Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Salvor_

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legutóbbi Semjén vazallus Zsolt interjúból az kiderült, hogy Ő mit gondol a magyar állampolgárságról, cserébe viszont az egyébként eddig sem túl tiszta magyar nemzet fogalma még egy fokkal kuszább lett.„...ha valaki brassói szász felmenőkkel rendelkezik, de kötődik a…..
Tombol a szakmaiság a TV2-nél, a késő esti híreik legalábbis mindenképp erről adtak tanúbizonyságot. Büszkén hirdették ugyanis: nem lesz különadó 2012 után - közölte Szijjártó Péter. Majd még azt is hozzátették, hogy a miniszterelnöki szóvivő ezt arra reagálva…..
Hitelkárosultak blogja Erste saga 2010.08.27 11:13:00
Olvasónk billentyűzetet nem kímélve panaszkodik a bankban uralkodó kaotikus állapotokra.Erste-ügyfélként én is Fundamentával kombinált, CHF alapú kölcsönt vettem fel, és a többiekhez hasonlóan bedőlés előtt áll a hitelem.Az Erste Bankkal kötött jelzáloghitelem törlesztő…..
Salvor_ 2010.08.27 22:44:25
@ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás: Extrem esetek, kivetelek mindenhol vannak. A hiteleseknel is, ezt is elismerem. A poszt indito nem az, meg ha a betegsege miatt sajnalom is. De az o helyzetukben, meg a betegseg elott sem lett volna szabad hitelt felvenni.
Salvor_ 2010.08.27 22:48:24
@kisQtya: Az USA bukasra van itelve, ez nem kerdes, es vele az egesz vilag is. Nem kovetendo peldanak ajanlottam, hanem azert irtam le, hogy milyen extrem helyzethez vezethez az az ut, amin mi is jarunk.
Salvor_ 2010.08.27 22:54:22
@Advanced Flight: 2008 oktobere ota az USA allamadossaga 3000 milliard dollarral nott. De nekik van egy eros hadsereguk, amivel ervenyesithetik az akaratukat. Ezzel egyutt sem kerulhetik el a bukast, szvsz.
Ha nekifeszül a kormány, talán még a téli árkompenzációt is kigazdálkodhatja, és az áremelést is megakadályozhatja. De akkor mi lesz a lakáshitelesekkel vagy a nyugdíjasokkal? Valakinek fájni fog. (Fotó: Carlos Barria/Reuters) A gázártámogatás már az előző…..
Fogyik a magyar!3. rész Az elmúlt hetekben a hazai sajtóban rendkívüli visszhangot váltott ki a hazai népességfogyás legújabb adata, amely szerint az idén tízmillió alá csökken nemzetünk lélekszáma. A most következő sorozatban a népességcsökkenés megfékezésére teszek…..
ez: Aki nem ismerné fel, annak megmutatom az űrből is. Szóval ez:Az M3-as bevezetőjénél, vagy kivezetőjénél vagyunk, itt bonyolódik az Észak-Kelet-Magyarország, meg Szlovákia és Ukrajna felé tartó forgalom jelentős része, meglehetősen terhelt útszakaszról van tehát szó.…..
Olvasónk helyzete gyakorlatilag kilátástalan.Az én történetemet hosszú lenne leírni, ezért megpróbálom röviden. 2007. évtől felmondott hiteleim vannak különböző bankoknál, sajnos rákerültem a BAR listára is, szégyen kimondani, de 12db hitellel vezetem a listát, amiről…..
Salvor_ 2010.07.14 20:09:30
@dézsavü: Olvass vissza egy kicsit, es latni fogod, hogy ketten is ezt irtak. Arra reagaltam.
Salvor_ 2010.07.15 19:22:41
@Csirke72: A nemetorszagi autoeladasok tavaly nottek a roncsprogram (allami eladosodas) miatt. De iden mar nem nonek. Iden juniusban pl. 32%-kal estek vissza tavalyhoz kepest.

