Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Georgina Bojana

1 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Eljött a betelt pohár napja!Nem azt mondom, hogy a televíziózás legalja, mert elkövettek már ennél meredekebb műveket is, de érdekelne, mit szívnak a sztori-írók? Tény, hogy bárki színvonalasabb műsort csinál a telefonjával, én mégis azt kérdezem: bealkonyulhat valaha is az…..
Egy amúri tigris és állatkerti látogatók kötélhúzást játszanak a Chanhgsha Ökológiai Állatkertben, Hunanban. Az internetre felkerült fényképek természetesen feldühítették a kínaiak egy részét. Pénteken többször is rendeztek kötélhúzást a közönség és egy amúri…..
Szekercelazac Töltött paprika 2013.08.17 17:28:24
Olvasom az Anya főztje blogban, hogy a Duna éles határvonalat húz a töltött dolgok készítésében. Milyen igaz, a Dunántúlról származó férjem sem szereti, ha konkrétan beletöltöm a tölteléket a töltenivalóba, és szerinte is paprika nélkül tökéletes a töltött paprika.…..
Salha Omár írása Ebben a Bajnaiban egy (másodosztályú) Orbánviktor veszett el. Mond jó nagyokat, szép kereket, amikor meg kormányon van, mindez hirtelen kimegy a fejéből, aztán meg ellenzékből az megy ki a fejéből, ami kormányon volt benne. És így tovább. Olyan is van, hogy…..
Égető téma lett a devizahitelesek sorsa. Miután a kormány úgy döntött, megmenti a hitelkárosultakat, elszabadult a véleményáradat. Boldog, boldogtalan elmondja, leírja, összefoglalja, mit, hogyan és miért kellene, vagy semmiképpen nem kellene tenni. A leghatározottabban a…..
Georgina Bojana 2013.08.08 09:50:10
@Budai Andris:
Sokan visítoznak, hogy milyen jogon segítik ISMÉT ki a devizásokat?!
Itt az ISMÉT szón van a hangsúly. Mivel a többség nem tudott végtörleszteni, mert nem volt sem a bankban, sem a cihában, sőt közeli-távoli rokonyságban sem annyi mani, hogy kipengtethette vón, a tartozását.
Az árfolyamgát úgy bukovi, ahogyan az van.
Még a bank sem tudja megsúgni, mikorra, mennyi lesz a tartozás?
Hogyan vállalhatná így be, bárki is? Most azon görcsölök aztán nehogy má' kötelező legyen EZT meglépni! Öngyilkosság. Mint ahogyan ez a svájci francos hitel is az volt. De hiába beszélem rojtosra a számat, akik örököltek, akiknek volt vagy összeadták a pénzt lakásra, házfelújításra, azok úgysem értik. A többiek pedig akik felvették, u.úgy benne vannak a zmetyiben. Tehát tudják, miről énekelek. Sokaknek forintban nem is adtak hitelt! Elutasították a bankok, csak ezt, ezt nyomták, de ezt ezerrel.
Biztosan voltak olyanok, akiknek volt rá lehetősége és meglépte, hogy több lakást is felvásárolt. De a többség élete nem erről "énekel". A többség a kilátástalanságról, arról, hogy többszörösét már visszafizették a fene nagy semmire.
*
De nem csodálkozom, a Club Rádió éles adásában - a hitelt NEM FELVEVŐK fröcskölték a jó népet, akik csak hitelből tudtak lakhatást biztosítani, vagy olcsón megvásárolt házat felújítani. A hitelt nem felvevőknek biztosan megadatott a jó lakás, amit vagy megörökölt, vagy megvásárolták. Vagy még a régi OTP-s kölcsönből ki tudták gazdálkodni a háztartási pénzből. No meg állásuk is volt, biztos!
Itt van a bukta, hogy ma semmi sem biztos! Az állás sem, a részletek nagysága sem.
Minden moccan és minden süllyed és minden olyan iszapos.
Szörnyű!
