Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ectogamat

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem rég készült az SMS Szent Istvánról ez a rövid, ellenben kiváló film. Gartulálok a készítőinek...
Vállalkozásunkat 2013-ban indítottuk el Pannon Bringa Kft néven. Fő profilunk kerékpárkölcsönzés biztosítása az idegenforgalmi szektorban. Jelenleg 10 helyszínen biztosítunk kerékpárkölcsönzést több mint 100 db kerékpárral.     2016-ban nyitottunk a lakosság felé egy speciális szegmensben, a…..
Minőségi kerékpárszállítókat bérelhet nálunk. Nincs minimális bérlési nap, itt ténylegesen annyit fizet ahány napra szüksége van az eszközre.   Kerékpár szállító bérlés Vonóhorogra szerelhető (2 kerékpár): 1 000 Ft/nap (kaució 20 000 Ft) Hátsóajtóra szerelhető (3 kerékpár): 1 000 Ft/nap…..
1915. január 10-én állították szolgálatba a NOVARA gyorscirkálót, az Admiral Spaun osztály negyedik, egyben utolsó tagjaként. A hajó első parancsnoka nagybányai Horthy Miklós sorhajókapitány volt. A parancsok választásáról fenn maradt történet szerint egy vacsora alkalmával Anton Haus tengernagy így…..
A Császári és Királyi Haditengerészet szervezeti felépítését ismerhetitek meg ebből a cikkből. Bemutatom a haditengerészet felépítését, szervezeti rendszerét, személyzetét, szolgálati egyenruháját, a hajókon dolgozók napirendjét, végül a zászlók használatát. (Nem egy rövid tanulmány, de több része…..
Ki volt a Horthy Miklós? Egyesek az egekig magasztalták és magasztalják, mások sárral dobálták és dobálják. Egy valamit azonban mindenkinek el kell ismerni; hazánk legkitűnőbb tengerésze volt. Erre viszont érdemes emlékeznünk! Az ő emlékének szentelem ezt az írást, amelyben a…..
  Az alábbi jellegrajzok segítségével ismerjétek meg az egykori flottánk hajóit.   Ezeket az ábrákat a shipbucket.com fórumában találtam. A hajók háborús festéssel pompáznak. (A grafikák közül a torpedónaszádok sajnos hiányoznak. Figyeljétek a cikk verzió számait…..
Az alábbiakban összefoglalom ... 1. A hadihajók állomáshelye a háború végén   A háború végén 1918 október 29-én Horvátország elszakadt a Monarchiától, és csatlakozott a megalakuló Jugoszláviához. Másnap IV. Károly király elrendelte, hogy a flottát minden…..
A nagyhatalmak külföldi kikötőkben hadihajókat állomásoztattak. Feladatuk a kereskedelmi és diplomáciai küldetésben dolgozó állampolgárok védelme, követségek, konzulátusok oltalmazása, a világtengerek kikötőiben missziós feladatok, az úgynevezett lobogómutatás volt. Az 1870-es évektől Kelet-Ázsiában…..
Ezen az oldalon tervezem összegyűjteni az összes Osztrák-Magyar Haditengerészettel kapcsolatos írásomat. Remélem élvezettel fogod olvasni.     Kép: https://germanpostalhistory.com..
Kerékagy Kétkerekű mosdó 2011.11.17 17:05:00
Egy lepukkant régi biciklinek talált új funkciót Benjamin Bullins, amerikai dizájner. A kiselejtezett gépet szokatlan helyre, a fürdőszobába építette be a New Orleans-i tervező úgy, hogy még egy polcot is kiváltott vele...