Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stancili1

0 bejegyzést írt és 624 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Restaurálás során fedezték fel a szakértők, hogy egy másolatnak hitt festmény eredeti Rubens-mű. A Bűnbánó Mária Magdolna testvérével, Mártával című kép Moszkvától 2000 kilométerre keletre, az Urálban, Irbit városka múzeumában van. A legközelebbi nagyváros,…..
Bérlő: Szerencsejáték Zrt. Bérlő profilja: Szerencsejáték Irodaház: Fortuna Stúdió Kiadó irodák     Az Ötöslottó sorsolása megint egyfajta bónusz…..
stancili1 2011.10.03 19:20:25
A csalás sokkal inkább "elterjedt" most, mint a Kádár-rendszer alatt, gyakorlatilag esélyed sincsen megnyerni a lottóötöst. Ezt nem csak úgy hasra csapva, trollkodni akarva mondom, ez azon ritka esetek egyike, amikor bárki által ellenőrizhető (közvetett) bizonyíték is van a dologra. Konkrétan:

egy barátom pár éve ki akart adni egy könyvet, amely a lottócsalást leplezte volna le, na nem közvetlen bizonyítékok alapján, hanem egyszerű, bárki által átlátható matematika alapján. Elment az Országos Széchényi Könyvtárba, kikérte a Sportfogadás című lap évfolyamait elejétől mostanig, és szépen diagramot csinált, hány szelvény fogyott a héten/milyen időközönként volt ötös a lottón témakörben. Az eredmény: a bevezetéstől éveken át olyan havonta-másfél havonta volt ötös (átlagban persze), mikozben heti 2-3 millió szelvény fogyott el. Ez normális is, egy tuti ötöshöz valami 12-15 millió szelvényt kellene kitöltenünk. A kilencvenes évek óta a szelvényvásárlás megugrott: 8-9 millió is elfogy egy héten, ezzel szemben sokszor hónapokig nincs telitalálat. Ez matematikai képtelenség, s csak a számítógépes feladás óta jellemző (két másodperc egy olyan számsort kihozni a húzás előtt, amit épp nem játszott meg senki, a megjátszotta meg amúgy is tárolva vannak).

Ismétlem: az adatok nem légből kapottak, bárki elmehet az Országos Széchényi Könyvtárba, kikérheti a Sportfogadás évfolyamait, a kilencvenes évek elejéig rendszeresen közölték az adott héten eladott szelvények számát, stb.

A barátom meg is írta a kis könyvét, ki is akarta adni, megtámogatva minden adattal, táblázattal, stb., erre azonban nem került sor, leadta a kéziratot, de pár nap múéva a Blahánál halálra gázolta egy autó. Ez van.
Subba Melcsi 2011.10.01 22:17:00
Nézzetek körül Melcsi honlapján ha egy egészen picit vidéken szeretnétek érezni magatokat. Vidéken ilyesmit hallgatnak az emberek. Ugyanakkor, kérnék húszezer embert. ÉN TUDOM HOGY NEKEM NINCS OLYAN JÓ HANGOM,DE AMIT CSINÁLOK AZT SZÍVBŐL TESZEM! AMIKOR ELKEZDTEM AZT MONDTAM HA 1…..
stancili1 2011.10.02 21:37:31
A német kajakos hölgyek "tiszteletére" rossz dalverziót játszottak le a szervezők. Hatalmas a botrány. A német Anne Knorr és Deborah Niche valószínűleg egy életre megtanulta Szeged nevét, de talán…..
stancili1 2011.08.20 13:02:47
@teszt1234:

Na de na.

1. Tényleg nem volt Izrael

2. ahogy a wikicikk is írja, bulvárlap címlapja, egy helyen jelent meg ilyen hülye címmel, blabla, akit érdekel, olvassa el a cikket

3. a jeruzsálemi királyi cím afféle tiszteletbeli cím volt, amit a pápa osztogatott, itt a lista mennyien voltak:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_Kings_of_Jerusalem

semmi gyakorlati jelentősége nincsen. Hun fáraón jót röhögtem :)
stancili1 2011.08.20 13:18:33
@Charteris_v1:

Butaság (már a benyalás része). Vö. Occam borotvája: egyszerűen buta volt a szervező. Szerintem akart a fene benyalni, pláne ilyen ostoba módon.
stancili1 2011.08.20 13:21:58
@_Jensys:

