Regisztráció Blogot indítok
Adatok
johnplayer

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal oriza triznyák vállalkozott arra, hogy a hivatalok elmaradhatatlan és kikerülhetetlen személyiségét, az idősödő hivatalnoknőt tárja a nagyérdemű elé. A jellemzés annyira pazar, hogy nagy hirtelenjében nem is tudok mit hozzáfűzni. A hivatalban dolgozó idősebb nő…..
johnplayer 2009.11.22 10:43:49
Na, én bennfentes vagyok, vidéki Önkormányzatnál dolgozom. :((

A Mancika lehet, hogy van, de a huszonéves nagyp* sokkal rosszabbak.

Néhány példa eddigi tapasztalataimból:
A precíz: 55 feletti néni, minden nap pontosan percre beírja, mikor érkezett, korábban, mint a többiek, vagy ugyanakkor, de akkor is percre (7,48) (itt még nem volt beléptetőkártya) és mindig 5-10 perccel később megy haza, mint a többiek. Íróasztalára precízen kipakol mindent, ami szükséges (szerinte) a munkavégzéshez, ez eltart kb 1 óra hosszát. Utána kávézik, mert elfáradt. Utána leül és elolvassa az újságot (úgy csinálva, mintha irat volna) ez eltart délig. ebéd, után - talán - elkezd dolgozni. Gyöngybetűkkel ír, sorvezetőt is használ (kontírozásnál is) vonalzóval húzza alá amit kell. Egyszer láttam, hogy 3 egész iratot beírt egy nap alatt! (más meg 150-200-at!) Elfáradt a szerencsétlen, de borzasztóan. Ha összegyűlt a beírt 5-10 percekből 8 órányi, akkor (főképp pénzügyi záráskor, beszámoló készítésekor) azonnal kiveszi. Amúgy bármikor elmegy betegállományba, vagy szabadságra, évente kb. 100 napot nincs bent.
Fiatal 30-as: titkárnőként kezdett, általában 2-3 képviselő vagy felsőbb vezető osztozott rajta... beíratták közig. főiskolára, elvégezte. Bérezése: 300K felett (bruttó) Most már kissé megereszkedett a feneke, és a hatalmas megszerzett tudással nem tudják hová tenni: gépelni túl sokat tud, csoportvezetőnek, vagy valami komoly helyre meg túl kevés, miután megszokta, hogy munkája kevéske, azt is elnézik neki, ha nincs megcsinálva. Tulajdonképpen sajnálom, mert ide-oda passzolgatják a hivatalon belül (titán kolléga= titán tudtok vele mit kezdeni).
A "jó" dolgozó: 50 körüli, nő, középfokú végzettséggel. Azt én már 25 éve így csinálom, és így is fogom csinálni a kedvenc szavajárása, az nem érdekli, hogy
jogszabályt sértő már 25 éve, amit csinál, és halvány lila gőze sincs az új jogszabályokról, nem követi őket. A főnöknek ezerrel nyal, háta mögött pedig ezerrel fikázza. Nagyon lassan dolgozik, egyfolytában hangosan beszél valamiről, főképp a családjáról, és dicsekszik mindenféle piti dologgal. A számítógépen a célprogramot esetleg tudja kezelni, de a szövegszerkesztőt már nem, tehát a 25 éves űrlapra beirkálja az adatokat, aztán midig talál valaki szerencsétlent, aki helyette megírja a normális határozatokat, csak azért, hogy ne b*ák ki az egész csoportot.

A többi hivatali dolgozó: általában hivatástudata is van, vidéken főképp középfokú végzettséggel, bruttó 120K fizetéssel, ami nettó lassan a minimálbér összegét éri el. Fizetésemelést 5 éve nem kapott, jutalmat hallomásból ismeri, ha olyan volt a hivatalban a főnökök szétosztották egymás között. Most már a 13-havi is ugrott, ellenben a közüzemi számlák szépen megnőttek. Követi a jogszabályokat, és mindent elkövet, hogy munkája el legyen végezve. A bunkó újgazdag fuvaros, aki egy kiírást vagy hirdetményt sem képes elolvasni, hanem egyből a haver polgármesternek telefonálgat, hogy elintézzék a "fontos" dolgát vele ordítozik, ahelyett, hogy megköszönné munkáját és próbálna együttműködni.

