Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rolcsika99

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbb ember a mai napig a körülötte lévő embereket és történéseket teszi felelőssé minden kudarcáért és bukásáért. Ennek pedig az az eredménye, hogy nem képesek tanulni a hibáikból, ezért arra kárhoztatják magukat, hogy újra és újra elkövessék azokat. Mondanom sem kell, hogy ezzel a…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! A segítségüket szeretném  kérni. (…..
Rolcsika99 2015.03.25 17:05:02
@dr. Hörömpő Töhötöm:
Ez nem ideológia. Ez tök realitás.
A "kár" ebben az esetben olyasmi, ami szerződésszegés esetén áll be. Ha Lilla nem marad a határozott idejű szerződés letelte után, és a munkáltatónak valamennyi idejébe és pénzébe kerül új munkatársat találni, az nem kár, hanem költség. Senki sem hibás semmiben.
Viszont, amennyiben a munkáltató terveiben ápr 30-ig nem szerepelt további költségterv, de Lilla szerződésszegéssel erre kényszeríti, az kár, amiért Lilla a felelős.

Amennyiben Lilla jogszerűen felmondhatna és elmehetne +130.000-ért másik helyre, de nem megy, akkor ez nem kár, senki más nem felelős érte legfeljebb saját maga.
R
Rolcsika99 2015.03.25 17:46:30
@dr. Hörömpő Töhötöm:
Na! Csak megértetted, hogy a munkáltatónak előre el nem tervezett költsége, kára van. Több lesz mint 5000, abban biztos lehetsz, számos tételt nem is lehet forintosítani (hány Ft az a stressz, hogy vajon lesz-e végül kollega, aki elvégzi Lilla helyett a munkát?), de nem az összeg a fontos, hanem az elv.

Lillának úgy kellene végeznie a munkát, hogy ápr. 30 után a főnöknek ne érje meg új embert keresni (a fenti költségek és egyebek figyelembe vételével), hanem folytathassák együtt a munkát tovább.
Dinamó Műhely 33 perc 2015.01.02 11:18:15
A férfi pár perccel azelőtt eshetett el, hogy odaértem. Arccal előre bukva, mankója mellette. Hívom a 112-t. Gyorsan kapcsolják a mentőket. Elmondom, mit láttam, és hogy hol történt. Első kérdés: hogyan van felöltözve. Számítottam erre, azt hazudom, jól öltözött, középkorú…..
Rolcsika99 2015.01.03 00:07:57
@prolee:
A mennyit fizettél be és mennyit kaptál vissza témához. Túllépve azon, hogy még remélhetőleg hosszú élet áll előtted, amikor is szorulhatsz még bőven ellátásra, amit meg kéne érteni, hogy amit 32 évig fizettél, az nem a saját egészségbiztosításod, így a fenti mérlegednek nulla értelme van. Mások számára fizetted/fizeted, azoknak, akiknek éppen akkor szükségük van ellátásra.

Ezért hívják TÁRSADALOMbiztosításnak.
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
Rolcsika99 2014.09.25 09:30:13
Nyilván sántít, de egy kicsit az egész témát a nyájimmunitáshoz lehet hasonlítani. Attól hogy 10% kretén nem oltatja be a gyerekét TBC ellen, az egész társadalom még védett marad. Amint azonban, ez az arány felmegy egy kritikus értékre, már bajok lesznek, és társadalom és az állam büntetni fog érte (pl nincs családi pótlék, ha nem oltatsz - ilyen most is van az iskolakerüléssel).
A XXI. században természetesen lehet kreténnek lenni, ahogy be lehet térni X vallásba, lehet kínait venni feleségül, lehet meleggel házasodni. De egyrészt az ilyesmit nem feltétlen szerencsés reklámozni, egyes esetekben meg egyenesen káros (pl az oltásnál).
Nem vagyok társadalomtudós, de el tudom képzelni, hogy amit a posztoló társadalmi nyomásnak érez, az pont ez a figyelmeztetés, csak egyelőre ebben a finom formában.
Fentieknek egyrészt már most látszanak a jelei, ahogy pedzegetik a gyerekszámtól függő nyugdíj kérdését. Másrészt, ez nem csak ilyen objektív formában jelentkezhet, hanem simán lehet, hogy 30 év múlva a többségi társadalom egyszerűen lenézi, kiközösíti, megveti, utálja őket, ahogy azt teszi más olyan rétegekkel, akik szintén nem tesznek sokat az össztársadalmi boldogulás érdekében.

A poszt remek példa ismét arra, hogy a legnagyobb károkat a lelkes ostobák mellett a viszonylag intelligens, de szűklátókörű, önző emberek okozzák (politikusok, jogászok, publicisták stb).
Rolcsika99 2014.09.25 12:01:21
@antisystem:
Ha már Aranynál tartunk:
"De amint körülnéz a víg csemetéken,
Sötét arcredői elsimulnak szépen;"

Egyébként én pl nem érzem magam rabnak. Aki annak érzi magát, az lehet, hogy akkor is az, ha nincs gyereke de van munkahelye, hitele stb.
Rolcsika99 2014.09.25 12:19:11
@antisystem:
Nincs semmi okom feltételezni, hogy a gyerekeim raboknak érezzék magukat ha felnőnek, lehetnek boldog és sikeres emberek. Csak nézzék meg az apjukat, szállítom a mintát :)

Nyilván te sem abban a konkrét értelemben értetted, ahogy Arany a frissen leigázott walesiekről beszélt, rab meg rab között elég sok a különbség.