Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mókuscic

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
Harmadik epizóddal folytatódott hétőn a Trónok harca az HBO-n. A tovább után spoileresen tárgyaljuk a rész legfontosabb eseményeit...
Mókuscic 2017.08.02 10:16:48
@zizi77: Nem lesz harmadik sárkány.
Jon Rhaegalt viszi, (ő az apja), Viserion elpusztul, mint a névadója.
Mókuscic 2017.08.02 14:34:17
@adamskij: Igen, szegény sárkány elhalálozik, aztán jön az Éjkirály :)
Zizi, lehet ez is. Bár ez talán már sok csavar lenne így a végére. És nem is tenne semmit hozzá a dologhoz, szerintem...
Újabb epizóddal folytatódott az HBO-n a Trónok harca, a tovább után pedig spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
Mókuscic 2017.07.25 11:31:56
@Mókuscic: Erre utal az is, hogy a főcímben látott címer vagy mi pont ugyanaz, ami a könyvtárban a mennyezeten középen szóra a fényt. Jól látszott, mikor Sam először lépett be oda.
Mókuscic 2017.07.25 11:35:27
@Limaden: :) még meredekebb elgondolás: Jon és Dany összejön, de a fényhozó, és Dany szívébe kell mértania a fényhozót... Lehet sejteni, hogy Dany sose lesz a hét királyság királya, inkább feláldozza magát a népért.
Ha valaki szuperhős, akkor értelemszerűen erős, ügyes, jóképű, és nem elhanyagolható az a tény sem, közülük kerül ki a világ milliárdosainak nagy része. A csajozás így magától értetődően jól megy, ha az ember ebben a szerepben van.(kivéve Peter Parkert, neki valahogy ez…..
Mókuscic 2015.09.15 15:59:08
Meereen Dany ugyan a harci veremből kihozatta Ser Jorah-t, a titkos vírusgazda/hősszerelmes lovagot, és kistermetű kísérőjét, Tyriont, a nagyszájút, de ez egyelőre csak azt jelenti, hogy nem egy poros gladiátorarénában fejezik le őket, hanem mondjuk egy piramis belsejében. Jorah…..
    Már hónapokkal ezelőtt óriási hype volt körülötte, a bemutató óta pedig hatalmas  megosztottságot generál a nézők között. Amennyire lehetett igyekeztem elkerülni mindent, de így is becsúszott néhány vélemény mindkét oldalról. Tegnap aztán végre eljutottam a moziba…..
Mókuscic 2012.06.11 12:33:35
Nem tudom ki mit nézett, de tessen gondolkodni, ha valami nincs kimondva, attól még logikus.

Spoiler!

Az "ős" az elején megissza a dns-rekonbináló cuccot, saját magát feláldozva megteremti a földi életet (tipikus teremtés-mítosz), aztán vissza-vissza nézhettek, figyelemmel kísérték a kísérletet, mondjuk. Az egész sztori egyébként a dns-rekonbináló cucc körül bonyolódik. Mikor a csapat megtalálja a fejes termet, az a lerakat elkezd szivárogni, és egy nagyon cuki közelit kapunk a talajon élő lisztkukac-szerű férgekről. Tessen kitalálni, mi lesz, ha a kukacok találkoznak a dns-mutáló cuccal. Naná hogy kis face-hugger-szerű izék. A két eltévedt közül az egyik meghal a helyszinen, a másikba beleköltenek, majd BELEFEJEL A FÖLDÖN FOLYÓ CUCCBA! mivel a parazita nem rögtön öli meg, csak órák múlva, a cucc előbb fejti ki a hatását, a tünetek ugyan olyanok(!!), mint az archeológus-srácnál. Nem zombi, simán nekiáll szétesni a genetikai anyaga, hogy újjá álljon össze.
Valóban nem életszerű, hogy senki nem üldözi főhősnőnket az operáló kapszuláig, de ott az hangzik el, hogy épp (!!) férfira van állítva, nem az, hogy csak férfi használhatja.
Az, hogy miért olyan polipszerű a belőlle kijövő dolog, jó kérdés, ha már mutáció, lehetett volna tök más is, bár akkor ki öli meg a végén az őst.
És az idegenek nem szándékosan teremtik meg az Alien fajt, ilyesmiről szó sincs, a film valami olyasmit sugall, hogy ha a dns-t piszkáljuk, akkor tök véletlenül is olyan gyilkológép jöhet létre, mint az.