Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heremóka

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem Patrick J. Deneen az egyetlen aki temeti a liberalizmust. Ő csupán azon kevesek egyike, aki 2018-ban egy komplett könyvet szentelt a témának, mely tavaly magyar nyelven is megjelent. A szerző - az Indiana állambeli Notre Dame egyetem politikatudományokat oktató professzora - művében mindvégig…..
Heremóka 2020.01.15 10:05:29
El kell keserítsem a liberalizmust, mint egyedüli lehetőséget az emberi társadalom működésére alkalmasnak találókat: egészen biztosan meg vannak számlálva a napjai ennek az eszmének. Még mielőtt azt gondolná bárki is: nem, nem örülök. Ez örömtől, vagy bánattól függetlenül fog bekövetkezni. Ugyanúgy bukik a rendszer, mint az ókori Athénban. Gyönyörű példa erre a budapesti metróbeszerzések ügye. Az Alstom-jellegű korrupt beszerzők kritizálják épp a Mitrisinszkije Masinosztrolnije Zavod-jellegű korrupt beszerzők tevékenységét. Mi meg nézünk hol ide, hol oda, esély sincsen arra, hogy jól menjenek a dolgok. Egy erősen konzervatív, hovatovább despotikus rendszerben (nem látszatnemzetire gondolok) ez elképzelhetetlen lenne. Alap, hogy a rendszernek a lehető legjobb megoldást kell választania: sajátjaként kezeli azt, ami felett uralkodik, míg a liberalizmusban csak eseti társaságok rabolják le a közöst. Mint ahogyan tették az oszmánok alatt a földbirtokhoz -a rendszer működése jellegéből adódóan ideiglenesen- jutók. Amúgy ez a mostani liberalizmus senkinek sem jó: hangos a mindenféle értelemben vett kisebbségek elégedetlen óbégatásától, miközben azok véresre szaggatják, erodálják a többségi társadalmat. Van még egy nagyon fontos dolog, ami gyorsít a liberalizmus pusztulásán: a technikai fejlődés az emberi társadalom egyre kevésbé tud megfelelni, nem tudja magát reprodukálni benne. Ez -vallástól függetlenül- minden társadalmat érint, így a nyugatot és Japánt is. A bevándorlással a helyzet nyugaton azért sem oldható meg, mert ha van valaki aki mélységesen elítéli a liberalizmus összes aspektusát, az a muszlim bevándorló... A pénzmogulok ezt természetesen sokkal jobban tudják és készülnek is rá. De ez már egy másik történet...
Heremóka 2020.01.15 10:57:22
@G. Nagy László: Alapvetően én is egyetértek. Ízig-végig liberális állam legalább akkora utópia, mint a kommunizmus. A cél valószínűleg az, amit te felvázoltál, de az emberi társadalom sosem fog odáig eljutni. Ettől függetlenül a liberalizmusnak is lehet részletekben igaza, mint pl. az egyháznak adott támogatások feleslegessége. (Hiábavalósága szerintem magára az egyházra káros.) Paradox módon az emberek közötti egyenlőséget pont a konzervativizmus hozhatná el nyugaton is. Nekem Szingapúr a példaképem társadalmi értelemben. Bevallom őszintén, csak a felszínt kapargatom, de az tetszik. Ragyogó a rágógumi-példa, valószínűleg a metró-ügy sem fordulhatna ott elő, ezen kívül a "megélhetési bűnözés" is ismeretlen arrafelé. Nyugaton nincs közösség, nálunk pedig ember embernek farkasa.
Heremóka 2020.01.15 11:10:02
@Volocsájev nem eshet el: Pontosan! Nekem Rákosi jut eszembe, mindegy, hogy mondta-e, vagy nem: neki hétmillió fasisztával kellett kommunizmust építenie. Más okból, de itt is hasonló a paradoxon: itt afrikaiakkal és muszlimokkal kell majd a liberális Kánaánt üzemeltetni. Biztosan fennmarad majd az elembétékú vécé egy muszlim többségűvé vált társadalomban? Lehet majd Zulejkának menstruációs vérrel festeni a közösségi házban? Egyáltalán: akar-e?! Nem biztos... Kötve hiszem, hogy ezt a liberalizmust papolók ne tudnák. Nagyon jól tudják. Valami másra "gyógyír" ez a rendszer.