Amit nem tudsz megerteni (pedig mar irtam), az az, hogy a novekedest (valsag eseten a zuhanas csokkenteset es megallitasat) az eladosodas generalja. Probald meg kideriteni, hogy mennyi a nemet privat eladosodas merteke (az allami a GDP 80%-a). Az USA eseten ez a szam a GDP 10-szerese, Nagy-Britannia eseten 5-szorose. Addig tud menni a jelenlegi gazdasagi rendszer, amig a jovoben egyre nagyobb eladosodas tudja fedezni a mostanit. Ha majd becsodol ez a mukodes, meg fogsz te is lepodni.
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
A minap egyik állami nagyvállalatunk egyik igazgatójával beszélgettem. Régi barátom. Ő is, mint annyi más tűzközeli ismerősöm – polgármesterek, vállalatvezetők, képviselők – arról mesélt, milyen mélyen és szervesülten szövi át a korrupció a magyar…..
Elsöprő szenvedély itatja át Zoltán levelét. Sajnos teljesen hétköznapi, a BKV gyakorlatában inkább gyermeteg csínynek minősíthető dolog történt az anyjával a Nyugatinál: az ellenőr kikapta a bérletet az utas kezéből, majd belekötött abba, hogy lejárt a hátulján…..
Most akkor máig a szovjet himnuszt éneklik? Vagy csak a zenéjét hagyták meg? Talán a szovjet szöveg maradt? Rendet vágunk a káoszban. Az Orosz Föderáció himnuszának (és a himnusz költőjének) metamorfózisa.       A poszt régóta készült. Most azonban…..
Mivel ilyet már rég (nem) láttatok. Ez most brutálisra sikerült egy kicsit. Nem fogom sem lefordítani, sem kommentálni.Fordítás: Hannibal Barca  Oil spikes $25 a barrel on anxiety over US…..
Wall Street Meltdown: Lehman Files for Record Bankruptcy, Merrill Lynch is Sold, AIG Seeks Capital Tönkrement a Lehman Brothers, a Merryl Lynch-et megvásárolta a Bank of America (melynek szintén nem megy jól mostanában). Egy hétvége alatt két patinás név tűnt el a Wall Street-ről, év…..
Terminus Technicus IKE 2008.09.12 15:32:00
Ide jön minden, ami Ike-kal kapcsolatos.ITT NÉZHETITEK RENGETEG TÉVÉCSATORNÁN EGYSZERRE!A modellek és a Google Earth felhasználásával Ike középpontja 7 km-re halad el Galvestontól és 24 km-re Houston belvárosától. A középponttól számított 195 km-es sugarú körben hurrikán, 450…..
Salvor_ 2008.09.14 17:29:39
A hurrikanra tekintettel korabban indult a nymex elektronikus kereskedese. WTI most: 99.55.

Sept. 14 (Bloomberg) -- Crude oil fell to a five-month low and gasoline futures dropped amid signs that refineries along the Gulf of Mexico coast will soon resume operations after shutting for Hurricane Ike and escaping major damage.

Almost 20 percent of the U.S.'s oil refining capacity was shut, limiting fuel deliveries and prompting the Department of Energy to release 309,000 barrels from its strategic reserves. Nymex electronic trading opened early to allow traders to respond to Ike.

``It looks like we've dodged another bullet,'' said Peter Beutel, president of energy consultant Cameron Hanover Inc. in New Canaan, Connecticut. ``The refineries in the Huston area seem to have come out of the storm remarkably intact.''

Crude oil for October delivery fell $1.66, or 1.6 percent, to $99.52 a barrel at 10:21 a.m. on the New York Mercantile Exchange. Futures touched $99.45, the lowest since March 25. Prices are up 28 percent from a year ago. Trades will be recorded as part of the Sept. 15 session.

CME Group Inc., the world's biggest futures exchange, began Nymex electronic trading of energy contracts at 10 a.m. New York time today. Trading normally opens at 7 p.m. Sundays.

At least 13 refineries in Texas including plants operated by Exxon Mobil Corp., Valero Energy Corp. and Royal Dutch Shell Plc shut 3.64 million barrels a day of refining capacity as Ike approached Texas.

