Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hu_manus

1 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  1. Mert szép Budapest századforduló körüli építészetéről, hangulatáról, már többen zengtek ódákat, nem ismétlem őket. Egy dolgot viszont jó szívvel  javasolnék. Mégpedig, néha sétálj úgy a belvárosban vagy Budán, a Duna környékén, hogy kicsit felfelé is nézel, illetve a körúti utcákon kívül a…..
Hu_manus 2019.01.12 10:19:55
@I Love Buda: 7 helyen laktam 29 év alatt Pesten és Budán. Majd visszaköltöztem a szülőfalumba. Állatokat is tartunk. Kutyák kennelben, tyúkok udvarban, a macskák elkaparják az ürüléküket, az akváriumot 3 havonta takarítom. Ez neveltetés és intelligencia kérdése. Ami pedig a szórakozást illeti, majd minden embernek van autója.
Budai munkahelyem tömegközlekedéssel napi 2 x 1,5 óra. Ez a budaiaknak 2 x 1 óra.
Uszoda, mozi, étterem 15-30 perc alatt elérhető. Ami plusz, az az hogy kimegyek a két kutyával az erdőbe és úgy csatangolok 40 percet, hogy nem látok embert magam körül.
A rezsi magasabb, a szabadidő kevesebb, de amit a környezet pluszban ad, az nekem megfizethetetlen.
Brüsszel rábólított a beruházásra. A paksi vita lényegében tehát lezárult, minden további küzdelem részletkérdésekről fog szólni. Ezzel a kormány az elmúlt évek talán egyik legnagyobb sikerét könyvelheti el magának. Az Európai Bizottság már tavaly engedélyezte a paksi atomerőmű bővítéséhez…..
Hu_manus 2016.11.18 11:29:31
@Midnight Run: "Vagy az olaszok, ahol nincsenek atomerőművek."

S, honnan is van az olaszoknak villamosenergiájuk? Csak nem attól a Franciaországtól, ahol 80% az atomenergia aránya.

Óh, ezek az olasz zöldek :)))))

Meg kell nézni az utóbbi 10 év erős gazdasági fellendülést produkáló országait (Kína, India, Törökország) mind atomerőmet épít.
Hu_manus 2016.11.18 11:35:29
@Midnight Run: A döntés mindig politikai. Nyugat-Európában is és Magyarországon is.

Sajnos.

Belgium a legszebb példája ennek. Ott a 2000-es évek elején egy környezetvédő csoport vezetője benősült az ipari miniszter családjába és pár éven belül be kellett zárni az atomreaktorokat. Pedig Belgium úttörő volt ezen a téren. Belga_Kongói gyarmata révén az 50-es években jelentős urán mennyiséget halmozott fel.
A DPRK 360 blognak sikerült megszereznie az idei észak-koreai női divatkatalógust (녀자옷 - Női ruhák). A katalógus nem csak fényképeket tartalmaz, de szabásmintákat is, hogy a hölgyek otthon is elkészíthessék a divatos öltözékeket. A ruhák többsége a 80-as, 90-es évek nyugati divatját szintetizálja a…..
Lassan elérkezik az államalapítás ünnepe, és mi mással csatlakozhatna egy autós blog az ünnepléshez, mint a magyar gyártású autók személyes toplistájával. Amikor nekiálltam, még nem gondoltam, hogy ennyire impozáns darabokat fogok találni, sőt hogy ennyire sok modellt…..
Lázár János minisztert Paks2 és a mecseki atomtemető kapcsán "Atomtemető: pávatánc vagy pálfordulás?" című levelében kérdezte Szelényi Zsuzsanna, az Együtt országgyűlési képviselője. Lázár kissé pikírt hangvételű levélében válaszolgatott, amiből sok megnyugtató…..
Valamiért az van a fejekben, hogy a magyaros ételek egyáltalán nem egészségesek, sőt! Túl fűszeres, túl csípős, túl zsíros. Az első kettővel egyáltalán nincs baj, az utóbbin pedig lehet segíteni. :) Úgyhogy nem feltétlen kell lemondanunk a hazai ízvilágról, ha diétázunk…..
Múlt-kor 10 tény Ceaușescuról 2015.03.24 16:58:46
1. Az 1965 és 1989 között a Román Kommunista Párt főtitkári címét viselő diktátor, Nicolae Ceaușescu mindössze az elemi iskola négy osztályát végezte el, ezt követően Bukarestbe ment, ahol cipészinasnak állt. 2. Hitvese, Elena Ceaușescu annyira féltékeny volt, hogy egyetlen…..
Hu_manus 2015.03.26 00:42:31
Hu_manus 2015.03.26 17:26:21
@Alec: Tudomásom szerint 180 cm feletti volt, de ezt a NGC filmjében láttam, nem olvastam utána.
Horváth Sándor (MTA BTK Történettudományi Intézete) vendégposztja. A 2014-ben többször is átadott Várkert bazárt előtte évtizedekig több generáció is Ifjúsági Parkként vagy közkeletű nevén Ifiparkként emlegette, a Várkert bazár fölött megőrzött hatalmas fa (Nagyfa) pedig a hatvanas évekbeli,…..
„Ha ez a radioaktivitás, imádom” – válaszolta Biddle Duke, az Egyesült Államok madridi nagykövete egy újságíró kérdésére, aki arról faggatta, hogy észlelt-e bármilyen sugárzást a Földközi-tenger vizében. A nagykövet ugyanis néhány hónappal azután látogatta meg a…..
Nagyapám gyakran idézgette levantei gondolkodással megáldott dzsentri dédapám kedvenc mondását: "Aki dolgozik, nem ér rá pénzt keresni!" Azt hiszem, a dédpapa jobb miniszterelnöke lenne ennek az országnak, mint az öregségére borzasztóan ötlettelenné váló Viktor és csatolt…..
Az Iron Maiden egyike azon rock-dinoszauruszoknak, akik aztán tényleg a rockzene történelemkönyveinek aranybetűkkel írt oldalaira kerülnek. Ráadásul népszerűségük ma is legalább akkora - ha nem nagyobb -, mint a zenekar pályájának csúcsán a 80-as években. A Loudwire…..
Hu_manus 2014.09.29 12:41:36
@Alick: Szerintem is ez az igazi "hír" a banda életében. A felsorolt húszegynéhány tény eltörpül emellett. A színpadon laza rocker szerepet játszó énekes civilben az egyik legnagyobb precizitást és pontosságot megkövetelő pilótaként ügyködik hosszú évek óta.
A század elején két zseni, az orosz Szergej Prokudin-Gorszkij és a francia Albert Kahn fotózta Mongóliát. Prokudin-Gorszkij Oroszországot és az akkor orosz protektorátus alatt álló Mongóliát fényképezte, míg a neves gazdag filantróp Kahn azt vette a fejébe, hogy színesben dokumentálja a teljes…..
Hu_manus 2014.09.07 13:11:36
@JTom: Azt a társadalmat igenis porrá kell zúzni, aki ilyen szintem embertelen. Az én értékrendemben ez vonatkozik pl. Guantanamora is.
Hu_manus 2014.09.07 17:37:32
@Vladimir Harkonnen:
1 - Fenntartom, aki ilyen módon bánik embertársával, az nem homo sapiens. S, ezen fikarcnyit sem változtat 100 vagy 500 év távlata.

