Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemsirunk

0 bejegyzést írt és 695 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A japán vendéglátók elég udvarias emberek ahhoz, ne kezdjenek neki harsányan kacagni, mikor ezen mondat elhangzik országuk földjén. Végül is annak örülhettek a leginkább, nem ment oda a magyar delegációval Matolcsy György, és nem kezdte el a feneküket vizsgálni a piros pötty…..
Bár alternatíva híján pont kurvára mindegy, hogy mennyit csúsztat és kamuzik a törpe csodacsatár és gátlástalan sleppje, a Mentális kollektíva szükségesnek tartja köz figyelmét felhívni arra, hogy a kormány adófizetői pénzen folytatott sikerpropagandájának kábé annyi köze…..
nemsirunk 2013.11.24 19:24:14
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"sír ha csökken a rezsi, mert azt szereti, ha 200-300 százalékkal nő, mint a szocik alatt."

Most majd ingyenes lesz a kp felvétel, köszönhetően a kormánynak. Persze azelőtt is ingyenes volt, mielőtt a kormány hozzányúlt volna.

10%-ot csökkentettek a szemétdíjon, köszönhetően a kormánynak. Persze nálunk éppen a duplájára emelték előtte pár hónappal.

A GKI szerint szerint "a rezsicsökkentés valójában csak a társadalom felső tizedében csökkentette a kiadásokat, míg az alsó jövedelemkategóriákban nőttek a megélhetés költségei." Mivel szinte minden más költség emelkedett.

Ennyit a ti híres "rezsicsökkentésetekről".
nemsirunk 2013.11.24 20:37:41
@kvadrillio: Ezen a listán szerinted minden B'nai B'rith-es zsidó? Mert az egy zsidó szervezet, csak zsidókat vesznek fel.
nemsirunk 2013.11.24 20:41:32
@Lucky Larry Silverstein: Hát de. Ingyenes volt a készpénzfelvétel (arról nem tehetek, hogy neked annyi eszed volt, hogy magyar banknál vezettél számlát), és a többi tranzakciót terhelő adó sem létezett. Most létezik, és a saját maga által generált költségből akar nagy kegyesen lefaragni a kormány.

Esetleg ne köszönjem meg személyesen a Vezénylő Tábornoknak, az Élő Istennek?
Képzetlen munkaerőből hatalmas a felesleg, míg képzett dolgozóból hiány van. Ezt a rést csakis úgy lehet szűkíteni, ha az államok megszervezik a munkáltatói igényekhez igazodó oktatást.A munkanélküliség aggasztóan magas, az ember azt gondolná, hogy azok a cégek, akik…..
nemsirunk 2013.11.23 12:49:15
@netnepper: Hát készen kapott képzettet tényleg csak elszipkázni lehet. De azok a képzett mérnökök is voltak képzetlenek, gyakorlatlanok egyszer, valahol elkezdték a pályafutásukat.
Most ez a fázis mintha hiányozna. Mindenki csak készen akarja kapni a képzett munkaerőt, mint a sültgalambot.
És nem csak pályakezdőkre kell itt gondolni, hanem át lehetne képezni más hasonló területen dolgozó szakembert is, aki már bizonyított a régi helyén, de mondjuk az a terület elavult, a cég tönkrement stb.
nemsirunk 2013.11.23 14:31:26
@Zedder: Hol írtam én, hogy pár hónapos képzéssel fel lehetne hozni képzetlen embereket? A pár hónapos tanfolyamok a már képzettek kellenek, a folyamatos változás követésére.
A nem megfelelően képzett emberek számára ÉVEK szükségesek (persze szakmától függ). Ezalatt is lehet használni őket, csak nem olyan szinten mint a már profikat (viszont nem is kell milliós fizetést adni nekik). De hónapról hónapra többet lehet rájuk bízni, míg elérik a kívánt szintet. Évek alatt.

"Ilyenkor szépen ki lesz szervezve a munka."
Mert az alvállalkozónál nem pontosan ugyanez a helyzet? Ő honnan fog leakasztani képzett, gyakorlott szakembert? A legtöbb esetben neki sincs megfelelő embere, de azért bevállalja a melót, majd csak lesz valahogy alapon.

