de tényleg nagyon impresszív élőben, a 32"-nál egynek nagyobbnak tűnik a széles, de funcionális keret miatt . Igaz, 1000 Font volt annó az ára, de mivel a TV gyárban dolgoztam, pont 100e-ért megkaptam, úgyhogy játszik :-)
(egyébként fenntartom, hogy a képe agyonveri a jelenleg boltban kapható 32" mezőny többségét feketében, színekben, még ha funcióban nem is)
A hipszter generáció tette taccsra az igényeivel a nagy TV gyártókat, akik a kissé rugalmatln platformjaikkal nem tudtak utánamenni az igényeknek. Csak 3D meg smart legyen, a kép, a hang ment a kukába, a cégek meg mentek az igények után, már aki időben ráébredt,mi történik. A Philips akkori fejlesztési vezetője eleinte nem volt hajlandó beállni a sorba, nem értette meg (talán a koránál fogva sem) hogy menyire felborult az egész piac.
Kimentek az IFA-ra az új Range-el 2010-ben, és mikor az akkori vezetők emglátták a kinti koreai felhozatalt, meg az emberek reakcióját a 3D tartalmakra, visszajöttek, és leállították a TELJES fejlesztést, és nem mehetett tovvább, amíg nem reszeltek bele egy 3D áramkört. Hónapok mentek el új generáció nélkül, és milliárdok a kukába. Ez lett lényegébena Philips vége, eladtáka kíniaknak. A Sharp, a JVC, és a többi nagy végét is ugyanez jelentette.
És mi végre? a 3D tartalmak és funkció miatt, amit most 6 évvel később is csak nagyítóval kell keresni, nem lényeges. A Smart funciók, ami ma már bármelyik mobiltelefon jobban és rugalmasabban tud.

Az utána következő Philipsem (32PFL9604) meg már mindazt tudta, amit az előző nem. kb 6 éves, és mindazt tudja, amit felsortolt a cikk. Mennyit érhet most, így? vagy 40-50 ezret talán?
www.trustedreviews.com/philips-32pfl9604-32in-lcd-tv-review
Az űrügynökség a 2020-as években akar szondákat küldeni a Jupiter holdjára. Az Independent pénteki híre szerint a NASA gyakorlatilag biztosra veszi, hogy következő missziója során bizonyítékot talál arra, hogy van élet a Jupiter Európa nevű holdján. Az űrügynökség a…..
Környezetvédelmi nemtörődömség miatt kettészakad Florida? Ezt találgatják azok, akik nem tartják alapból őrültségnek a példátlan ötletet. A víz lenne a válóok Floridában?   Nagyot húztak Dél-Miami tisztviselői október hetedikén: Florida kettéosztásáról…..
Angelina Jolie vallomása a NYTimes hasábjain kétségtelenül a hét híre lett és az egész világ figyelmét a mellrákra, illetve a gyakran mögötte álló örökletes okra, a BRCA1 és 2 génekben bekövetkező mutációkra irányította. Öröm az ürömben, hogy a hasznos…..