Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zilahi Anna

2 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Plasson, a Tengeróceán című regény megszállott festője arra teszi fel életét, hogy megfesse a tenger portréját. A tengert akarja teljes valójában visszaadni – ezért fel is hagy a klasszikus értelemben vett portréfestészettel. Az óceánban állva sós vizet maszatol a…..
Zilahi Anna 2011.11.09 23:46:54
@mistinguett:
nyilván nem egy elérhető fogalomként szerepel itt a történelmi objektivitás, hanem mint követendő princípium. ezt nem fejtettem ki, de tisztában vagyok azzal, hogy minden közlés és interpretáció valamilyen szempontot már érvényesít. ennek ellenére szerintem érthető, hogy azt akarom sugallni: nem kéne átírni a történelmet, és ily módon kijelölgetni az elmúlt 20 év fordulópontjait (vörösiszap???), egy minimális alázattal ezt hagyjuk a történészekre. persze a 19. századra jellemző ez a fajta romantikus historizmus, történelmi események feldolgozása, de ma ez egyrészt igen anakronisztikus, másrészt nagy publicitása miatt egyértelműen politikai manipuláció eszköze. meg köznevetség tárgya.
Zilahi Anna 2011.11.10 00:22:59
@mistinguett:
alapvető különbségek húzódnak a természettudományok és humántudományok módszertana között, ha gondolod, nézz utána. épp ezért, az analógia nagyon sántít.

a témát több szempontból próbáltam körüljárni, szerintem van kultúrpolitikai vetülete, mint ahogy írtam, kettős állásfoglalásnak tartom. amin a legfőbb hangsúly van, és a cikket se írtam volna enélkül, hogy válasszanak akárkit, mert ez általában politikailag részrehajló döntés, de ne ilyen eredményt hozzanak ki, mert ez nem csak támadható, hanem kritikáért ordít.
Publius Kis magyar kultpol 2011.10.05 09:46:00
A Nemzeti igazgatója buzi - ez a XXI. század híre a magyar kultúrában. Hazaárulás, állítják a patrióta tüntetők térképpel a kezükben a színházépület előtt. Végülis ideig-óráig elsimul az ügy, köszönhetően Blaskó Péter felszólalásának, meg Réthelyinek is persze, aki…..