"és közben várni a hónapokat vagy éveket, hogy hasznos tagja legyen a csapatnak"
Így most jobb, hogy hónapokat-éveket vársz arra, hogy aláereszkedjen a képzett profi szakember, aki pont nálad akar dolgozni?
Te magad írtad: "De évek óta nem tudott bővülni a cég, egyszerűen NINCS szakképzett ember a piacon."

Amúgy az az idő sem kidobott pénz, amíg betanul az új kolléga, mert azalatt is dolgozik, csak kisebb munkákat végez mint a profi kolléga, de a fizetése is kevesebb.
nemsirunk 2013.11.23 16:03:27
@viricsi: A tanfolyamok jók lehetnek az alapok elsajátítására, de valódi tudásra kizárólag a gyakorlatban a munkahelyen lehet szert tenni.
Azért egyelőre nem kell megijedni. Olyan értelemben lett hivatalos, hogy a komolyabb gazdasági oldalak is cikkeznek róla. Én több mint két hete írtam erről, ebben a bejegyzésben: 10%-os vagyonadót akar az IMF? Hétfőn megerősítette az értesüléseket a Világgazdaság a Spiegel…..
nemsirunk 2013.11.05 17:18:00
@ursus artos: "Te semmiről sem dönthettél. Az nem a te pénzed volt"

Mondod te. A jogszabály meg azt mondja, hogy az én magántulajdonom (!) volt. A hozzáférésem korlátozott volt, de attól még magántulajdon volt. Nem attól lesz valami magántulajdon, hogy korlátozatlanul férhetek hozzá. És még dönthettem is valamennyire, mert küldött voltam a pénztárban, szavazati joggal.
nemsirunk 2013.11.05 17:26:39
@shitgun: Ezzel az erővel a betétem is csak számmisztika, az sincs ott fizikailag a bank páncélszekrényében.

"a befizetés rögtön megy ki, nem tárolódik, gyűlik az sehol"
Hát pedig gyűlik, a befektetésekben. Az ingatlanok is ott vannak a helyükön, melyekbe befektettek. Például az A60 automata parkolóház részben nyugdíjpénztári finanszírozással épült.

Amúgy nem számít, hogy szerinted nem lett volna az enyém, hiszen nem is a te pénzed. Én például jobban bíztam abban, hogy az ott lévő pénzt megkapom nyugdíjba vonuláskor, mint az állami nyugdíjban. És csak ez számít, hiszen az én pénzemről volt szó.
nemsirunk 2013.11.05 17:30:54
@ursus artos: Szerintem aki most emiatt ekézi az IMF-et, az korábban sem volt szerelmes bele. Az korábban is valamiféle elcseszett "szabadságharc" részeként értelmezte az "IMF elleni harcot", és az most pláne utálja őket, igazolva látja a korábbi "szabadságharcot".
Aki járt már Kínában, az biztos észrevette a rengeteg biztonsági kamerát szerte az országban. Pekingben csak a Tienanmen téren van belőle több száz darab, de ez a sanghaji utca sem szégyenkezhet a mennyiséget illetően. Gyorshajtás, piros lámpa valaki? Ami a legcukibb ezekben,…..
A Malévot nem Váradi Wizz-góré  nyírta ki azzal, hogy felnyomta az uniónál, normális piaci versenyben tök esélytelen volt a lezüllött, szétlopott nemzeti légitársaság. Hagyjuk most már azt, hogy lehetett volna helyette indítani egy újat, egy faszántost, de Viktorék vagy…..
nemsirunk 2013.11.01 20:21:12
@ComLo: A hagyományos társaságok is változnak, sorra hozzák létre a fapados-szerű cégeiket. Amit én várok az a tisztességesen működő fapados, vagy a csomagszállítási árat elkülönítő hagyományos társaság. Londonba mindig easyjettel megyek (azért is, mert nekem Croydonhoz Gatwick van legközelebb). Ezeknek van elég gépük ahhoz, hogy tartalék gépeket tudjanak állomásoztatni vész esetére.