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár botránya kapcsán egy kicsit belepillanthattunk abba a sötét, mély kútba, amelynek aljára eddig még a zseblámpák fénye se hatolt le. Az európai populista vezetők ugyanis olyan titkokat rejtegetnek, melyek megismerése estén az istenadta nép vasvillával…..
Én már az Exatlon első promója láttán attól rettegtem, hogy előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a távolról skorbutos öregasszonynak tűnő Palik László lefordul a dobogóról Dominikán. És akkor még nem is tudtam, hogy a műsorvezető csak gyümölcsöt és zöldséget eszik, és minden nap edz valamit de a…..
Heremóka 2019.02.28 15:28:15
@chr(27): A tequilára só kell, a Palik műsorára pedig pálinka. Végül is igazad van...
Lelepleztük Brüsszelt: szerintünk az EU környezetvédelemnek feltüntetett migránspropagandát folytat, s közben úgy tesz, mintha magyar települések lakóit óvná meg a tüdőrákhoz is vezető szennyezett levegőtől. Sőt, azt hangoztatja, hogy állatok meg növények élőhelyeinek a védelmét is finanszírozza. Na…..
1862. körül. IX. Pius pápa, születési nevén Giovanni Maria Mastai-Ferretti, az első pápa, akiről fotográfia készült. Az 1792-ben született egyházfő a leghosszabb ideig ült Szent Péter trónusán, 31 évig és 7 hónapig..
Heremóka 2019.02.04 12:31:30
@Pierr Kardán: Igen. Mindenki és minden változik. A befogadók is, a menekültek is.
Aki európai hazafi, az nem az Unió lerombolásán, hanem megmentésén dolgozik. Siralmas látlelet a  revizionista magyar politikáról, miközben a hatalom ügyesen megosztotta a magyar zsidóságot a Sorsok Háza ügyében.   A magyar közmédia módszeresen hazudik a nyugati migrációs helyzetről...
Újév napján Pesterzsébeten is hadrendbe sorakoztak a kutyatartók, s egy 2014-es petíció Pesterzsébetre történő adaptációjára gyűjtenek aláírásokat. Saját Facebook csoportot is alakítottak, ahol szervezik az ellenállást: azt követelik tiltsák be egész Pesterzsébeten a rakétázást. Az indulatok…..
A birtokunkba került egy 26 évvel ezelőtt írt levél, melyet Yoko Ono írt Soros Györgynek, az őt ért magyarországi támadások miatt. Ono az írásban együttérzéséről biztosítja a milliárdost és felajánlja támogatását, hogy “csökkenjen a paranoia Magyarországon a külföldi befektetőkkel és pénzügyi…..
Déjà vu érzésünk lehet itt Magyarországon, mert idehaza mi már láttunk ilyet '90-ben a taxisblokád idején. Franciaországot valósággal lángba borították és blokád alá vonták a láthatósági mellényes tüntetők.  Macron francia elnök kormánya — akárcsak annak idején az Antall-kormány — meghátrált: mégsem…..
Heremóka 2018.12.06 15:54:54
@Egyallampolgar: Az apró adó nem indult aprónak. A tiltakozások miatt lett egyre apróbb -utóbb pedig nulla. Most már azt sem bírják látni, aki kimondta a nullát.
Oroszország pedig sosem volt igazán Európa része. Előbb az egyházszakadás/mongol uralom, majd az ezekből következő hagyományok-eltérő fejlődés ((lemaradás)), később pedig a kommunizmus miatt. A Nyugat elvesztette önazonosságát, amit az oroszoknak és Kelet-Európának (különösen a lengyeleknek) sikerült megőrizni.
