Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CselleGabi

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten volt az első igazi próbánk a tavaszi mozgásszínházas munkabemutatóra, aminek MOV(I)E STARS lesz a címe. Igaz, ezelőtt már volt egy megbeszélés, ami magáról a próbafolyamatról, tréningekről és magáról az előadás tematikájáról szólt, de ez volt az első…..
Mint köztudott, a hét nagy eseménye a mi kis színházunkban a pénteki és szombati FészeKabaré munkabemutató. Nagy megmérettetés ez nekünk, de sok munkánk benne van, így remélhetőleg sikeresen vesszük az akadályt. Ha a közönség nevet, akkor sínen vagyunk. Ezen a héten egy kis…..
A kabaré valószínűleg egy olyan műfaj, amit mindenki iszonyatosan könnyűnek talál. Mi van, ha azt mondom, hogy pokoli nehéz? Feltehetőleg erre a válasz az lesz, hogy: „De hát abban csak bohóckodni kell, mi benne a nehéz?". Hát éppen az, hogy ne csak bohóckodjunk, hanem ezt…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy színház, ahol misztikus, megmagyarázhatatlan dolgok történtek. A nézőket csodálatos világokba varázsolta el előadásaival. Halálosan jó élményeket nyújtott, és az odalátogatók vérfagyasztó emlékekkel tértek haza. Ez volt a…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Fíling 2013.07.29 11:00:00
Az idei táborban van egy-két változás az előző évekhez képest. Idén kaptunk több napos feladatokat is. Ezekre több időt szánhatunk, bár több időt is kell szánnunk rá. A tegnapi fő feladatunk a Fém című Cziczó Attila darab jeleneteinek feldolgozása volt. Ezeknek a…..
Ez után az évad után érzem, hogy jó lenne már egy kis nyári szünet. Elég kemény volt... Új arcokat ismertünk meg és régieket vesztettünk el. Valaki ment, valaki maradt. Sok-sok változás volt ebben az évadban. Azt hiszem elmondhatom, idén töltöttem talán a legtöbb időt a…..
(A ma reggeli rendhagyó portré Miklós Mátéé (alias EMEM Solkym), aki Nyíregyházán született (egy héttel fiatalabb tegnapi Veránknál), tanulmányait a BGF-en kezdte majd az ELTE BTK-án folytatta/folytatja. Mellette mellékállásban (vagy fő?) költő és a Fészek…..
Azért írom neked ezt a levelet, mert úgy érzem, valakinek szükséges téged tájékoztatnia az elmúlt próbáról, és azt hiszem, ezt a tájékoztatást Melanitól nem kapod meg 100%-osan. Bár a telefonszámod tudom, nem hiszem, hogy jó ötlet lenne ha felhívnálak, hiszen tudod, hogy…..
Nélkülem is lehet jó előadást csinálni. Igen, ez egy egyértelmű állítás. Példának okáért mondjak ilyet? Vigyázat, ez egy iskolapélda lesz!    ( a teljes tanári kar az "Iskolapéldából" - a szerk.) 1.példa: Az Iskolapélda nyilvános főpróbája Amely…..
A rendező kitalálja mit akar megrendezni. Van egy elképzelése, egy terve, egy képe a dologról. Egy szövegkönyv. A színészek kiválasztása. Elvállalják. (Vagy nem.) Az egyeztetések, időpontok, megbeszélések, olvasópróbák. A rendező már tisztább és élesebb képet lát a…..
A színház és a Fészek fogalma már sokaknak összemosódott. Aki nálunk játszik, az ide tartozik és ezt tekinti otthonának. Megkülönböztethetünk amatőröket és profikat, képzetlen és képzett színészeket, fiatalokat és idősebbeket. Más színházak ezek közül csak egyet-egyet…..
A Hun vagyunk? című előadásunk körvonalazódik. Megvan a váz, az alap. Még korán sincs kész. Még nem állt össze a fejünkben - legalábbis az én fejemben - a kerek egész. De élvezem, már érzem és értem, hogy mit is csinálunk. A karaktereink alakulnak, a véleményünk…..
"Miért szeretem a Fészek Színházat?" Ruhaként kifejezve: Az a három ruha, amiben a Fészek színpadára léptem. Mindhárom az enyém, és ha meglátom a ruhásszekrényemben vagy felveszem bármelyiket, mindig a színházra gondolok...
Mivel körülbelül két éve vagyok tagja a Fészek Színház társulatának, így eddig csak két táborban vettem részt. Az első tábor élménye számomra felülmúlhatatlan. A társaság, melybe csöppentem, akkorra már egy összeszokott közösség volt. Régebb óta ismerték egymást, én…..
2012. október 31. - Májlájt Halloween. Az év azon napja, mikor az egész világban maskarába öltözött emberekkel, természetfeletti lényekkel és erősen kisminkelt cicababák tömkelegével találkozhatsz. A vérfarkasok, szellemek, gyilkosok, slendermanek és vámpírok hivatalos…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fekete pulóver. Volt neki kapucnija és még egy kis felirat is ékesítette a hátát és a bal ujját. A felirat így szólt: YOU MAKE ME FEEL HAPPY, WITH A SMILE! Ez nagyon megtetszett egy kislánynak, akit Gabinak hívtak és megvette őt. Sokáig…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Újdonság 2012.10.08 08:00:00
Már 9 éve érdekel ez a színjátszás dolog. Évekig egy olyan színjátszó csoport tagja voltam, ahol a tagok folyamatosan cserélődtek. Rajtam kívül csak egy-két olyan tag volt, aki állandónak számított.  Aztán valahogy ide keveredtem, ahol volt egy állandó csoport. Egy…..
2012. április 16. - májlájt Tudtuk, hogy nem lesznek sokan. Nem is voltak. Nekem fontos előadás volt, mert a nagymamám is eljött. (a végén csak annyit kérdezett: Ez mi volt?) Nem értette. Ő nem a célközönség része. A visszajelzések vegyesek. Valaki nem érti (az nagyon nem), és…..
Amikor a májlájt próbafolyamata elkezdődött, még semmit sem tudtunk a karakterekről és szerintem egyikünk sem volt tisztában azzal, hogy pontosan mit is szeretnénk a színpadra vinni. Nem tudtuk, hogy melyik karaktert fogjuk eljátszani. Persze akkor még nem is tudhattuk. Akkor ők még…..
A végére kiderült, hogy az általunk megformált tökéletes emberek nem léteznek, konfliktusok köztük is vannak. A twilight-téma is belekerült a jelenetbe, sőt a központi, megosztó konfliktus kiváltó oka lett. A próba végén pedig egy páros jelenet alkotása volt a feladat.…..
2011. november 20. - iluska.wb A mostani iluska.wb elég fontos volt számomra - és szerintem mindenki számára. Már jó ideje tudtuk, hogy ezen a napon fogjuk felvenni az előadást, ezért próbáltam minél több nézőt elcsábítani a darabra. Ez valamennyire sikerült is, de sajnos ez nem…..