Igenis, az a véleményem, ha igazán akartak volna, már régen segítettek volna a devizásokon. De most is megy a parasztvakítás - de az ezerrel! Napi szinten! Megmondják, a képünkbe megmondják, hogy hibás a termék, meg azt, hogy rossz volt. Tudjuk!
Könyörgöm, már lépni kéne, vagy még mindig kevés az öngyilkos, a kétségbeesett, a nyomor széléről segélyt kérő ember?!
Kevés?
Meddig, meddig aszalódnak a kérdéseikkel, meg a csodálatos felismeréseikkel a fityesz eme tudorai, akiknek szándékában áll(?) a segítés.
Most megy a szöveg, a vasat a tűzben tartás, aztán majd a választás előtt valami lesz?!
Talán!
De ott a baj, hogy már senkinek sem hiszünk, mi devizások. Már lassan magunknak sem, pedig az már nagy baj! - lenne...
Georgina Bojana 2013.08.08 10:01:41
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
nagyon is osztom véleményedet! Itt a "mesterséges" balhén van a hangsúly.
Fityes jól manipulál, tudja, sokan benne vannak nyakig, sőt azon felül is a sz@.ban... mármint a kölcsönben, mégpedig devizásban :(
Ez a többség jól jön majd a szavazáskor!
Itt a csont! Lehet kérem rágni! Gumiból van, többször is felhasználható, mivel már többször elénk is dobták.
Kár, hogy nem tudtunk ezerrel rácuppanni!
No igen, most a SZÉLES RÉTEGRŐL, az elszegényedett, kétségbeesett állás nélkül maradottakról írnék.
No meg azokról, akik képtelenk átugorni a havi szinten megemelkedett "franc" akadályokat.
*
Az a kis réteg, akik fent lakoznak, a húsos fazék közelében, ők símán. Akadály nélkül átlendítették magukat a végtörlesztésen. Mi is a problem? kérdéssel. Hiszen nekik volt honnét előszedni a rejtett tartalékot. A többségnek nincs.
*
Most azon agyalok, hogy az a réteg, akik lefújjoznak minket, devizásokat, hogy így az ő pénzükből meg úgy az ő pénzükből, meg juj, meg micsoda fertő! No ezt nem!!!!!!
No igen, jó volna elgondolkodniuk, hogy miniszterelnökünk lányának az esküvőjén miért van ez a nagy vigyázat? Az őrszem, meg az ételek vizsgálgatása, a felügyelet, az igazoltatás, még a rajkók hegedűjébe is belekukkantgatás?!
No igen, el lehetne EZEN AGYALNI polgártársaim, kérem. Most a TI PÉNZETEKBŐL megy a halihaliereszdelahajamat-dínom is meg a dánom is!
Mert nem hiszem, hogy orbán atyuska becsengeti az erre fordított költséget a saját kis vagyonkájából. Hja, hogy nincs neki?
Hjaj, most leülök és krokodill könnyeket ejtek!
*
T. Kommentelő!
Köszönöm beírásodat, kérem, véleményezd és megköszönöm, mennyire van, vagy nincs igazam?
Félő, hogy igazam van. Tudom. Itt olvastam a neten, mennyi az előkészület, igaz, a ktsg-ról szó nem esett. Lehet, hogy titkos?
Hány százévre?!
No meg a társadalom, a mi érdekünk, hogy a "krém"nek ne legyen salmonellája, vagy ólommérgezése?!
Szörnyű! Egyáltalán a feltételezés, hogy ilyesmire is kell vigyázni.
Nem tekintek hátra, de voltak régebbi miniszterelnöki programok, amelyekre nem kellett ekkora felhajtás.
Hja, hogy fejlődünk?!
No, néne má' hogy ebben is!
Igaz, 2013-at írunk.
slapajblog Juszt is Erzsébet! 2012.07.10 16:07:00
Hiába emeltek szót politikusok, szociológusok és az érintett családok, megint „hülyére vették” a családok ezreit. Elnézést nem tudom ezt szalonképesen leírni, csak így! Mert kormányunk annak néz minket.  Tegnap döntött a parlament.  Ezentúl „Erzsébetben”…..