A pofozógép a kisember ügyintéző, mert más álláslehetőség nincs, nyelnie kell.

Az önkormányzatoknál komoly minőségi követelményeket támasztanak neki, és másodállást sem vállalhat, csak a vezetői engedéllyel (akik persze munkaidőben intézik a saját maszek dolgukat, hivatali kocsival, sofőrrel)

Amúgy legjobban a postákat utálom, a monopolhelyzet miatt sajnos muszáj odamenni néha.
8 ablakból 2 nyitva, előttük 50 H1N1-fertőzöttel...

Azért belegondolt már valaki, hogy mi lenne, ha a közalkalmazotta elkezdenének sztrájkolni?
johnplayer 2009.11.22 14:24:20
10 évig vontam a "dicsőséges" magánszektorban. Tudom milyen.

Fejétől bűzlik a hal, ez többször írtátok. Hát igen, nézzük felülről:
- amíg nincsenek értelmes jogszabályok,
- amíg a minisztériumokban a 3. generációs mikutyánkkölykei ülnek,
- amíg nincs egy jegyző, vagy csoportvezető, aki a Mancikákat megregulázza,
- amíg nincs más munkahely és pályalehetőség,
- amíg a közg. bérrendszer nem a teljesítményen hanem hülye szempontokon alapul stb.
addig mit akarunk?

Én úgy tudom, hogy a minisztériumokban és a megyei, területi hivatalokban többen dolgoznak, mint az összes önkormányzatnál együttesen ...

Na a vidám rész:
A vörösre festett haj, az muszáj!

Volt egy titkárnő, akiknek szóltam, hogy nem jó az önkormányzati határozat, mert értelmetlen, elhajtottak, hogy nehogy mán én mondjam meg a tutit, amikor ők [b]szóról szóra kimásolták[/b] a közlönyből és begépelték a helyi rendeletbe, amit megmásítani nem lehet. Azt, hogy szóról szóra, mint Terry Pratchett: Fegyvertársakban értendő: én, dolgozó neve... választott isten neve... esküszöm.... önkormányzat neve..., hogy .... megtartom...
Az alany-állítmány egyeztetés, vagy hogy nem város, hanem község, stb. az már magas.

A maszekokról is írhatnátok, ahol én lehúztam 9 évet, ott a főnök csak a pénzért jött be az üzletbe, meg nyavalyogni, hogy nem megy az üzlet, de csak egy példa: a garanciális visszárut otthon kitette a fészerbe mert lusta volt felvinni a nagykerbe, kerestük ezerrel, hol vannak az alkatrészek, utána kénytelenek voltunk az ügyfeleknek újat adni. 3 év múlva egy kerti parti alatt megtaláltam kb 400.000 Ft értékű vinyót, VGA kártyát, stb-t egy dobozban, összerozsdásodva...
Na ez is MO valóság. Az is igaz, hogy maszekban, ha kimentem lakásra, megcsinálni egy gépet, akkor jött szépen a mellékes zsebbe...
A pentominó elemek négyzetek összeerősítésével keletkeztek. (Leírás itt.) A négyzeteknél szokatlanabb alakzatok egymáshoz illesztésével furcsább, nehezebb játékot kaphatunk. Ha három derékszögű „vonalzót” kapcsolunk össze, megkapjuk a Tridrafter elemeit. Ezek…..
johnplayer 2009.11.01 13:33:09
Ezúttal egy nagyon érdekes könyvet ajánl figyelmünkbe kedves levélírónk. Gyakorlati útmutatót, amely alapján könnyebben igazodhatunk el az iskolai mindennapokban, segítséget kapva olyan problémák megoldásában, mint a diákok motivációja, illetve a szülőkkel való…..
Megérkezett a hazai kínálatba is a főzős realityk stréber, eminens jó tanulója, a Mesterszakács, amiben tényleg, és valóban, és igazán. És nem celebek röfögnek egymás tányérjába, és nem fog kiderülni senkiről, hogy civilben pornós, maximum annyi, hogy civilben szalmonellás.…..
johnplayer 2009.10.29 17:25:57
Sajnos szeretem a szakácsműsorokat, a masterchef -et 2x is láttam (már amit vetíttetek nálunk).
Nagy várakozással ültem elé ennek a műsornak is, Dzsanni "elég" jó volt a sofőrökkel, lássuk mit tudunk?
De nem ez lett, hanem:
Mit nem tudunk!
- Filmet készíteni, felvenni. A minimum az, hogy ételt csakis természetes színben fényképezünk, hogy a pörkölt ne sárga legye a képen! Operatőr = 0 Borzalmas.
- A portrémódot olyan embereknél, és csínján alkalmazzuk, akiknél fennáll az érdekes, karakteres arc vagy szépség ténye, valamint a minimális higiénia igénye, és lágyítsuk, ha tiszta rücsök a feje valakinek, az ápolatlan sörteszakáll sem elegáns.
- A hang a szokásos. Nem tudunk hangosítani. A 70 éves Tobis-Klang jobban szól mint a most felvett műsor, és nem csak a motyogó közreműködők hibája, hanem elsősorban a hangmérnöké, és a rendezőé. Főképp a 2-3. generációs kontraszelektált bagázs hibája, akik most műsorokat gyártanak. Ott a milliós keverőpult és erre úgy szól...
A képminőség csapnivaló volt, tiszta zajos, szemcsés de ezt írjuk a nem megfelelő műsorszórás rovására.

