Regisztráció Blogot indítok
Adatok
colonel burton

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasgatom az ellenzéki, illetve mértékadónak mondott gazdasági szakemberek nyilatkozatait, akik az egy kulcsost fúrják a progresszív SZJA-t favorizálva.Na kérem, orbitális hazugság e törekvés. Több okból.A legfőbb ok, hogy a megadóztatható, tisztességesen fizető alkalmazotti…..
colonel burton 2011.10.03 09:56:49
@Kiszámoló: Annyi köze van , hogy fenntartunk egy szocializmusból itt maradt "jóléti" rendszert (MÁV , egészségügy , segélyezés stb.) ami gyakorlatilag babusgatja ezt a versenyképtelen , lusta réteget (cigányok , 8 általánost végzettek , állami szféra nagy része) , nem létező szolidaritást hirdetve.
A magyar az egyik legkevésbé szolidáris nép, a szomszéd megdögölve jó , ezt mindenki tudja.
Az adócsalás ennek egy vetülete , a ténylegesen kereső réteg kuvára nem akarja eltartani a többieket , meg a létező szocializmust.
Rá kéne döbbenteni a droidokat , merre haladnak a dolgok , munkahelyek akkor lesznak nekik , ha a szar melót is elvállalják majd , és nem románok szedik pl. a gyümölcsöt.
colonel burton 2011.10.03 10:17:58
@nu pagagyí: Értem amit mondasz , de a gond azzal van , hogy hosszabb időtávon nézve ez az adórendszert boncolgató poszt csak fingreszelés.
Ha maga az elosztható torta zsugorodik , akkor tökmindegy hogy hány kulcsos adóval osztod, egyre kevesebb jut.Márpedig a torta csak akkor lesz nagyobb, ha több értéket állítunk elő munkával.
Márpedig most a munka átment ázsiába , amit vissza kell hozni.
Nem lehetünk 10 millió mérnök , meg programozó országa , ez nyilvánvaló.
Viszont a versenyképes réteg ELMEGY innen , ha azt látja , hogy az irány a több adó , a basztatás az APEH által stb.
Tudom hogy érzéketlenül hangzik , de a hiba az alsó rétegekben van , legfőképp pedig a politikusainkban , akik még mindig hitegetik őket.
Kisebb államot kell fenntartanunk , kisebb szocializmust , kevesebb adóval , vagy megyünk a görögök után.
colonel burton 2011.10.03 13:40:34
www.napi.hu/magyar_gazdasag/se_masra_se_magunkra_nem_tudunk_tamaszkodni_anyagilag.497459.html
"Az alacsony végzettségűek aggódnak a legkevésbé nyugdíjas kori megélhetésük miatt, ugyanakkor a diplomásoknál pont fordított a helyzet: többségük aggódik a nyugdíjas éveinek pénzügyi finanszírozása miatt."

Igazuk van , még rákot kapnak az aggódástól.