Amúgy az igaz (ahogy írod is), hogy a fő oka a fapados olcsóságnak a gépek full kihasználása (csak akkor indítják el), és nem az a közkeletű vélekedés, hogy nincs ingyen muffin a fedélzeten. A kaja hiánya nem csökkenti érdemben a jegyárat, de még a kis repterek használata sem annyira jelentős megtakarítás.

Például meghirdetik extrém olcsón a jegyet, aztán indulás előtt pár héttel törlik a járatot és visszaadják a pénzt. Csakhogy közben tönkretették a párhuzamos hagyományos cég járatát, nem beszélve azon utasokról, akik valami programra mentek volna, vagy foglalásuk volt a célországban. Mert ezek akkor már csak többszörös áron tudnak jegyet venni, ha egyáltalán el tudnak utazni. És ezért a károkozásért nemhogy nem felel a fapados cég, hanem még haszna is van belőle, hiszen bevert egy újabb szeget a hagyományos cég koporsójába.
nemsirunk 2013.11.02 11:36:02
@azaVallai: Ez a statisztika enyhén szólva is torzít. A lényeg a részletekben rejlik. Például on-time szerintük a <15 perc késés, ezután megkülönböztet 15-30, 30-45 és 45+ perc késéseket. Namármost én a <45 percet még késésnek sem tekintem, tökmindegy, hogy ezen belül hogyan oszlik meg. A lényeg az 1 óra után kezdődik. Nagyon nem mindegy, hogy a +45 perc mit jelent a valóságban: 50 percet, vagy 10 órát? A törlésnél sem mindegy, hogy mikor törlik a járatot, utazás előtt fél évvel, vagy 2 nappal? És az sem világos, hogy mit tekintenek törlésnek? Mert nálam egy 1 napos "késés" már törlésnek számít.
nemsirunk 2013.11.02 16:32:49
@azaVallai: Milyen tények? Az általad linkelt statisztika értéktelen kamu, semmilyen adatot nem közöl a valódi késésekről és törlésekről. Ha szerinted tényleg az a meghatározó, hogy egy járat 10 vagy 20 vagy 30 perces késéssel indul-e, akkor te még nem utaztál repülővel. Ilyen késést simán behoznak repülés közben, nem is érdemes megemlíteni, nemhogy ez alapján összehasonlítani a társaságokat.

Méghogy nem törölnek! Csak olaszországi viszonylatban tele lehetne írni egy oldalt a wizz törölt járatok számával az elmúlt 1-2 évből. Vagy a bolgár járatokkal.

A tények tényleg makacs dolgok. Az eltorzított statisztikát pedig nem szabad komolyan venni.
A nyugdíjak reálértékének növelését továbbra sem tervezik, emelés csak az infláció mértékével lehetséges, és jövőre életbe lép a korhatáremelés első lépése – derül ki a kormány nyugdíjprognózisából. A kormány a költségvetés részeként 2017-ig elkészítette a…..
nemsirunk 2013.11.02 09:09:10
@Argus: "Engem meg nem érdekel a magánnyugdíj pénztár. A ti bajotok."