- Az ételekről alig tudtunk meg valamit. Miután főzőműsor, azért ez...

- A műsor szerkezete is érdekes: betódul 6 ember - valamit főz - két mondat - kitódul - betódul a másik 6 ... stb.
Folyamat, látvány, dramaturgia semmi.
Vicc, humor, csipkelődés, vagy valami érdekesség, beszólások? Minek?

Az, hogy a kóstoló szakács milyen, leírtátok. Én étel közelébe nem engedném, bármilyen híres is. Ki is? :)
Mindenki szeretne valamiben a legjobb lenni; legyen szó akár családról, munkáról, vagy hobbiról, az emberek nagy többségét az a kimondatlan vágy hajtja előre, hogy a legjobban csináljon valamit, ami fontos a számára. Azt hiszem, elengedhetetlen e cél eléréshez, hogy az ember…..
 Megint itt az ideje, hogy vegyek valami vackot kétszázért. Épp ki se hevertük a Subarus bukót - ott 800 ezerbe került az autó eladása - amit egyébként az új tulajdonos totálkárra tört azóta. Ő köszöni jól van. Így néz ki, tessék, ha ilyet akarnak csinálni, a sztrádán…..
johnplayer 2009.10.18 09:31:42
Mindenki jól tudja, hogy a kereskedelmi tévék szívük szerint még az időjárást is az éppen Drakulával közösülő Paris Hiltonnal mondatnák be, úgyhogy a Hal a tortán eheti fordulata és metaüzenete (rabolni, sikkasztani, sőt tán még ölni is cool) mérhetetlenül gusztustalan…..
James Dyson már megint feltalált valamit. A világ legmenőbb porszívóit készítő ember most a ventilátort alakította át, de alaposan. Jobban hasonlít egy űrfegyverre, mint egy háztartási eszközre. Ha nem az ő neve lenne az oszlopra erősített gyűrűn, akkor el sem hinném,…..
johnplayer 2009.10.16 14:45:32
Szinte tökéletes szüreten van majdnem túl a dél-balatoni Légli Ottó. A 2006-os és 2007-es fehérboraival a korábbiaknál is magasabb minőségi csúcsokat meghódító termelő területein utolsóként az olaszrizling szedése folyik még. Az irsai olivérrel kezdtek augusztus 24-én, a…..
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
az egész DJ világ izgatottan figyeli a Pioneer CDJ-2000-ről érkező híreketúgy döntöttünk, hogy kicsit segítünk hát mindenkinek akit ez érdekelés összegyűjtöttünk egy pár videót a 'csodagépről'igazán ismerős arcokat fedezhettek a lejátszóbanha már megnéztétek…..
A rendőrség láthatóan nem találja a helyét. Nem tud olyat csinálni, amibe valaki ne kötne bele. Vagy túl kemény, vagy túl gyenge. Most pl. a homofób hangulatnak kíván megfelelni, gyáván: ...a Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívta a Meleg Méltóság Menetének szervezőinek…..
A visszatérő német sikere csak a csapatán múlik, állítja Ross Brawn, a német exfőnöke. Az angol mérnök a hétszeres bajnok összes címében segédkezett, már a Benettonnál mellette dolgozott, majd követte a Ferrarihoz. Talán a legjobban ismeri kollégái közül, semmi kétsége,…..
johnplayer 2009.08.09 09:35:38
@elteteam3:

