Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pocaklakó minimanó

0 bejegyzést írt és 5513 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk."..
Rengeteg hír foglalkozott az utóbbi egy hétben azzal, hogy Zimbardo híres-hírhedt stanfordi börtönkísérlete nem állja meg a helyét. OK, nem így fogalmaztak, hanem azt írták: kamu volt, hatalmas a botrány, stb. Tényleg felkötheti a gatyát korunk legnagyobb hatású szociálpszichológusa?..
Vajon mennyire csapódik le az, ami Magyarországon történik, illetve ami az országban történik a határátkelőkre? Mennyire látszik Magyarország külföldön és főleg: mi látszik belőle? Ezt a kérdést járja körül Zsó posztja, aminek persze a vasárnapi választás is ad némi…..
Elképesztő dumákkal soroltak be a Fidesz mögé egyes baloldaliak. Az ő hamis érveiket cáfoljuk most meg. Újra az érdeklődés fókuszába került a határon túliak szavazójoga, miután a Demokratikus Koalíció aláírás-gyűjtésbe kezdett az intézkedés visszavonásáért. A DK célja világos: a népakarat nyomását…..
      Sok szó esik manapság, fogy a magyar, hogyan próbál kormányunk kedvet csinálni a gyermekhez, s miért nem tetszik e kedvcsinálás módja a másik oldalnak. Fenti képek csupán pillanatfelvételek egy konkrét (észak-magyarországi) templomból, mégis, mint éjszakai…..
pocaklakó minimanó 2017.06.16 13:38:19
@Ekrü: "...ezeknek az eseteknek a nagy többségét fiatal fiúk ellen követik el.Gondolom ezen is el lehet gondolkodni..."

Akkor még homokosok is?
pocaklakó minimanó 2017.06.16 13:41:31
@dandelion bit:

"Remélem folytatják a szellemi hanyatlást, akkor gyorsabban eltűnnek a történelem süllyesztőjében."

Évszázadok óta erről megy az álmodozás idiótáéknál.
Talán nem árulok el nagy meglepetést azzal, hogy Kínában majdnem minden elüt a nyugaton megszokottól. Tekintetbe véve, hogy évezredeken át a világ egyik, s időnként a legfejlettebb civilizációja volt, nem kifejezetten furcsa, hogy fejlődésük eltérő mederben zajlott, s saját utakon jártak.   Így…..
pocaklakó minimanó 2017.02.07 02:09:21
@karandash: "a Magyarországon világhírű MTA megmondja, hogy mi a tuti a kínai fonetikus átírásban? erről jó lenne értesíteni a kínaiakat meg a világ többi részét is"
a) Az MTA itt mondja meg, és akkor pöröghetsz ezerrel.
b) A világ többi része meg dolgozzon magának.
Már ha nem érted... :)
Nem minden határátkelés sikertörténet, előfordul, hogy valami nem kerek. Ilyenkor az ember egy ideig próbálkozik, de ahogy mondani szokták, ha valami nagyon nem megy, akkor nem kell erőltetni. Így volt ez Heni esetében is, aki végül négy hónap után költözött haza Angliából.…..
A nagyanyám miatt sztrájkolok, aki a rendszerváltás utáni években ment nyugdíjba. Azokban az években volt tanítónő egy kis faluban, amikor a tanfelügyelő vetett egy pillantást a tanmenetre, és száz százalékos biztonsággal meg tudta állapítani, hogy mi az aznapi tananyag az egész országban. Nagyanyám…..
pocaklakó minimanó 2016.05.08 19:30:07
@annamanna:

"Az elemzés szerint a lemorzsolódás egyik legfontosabb oka a családok szegénysége..."

Lósz@rt, mama! Az a szocializációs közeg, ahol még a viszonylag nem putrilétből érkezők is oda térnek vissza, mert az kényelmesebb, meg mert így kívánja a családi/törzsi becsület.

Hány ilyet láttam már! Átlagos vagy viszonylag jobb tanulók, akik addig maradtak a társaikkal azonos szinten, ameddig el nem jött a tizenéves kor, amikor a család/törzs már számított rájuk. ÉS ANNAK ELSŐBBSÉGE VAN.