Ja hogy a nyugdíjrendszer összeomlásának minden terhét viseljük mi, meg még fizessük a nyugdíjasok ingyen utazgatásait is, ugye?
A mostani nyugdíjakat emelik, miközben egy felmérés szerint az EU-ban rajtunk kívül csak Luxemburgban ilyen elképesztően magas az átlagnyugdíj aránya a nettó átlagbérhez képest.
Most minden nyugdíjasnak luxusnyugdíjat, nekem meg semmit ugye? Meg még az ingyen utazgatásokat is én fizessem? Más nem kéne? Az úgy nem jó, hogy egyesek kétpofára habzsolják a juttatásokat, másoknak meg semmi nem marad nyugdíjas éveikre.
Meg kellett volna osztani a problémát: marad a magánnyugdíj, hogy majd én is kapjak még valamit, az emiatt esedékes hiányt pedig a mostani nyugdíjak lefaragásából kellett volna pótolni. Ha rajtam múlna, a nyugdíjak 100.000 Ft feletti részét elvenném. Így lenne igazságos: mindenki hozzájárulna a terhekhez, de kivenné a részét a szívásból is.
nemsirunk 2013.11.02 09:16:45
@Mr. Waszabi: Szerinted csak a munkavállalónak vannak kötelezettségei? Én fizessem be az adót mert különben hazaáruló vagyok (na nem mintha hazaárulónak lenni akkora problémát okozna nekem), de azt fogadjam el, hogy az állam nem ad majd érte nyugdíjat? Az állam nem ad nyugdíjat, mert nem jut rá, én meg nem fizetek be minden adót, mert nekem sem jut rá. Kell a pénz az öngondoskodásra. De azért fizetek adót, csak nem minden után. Vagyis más állami szolgáltatásokat teljes joggal veszek igénybe.
nemsirunk 2013.11.02 14:15:22
@csak egy néző: És aki most dolgozik, most fizeti a járulékot, de nem fog kapni semmit? Annak nem járna ugyanúgy? Most fizesse be a járulékot, hogy a mostani nyugdíjakat ki tudják adni maradéktalanul (még extra luxus juttatások is járnak), de ne várjon semmit érte, öngondoskodjon, meg a korhatárt emelik az égig.

Szóval csak ne adják vissza a 100.000 feletti részre történt befizetéseket, mert a mostani nyugdíjasok ellátása semennyivel sem fontosabb, mint a leendő nyugdíjasok ellátása.
Megszületett a „megoldás” a váci átépítés során rendszeressé vált hatalmas késések csökkentésére. A MÁV-START honlapján már megjelentette a november 4-től életbe lépő új menetrendet, amivel kommunikációja szerint a kiszámíthatóbb közlekedést kívánja elérni. Az…..
Lassan mindenkinek kezd leesni, hogy egyhamar nem lesz vége a pénznyomtatásnak az Egyesült Államokban. A csupán ideiglenes politikai alku részleteinek megemésztése után a dollár jelentős gyengüléssel reagált, miután a befektetők olvasatában a kormányzat leállása nyomán…..
nemsirunk 2013.10.24 15:40:06
@Larry Silverstein: magyart mégsem választhattak, ez a beosztás nem arról szól, hogy bőgatyában böfögünk.
Az IMF októberi Fiscal Monitor jelentését nem terveztem végignyálazni, a magyar médiában megjelent összefoglalókat bőven elégnek gondoltam. Egészen addig, amíg rá nem bukkantam arra a főcímre, amit most én is kölcsönvettem.  A legtöbb magyar kiadvány cikkének az…..
nemsirunk 2013.10.21 14:49:48
@Gerilgfx: Ezerszer inkább tartanám el az EU-t, mint a magyar államot, de az a helyzet, hogy az EU sokszorosan több pénzt ad nekünk mint amit mi befizetünk. A németek nettó befizetők, mi nem.
nemsirunk 2013.10.21 19:29:25
@Gerilgfx: Te komolyan azt hiszed, hogy ha magyar az illető, aki megmondja milyen színűt szarhatsz, attól jobb lesz neked? Egy magyartól inkább elfogadod? Ez baromság. Ezerszer inkább az EU mondja meg, mint egy balfasz magyar. Az EP hatáskörét kell szélesíteni a nemzeti gittegylet-parlamentek rovására, hiszen az EP semmivel sem kevésbé demokratikus. Az EU nemhogy káros, hanem jelen pillanatban az egyetlen dolog ami megvédhet minket egy magyar diktatúrától.