Georgina Bojana 2013.07.06 13:35:21
Mintha dirrekt erősítenék a fekete piaci lehetőségeket. Pontosítok, a blogírónak igaza van! A kárpótlási jegyeket is felvásárolták, akiknek sok pénze volt/van/lesz potom áron. Azután ingatlanokat vásároltak belőle, meg jó üzletekbe fektették.
Ez lesz a sorsa az utalványnak is.
Felháborító!
*
Anno, amikor köteleztek, hogy nyissak bankszámlát, mert ugye a munkahely már nem készpénzben fizette ki a megdolgozott béremet. Átutalták. Utólag tudtam meg, hogy akik bevitték a cégeket, dolgozókat ebbe a "fene nagy üzletbe" - abból nagyon is nyerészkedtek! Fejpénzt kaptak a bankoktól. De ez már régen volt!
Ma már nyitnak az emberek számlát, az átutalás megszokott dolog.
De az is, hogy a bank a megharcolt forintjainkat a bank lehalássza, mivel ki kell venni az automatából. A bankoknak is kell pénz, miből tartanák fel magukat? Ezért aztán már vonnak tőlünk, a leadózott forintjainkból - van ugye a bankadó, a tranzakciós meg az ég tudja milyen égisz alatt és jogon.
Az utalvány is azért "bukta", mert ha fillérre nem tudja bárki kiszámolni, akkor bukott pénzt, akár esetenként 200 forintot is, mivel pénzt nem adnak vissza, ha pedig nincs a többlet befizetésre, akkor bukta van.
Az utolsó forintokból mit is vásárolnak majd? Csokit, apróságot, felesleges dolgot, csak azért, hogy ne maradjon a boltnak több, marad a kevesebb, lényegesen kevesebb számlákra, receptekre.
*
Úgy érzem jogosan teszem fel a kérdést?
Kinek üzlet ez?
Valakinek biztosan! Méghozzá, jó zsíros és nagy. Öcsémuram, urambátyám... stb. stb. akik közel vannak a konc-hoz.
*
Akik távolabb, azoknak marad a veszteség... Mint már megszok(hat)juk.
Jogállam vagyunk?
Ugyan kérem!
Ez már a múlt, ne is háborgassuk. Jobb, ha beletörődünk és törünk.
De nagyon keserves...
A bizottság kalkulált, majd előállt az összeggel, mely jövedelem alatt minden dániai szegénynek számít. Irigyeljük kicsit a szegény dánokat! 103 200 dán korona. Ez pontosan az országos átlagkereset fele Dániában, és aki nem keres meg ennyi nettót egymást követő három…..
Georgina Bojana 2013.07.06 05:16:25
@Pszt!: Mennyire igazad van! Sokszor és jó hangosan kell elmondani, mintegy belezuttyolni a szűk agyunkba: KÁNAÁN VAN ÖCSÉM!!!!! NYISD KI A SZEMEDET!!!
Ki is nyitom, "asztán" mégsem látom Vaze?! Hát nem semmi, ezt nevezik parasztvakításnak! No, akkor ez sem érdemel orvoslást, mert még kinyílnak a csípáink, akkor Vaze, nem lesz az egyikünknek sem jó? Ugyi Vaze?
A Szabad Nép 1947. május 28-án számolt be arról, hogy a kormány Gazdasági Főtanácsa kommunista javaslatra döntött négy bank állami ellenőrzés alá helyezéséről; és miniszteri biztosokat küld ki ezekbe a bankokba. Ez a rendszabály az államosítás előkészítését szolgálja,…..
Georgina Bojana 2013.07.04 12:13:28
@mirando: CSODÁS!!!! Teljesen elveszítem a biztonságomat. Vidéken a földből, állatokból élő, gazdaságban dolgozó parasztemberek, szó szerint a fillérjeiket tették bele. Ugye, hogy milyen jól hangzott: Jövet-Menet Takarékszövetkezet!