Én abból indulok ki, hogy egy normális nép -úgy ahogyan az egyén is- egészséges önbecsüléssel képes csak fennmaradni. Valamiért nem kívánatos a pénzemberek számára a Nyugat jelenlegi formában történő fennmaradása, feltehetőleg nem is marad meg. (Óriási energiákat öltek az öntudat erodálásába a II.vh. óta.) Kérdés, hogy köztes Európa és a Nyugathoz hasonlóan szintén szédületes tempóban izlamizálódó -de önazonosságát megtartó- Oroszország képes-e megmaradni és együttjűködni egyenrangú felekként. Én reménykedem benne, hogy igen.
Orbán roppant magabiztos, szembe megy a fejlett világgal, miközben egyre távolabb viszi az országot attól, az USA máris bírálta a kormányfő döntését, amely azért volt sürgős, mert a menedékjog megadása után reménytelen minden kiadatási kérelem; Ennyit ért a nyilatkozat, amelyet a kormányfő az…..
Hallucináció. Memóriazavar. Paranoia. Insomnia. Étvágytalanság. Személyiségtorzulás. Hangulatingadozás. Rohamok. Rögeszmés viselkedés. Testen kívüli élmény. Irracionális érzelmek. Katatónia. Skizoid- és autisztikus tünetek. Ezek mind-mind a Dalmau-szindróma tünetei, de ezt a betegséget csak…..
Heremóka 2018.10.09 10:41:34
@bgp: Rakat elméleti fizikus szerint létezik Isten. Egy japán (nevű) szerint pedig nincs távol a tudományos bizonyítása sem a létezésének.
szuperapu Arcoskodom 2018.09.26 19:33:10
Nem szokásom magyarázni a képeimet, de most úgy érzem felül kell kerekednem az elveimen, és sutba vágni az alaptézist, hogy csak a tehtségtelenek tesznek így a félresikerült műveikkel. Félreértés ne essék, kedves internetező gyerekek, továbbra is szent meggyőződésem, hogy a műalkotásoknak…..
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
Heremóka 2018.09.17 08:28:38
@csúti csüngőhasú tolvaj: Kb. annyi esélye lett volna megállítani a néphadseregnek az orosz harckocsizót, mint egy afgánnak ma egy amerikait.
A mai fotelhősöknek (bárkik legyenek is azok) tényleg nem lenne esélye egy mai ellenséggel szemben, mert kevesen vannak. Az ellenség pont a nálunk uralkodó libbant szellemiség miatt indul el minket leigázni. A libsik pedig azért örülnek ennek, mert azt gondolják, az elinduló kretének nyakán ülni sokkal könnyebb lesz, mint rajtunk. Az igazi Jóisten tudja csak, hogy mi fog történni. Én benne bízom. Téged pedig mélységesen megvetlek.
Heremóka 2018.09.17 08:40:59
@Kivlov: Akik itt berendezkednek, utánad fognak menni. Ilyen a természetük, tudod. Ahová mentél, ott mit csinálsz majd, ha utolérnek ott is? Tovább állsz onnan is? Meddig?
Heremóka 2018.09.17 13:41:10
@csúti csüngőhasú tolvaj: Hiába a gumikerék, te kretén önjelölt! Mivel páncélozott, csak harcjármű állítja meg.
Az 1848/49 -es szabadságharc és forradalom fejezetének első jelentős eseménysorozata a horvátok támadása volt Magyarország ellen, melyre 1848 szeptember 11-én, vagyis éppen ma 170 éve került sor. Az offenzíva előzményét a március 15 -i forradalom után kialakuló sajátos helyzet jelentette, vagyis…..