Mivan?!
                  No Thanx történelmi ismeretterjesztő hangoskönyv minek van?..
johnplayer 2009.05.23 21:00:29
Ha valami rokonnal ki akarok b@szni, veszek ilyet neki karácsonyra. :-)
Még mielőtt elmennék megnézni az új Star Trek filmet, kiírom magamból az egész sci-fi franchise legnagyobb Zskarakterét. ( Remélem hétvégén lesz már időm rá.) Ő a hős biztonsági, akik hullanak mint a legyek, de büszkén feszítenek az aktuális kapitány mellett.…..
A ToneMatrix egy szintetizátor, amit egy egyszerű 16 lépéses szekvenszer vezérel; de ez így túl száraz és geek, inkább onnan közelítsük meg, hogy ez a fantasztikus és nagyon barátságos online eszköz a legegyszerűbb módja, hogy bárki elektronikus zenét készíthessen. Vigyázat,…..
johnplayer 2009.04.06 20:12:49
 Rövid idő alatt másodjára fordul elő, hogy egyetértek a miniszterelnökkel.Az első a Szerbiának nyújtott gáztámogatás volt januárban, ez különösebb belpolitikai vonzattal nem járt. Most azonban egy lényeges, csak bennünket érintő kérdésben is elfogadom az…..
 GG ajánlotta figyelmembe a Google Books tegnapi Népszabadságban közölt „jogügyi értesítését” (elképzelhető, hogy más lapokban is megjelent). A majdnem egy teljes oldalt elfoglaló (ún. Junior méretű), puritán megjelenésű hirdetés szövege szíven ütött: nem…..
johnplayer 2009.02.20 17:32:10
@Karcolt lendület: Vegyél egy kötelet és keress egy alkalmas fát. Nem rosszindulatból, de akkora lesz az infláció, egész élted megtakarítása szépen elúszik, mint most már sokunké, nem lesz bér a közalkalmazottaknak, befagyasztják a bankszámlákat, akarsz többet tudni?
Már most is bérrabszolgaként dolgozunk egész életünkben.
Már fel akartam ezt tenni itt kérdésben, csak elfelejtettem, de most reklámbuzi kollega eszembe juttatta a lelkes libavédőket.Egész egyszerűen nem értem hol vannak ezek az állatvédők, amikor pl. homárokat élve dobnak a forró vízbe, miközben azok a homárok sírnak ilyenkor…..
Kezembe akadt a minap egy kis A/5-ös cetli, "Tájékoztató a haláladó részleges eltörléséről" címmel, Mdf logóval a szélén. Azon nyomban dobtam is félre, mit érdekel ez engem, de ma végül is csak átfutottam. Érdemes volt. Az Mdf megpróbálja körülujjongani magát, de…..
  Talán nem én vagyok az egyetlen, akinek szenvedélye a bringázás. Mégis, egyre kevésbé szívesen tekerek a fővárosban, pedig régen még iskolába is biciklivel jártam. Budapest bicikliútjairól és Demszkyről most egy szó se essen, a kevés biciklisáv - néhány szerencsés…..
johnplayer 2009.01.17 13:52:04
@sanche: A rendőrségi helyszíni bírságok nagy része kerékpáros bírság, saját szememmel láttam, kb. 50% -a az. Bezony, büntetik a bicajost is, ami nem baj, ha vétkes. A gond az ott van, hogy a kerékpáros, gyalogos sérülékeny, az autós meg nem, és sok agyament autós nem veszi emberszámba a kerékpárost. Fordítva nehezebb, mert az IFA keményebb, mint a kerékpáros. :-)