Hááát igen, itten kis hazánkban van ám jövet is meg menet is, csak éppen nem az menet, aki egyfolytában a jövetelét biztosítja, építgeti - téglánként.
Kirobbanthatatlanok lesznek az Ország Házából, az amit Parlamentnek hívtak, valaha... Hát igen... Voltak nagy disznóságok még Móricz Zsigmond korában is, hogy Széchenyi koráról már ne is énekeljek!
Undorító! Csak belehallgatsz a hírekbe és felmegy a vérnyomid! Már ott tartok, hogy a hírektől - tiltom a családomat. De én csak nem tudok leszokni arról, hogy körbe ne nézzek a TILOSBAN! - mármint a napi politika hazai asztalán. Aztán odáig nézem, olvasom, hogy a végén hánynom kell, pedig nem is ettem...
A videó napok alatt bejárta a közösségi hálót, nincs olyan ember, aki ne találkozott volna vele. Több mint 54 ezren lájkolták és több mint 49 ezren osztották meg, így talán nem állítunk valótlanságot, ha kijelentjük, hogy a napokban ő a közösségi háló sztárja. A leírás…..
Georgina Bojana 2013.06.06 18:08:55
@röhögő: Akkor is gyönyörű! Az lesz húsz év múlva is! Megható, szívbe markolóan szép! De sok ember elfelejti, ha jót teszel, de egy állat soha! A rosszat sem felejti, de a jót sem!
Az emberek példát vehetnének tőlük!
Újra  tarol Christian, az oroszlán története a közösségi médiában, és mivel tényleg megható és igaz, ezért mi is megosztjuk Veletek. A történet a hatvanas években játszódott, azonban a videó csak mintegy negyven év múlva került fel a videómegosztó…..
Georgina Bojana 2013.06.06 18:05:13
@Hipok Rita: Igazad van, CSODÁLATOS ez a videó! Legfőképpen nem rendezett, de IGAZ.
ÚúúúúÚÚÚÚtálom a cirkuszt. Soha nem szerettem. Megfélemlített, meggyalázott, megalázott állatok. Az oroszlánt felcicomázzák, amikor Ő az állatok KIRÁLYA, ugratják! Megalázó.
De az ilyen filmeket szívből szeretem és szeretettel nézem! Van két kutyám, egy hatalmas és egy "bohóc" - a nagyobbik egy farkaskuty és egy hasky szerelméből született. Okos, hihetetlenül véd, megérzi azt is, ha valakit nem szeretek, de azt is, ha igen. Hihetetlen antennái vannak. Biztonságban érzem magam mellette.
No a másik kuty? Ő? Egy francia bulldog. Hihetetlen! Rendkívül ravasz, okos, tud kombinálni - mindig azt lesi, ki és mit eszik! (Rendesen ellátom, de ilyen a természete). Kuncsorog, pedig Ő kapja a legjobb falatokat - a nagykuttyal együtt. BizIsten! Az Ő tányérjukba teszek először, csak utána magamnak. De akkor is, tőlem pár méterre de esdeklő szemekkel nézi ahogyan a kanalat a számhoz emelem!
Hihetetlen!
No, de Röfi, mert úgy hívom nem igazán kuty, malac a legjavából! Szereti a görögdinnyét! No, meg ami "a"-val kezdődik! Hihetetlenül kombinál, ha telefonon beszélek bárkivel, kimondom azt a bűvös szót, hogy "megyek", ha csak a kapuig is, már örjöng, hogy ne menjek. Ha elmegyek bármi okból, teljesen magába roskad, a lányom még a rádiót is bekapcsolta, hogy ne szomorkodjék. Amikor hazaértem, méreteihez mérten háromszorosát ugrálta fene nagy örömködésében. Különben hangosan hortyog és rendszeresen mesélek nekik.
