Regisztráció Blogot indítok
Adatok
negylabnegyhonap

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Jakarta-Sumatera A vonaton töltött éjszaka alatt elértünk arra a szintre, amit azelőtt elképzelni sem tudtunk, mégpedig, hogy a hulla fáradt állapotnál is létezik fáradtabb. Ehhez hozzájárult, hogy a vagonban egész éjjel fel volt kapcsolva a világítás és a fagyos…..
 A terv szerint értünk Denpasarba, Bali fővárosába az éjszaka közepén. Némi alkudozás után taxiba ültünk, célállomásként  Kuta Beach-et jelöltük  meg, a szörfösök igazi paradicsomát. A bosszúságunk ott kezdődött, hogy a taxis az általunk megjelölt…..
Üdvözletünket küldjük Thaiföldről, Koh Lantáról. Jól vagyunk és nagyon jól érezzük magunkat.Holnap friss élménybeszámolókkal szolgálunk. Sajnos a mikulás nem talált el idáig, hiába tisztítottuk meg a papucsainkat:)..
Kaland. Szumátrán, a dzsungelben éjszaka buszozni gyanús alakokkal úgy, hogy az egyetlen nőnemű személy az ember barátnője.. erre azt hiszem mondhatjuk, hogy vakmerő dolog. Aztán ha a busz leáll egy isten háta mögötti hegyi faluban az esőerdő közepén és a füstős képű…..
 A kissé hosszadalmasra nyúlt határátlépés után elindultunk a főváros Phnom Penh felé nem is akármivel hanem egy öreg megpakolt mikrobusszal, amit folyamatosan tömtek még  zsúfoltabbá emberekkel én a nyakamba húzott lábakkal ültem végig a több száz kilométeres utat…..
 Korán reggel a határon való átjutás szerencsére teljesen zökkenőmentesen zajlott. A két országot, a Vörös folyó választja el egymástól, melyet egy híd köt össze, s melynek egyik partja Kína a másik pedig már Vietnám. Szóval csak át kellett sétálni rajta, s így…..
negylabnegyhonap Bali-Jáva 2011.11.11 04:44:06
Jól vagyunk!! Bár az elmúlt napokban gyengélkedtünk, a férfi tag belázasodott és betaknyosodott a női tag pedig gyomor problémákkal küszködött mindez az általunk elátkozott szigeten Balin történt egy ótvar, nyirkos szállodai szobában de annak kedvéért aki sajnálkozni…..
negylabnegyhonap Kambodzsa 2011.11.02 15:08:00
 Álmaink szigetéről egyenesen a véres múltú királyságba vezetett a nagyon megterhelő 20 órás utazás teletömött mikrobusz, szupergyors, gyomorforgató hajóút és még egyéb érdekes közlekedési eszközök igénybevételével.A világ hét csodái egyikeként számon tartott…..
  Mindenki megnyugtatására közöljük, hogy egyben vagyunk csak éppen semmi kedvünk blogot írni vagy akár csak egy percet is a számítógép előtt tölteni.Ennek az oka, hogy három nappal ezelőtt úgy döntöttünk, a Mekong deltájában való barangolás helyett inkább…..
negylabnegyhonap Kunming újra 2011.10.26 18:17:00
  Bármennyire is megkedveltük a kis halászfalut az Erhai partján, várakozással teli örömmel vártuk, hogy elhagyjuk Kínát és folytassuk utunkat Vietnámba. Még úgy is, hogy tudtuk, ez két nap buszozást jelent, kekszen és vízen tengődve.Ezúttal egy öt órás seggeléssel…..
Saját fordításban(Tiger Leaping Gorge) ez az a völgy ahol a legenda szerint a vadász elől menekülő tigris átugrott a Jangce folyón a szurdok legkeskenyebb pontján.Számunkra a Kínában eltöltött szűk egy hónap legszebb élményét jelentette ebben a mesevilágban tett kirándulás.Az…..
negylabnegyhonap Xin chao! 2011.10.25 06:05:55
A vietnami nyelvben járatosak rögtön kitalálhatták, hogy ezúttal már Vietnamból jelentkezünk, tegnap este szerencsésen megérkeztünk a fővárosba és rögtön bele is szerettünk! De még mielőtt elmerülnénk Hanoi bemutatásában, kötelességünknek érezzük, hogy az ideútról és…..
 Elbúcsúztunk ma Dalitól és Caicun-tól. Megettük utolsó ebédünket a kedvenc helyünkön a Sister's Café-ban. Az idő borongósra váltott az elmúlt napokban, ez nem is zavart bennünket a lustálkodásban és alig várjuk, hogy délnek vegyük az irányt! Holnap egy délelőtt…..
negylabnegyhonap Caicun 2011.10.19 16:38:00
Miután elhagytuk Chengdut, újabb rekordot döntöttünk utazás terén. Busz-vonat- busz-busz,volt a sorrend néhány órás várakozással megspékelve. Ezek közül a 17 órás vonatút ami igazán lendített az órák számán,és amiről egyébként azt hittük,hogy rutinosak lévén már…..
negylabnegyhonap Pandák földjén 2011.10.19 14:44:00
 Kissé alább hagyott a kezdeti lelkesedésünk a blog frissítését illetően, ezen sorokat már több mint két hét távlatából kopácsoljuk össze de arra való tekintettel, hogy igazából az élelmezésen kívül szinte csak az élményeink feldolgozását tekintjük egyetlen…..
negylabnegyhonap Faljárat 2011.10.02 16:34:00
Hat napot töltöttünk Pekingben, megszerettük, holnap indulunk tovább.Ma hajnal 5-kor indultunk megnézni a Nagy Falat, hiszen Mao Zedong is megmondta, "aki egyszer nem mássza meg a falat nem igaz ember".Mi ugyan nem is emiatt mentünk de nagyon tetszett.Csak a korai kelés nem.De…..
Ma ismét napsütéses időre ébredtünk, habár nem jött álom a szemünkre tegnap éjszaka.Mi az időeltolódásra fogjuk ugyanis tegnap költöztünk ide a második Hostelünkbe és nem kevesebb mint 3 órát bolyongtunk mire ráakadtunk a Jintaili utca tíz szám alatt lévő nem túl…..
Szeptember 26-án hétfőn indultunk a Budapesti reptérről nagy melegben.A pakolás tűrhetően sikerült egyedül a két pálinkás flakon maradt otthon a nagy búcsúzkodás közepette.A meggyet különösen sajnáljuk.Szerencsére volt idő pótólni részben a tavalyi maradék almából amely…..