Ui.: Ha a szegénység lenne az indok, akkor a csóró magyar családok csemetéi is csak a csórókat gyarapítanák. És valahogy kevésbé látni ezt.
pocaklakó minimanó 2016.05.25 09:53:49
@xclusiv:

A diákok zöme pontosan ezt teszi, amikor netes kereséséről van szó. Ebbe a közegbe nőttek bele és a legegyszerűbb megoldásnak azt találják, ha beütik a gugliba a projektmunka témáját, majd nagyjából kimásolják azokat a dolgokat, amelyeket értenek (de ez nem jellemző; jellemzőbb a teljes és kritikátlan másolás), majd a végére odaírják, hogy "Köszönöm a figyelmet!" és alábiggyesztik az utolsó dia aljára a nevüket.

Ennyike.
pocaklakó minimanó 2017.01.31 12:43:01
@xclusiv: "...de régen a diák pont ugyanezt csinálta, csak könyvből másolta a könyvtárban."
Nem mindenki volt olyan diák, mint te - és nem is mindenki örökölte meg a családi rutint. Tudom, meglepő... :)
Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Köre elnökének írása   Nemrégiben Pogrányi Lovas Miklós egy publicisztikában rótta meg a jobboldali értelmiséget, mert „nem tud mit kezdeni a hatalom brutális valóságával”. Kerülgetjük a forró kását, nem merjük kimondani…..
pocaklakó minimanó 2017.01.31 12:32:17
@GNDL: "...a jobboldali értelmiséggel: az, hogy nem létezik." Pont olyan akkor, mint a te intellektusod.

Imádnivaló, amikor vitéz tréfalvi Proli Aladár magáévá teszi a mihancsikzsófiai mélységeket. Összenő, ami összetartozik.
Elgondolásom szerint az első három bejegyzésem az oktatást gyerek-, szülő- majd pedagógusszempontból közelítette volna, de nem tudok elmenni szó nélkül a héten nyilvánosságra hozott PISA-eredmények mellett én sem. Ebben az írásban található egy angol nyelvű pdf is, megcsodálható... Már jó ideje…..
pocaklakó minimanó 2016.12.08 09:41:30
Pár éve volt fenn a neten (akkor még újdonságként) egy videó, amit az elhíresült Tomcat és csapata tett fel az akkori állapotokról. És holt volt akkor még a mostani kormány,

www.youtube.com/watch?v=PyMhBoqjAvk

A link felpakolásának idejében már pár hónapja ők regnáltak, de vélhetőleg a videóban látható és hallható "tudásanyag" nem az ő termékük. :)
pocaklakó minimanó 2016.12.09 11:16:35
@Wilson: "...idén angol órán (sic!) egyetlen egyszer (sic!) sem hallgattak hanganyagot. (...) Szeptember elejétől mostanáig, azaz három hónapon át a tanár nő (sic!) egyetlen egyszer (sic!) nem vitte be a CD lejátszót az órára. (...) Végezetül: én magam is tanár vagyok, igaz, magántanárként dolgozom. "

Ennyi.
JogÁsz Én csak idézek 2016.08.22 20:18:08
„A Magyar Érdemrend a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál.” ( 2011. évi CCII. törvény) Kép: 444.hu „Bárki, aki ebben az…..
Vendégszerzőnk, Békés Márton írása   A radikális zöld csoportok (Animal Liberation Front, Earth First!, Earth Liberation Front, Sea Shepherd) ’70-es évek végi megjelenésétől húsz év telt el, mire a filmipar észrevette a jelenséget. A Lángoló jég 1994-es méltó bukása után egy évvel a témát…..
pocaklakó minimanó 2016.05.08 20:07:24
Miközben a televíziós műsorok számos olyan egzotikus helyszínen folyó játékkal kápráztatják el a nézőket, amelyek köszönő viszonyban sincsenek az élet valós kihívásaival, a Szociopoly színházi társasjátékban a mélyszegénységben élők helyzetével, kihívásaival, döntési helyzeteivel szembesülhetünk.…..
Vajon miként vélekedik a Vatikán a Spotlightról, az Oscar-díjas filmről, ami az első, komoly pedofilpap-botrányt dolgozza fel az azt felgöngyölítő újságírók, a Boston Globe munkatársainak szempontjából? Pozitívan. A Vatikán félhivatalos lapja, a L'Osservatore Romano címlapon dicsérte a filmet,…..
pocaklakó minimanó 2016.03.31 14:51:24
@Robinzon Kurzor:

"Ismertem olyat, akinek a házvezetőnője egy háromgyermekes hajadon volt ... a három gyerek meg kiköpött plebános úr."

Biztos olyan bátor is vagy, hogy konkretizálod, mert addig csak afféle kávéházi szöveg az egész.
pocaklakó minimanó 2016.04.21 10:30:48
@Robinzon Kurzor:

Nem valamelyik nőrokonod a házvezetőnő és férfirokonod meg a pap?
pocaklakó minimanó 2016.04.21 10:31:42
@I_Isti:

Mit lehet konkretizálni? Mondjuk, lehetne neveket mondania, mert úgy biztos ütősebb a dolog. Anélkül gagyi.

De neked jó. Sőt! :)
„Gyilkosság elkövetésére irányuló szövetség”, „emberölésre való szövetkezés”, vagy „Lenin-fiúk”. Ezekkel a fogalmakkal jelölték a vádat azokban az 1919 őszén indult perekben, amiket a Magyarországi Tanácsköztársaság terrorista szerveihez tartozó egyénekkel szemben folytattak le. A mintegy…..
pocaklakó minimanó 2016.03.31 14:30:15
@Robinzon Kurzor:

"...te például nagyon szeretnél hinni abban, hogy ide akar jönni..."

Dehogy, cicabogár, dehogy! Nagyon jól tudom, hogy aki menekül, az csakis a skandinávoknál lel nyugalmat, hiszen ott kipihenheti az üldöztetéseket és még dolgoznia sem kell annyira.

Már azelőtt megírtam, mielőtt bepróbálkozott vele az orwelli merkelanyó és a többi liberális zsizsik, hogy ennek a nagy befogadásnak az lesz a végeredménye, hogy a befogadók majd jól le akarják pattintani máshová a "menekülteket", mert azért mégsem toleránsak ők annyira.

És lőn! Pár hétre rá elkezdtek jönni a kötelező kvótákról szóló ömlengések, mert ezek a kvóták annyira jók, hogy azoknak a torkán is le kell nyomni őket erővel, akik egyrészt nem akarnak dzsídípínövelő, orvosmérnök "migránsokat" vendégül látni, és akikhez nem szívesen menekülnének a demográfiai szakadékot szaporodással betölteni vágyó "menekültek", mert ott esetleg nem kapnak minden bemondásra.

Nagyon szépen bejött, csak hátra kellett dőlni és kiröhögni a ballib zsizsikek nyafizásait.

És még nem lefutott a meccs, jön a kellemes tavaszi idő. :)
pocaklakó minimanó 2016.03.31 14:31:38
@Pelso..:

Semmire nem megoldás. Viszont a kerítés, ha már muszáj, jobb.

Örülök, hogy segíthettem.
pocaklakó minimanó 2016.03.31 14:32:57
@Robinzon Kurzor:

"...mert nem engedték őket vonatra szállni."

