Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sajó Dávid

193 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen furcsa látni, hogy amíg nemzetközi szinten idén az interaktív videókon kívül semmi igazán meglepő nem történt, addig itthon mintha felpezsdült volna a zenés videók piaca. Tavaly alig tudtunk összekaparni 20-25 valamire való magyar videoklipet, idén több mint 50 (!) olyan…..
Aki nem jutott be a Belga évzáró müpás koncertjére 30-án, az vigasztalódhat ezzel a gigantikus interjúval alább, ahol Bauxit és Mégötlövés beszél az új lemezről, magukról, a politikáról és a hazai hiphop színtérről. Hosszú, de érdekes. (Fotók: Bődey…..
Kedden a telt házas Pecsa előtt lépett fel a Morcheeba Budapesten. A csapat komoly meghatározója volt a '90-es évek triphop hullámának. Skye Edwards énekesnő 2003-tól 2010-ig ugyan nem volt a csapatban, de idén már a második lemezt adták ki vele a visszatérése óta. A budapesti…..
Miután az ukrán kormány kihátrált az EU-s tárgyalásokból Oroszország nyomására, akkora tüntetések kezdődtek az országban, hogy az egész világ felfigyelt rá. Az ukránok az utcára mentek, napok óta tartanak a demonstráviók, többek között Vitalij Klitschko vezetésével. A…..
Idén tíz éve, hogy elkezdődött a Deck Attack partysorozat, amely az indulás óta számos helyen megfordult, most a Fogasházban leltek új főhadiszállásra. Az tízéves fennállásuk megünneplésére a sorozathoz köthető DJ-k mellett fellép a patinás Kitsuné kiadóhoz tartozó londoni…..
Ismét összegyűlt pár említésre méltó magyar videó, amikre érdemes pár percet szánni. Ilyen például a Le Hjarta autós klipje, a Blahalouisiana videója vagy Busa Pista kisfilmje, ami kimaxolja a termékelhelyezés fogalmát. Kevésbé izgi az új Ozone Mama, még kevésbé az Anti…..
Ma van a nemzetközi Füstmentes Nap, amikor elvileg a világ egy napra lerakja a cigit. Dohányosoknak biztos ismerős az érzés, hiszen az újévi fogadalom mellett az ehhez hasonló események szoktak némi motivációt jelenteni ahhoz, hogy másnap se gyújtson rá az ember, hátha…..
Nemrég Budapesten lépett fel a Tegan and Sara kanadai popduó, mi pedig az ikrek közül Tegannel beszélgettünk a koncert előtt. Szóba került, hogy az idei lemezükkel olyanokhoz is el akarnak jutni, akik talán még sosem hallottak róluk, de beszéltünk arról is, miért van szükség…..
Vasárnap este lépett fel az A38-on Amanda Palmer, az egyik legmegosztóbb amerikai női előadó. A koncert előtt beszélgettünk vele a közösségi finanszírozásról, Steve Albiniről, a szexizmusról és a kedvenc Neil Gaiman-történeteiről. Utóbbi író mellesleg a férje. Ő pedig olyan…..
Az Ivan and the Parazol-tagokról mindig volt egy olyan benyomásunk, hogy itt van egy rakás jóképű budai fiatal, akiknek mindenük megvan ahhoz, hogy hobbiból Mick Jaggert és Keith Richardsot játszanak a pincében. Közben itthon a népszerűségük töretlenül növekszik, idén majdnem az…..
Vajon mit tud egy aranyos hawaii srác, hogy napok alatt elkapkodják az összes belépőt a budapesti koncertjére és több olyan videója is van, amit több százmillióan láttak már. A magyar felmenőkkel is rendelkező Bruno Marsot ma már a legnagyobb aktuális popsztárok között emlegetik…..
Szóval múlt hét pénteken volt a rock, hétfőn bemásztunk a garázsba, mostanra pedig maradt a punk. Elnézünk Mississippibe (Bass Drum of Death), kiderül mit tud egy elmebeteg nyúlmaszkban Arizonából (NOBUNNY), de Illinois-ban is találni említésre méltó formációt (The Orwells). Van…..
Pénteken az idei rockalbumok közül válogattunk, most viszont kicsit jobban leásunk, és megnézzük mik maradtak még az idei garázslemezekből. Van például új Ty Segall-projekt (Fuzz), na meg egy akusztikus szólólemez tőle. San Franciscóban már tényleg mindent feltaláltak újra az…..