Heremóka 2018.09.13 21:18:47
@Fredddy: Egyetértek. Talán a tavaszi hadjárat után, ha nem Budát ostromolják meg, hanem Windisch-Gracz-et Bécsnél verik tönkre, aláíratva a fegyverszünetet. Erre lett volna esély. Ez esetben kellő higgadtsággal és türelemmel rendezhető lett volna a nemzetiségi kérdés is. Kérdés: lett-e volna erre kellő higgadtság és el tudtuk volna engedni Horvátországot...
Már régóta egyértelmű, hogy Orbán Viktor fügefalevélként használja a kereszténydemokrácia eszmeiségét annak érdekében, hogy minél több ideig élvezhesse az Európai Parlament legnagyobb frakciójának védelmét. Ha a jövő héten az uniós képviselők kétharmada megszavazza a holland képviselőnő által…..
Április óta ritkán történik izgalmas dolog az agymosott-lebutított Viktorisztánban, most végre megint van miről írni. Azon elég gyorsan túlléphetünk, hogy ez az ember megint lehazaárulózta az összes magyart, aki nem az ő velejéig korrupt és egyre paranoiásabb, elmeháborodottabb rendszerének…..
  Minden szóbeszédnek van valamicske igazságmagja - gyakorlatilag ezt takarja a címbéli közmondás. Arról azonban már nem szól a fáma, hogy e valóságtartalomnak mekkorának kell lennie. Hetven százalék? Húsz? Vagy elég csak 5? Pedig ez egyáltalán nem lényegtelen szempont.   Július végén, a 24.hu…..
A hastájékon felgyűlt zsír az, amitől a fogyókúrázok többsége leginkább szabadulna. Nem véletlenül: az esztétikai okokon túl ennek a zsírrétegnek igen nagy egészségügyi kockázata is van. Hasra fogyni azonban nem egyszerű, nem elég lelkesen csinálni a felüléseket.....
Heremóka 2018.09.04 14:01:13
@Élet La Gomerán: Vannak pro- és kontra érvek mindkettő esetében. Főzéshez-sütéshez -utóbbihoz egyértelműen- a kókuszolaj jobb, (felhevülésekor nem keletkeznek káros anyagok), hacsak nem kifejezetten a napraforgóolaj-ízt szereti valaki ilyenkor. Salátákhoz alkalmatlan a kókuszolaj, szerintem. Húsz fok alatt mindenképp szilárd... Egyszer kipróbáltam majonézhez utóbbit, rettenetes lett a végeredmény. Egy másik összehasonlítási alap a termelés-gyártás során használt vegyszerek-eljárások. Nemrég egy cseh cég vett egy napraforgóolaj-gyárat a Kiskunságban. (Innentől szinte költői kérdés, melyik gyár is ez...) Olyan új eljárásokat alkalmaznak, amitől az ott dolgozók java része óva inti a fogyasztót. Aki napraforgóolajat akar konyhájában felhasználni, az keressen bio termesztésűt-gyártásút. Mágocson van egy termelő-gyártó. Jóval drágább az igaz, de legalább egészségesebb.
A szerdai napon az MTI híre nyomán két cikkben is foglalkoztunk az Indexen a horvát válogatott nyílt levelével. A Zlatko Dalic szövetségi kapitány, illetve a teljes válogatott keret és stáb által jegyzett szöveg számtalan érdekes megállapítást tartalmazott a helyi politika és futball kapcsolatáról.…..
„Ébredjen minden egyházközség arra a tudatra, hogy mindegyik Krisztus családja,s legyen gondja, hogy ne legyen abban a családban senki, aki éhezik, mialatt mások lakmároznak,senki, aki mezítelen, mialatt másnak fölös ruhája vagy lábbelije van.Közelebb kell jutnunk egymáshoz. Meg kell éreznünk mások…..
Ha elfogadják a Stop-Sorost, az igaz keresztényeket börtönnel sújthatják. A Helsinki Bizottsag közleménye szerint a Stop Soros törvénycsomag ellentétes, mindazzal, amit jogállamnak vagy európai értéknek nevezünk, és ebben valószínűleg teljesen igazuk is van. A vak is láthatja ugyanakkor, hogy…..