Különben agyilag rendben vagyok, de kitöltik a napi életemet, ha a kertben csinálok bármit, ott vannak körülöttem, vagy a küszöbön ücsörögnek. Boldog és szép az életem, ezt nekik is köszönhetem!
Szalámi csokiból Pár hete a férjem Portugáliába utazott egy konferenciára. Van amelyik feleség ennek örül, mert nyugta van egy kicsit, van amelyik mérges, hogy míg a férj világot lát, ő egyedül vezetheti a háztartást, a szerencsésebb feleségek pedig epekedve várják, hogy…..
Georgina Bojana 2013.04.02 19:46:23
Bíztatok minden édesszájú "számító és nem számító" nőszemélyt, látogasson be a www.nosalty.hu-ra. Ott ha nem is ilyen, de hasonló gyönyörűség és finomságnak a receptjét megtalálhatjátok!
Sok sikert, de képtelenség megállni, hogy ne szeletelgessél csak úgy, minden ok és indok nélkül...
Hasonlót már én is készítettem, onnan a fent említett recept oldalról!
A Telenor a telefonadó júliusi bevezetésekor több ponton is megváltoztatta tarifáit, egyes csomagoknál pedig bevezette a lebeszélhetőség hálózaton belüli és kívüli arányát, azonban a cég most úgy döntött, hogy a lebeszélhetőség - hálózaton belüli és hálózaton kívüli…..
Georgina Bojana 2012.11.01 22:06:50
Kedves ASDF! Írod, panaszolod, hogy napközben nem lehet a Telenor ügyfélszolgálatát felhívni. Van egy újításom!
ÉJSZAKA HÍVJAD FEL, AMÍG A TÖBBI előfizető alszik édesdeden.
Akkor tedd fel kérdéseidet! Igaz, többnyire az a válasz, hogy: "munkatársaink dolgoznak a problémán, a rendszeren" - de legalább élőszóval megnyugtatnak... Ez is egy plusz öröm!
Egyebünk úgysem maradt.... Hja igen. Az éjszakai felhívást nemcsak mondom, teszem/tettem is. Valóban azt mondja az automata: "minden vonalunk foglalt stb. stb.". No, ilyenkor van a részemről az "agydurranás", s nem restellem azt, hogy éjjel akár 1 órakor, vagy hajnali 2-kor tárcsázzam az ügyfélkábítókat... No, nem vagyok igazságtalan. Vannak közöttük valóban korrekt, rendes emberek. Igazi, szolgálatkész, udvarias, készséges dolgozók is. De a többség, mint az automata... mondja a betanult szöveget.
Kimozdíthatatlanul. Amennyiben rákérdezek, ott folytatja, ahol abbahagyta. Hihetetlen, gépemberek... Igen, vannak ilyenek is... Az agyatlanok. De mint mondtam, írtam feljebb. Vannak értékes, jó, emberi ügyfélkezelők is. Nekem szerencsém volt, összeakadtam néhánnyal, mivel naponta hívom a Telenort, mert mindig csinálnak valami "keserűséget" igen... Ma pl. nem értem el online felületen a HÍVÁSRÉSZLETEZÉSEMET. Tegnap még igen, 19-étől!!!!!! Ma már egyáltalán nem. Igaz, tegnap írtam egy NEM KEDVES levelet, lehet, hogy ma büntiben vagyok?! Ebben az országban minden lehetséges, legközelebb jön a kukoricára térdepelés...
Drága Anyu! Ahogy te is, úgy tegnap, tegnapelőtt, ma, holnap milliónyi Telenor előfizető kap(ott) egy SMS-t, hogy változás lesz a tarifájában. Ahogy mondtad, egy szót sem értettél az SMS-ből.... Nos a lényeget este meg is írtam..., most megpróbálom picit egyszerűbben, kicsit…..
