Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-- dr kotász -- (törölt)

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Potenciális gyilkosok? 2012.06.21 07:26:00
Nemcsak közlekedési jellegű probléma, amiről Csaba is ír. Sajnos általánosságba véve jellemző a viselkedés, hogy lustaságból vagy csak úgy; egyesek semmibe veszik mások munkáját, illetve azt, hogy bizonyos korlátozásoknak tényleg oka lehet. Nem is értem, hogy nem világos…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.21 15:48:37
Majd el lesz magyarázva, hogy de akkor nekik kerülni kell, és az milyen rossz, meg a kerülőút az amúgy is... szóval értsed meg, hogy ezt csinálják.

Sajnos sok bringás úgy gondolja, hogy mindenki más neki van alárendelve, mindenkinek az ő érdekeit kell szem előtt tartania.

Adott egy út, aminek a fele aszfaltos, a másik fele térköves. Az aszfaltos rész járda, a másik a bringaút. Az érkező kamikaze lazán lecsenget+kioktat az aszfaltos oldalon, hogy miért nem a másik oldalon megyek. Elvileg nekem tudnom kéne, hogy ott ők önkényesen az oldalcsere mellett döntöttek, mert a térkő az ráz, rossz rajta tekerni. Nekem 8, szívesen megyek a másik oldalon, de akkor talán hivatalos helyen el kéne érni, hogy variálják át a felfestést.

Vagy említhetném a Margit hidat is. Meg lettek kérve szépen/fenyegetően/parancsolóan/büntetéssel/figyelmeztetésekkel meg a Jóisten tudja, hogy hányféle módon, hogy a felújítás alatt ne tekerjenek a járdán, mert veszélyes. Az értelmesebbje meg is értette, de maradék 20-25% azért a 4-5 tiltótábla ellenére nyomja. Igaz, hogy közbe elsodorja a gyereket, de a gyerek is értse meg, hogy ha ő ott tol, akkor az neki időkiesés. Komolyan mondom, néha az embernek kemény önuralomra volt szükséges, hogy ne dobja be a bringá(s)t a Dunába :)

A kerékpárút persze kell mind a 2 oldalra,mert akkor az nekik időkiesés, hogy át kell menni, értsed meg. De azért legyen az úton is, mert nekik ott is kell, ja, hogy egy-egy szélesebb jármű nem tud előzni, és feltartja a forgalmat. Nem érdekes, ők is értsék meg, hogy...

Már várom a kerékpársávra parkoló bömbis (értelemtől és kultúrától egyaránt dagadó) védekezését, hogy de neki ha parkolót kell keresni, akkor az időkiesés, és ott amúgy is fizetni kell. Bringások értsék már meg :)
“Nyomot hagyni” - írta Török Gábor Orbán és köre egyik fő politikai és személyes céljáról, hogy megérthessük, miért nem elégszik meg a regnáló miniszterelnök csak egy “sima” kormányzással. Kétségtelen, a név megörökítésének szándékát számos momentum bizonyítja, lásd például azt, hogy a fideszes…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.21 11:10:34
@And37: "de azért azt elismerheted, hogy nem sok szükség volt az újra"
Az előző alkotmányt a rendszerváltáskor úgy lett elfogadva, hogy az egy ideiglenes verzió, majd lesz helyette egy új. Elég szomorú, hogy ~20évig ideiglenes alkotmányunk volt.

Hogy mi előrelépés?
Például a vallási és történelmi kérdések helyén való kezelése, a házasság méltóságának megőrzése például, vagy ahogy Te is írtad, az önvédelemhez való jog. Már alapból azért megérte újat csinálni, hogy ne egy összetákolt, agyonmódosított valami, hanem egy egységes koncepció mentén felépített logikus rendszer.

Nem véletlen, hogy például a szoftveriparban is bizonyos esetekben fogják magukat, és a nulláról újraírnak bizonyos dolgokat. A sok-sok módosítás/frissítés elengedhetetlen, de ez egy idő után eljut egy olyan szintre, ahol már több hiba kerül a rendszerbe, mint amennyi tolerálható lenne.

"A sarkalatos törvények nem részei, de 2/3, úgyhogy akkor mégis?"
A régi és az új alkotmány alatt is voltak olyan törvények, amiket úgy alkottak meg, hogy a módosításuk nagyobb méretű összefogást/egyetértést jelentsen, mint egy "sima" 50%-os kormánytöbbség.