Így igaz, de ha már így alakult, MatthiasHüvelyk helyreigazíthatna. Nem az a legény, aki adja, ugye...
Legalább 2 és fél millió beszélője akad Európában a romani nyelv valamelyik helyi változatának. A nyelvészet is nagyban hozzájárult eredményeivel, hogy fényt derítsen a romák nyelvének ősi indiai származására. A romani ugyanis a legközelebbi európai rokona India klasszikus…..
A konteótudomány (művészet?) külön fejezetét képezik azok a rejtélyes földrajzi helyek, ahol a gonosz összeesküvők meghúzzák magukat, s fondorlataikat ezeken az eldugott, általában néptelen vidékeken szövögetik, mindannyiunk legnagyobb megelégedésére rémületére. Mai…..
 Maga az ördög, fehérben!..
stancili1 2010.01.11 12:12:10
stancili1 2010.01.11 12:12:49
Képviccek megfejtésében kifejezetten béna vagyok, ami nem is csoda, hiszen teljesen kikészít a műfaj. Ennek megfelelően percek óta üres tekintettel bámulom Eugenius matekos hangulatú alkotását a Margo feliratú villamossal, és az égvilágon semmi sem jut eszembe. "Támpontként…..
A tegnap esti Széfes malőr után az RTL Klub jelezte, hogy ők utánanéztek a dolgoknak, és az internetes források jelentős része az ő verziójukat igazolja, azaz van olyan honlap a neten, ahol azt írják, hogy a Római Birodalomban Nagy Konstantin császár tette államvallássá a…..
Kezd kissé kínossá válni, hogy a hazai ún. műveltségi vetélkedőkben, vagy legalábbis azokban, melyekben olyan kérdéseket tesznek fel, amik túlmutatnak mondjuk a "hogy hívják a szétszilikonozott ajkú playmate kutyáját?" kérdéskörön, egyre több bakit követnek el a…..
Simán...Itt, ahol a csúfos bukás után fél évvel is Il Ferro matricás kocsikkal mászkáltak az emberek, egyáltalán nem meglepő az, hogy egy nagyjából százhúszezer forint plusz postaköltségért megszerezhető "KISS gitárért" két nappal az aukció lejárta előtt már…..
Megérkezett az influenza járvány, nincs is ilyenkor aktuálisabb rajzfilm, mint a Dr. Bubó. A Lutz márkájú fenyőtobozokkal szivarozó körzeti orvos, aki leginkább egy Freud-paródiára emlékeztet, és hat számmal nagyobb asszisztensnője, Ursula, aki reménytelenül szerelmes a…..
Subba Subba Sport: Vérző bimbik 2009.10.01 12:30:00
                ( A jelenség oka: a pamut pár kilométer futás után elkezdi felszívni az izzadságot, amitől egyre nehezebb lesz, majd csúnyán kidörzsöli a bimbit. Ha ezt el akarod kerülni, és nincs könnyebb…..
stancili1 2009.10.01 17:45:13
Subba Süket pornós 2009.10.01 11:00:00
Bár süket, rendkívül lelkes a csaj, és ezúttal jópont a Facial Abuse-nak, hogy teljes mellszélességgel kiállnak a csökkent munkaképességűek foglalkoztatásáért!..
A kommentekben előjött a niacin (B3-vitamin) és a szcientológia "méregtelenítő programja". Gondoltam, érdemes lenne egy bejegyzést szentelni a program leírásának. Az egyház és a Narconon egyébként 100%-ban ugyanazt az eljárásmódot követi a méregtelenítés során, csak…..
A nap munkahelye: "Düh Ügyvédi Iroda" bíztató :)És egy önéletrajzhoz csatolt fotó, hangulatkép a Combino-ról :) ..
stancili1 2008.11.14 19:21:32
Szia. Figyi, eddig nem írtam ide, noha olvasom a blogot, de azért egy kicsit túlzás, amit a pályázók személyes adataival csinálsz. A HR-es etika egyik alapeleme a titoktartás, a személyes adatok maximálisan diszkrét kezelése. Az is nagyon kínos, hogy az önéletrajzokból közölsz mulatságos részleteket, illetve a képeket teszed közzé, de a teteje mindennek a címek nyilvánosságra hozatala, és ezen az sem változtat, hogy a szolgáltatót eltünteted. Két perc alatt találtam meg a gugliban mamamalackát, teljes címmel, névvel és telefonszámmal. Az IWIW-en nem kerestem, de ha fenn van, gondolom a fotóját is megtalálom. Ugyanez érvényes a korábbi vicces címekre is. Ezt a blogot sok HR-es is olvassa, szerinted ha jelentkezik valahová, és emlékeznek rá, milyen eséllyel fog pályázni?