Lake Charles

Calcasieu Parish, Louisiana, which is home to three refineries, reported ``widespread'' power outages and flooding in Ike's aftermath, Tom Hoefer, the parish's public information officer, said in an interview. Hoefer said the refineries located in Lake Charles likely escaped damage.

The three local refineries, which can process a combined 772,000 barrels a day, are owned by ConocoPhillips, Citgo Petroleum Corp. and Calcasieu Refining Co.

``It looks like the storm surge was greater to the east- northeast so we go a lot of flooding in Lake Charles instead of the Houston area,'' Beutel said. ``The possible damage of the three Lake Charles refineries instead of the 13 in Houston is a trade I would take any day.''

Gasoline for October delivery fell 8.15 cents, or 2.9 percent, to $2.6881 a gallon in New York. Heating oil dropped 5.38 cents, or 1.8 percent, to $2.8853 a gallon.

Natural gas for October delivery fell 8.7 cents, or 1.2 percent, to $7.279 per million British thermal units in New York.
Kezdjük hát el! Sok hír, kevés magyarázat, kommentelési lehetőség. Mint a mesében. :-) Nagyjából az történt, amire számítottunk. Az OPEC hivatalosan nem csökkent, mert nem akarja magát kitenni a vádaknak, hogy ők tehetnek a magas árakról. Ugyanakkor a gyakorlatban…..
Salvor_ 2008.09.10 20:31:36
"A tudományos viták néha elfajulnak, de az valószínűleg még az MTA majd 200 éves történetében is példátlan eset, hogy egy akadémikus büntetőbíróságon próbál elégtételt venni egy professzoron. Hornok László akadémikus, a Szent István Egyetem doktori tanácsának elnöke, a rektor tudományos helyettese, miután sikertelenül próbálta megfúrni Darvas Béla ökotoxikológus, címzetes egyetemi tanár tanszékvezetői kinevezését, rágalmazási pert indított kollégája ellen."

...

"Bodolai doktor ugyanis Darvas professzor képviseletében viszontváddal kívánt élni Hornok akadémikus ellen a SZIE szenátusi ülésén elhangzott valótlan tényállítások, becsületsértő és rágalmazó kijelentések miatt, és az ügyet tárgyaló bíróval összhangban felhívta a peres felek figyelmét, hogy az eljárás lefolytatásának eredménye könnyen az lehet, hogy mindkét tudós férfiú priusszal kerül ki a csatározásból.

Ezután villámgyors egyezség született az ekkor már kellően elbizonytalanodott peres felek között, melynek értelmében Hornok akadémikus nyilvánosan visszavonja SZIE szenátusi ülésén Darvas Bélára tett dehonesztáló kijelentéseit, Darvas professzor pedig nyilvánosan visszavonja az ezzel kapcsolatos tiltakozó kör-emailjét. A zugügyvéd [15] hathatós közreműködésének hála két vezető magyar tudós büntetlen előéletű marad. "

Erdemes vegigolvasni:
index.hu/tudomany/darvas7921/
Salvor_ 2008.09.10 22:13:58
Kezdjetek neki, ahogy időm engedi, folytatom.  ..
Az elmúlt napokban nem voltam túl jól és nem is igen néztem a blog felé - a kopi-pészten túl.Ma viszont igen, és nem tetszett, amit láttam. Amikor elkezdtünk együtt blogot írni, akkor az volt a célunk, hogy létrehozzunk egy olyan csomópontot, ahol azt a bizonyos témát, amit…..
  GazdaságNocsak-nocsak – az energiárak csökkentése érdekében a szlovák miniszterelnök visszaállamosítással fenyegeti a – főként külföldi érdekeltségű - energiaszolgáltatókat: Fico államosítással fenyegeti az…..
Az alábbi levél tipikus példája mi a következménye, ha valaki a tartozását nem veszi komolyan. Az Apeh ilyenkor tényleg lecsap.Kedves Zugügyvéd;Sajnos hülye voltam, nem fizettem a diákhitel törlesztését, így az az APEH-hez került, ami ca. 215 ezerre rúgott.Küldtek egy…..