A nemzetállami "szuverenitás" csak arra jó, hogy a kis államokat kijátsszák egymás ellen, hogy egymás alá ígérhessenek munkajogok, munkakörülmények, környezetvédelem stb terén. Meg kell szüntetni a szuverenitás maradékát is amíg nem késő, amíg nem lesz nálunk is általános a gyermekmunka. Afrikai mintára nyakunkra ültetnek egy helyi kiskirályt (most éppen Orbánt), akinek az a szerepe, hogy a szuverenitás látszatát fenntartva (és ezzel a felelősséget magunkra véve) rabszolgákkal lássa el a gyárakat.
nemsirunk 2013.10.21 19:34:22
@Lucky Larry Silverstein: Mennék én, hidd el, nem köt ide semmi. Csak az a kis vagyonka, amit itt összeszedtem egész eddigi életem során, kb semmit sem ér nyugaton. A világpiacon értéktelen egy magyar ingatlan. Munkásszállón meg nem akarom elölről kezdeni, családdal, gyerekkel. Szóval marad az, hogy az ország integrálódjon minél inkább az EU-hoz. Ahogy megszavazta a nép. Akinek meg ez nem tetszik, menjen Félázsiába birkaszart szedegetni.
Cikksorozatomban a jelöltpanaszok feldolgozását az állásinterjúkkal folytatjuk (előző epizódjai itt). Itt még rosszabbnak tűnik a helyzet. A jelöltek többsége ahelyett, hogy lehetőséget látna egy-egy kérdésben, helyzetben, azt keresi, hogyan lehet kritikával illetni a…..
nemsirunk 2013.10.20 11:06:09
@teddybear01: A magyar szakszervezeteknek tényleg kevés szerepük van. Ezért kellenének EU-s szintű szakszervezeti szövetségek. Azért ott vannak olyan ágazati szervezetek, melyeket nem lehet félvállról venni. Egy német munkavállalónak is érdeke, hogy itt nálunk a mostaninál valamivel magasabbak legyenek a bérek, jobbak a körülmények, mert akkor kevesebben akarnak majd odamenni, vagy kevésbé akarják majd kitelepíteni a gyárukat. A nemzetállamok egyre erősödő versengése a beruházásokért senkinek sem jó, egy önmegsemmisítő spirál. Egymás alá ígérnek munkajogok és munkakörülmények terén, csak hozzájuk vigyék a beruházást, míg végül gyerekek fognak dolgozni, mert az a legolcsóbb.
nemsirunk 2013.10.20 11:11:29
@jobangel: Dehát épp azt mondom, hogy nem is kell beavatni a magánügyeimbe. Szerintem nem az a helyes válasz, hogy semmi köze hozzá, mert ezzel rontom az esélyeimet. A kérdező is ember, ő is besértődhet. Meg kell találni a helyes választ, ami még nem annyira hihetetlenül sablonos, amit még elhisznek, és semmiképpen sem kell belemenni a valódi magánügyekbe.
nemsirunk 2013.10.20 11:27:07
@jobangel: Engem sem az ő lelki üdve érdekel. Számomra ő csak egy eszköz, aminek révén én esetleg megkaphatok egy jó pozíciót. Bármilyen ellenőrizhetetlen magánszférás kérdésre hajlandó vagyok igent vagy nemet válaszolni, ha az visz közelebb a jó álláshoz. Csakis az a kérdés, hogy melyik válasz visz közelebb, a valósághoz meg az én érzéseimhez ennek semmi köze.
Megvan tehát az újabb 10 százalékos csökkentés, illetve 11,1, hogy ugyanannyi legyen mint a tavaszi 10. Aki reménykedik benne, hogy a csökkentésből kiveszi részét az MVM is, az még kb 10 napig ezt bátran megteheti, de azért az előjelek alapján erre én egy lukas garast nem adnék.…..
nemsirunk 2013.10.18 15:12:07
@Pascal: Nem csak lopásokról van szó, hanem a nem engedélyezett, balesetveszélyesnek nyilvánított szerelésekről, hiányzó légbeszívó nyílásokról, bejelentés nélkül lecserélt kazánokról, rajzon nem szereplő leágazásokról stb stb. Ilyen dolgokért leszerelhetik a gázórát, és csak a szükséges módosítások után (és gázmeo után) kötik vissza. Nagyon sokan meg fognak lepődni, akik álmukban sem gondolták volna, hogy az adott átalakításhoz engedély kellett volna.
nemsirunk 2013.10.18 15:15:41
@Sir Galahad: De verseny éppen a kormány miatt nincs! Éppen a kormánynak lenne feladata liberalizálni a piacot! De ezzel nem foglalkozik, pedig minden korábbi kormánynál nagyobb mozgástere van.
nemsirunk 2013.10.18 15:19:31
@Sir Galahad: Sőt, a kormány még egy állami mobilcég létrehozását is felvetette, aminek mesterséges áraival majd nem tudnak versenyezni a szolgáltatók, azok tönkremennek, és verseny helyett visszaáll majd a kormánynak annyira kedves állami távközlés.