Az egyik barátom egy nagy magyarországi cég HR-osztályát vezeti. Ő is látta a blogod, és csak annyit fűzött hozzá, hogy ha egy alkalmazottja az általad kiadott adatoknak csak egy töredékét nyilvánosságra hozná, úgy rúgná ki, hogy a lába nem érné a földet, s ha a következő munkahelye jellemzést kérne róla, hát ott se rejtené véka alá a dolgot. Egy dolog viccelődni egymás közt a pályázók bénázásain, megint más nyilvánosan, lenyomozhatóan gúnyt űzni belőlük. Ha valamelyik pályázó magára ismer valamelyik képen, mailcímen, illetve önéletrajz-részletben, és botrányt csinál a cégnél, ahol dolgozol, akkor jó eséllyel a saját CV-d lesz itt a téma egy darabig, ugyanis azonnal elbocsátanak.

A HR-ben lehet sok mindennel viccelődni, szórakozni, de egy dolgot sosem szabad megtenni: a pályázók személyes adatait nyilvánosságra hozni, pláne úgy, hogy azonnal ki is lehessen találni, pontosan kiről van szó.
stancili1 2008.11.14 21:21:06
Egyetlen mamamalacka van, ahogy formalintunder is csak egy volt (ő egy régebbi posztban szerepelt). Több, mint kézenfekvő, hogy bizony ő az, pláne, hogy a levélcíme is ..mail.com végződésű. Ezek a nevek pont azért viccesek, mert egyediek, személyhez köthetőek, s ha az illető máshol is használja, azonnal visszakövethetőek, szélsőséges esetben, mint most is, akár a legbizalmasabb személyes adatok is kiderülnek.

IWIW: nem írtam semmit arról, hogy az utcán is megismerném, annyit írtam csupán, hogy -mivel tudom a nevét/telefonszámát- ha megnézném és fenn lenne, nagy valószínűséggel látnám őt magát is. Nagy különbség. Ráadásul elég ritka neve van hölgynek (mert hölgyről van szó), nem lenne nagy kunszt megtalálni, ha regisztrált.

""Ha valamelyik pályázó magára ismer valamelyik képen, mailcímen, illetve önéletrajz-részletben, és botrányt csinál a cégnél" Nem az a kérdés, hogy ő magára ismer-e, hanem hogy mások ráismernek-e."

Jó közelítésben kutyát nem érdekli, hogy mások is ráismernek-e. Ha ő saját címével, fotójával, stb. találkozik itt, s látja, hogy épp jókat szórakoznak rajta, már teljes joggal borítja rá a tanácsadó cég főnökére az íróasztalt, s ha kedve van, teljes joggal pereli be a céget. Egy pályázó nem azért küldi el az életrajzát, mert szórakoztatni akar másokat, hanem mert állást szeretne, s ezen mit sem változtat az, hogy az önéletrajza/fotója/címe teljesen rossz, vagy épp nevetséges. Arról nem is beszélve, hogy egész biztosan nem azért pályázik, hogy az személyes adataival bármilyen formában szembesüljön a net nyilvánossága előtt. Ha a combinón lefotózott hölgy magára ismerne, teljes joggal kérné ki magának, hogy a képe nyilvánosságra került, még úgy is, hogy ki van takarva az arca.

Az egész lényege az, hogy HR-es ilyet nem csinálhat, hacsak nem akar alávágni orbitálisan a cégének. Amilyen hihetetlenül erős verseny van a munkaerőközvetítők közt (pláne most, amikor minden cég leépít, és egyre nehezebb munkaerőt eladni, jelölteket elhelyezni), egy botrány, amit egy jelölt csinálna az adatai megszellőztetése miatt, nagyon rosszat tenne neki.
Erről a még forró és roppant jelentős hírről muszáj e helyütt megemlékeznünk: Önéletrajzi könyvet ír Mónikasó Mónika, ami szerinte olyan lesz, mint ő maga: szókimondó, de nem közönséges. (Forrás) Jó érzés tudni, hogy Móni nem csak a lakberendezéshez, a…..
Médiageci! A szó szoros értelmében. Természetesen amennyiben 18 év alatt élsz akkor tilos megnézned. Pláne, hogy pontosan ezt csinálod fejben vagy amint lekoccol otthonról a család, és egyedül vagy a lakásban. Csak te, és a bemondónő.  ..
...épp az imént hangzott el a fél ötös híradó végén a Hír TV-ben valahogy így: az általunk korábban közöltekkel ellentétben Antoine de Saint-Exupéry kisregényében a "[...] jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan" mondatot…..
Kezdjük a nagyon jóval. A napokban megszületett a globális Wikipedián a 10 milliomodik szócikk. A még jobb hír pedig az, hogy a tízmilliomodik entry a Wikipedia magyar kiadásában született meg. Nicholas Hillardról szól. A miniatúrafestővel foglalkozó magyar írásra a bűvös szám…..
- Napszemüveg minden helyzetben  - Csokiszirének - Gyümölcsöskosár - Pszichopatákra és aberrált kreténekre gyúrok - Pongó fogat ..