Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rántott párizsi

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minden évben megrendezésre kerülő elit gasztro ünnep, idén május 16-19. között várta látogatóit. Az időjárás most sem kímélte az érdeklődőket, az első nap hideggel és esővel kellett számolni. Az éttermek számosságát tekintve kevés cukrászda tudta képviseltetni magát az eseményen. Kézműves…..
Mivel erősen érintett vagyok a témában, nem minősítem a pár éve tartó magyar macaron trendet. Úgy érzem képes vagyok leválasztani személyes bevonódásomtól, ezért véleményt mégiscsak merek mondani az előttünk álló újabb Macaron Napról, ami március 20-án lesz, ahogy mindenhol a nagyvilágon. Zazzi…..
Gyors leszek és tényszerű. Néha meg kell látogatni a régi szép idők letűnt helyeit. Van, hogy csak azt hisszük, hogy letűntek és miközben enyhe sajnálattal adunk nekik újabb esélyt vagy csak a biztos borzongás ígérete vezérel bennünket oda, kiderül, hogy nem is tűntek le,…..
rántott párizsi 2013.10.09 01:23:24
@kovacshazigabor: az, hogy Ön mit vár el egy gasztro bloggertől az az Ön dolga, ez a blog "nem egy receptblog, és nem a porcukros orrú, csillagszemű, önjelölt megmondó háziasszonyok Nigela stílusában íródott cikkeinek sora a nagymama fahéjas meleg, szirupos "csudafinom" kalácsáról. Mélyenszántó, nehezen értelmezhető és még nehezebben olvasható gasztro szakmai elemzések, éles és kíméletlen kritikák, realista, időnként cinikus beszámolók. Felfedezzük és elismerjük a jót, erről ritkábban és nehezebben írunk. Minden, ami szokatlan, ami újszerű, ami előremutató és feledni segíti az igénytelent és a gagyit." na mi ezt várjuk el igen sokan ettől a blogtól. ja és amennyiben még erről nem hallott akkor a szó magyarázatával együtt IRÓNIA nagyon fontos, hogy ezt megértse! "Az irónia olyan közlésmód, amelyben a kimondott jelentést felülírja a közlés módja által hordozott jelentéstartalom. Az irónia eszköze lehet a szokásostól eltérő kontextus, kiejtés vagy más akár nem verbális gesztus is.
Az irónia szó ógörög eredetű, a „színlelt szerénykedés, tettetés, kertelés, tudatlanságot színlelő kérdezgetés” jelentésű εἰρωνεία [eiróneia] az εἴρων [eirón] „tudatlanságot színlelve kérdező személy, színlelő” szóból képzett elvont főnév. Ez az eljárás Szókratész egyik kedvelt retorikai eszköze volt.
Az ironikus jelentés nem feltétlenül magától értetődő, néha tragikus, néha humoros jelentést ad az eredeti közlésnek. Richard Rorty amerikai filozófus szerint az ironikus gondolkodás használata segít megőrizni a képességünket a szabadságra, a megújulásra.
A nevetségesség forrása az irónia. A látszólagos magasztalás mögött megítélés, elmarasztalás bújik meg, melyet a szövegkörnyezet leplez le."
rántott párizsi 2013.10.09 01:44:18
@denzel28: neked kedves barátom, és bocs a tegezésért, de hát mégis csak szakmabeli lennél (szakács), nem tudom, hogy a Google fordítót használod, vagy valóban ennyire buta vagy és nem beszéled ezt a csodálatos nyelvet, na neked csak annyit üzennék, hogy ettől nem fognak jobban becsülni amit most tudatlanul ide kapartál, csak magadat minősíted és kb 500-600 kávézó tulajdonost és egy pár százezer embert sértettél meg az alábbi mondatoddal: "A palávert nem más vendégek előtt kell csinálni hogy riasztó legyen számukra mert az bunkóság maguknak kávézóba kéne járniuk mert bunkó vendégek!" szóval a magunkfajta bunkó vendég tényleg jár kávézóba és kis barátom a te kávé kultúrád valószínűleg a béka segge alatt van a miénkhez képest, úgy hogy összefoglalva szerintem minimum két dolognak ugorjál neki, az egyik a sűrű bocsánatkérés a kávézóba járóktól a másik szép Magyar nyelvünk elsajátítása illetve amennyiben nem Hazánk szülötte vagy akkor máskor bátran angol, német, spanyol, francia vagy talán még olasz nyelven is írhatsz mert ez a bunkó társaság azért, ha összekapja magát akkor ezeken a nyelveken megérti amit leírsz ide neki!Ja és szavam ne felejtsem,megnyugvásodra szeretném közölni, hogy jómagam és tudomásom szerint kedves hölgy ismerőseim szexuális élete is rendben van és ez a mondatod is csak téged minősít, hiszen az érvek helyetti vagdalkozás mindig a tudatlanság palástolásának megjelenítője. Utoljára pedig, barátom én nagyjából végigmentem mind a 100 étterem honlapján és nem sok hibát találtam!
rántott párizsi 2013.10.09 01:54:41
@denzel28: utószóként megnyugvásodra még azt leírom, hogy ez a blog 2010. 04.05. óta üzemel és igen sok jó és tanulságos bejegyzéssel rendelkezik, szerintem érdemes beleásni magad, biztos, hogy a javadra és az Önök javára válik!
Köszönöm szépen mindenkinek, aki eljött, elnézést azoktól, akik lemaradtak (de be lehet pótolni!), örülök, hogy egyöntetűen nagyon elégedetten nyilatkoztatok, nem is beszélve a Hoa Sen munkatársairól, akik csak úgy ragyogtak a sok dícséretet hallgatva, őket illeti a dicsőség!…..
Meglepő cikkre hívták fel a figyelmemet. Vicces, hogy a szerző egy blogon kéri számon a tényfeltáró újságírást, gondolom ennél fontosabb probléma nem is nagyon van már itthon a gasztronómiában. Az írás - gondolom - erre az élménybeszámolómra(!) reflektál, amiben egyébként…..
 Az előző képrejtvény megfejtése: tablier de sapeur, azaz a tűzoltó köténye, azaz rántott pacalszelet! Lyoni specialitás, a Les Halles-ban, a vásárcsarnokban is van nagyon jó, de ez a példány az egyik legjobb lyoni bouchonban, azaz hagyományos kisétteremben került elém, a…..
rántott párizsi 2011.10.05 14:37:51