Nyilvánvaló túlzás lenne azt állítani, hogy a parkolóőri munka a legmegbecsültebbek közé tartozna, náluk jobban talán csak a tilosban parkolókat utálja az egyszeri autós. Most azonban egy igazi hőstörténet következik, parkolóőr főszereplővel. Történt, hogy Hillary…..
A magyarok harmada fontolgatja, hogy az elkövetkezendő tíz éven belül más országban vállaljon munkát. Elsősorban a rossz hazai munkakörülmények és a jobb fizetés miatt tennének így, a nyelvtudás hiánya jelenleg a távozás legfőbb gátja. REINER Roland írása. A…..
Balról Négy év, négy ember 2013.10.13 20:22:04
A gátlástalanság, a korrupció, a hatalomvágy és a cinizmus a Fidesz kormányzásának négy fő motivációja. Orbán, Lázár, Habony és Simicska négyen tökéletesen testesítik meg ezt a négy konzervatív értéket. Közülük ketten fontos kormányzati pozíciót viselnek, ketten meg…..
nemsirunk 2013.10.14 14:25:56
@mrZ: Én is az oroszokra gondolok…
nemsirunk 2013.10.14 15:06:23
@Jock Ewing: Az USA gazdaság köszöni szépen jól van. Legalábbis a magyarnál milliószor jobban, úgyhogy igen, Orbán a hülye, amiért a kommunista utat választotta. Az USA mostani problémája tisztán belpolitikai jellegű.
„Végre újra Nemzeti Színház lett a Nemzeti Színház!” – veti oda a taps végén pink mentét viselő partnernőjének egy szakállas úr. Vidnyánszky kétségtelenül beköltözött, és merőben más színházat csinál, mint elődje. Az első bemutató alapján úgy tűnik, nem…..
nemsirunk 2013.09.30 13:13:40
@bioLarzen: Majd kivezényelnek iskolásokat, köztisztviselőket, közmunkásokat, bárkit. És persze az én adómból fogják fizetni, nem kell a drága jegyeket megvenniük. A nemzeti fost erővel is le kell nyomni mindenki torkán.
nemsirunk 2013.09.30 20:33:37
@bioLarzen: Ez igaz, de jobb lenne, ha nem utasításra kellene menniük, hanem azért, mert érdekli őket (tanulókat, felnőtteket egyaránt) a darab. Emlékszem, hogy középiskolából mindig mentünk valami szovjet filmekre és előadásokra, mert nélkülünk kínosan üres lett volna a nézőtér. Akkor is azt hitték, hogy erővel meg lehet szerettetni valamit, de akkor sem jött be.
Először azt hittem nem jól hallok, amikor a Klubrádió híradását hallottam a rendezvényről. Aztán elolvastam az Indexet és meg vagyok döbbenve. Mi ez az elfogadhatatlan trágárság, alpári stílus, ostoba szobordöntés? Bajnai mit keres itt és miket mond? Persze tudjuk, normális…..
nemsirunk 2013.09.30 15:23:00
@ijontichy: Hát ilyeneket nem láttam ott. csak tisztes, normális embereket. Érthető, ha indulatosabbak, egy diktátor megállításához kell indulat is.
Semmi közük a várost felgyújtó, törő-zúzó 2006-os alja csőcselékhez, akikben állítólag azért volt akkora indulat, mert volt egy politikus, aki beismerte hogy hazudott. Azóta pedig a legnagyobb csendben lapítva várják a megszolgált stadionjaik elkészültét. Na ők a csürhe.
nemsirunk 2013.09.30 17:21:14
@ijontichy: Persze, láttam a szmájlit. De sokan tényleg összemosnák a dolgokat.
nemsirunk 2013.09.30 17:28:03
@Stabilo: Van ebben igazság, de láthatod, hogy Orbán hová züllesztette, és mégis milliós tábora van. Ez van, el kell jutni az emberekhez, különben feleslegesen írtak programot, alapítottak pártot. És mi volt ez a vasárnap délutáni kis buli Orbánékhoz képest?
A közhiedelemmel ellentétben a dolgozók nem a gépek és a robotok miatt vannak egyre rosszabb pozícióban, hanem a kereskedelmi korlátok lebomlása miatt.Korábbi posztjainkban többször írtunk arról, hogy közgazdászok egy jelentős része a technológiai fejlődést, vagyis a robotok…..
nemsirunk 2013.09.26 18:06:41
@Köves D. Gábor: A globális kormányzás is éppen annyira lehet demokratikus mint a nemzeti, az EP-ben vagy a világparlamentben is lehetnek majd demokratikusan választott küldöttek. Sőt, a nagy multik a jelenlegi kis nemzetállami kormányokat sokkal jobban tudják befolyásolni, hiszen egy-egy ilyen cég több erőforrás felett rendelkezik, mint mondjuk a magyar állam. Ha az EU tilt be valamit, azt nem veszi félvállról egyetlen multi sem.
nemsirunk 2013.09.26 18:09:22
@kvp: "Ugyanis egy vilagkormany szamara a magyar munkaero ugyanakkora ertekkel rendelkezne mint az azsiai vagy az afrikai."