Georgina Bojana 2012.11.01 21:48:56
Nagyon köszönöm a "szájbarágós" magyarázatot. Már eddig is szinte minden áldott napon harcolok a Telenor-ral! Ma is, megkérdeztem ezt, amit most megértettem. Ez stimmel. De az nem, hogy egyik nap elérem az online felületet, másik nap "korlátoznak" abban, hogy nehogy elérjem a Hívásrészletezésemet! Véletlenül sem. Aztán - 14-én van a szla-zárásom. De a HÍVÁSRÉSZLETEZÉSEM oldalán csak 19-étől láthattam. Kérdeztem "énekszóval-muzsikával" online oldalon MIÉRT VAN EZ ÍGY? Válasz: kollegáink dolgoznak rajta. De már egész évben? Könyörgöm? Egyik nap belenézhetek az oldalamba, másik nap nem. De a kemény számlák viszont jönnek. Ahhoz bezzeg nem kell a munka. Vagy ehhez kell igazán? A fejemet a falba szeretnék vágni, hogy IDE két évet írtam alá?! Nem tudom a többiek milyen szolgáltatók, de alig várom, hogy leteljék, vagy valóban bizonyítanák azt, hogy dolgoznak, de nemcsak úgy, hogy nekik legyen jó. De úgyis, hogy folyamatosan figyelhessem az általunk indított beszélgetéseket. Figyeljem a költségeimet, mert mellbe vág ám rendesen, amikor kiküldik a 8-9 ezer forintos számlákat!
De most, hogy rákattantam, kb. egy hónapja az online felületre, ott akasztanak meg, a hol tudnak.
Természetesen magyarázatot ismerem, már a könyökömön nő ki! Utóbbi időben már odáig vetemedtem, hogy megírtam, hogy tudom, Ők is utálnak engem, de biztosítom a Telenort, hogy én is, sőt a családtagjaim is úÚÚÚÚÚtáljuk őket. De az aláírt hűségnyilatkozat miatt nem válthatunk.
Kérdés, ha váltunk, jobb lesz-e? Korrektebbek-e? A TIGÁZ után, amit itt a YouTube-on is láttam, meg a Hir tévében, bizony nem tudom hová is csárdásozzunk?! Minél nagyobb a szigorítás, a +adók, annál kiszámíthatatlanabbak a számláink, annál inkább hülyére vesznek minket, fogyasztókat, számlatulajdonosokat, előfizetőket... Hmmm. Pocsék egy világ, de rossz így élni.
Bezzeg megy a mutogatás a régi "átkos" évekre. De ott, ez képtelenség volt, hogy ilyesmiket megtegyenek velünk a szolgáltatók. A pénzünket viszont szemrebbenés nélkül elteszik. Akkor bezzeg nincs munka, meg rendszeren dolgozózsdi!
Georgina Bojana 2012.11.01 21:56:59
@Nagymutter: bizony mondom, IGAZAD van. No, most engem nem ez a pár száz forint izgat, de amit leírtam. Naponta harcolok a Céggel. De más panaszaim is vannak!
Felhívtam pl. a számlainfót. Ott kemény 80+valahány forintért az automata megírja sms-ben, hogy mennyi forintnál is tartok.
Most is ezt tette, mármint az automata. De fals összeget írt, mivel a szlazárásom 14-én volt, de az forint értéket csak 19-étől írta meg. Természetesen a hívás díját felszámolják, még akkor is, ha nem ad pontos, értékelhető tájékoztatást.
Igaz, a "kedves" ügyfél-kábítók - mármint a telefonos ügyintézők folyamatosan azt ismételgetik, hogy online felületen IS, meg az sms-ben megkért üzenet IS "TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ" - magyarul nem pontos.
De ennyire nem pontos?
Istenemre mondom, miért nem lehet felrúgni ezt a szerződést? Már nagyon nem tudom elviselni ezt a minősíthetetlen munkastílust, ahogyan a Telenor dolgozik... Mármint kavar. S, jönnek a számlák hihetetlen összegekről.
De miért is nem jó, ha annyira kézben tartanám a hívásaimat? Miért nem jó, ha szemmel kísérhetem kiket és mikor hívhattam? A HÍVÁSRÉSZLETEZŐ-i levél kiküldése egyszerűbb, csak éppen egy hónap múlva már bottal üthetem az infót.