Akinek futja embercsempészek kifizetésére, az tudjon megvenni egy Röszke-Hegyeshalom teljesárú egyirányút is.
A Sony World Photography Awards a világ legnagyobb fotóversenye, melyre idén - megdöntve ezzel a minden korábbi rekordot - 186 országból 230 103-an neveztek. Az amatőr pályázók közül tíz kategóriában hirdettek győztest, valamint további három ifjúsági díjat is kiosztottak a fiatal, 12-19 éves…..
pocaklakó minimanó 2016.03.31 14:20:25
Sosem látott erkölcsi mélységekbe zuhant a TV2, mióta a Fidesz játszóterévé vált. A hírigazgató Rogán Cilike szelfipartnere, Szalai Vivien lett. (Természetesen bármilyen hírszerkesztői gyakorlat nélkül). Vivien élete fő műve, hogy írt pár prostiregényt, meg egy fideszes propagandakönyvet Zuschlag…..
pocaklakó minimanó 2016.03.23 12:09:50
Ha gyerekedet egyedül nevelő anyaként családi jegyet akarsz váltani – sok helyen azzal szembesülsz, hogy nincs erre lehetőséged, ha nem tudsz felmutatni egy apát. Bár azt gondolod, hogy igenis van családod, a társadalom sokszor csak „csonka családként” tekint rád és gyerekeidre, és aligha kíváncsi…..
Az Egyesült Államok végre kimondta egy politikailag igen korrekt, hosszú vita után, hogy amit az Iszlám Állam más vallási közösségekkel csinál, az népirtás.  Ez kétségtelenül egy áttörés, bár például a jazidikkal szemben elkövetett genocídium tényét maga az Iszlám Állam sem titkolta. Sőt, az iszlám…..
pocaklakó minimanó 2016.03.19 10:36:43
@Counter:

"Ha ez nem rabszolgaság, akkor a csicska vagy az Amszterdamba 100.000 forintért eladott 16 éves nyírségi cigánylány sem rabszolga."

Ha adóköteles és teljesen legális tevékenységet folytat (ld. ottani nézetek), akkor macerás ennek a bizonyítása még akkor is, ha tudjuk jól, mi is a valóság.
A tanárok és tüntető társaik számos jogos követelésével nekilódult tüntetési hullám épp most fullad saját bohózatába, amikor is a kreatív energiák és politizáló cselekvések kezdenek kimerülni a kockás inges, ironikus szelfik készítésében. A kormány kezdhet megnyugodni: ellenfelei valósnak induló…..
pocaklakó minimanó 2016.02.20 10:09:50
@Robinzon Kurzor:

"Végülis róluk szólna ez az egész..." Egyáltalán nem róluk szól az egész. Ők az elszenvedői a vitának.
pocaklakó minimanó 2016.03.11 15:01:57
@Mr. Waszabi:

"...ha nem jut be a kölök az államilag finanszírozott körbe."

Ucsityszja, mondotta volt Lenin et. 3x is.
A magyar iskola nemhogy csökkenti, de még növeli is a társadalmi különbségeket – szólnak a sirámok évek óta, hozzátéve: az ügyben az OECD-tagországok listáinak a végén foglalunk helyet. Mindezek egyik oka egyesek szerint az, hogy az iskola a középosztály tudását, értékrendjét, magatartásmintáit…..
A TASZ javaslatára az OFI módosította az érettségi minta-feladatsorokat: az Alaptörvényhez való hűség közbelépésünkre már nem értékelhető az új magyar érettségin. ..
Vendégszerzőnk, Stumpf Anna írása   Országszerte félárbocra engedték az amerikai zászlókat Antonin Scalia legfelsőbb bíró halálhírére. A bíróság márvány lépcsői előtt hófödte virágcsokrok halmazai emlékeznek egy briliáns elme közszolgálatára. „Nino” Scalia követői és kritikusai is egyaránt…..
Egy átlagos magyar naponta 86 percet facebookozik, amit csak a nők és az alacsony végzettségűek múlnak felül. Ők gyakran lefekvés előtt is lecsekkolják a legújabb bejegyzéseket, de feltételezhetően ébredéskor is - derült ki a a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülte (MTE) és az NRC kutatásából. A…..
Nem állíthatjuk meg a változásokat; nem bújhatunk el előlük. A nagy kérdés az: barátunkká vagy ellenségünkké tudjuk-e tenni őket.  Szerző: Kő András | Forrás: evangélikus.hu Tunéziában hallottam a következő történetet: A fiú lélekszakadva újságolja a hírt az apjának: „Papa, csak egy dollár a…..