Első lépésként az EU, aztán az ún "nyugati világ", és csak azután a többi, de azt mi már nem éljük meg. Egyelőre elégedett lennék a nyugati világ egységes vezetésével is.
Titkos dokumentum bizonyítja, hogy csak az utolsó pillanatban sikerült hatástalanítani a bombákat 1961-ben.   Az amerikai légierő drámaian közel került ahhoz, hogy a Hirosima fölött felrobbantott atombombánál 260-szor nagyobb hatóerejű bombát robbantson fel Észak-Karolina…..
nemsirunk 2013.09.24 10:54:36
@röhögő: Talán Lemnek volt egy írása arról a helyzetről, amikor a rengeteg párhuzamos biztonsági berendezéssel egyfajta gépi demokrácia jött létre. Mindig voltak hibásan működő jelzők és jól működők is, így az döntött, hogy melyik állapotból volt éppen több. Mintha megszavazták volna.
ReCenzor Mesterházy elkúrta. 2013.09.15 19:11:25
Ha vannak visszautasíthatatlan, akkor vannak elfogadhatatlan ajánlatok is. Nézzük dióhéjban, mit ajánlott az MSZP a DK-nak, miről nyilatkozta később Szigetvári, az Együtt-PM társelnöke, hogy "A szocialisták korrektül tárgyaltak..."Az MSZP ajánlata a DK-nak tehát a szocialista…..
Aki sokat utazik, tisztában van vele, hogy nem mindegy hogyan, mit és mennyi idő alatt pakol be a bőröndjébe. A két nem között már utazás előtt ennél a sarkalatos pontnál elkezdődik a veszekedés: egy hétre a nő legalább két bőröndöt visz magával, gondosan szépen…..
Tavaly év végén vélhetően a kettős fronthatásnak kitett köztisztviselők kitalálták, hogy a Volánbusznak át kell venni az agglomerációban a BKK-tól a feladatait. Hosszú, majd két éves, keserves vergődés után az egyik járműbeszerzésükön most eredményt hirdettek. Furcsa a…..
nemsirunk 2013.09.06 20:10:22
@niklex: A Nabi és a Kravtex legnagyobb "hibája", hogy önállóan, mindenféle kormányzati kézivezérlés nélkül is képesek termelni. Ez nem engedhető meg, minden téren cél a totális függőség és irányíthatóság kialakítása.
Jól ráijesztett hétvégén Európa barátaira a Tárki. Szerencsére csak tévedés állt megdöbbentő kutatási jelentésük hátterében, amely szerint már többen gondolják hátrányosnak uniós tagságunkat, mint ahányan jónak találják. Nincs szó tehát radikális fordulatról, de…..