2 - 1988-ban a fehérvári Videoton gyárban dolgoztunk. Ott mesélték, vannak olyan épületek a gyár területén ahová évtizedek óta nem mer belépni senki. Katonai célú vegyi anyagok.
Bizonyítani persze nem tudom, lehet csupán urbánus legenda.
A magyar stand-up egyenetlen fejlődését remekül mutatja, hogy a műfaj egyik legnépszerűbb és legrutinosabb alakja még csak a harmincas évei közepét tapossa. A szentesi származású Kőhalmi Zoltán első éves építészmérnök-hallgató volt, mikor írásaival elnyerte a…..
Hu_manus 2014.06.10 07:47:00
@törcsipöcs: A stand up műfajt megítélni csak első blikkre szubjektív dolog. Igenis lehet mérni egy előadást. Pl. mennyire eredeti, mennyi benne a koppintás, mennyire tudja elhitetni az őszinteséget. Ebben az említett hármas (Bödőcs, Kőhalmi és Kiss Ádám) élen van. Litkainak is van egy született, echte eredetei humora, de keveset stand up-ol. Badár pedig a műfaj legalja, sugárzik belőle a sötétség. Éppúgy, mint a politika által erőltetett szomszéd néni produkcióból. Tudod én egy olyan országban szeretnék élni, ahol az ilyen erdélyi tahók sosem kerülhetnének képernyőre.
Az egyik leggyakoribb mantra a Hold meghódítása kapcsán, hogy az ott található hélium-3 meglehetősen hosszú időre megoldhatná a Föld energiagondjait. De hogyan oldja meg, hogyan szedjük ki a Holdból, és egyáltalán, mi az a hélium-3?   Az utolsó kérdésre a legegyszerűbb a…..
A levélszavazatok formájában érkező határon túli magyar voksok mintegy 95,5 %-ban a FIDESZ-KDNP pártszövetséget gyarapították. Az ilyen lehengerlő győzelemre jogállamokban a gyanú árnyéka vetül. Gondolhatunk akár a Magyar Népköztársaság idejéről ismert szavazati arányokra,…..
Tisztelt Munkahelyi Terror!   A történet a következő A főnököm ez év januárban kiadta a februári vezénylésem, amiben két éjszakai 12 órás szolgálatra vezényelt egymást követő éjszakákra. A törvények szerint megteheti. Én kértem, hogy oldja meg más hogyan ezt a dolgot,…..