Az idei év lassan már túl sok fontos lemezt termel ki magából, így akarva-akaratlanul kihagyjuk az egyébként említésre méltóakat. Most öt alapvetően rockzenei albumot néztünk meg, van köztük egyre elérdektelenedő, lassan veterán státuszba kerülő indie-britpop (Placebo),…..
A mostani dalmegosztásban négy magyar, leginkább rockzenei előadótól válogattunk, amik között van kaotikus noise punk (Piss Crystals), reneszánsz noise punk (Gustave Tiger) meg cipőbámulós noise pop (Zombie Girlfriend), egyedül a Kristóf Norbert American Mercury nevű zenekara lóg ki…..
Az a hír járta a Natural Childról a budapesti koncertjük előtt, hogy ők Keith Richards lányának kedvenc zenekara, és még maga a Rolling Stones-gitáros is azt mondta róluk egyszer, hogy utánuk ők a világ második legjobb együttese. Az egyértelmű túlzás ellenére valóban nagyon…..
A mostani klipmegosztás kicsit rövidebb a szokásosnál, ehhez például stilszerűen illeszkedik a Jack mindössze 41 másodperces klipje például. Viszont az Alvin és a mókusok négyperces kanapén heverészése már annyira nem, de legalább a hölgyek gyönyörű férfitesteket nézhetnek a…..
Egymástól pár hét eltéréssel hozza ki új nagylemezét a Hangmás és Halott Pénz. Minda Endrével, az előbbi frontemberrel és a mára zenekari formát öltő Halott Pénz név mögött álló Marsalkó Dáviddal beszélgettünk. Ebből kiderült mi a közös a két produkcióban, mi a baj…..
Folytatjuk a klipes lemaradásunk pótlását, de végre sikerült utolérni magunkat a meglepően termékeny szeptemberben. Mutatunk klipet a Beck-testvérektől, a Till We Droptól, hajótöröttimitációt a Plutótól és művészbulit a Revue illetve a Polar Dearnek köszönhetően. Persze…..
Kings of Leon - Mechanical Bull(RCA) Biztos mindenkinek volt olyan kedvenc zenekara, akikért egy ideig rajongott, majd az első komolyabb váltás után kezdett belőlük kiábrándulni, hogy a végére egyenesen gyűlölje őket. Nekem ilyen a Kings of Leon. Máig képes vagyok rommá hallgatni a…..
Arctic Monkeys - AM(Domino/Neon Music) Ahelyett, hogy megint lejárnánk a kötelező köröket az eddigi Arctic Monkeys-albumok kapcsán, sokkal egyszerűbb mindet egy-egy gimnáziumi osztályhoz hasonlítani. A Whatever People Say I Am, That's What I'm Not az első éved középiskolában, amikor…..
Franz Ferdinand - Right Thoughts, Right Words, Right Action(Domino/Neon Music) Amikor 2013 tele van elképesztően jó lemezekkel, akkor már az ember hajlamos legyinteni az új Franz Ferdinand hallatán. Mikor is volt, a kétezres évek közepe felé tán? Egymást érték a semmiből…..
Emilíana Torrini olasz-izlandi származású énekesnőt legtöbben a Jungle Drum című slágere miatt ismerik, pedig Gollam dalát is ő énekelte a Gyűrűk urában. Az előadóval szigetes koncertje előtt beszélgettünk egy rövidet, ahol rendesen kifaggattuk a fantasy trilógiában tett…..
A Flogging Molly a Dropkick Murphys mellett az ír kocsmapunk emblematikus zenekara. A kissé kótyagos Dave King frontemberrel beszélgettünk a szigetes koncertje előtt arról, hogy milyen most a csődbe jutott Detroitban élni, volt-e rivalizálás a Dropckick Murphys-zel és hogyan lett a…..
Chance the Rapper - Acid Rap(Szerzői kiadás) Meglehetősen sűrű ez az év kurrens raplemezek tekintetében. 2013-at rögtön A$AP Rocky bemutatkozásával kezdtük, majd jött Tyler, The Creator harmadik sorlemeze, aztán dörrentek a nagyágyúk Kanye West és Jay Z albumaival. Közben…..