Most melegében kell ránéznem, meggyőződnöm, valóban kiket is hívtam? Valós összeg-e a kiszámlázott, vagy nem?
Önmagamat is meg kell(ene) győznöm a korrektségről. Talán.
No, meg rendet kellene ott is tenni a Telenor birodalmában. Mert az hihetetlen, hogy olyan sokáig dolgozzanak a rendszeren, semmire sem jutva. Csak kavarnak, kevernek, nehogy képben legyek - legyünk.
Undorító eljárás! - Ellenünk.
Undorító és elítélendő!
A tegnapi napon megjelent egy cikk az fn.hu-n, amelyet én eddig az egyik mértéktartó hazai gazdasági tematikájú internetes újságnak tartottam. A cikk arról szólt, hogy a magánnyugdíj pénztáraktól az államhoz kerülő vagyonból újabb adósságcsökkentést hajt végre a kormány…..
Georgina Bojana 2011.10.20 21:28:14
Évtizedek óta lopnak tőlünk... Kik? Akik ott üldögélnek az országunk házában, újságot olvasnak, vagy meg sem jelennek. Könnyű úgy megszavazni az újabb embernyúzó lehetőséget, hogy tele van a zsebük, sőt a dédunoka is be van biztosítva szegénység ellen...
Már régen rájöttem, Torgyán apus is csak addig hörgött, ordítozott, amíg meg nem tömte a zsebeit... Lepaktált Orbán atyuskával - aki bebiztosította a szép öregkort a bőbeszédű Ügyvéd Úrnak... Hol is élünk tulajdonképpen? Nemcsak érzem, mondom, sőt le is írom, lassan Cárevicska országja lettünk. Hja, és ki a Cár?! Hja... Szemüveg sem kell, hogy rájöjjünk... De nem Ő kezdte, Ő csak folytatja. No, meg aztán a válság is bekavar. Nem védem, sokszor rettenetesen dühös vagyok Cárevicskára... nem is titkolom. De vannak dolgok, amelyek különösen zene füleimnek... A bukások... De arról nem szól a fáma, hogy akik annyit loptak, meg még többször is annyit, elvették-e a vagyonát? Befizettették-e vele az adót, amit tőlünk oly boldogan lenyúznak? No, meg, akik fent vannak, azok nem esnek nagyot, mert meg tudják fizetni a drága ügyvédeket. Azok meg titkosítanak, meg mosnak. Szennyeseket. Hja, a Patyolat Vállalat már régen megszűnt... Úgy hallottam, az ügyvéd urak vállalták a szennyesek kimosását... S, csinálják is, mert lám, lám van akit kiengednek, s csak otthon kell tartózkodnia... Közben eheti a csirekpörköltet, s akár pezsgőt is ihat rá, minden nap... telik rá. Megfizettük... Tehát, nem Cárevicska tehet egyedül a nyomorunkról. Hosszú, egymást követő évek alatt jutottunk idáig... Ő csak folytat. No, erről ennyit... De ne hazudnának bele a szemem közé! Ezt nem tudom elviselni... De ki törődik velem? Veled? - Megnyugtatlak. Ők nem... Ennyi.
- feladni egy levelet postán, levelezőlapot kapni- kézzel írni egy házi dolgozatot- fölvenni valamit videóra- ceruzával pörgetni a magnószalagot- nem tudni, hogy ki hívott telefonon- nem tudni, hogy mit csinálnak és gondolnak éppen a barátaid- fölkelni a fotelból és csatornát…..
Georgina Bojana 2011.09.29 23:34:33
@zolik1: Képzeld tudok IGAZI Bambit és IGAZI Utas üdítőt gyártani!
Aki a régi ízekre "szomjas" készítse el. Nem egy nagy dolog.
Ami mindkettőnél egyforma:
1 kg kristálycukor
1 doboz citrompótló
1 liter víz
______________________ezt kavargatni, sziruppá főzni.
Ha BAMBIT akarsz, akkor vérnarancs aromát keversz hozzá 1 adaggal,
Ha UTAS ÜDÍTŐT - akkor citrom aromát keversz a sziruphoz.
Amikor kihül, üvegbe, hűtőbe téve - szódavízzel felengedve (mintegy szörpként) fogyasztható!
Meglepődsz, mert az ízek?! No, ugyanaz, mint gyermekkorunkban!
Georgina Bojana 2011.10.01 12:57:13
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Igen, igen... Elábrándoztam. Mi, Egy Csapat vagyunk, hiszen egyetlen országúton indulunk és menetelünk jó és rossz, siker és kudarcok között. Úgy is mondhatnám, hogy "élet-társak" vagyunk... Bárhol is élünk, hiszen, nekünk egyre kattan az agyunk, sok minden van,ami közös.
Éppen ma fedeztem fel az indavideón egy nagyon jó kis filmet, a 60-70-évekből... Jó volt nosztalgiázni.
Soha nem gondoltam volna.
Ilyenkor jut eszembe Édesanyám, aki nagyon szerette a régi magyar filmeket. Rádöbbentem, hogy én is miért keresem a 60-as, 70-es filmeket. (1950-ben születtem). Mert akkor voltam fiatal, s minden olyan szép volt, olyan reményteljes. Most az útam nagyobb részét már legyalogoltam, sok meglepi már nem érhet. Férjhez mentem, felneveltem két gyereket, nyögdíjas vagyok, elveszítettem a Férjemet, nincs szándékomban "beújítani". Élem az életem, segítek amiben csak tudok: a családomnak, embertársaimnak.
Főképpen egy-egy bukás után felállni. Visszakapni a nyugalmukat, a lelki békét, egy-egy kudarc, betegség után. Rámutatok az útra, hogy igenis ÉRDEMES és FONTOS tovább gyalogolnunk. Hiszen, sokan vannak sorstársaink, családunk - akik szeretnek minket, számítanak ránk.
Felmutatok az égre, s ha a Nap süt, akkor annak, ha eső esik, akkor pedig annak örülhetünk. De, ha csillagos ég alatt, viszonylagosan szépen élünk, már azért is hálát rebeghetünk Sorsunknak...
*
Hjaj, banán! Soha nem felejtem el, a fiam (1970-ben született) - Ő is még beleesett a banán nélküli világba. Mindig karácsony előtt álltunk sorba. Egyszer vásároltam több kilót! Mindannyian ki voltunk rá éhezve. Aznap bableves volt a vacsora és BANÁN! Szétosztottam, (természetesen a fiam kapta a legtöbbet) - s mindenki úgy gazdálkodott vele, ahogy akart. Nem lóditok, de reggelre, mindegyikünk felfalta... Nem bántam. Legalább akkor jóllaktunk. De nem is vágyódtunk már annyira a banánra... Most is vallom, jól tettem. De soha nem felejtem el, ahogyan reggel egymásra nevettünk. Éjszaka is ment mindenki a maga banán-csomagjához... S, reggelre, összekacsintottunk! Ez jó éjszaka volt!
*
Köszönöm válaszod!
Georgina Bojana 2011.10.03 16:08:40
@El Visco Stello: Soha nem volt könnyü az ÉLET! Most sem az... Akik kihasítanak a mi pénzünkből, bízom abban, hogy nekik sem. Hiszen minden nap bele kell nézniük a tükörbe, s nem lehet könnyű dolguk. Igaz, ha nincs lelkiismeretük, könnyen átvészelik.
De ennek ellenére nem írigyelem őket.
*
Köszönöm leveled! - Georgina Bojana*
Igen, a népszámlálási lista - egyes - kérdéseivel nem vagyok "jóban". Olyan alapvető dolgokra nem kíváncsiak, hogyan is érezzük magunkat itthon a saját HAZÁNKBAN? Van-e jövőképük a fiataloknak és a nyögdíjasoknak? Hogyan osztjuk be az egyre…..