"Nem, a hatalom bebetonozása nem előrelépés"
Nyilván mindenki úgy magyarázza a dolgokat,ahogy neki a legjobb (igen, a fidesz is), de ezekkel az a baj, hogy elég szubjektív dolgok. Aki emiatt lapátra kerül, aszerint nyilván a hatalom bebetonozása zajlik, aki meg újonnan kerül be, aszerint meg éppen most erősödik meg a demokratikus intézményrendszer. "Igazodja ki magát az ember", hogy klasszikust idézzek... Már alapból az problémás, hogy ki állapítja meg, hogy "bebetonoz"-e, vagy sem. Ami egyedül kvantitatív dolog tud lenni, az az, hogy a független (és hivatalos) bírálók tudnak-e olyan paragrafusokat felmutatni például a ránk kötelező nemzetközi jogból/egyéb ránk vonatkozó egyezményekből, amikkel ellentétes az alkotmányunk.

"Egypárti"
Fogalmazhatunk így is. De fogalmazhatunk úgy is, hogy a parlamenti képviselők kicsit több, mint 2/3-a támogatta, ezáltal teljesítve azt a passzust, ami az alkotmány módosítására 2/3-os többséget ír elő. Ahogy az előbb írtam, érthetően mindenki azt a verziót használja, ami neki előnyösebb.

"Benyújtották, de értelme nem volt, v. ö. "Javaslatai indoklás nélküli leszavazása után döntött úgy a Jobbik, hogy nem vesz részt a továbbiakban a bizottsági munkában". "
Aki benyújtott javaslatot, az már megtette a magáét, a többi nem rajta múlt. Viszont ezzel egy olyan előnyhöz jutott, hogy a többiekkel ellentétben neki van erkölcsi alapja kritizálni. (lásd még, aki nem megy el szavazni, az ne hőbörögjön)
Motiváltak, jól képzettek, tehetségesek – valami mégsem stimmel. Az úgynevezett Y generáció nehezen találja meg a számításait a munkaerőpiacon, és igencsak elégedetlen saját helyzetével.  Magasak az elvárásaik. Sőt! A cégvezetők szerint túlságosan is magasak. Legalábbis…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.19 18:45:30
Azért azt tegyük hozzá, hogy sokan úgy gondolják, hogy ha ugyanazt a munkát nyugaton 5x 10x annyi fizuért végezheti, és van lehetősége kimenni (nyelv, stb), akkor miért is maradna...
Ha drága cégeink nem csak a termékeiket kínálnák világpiaci áron, hanem a munkaerőt is világpiaci áron fizetnék meg, akkor egyből tizedére esne a kivándorlók/elégedetlenek száma.

Persze ez nem akaródzik a lelkecskéimnek. Emlékszünk még ugye a (z amúgy félresiklott) egykulcsos adóra? Ők azon kevesek között voltak,akik jól jártak, el is tették a lét egyből. Utána meg pár hónappal/héttel később, amikor a kormány bejelentette a minimálbér emelését, egyből tartották a markukat állambácsinál.

Vagy, amikor elvárják, hogy az állam a legkiválóbb szakembereket képezze ki nekik, de a képzés költségeibe azért már nem szállnának be (tisztelet a számos kivételnek, mert van ilyen is szép számmal).

Arra a mentalitásra már jobb ki sem térni, hogy a beadott életrajzokra sokszor nem is válaszolnak (egy köszönjük, de nem ön a befutó jellegű mail mibe is kerülne?), de ha kellesz nekik, akkor már másnap legyél ott, és állj munkába. Ja, hogy esetleg van most is állásod, felmondási idővel... Kérdés, hogy akkor miért is vannak azok az emberek, akiknek kifejezetten a személyzet menedzselése a feladata. Na mindegy, lényeg, hogy valószínűleg nem alaptalanul született az a bizonyos (fa)vicc, amiben az emberevő törzsbe tartozó biztonságiak felzabálták az egész menedzsmentet, anélkül, hogy ez bárkinek feltűnt volna... :)

A munkáltatók végül is gyakorlatilag (közgazdasági értelemben nem) monopolhelyzetben vannak, ők diktálnak mindent. És ezzel a lehetőséggel élnek is, hogy enyhe legyek. Aztán amikor valamelyik szakma esetleg kint felkapott lesz, és átmenetileg nincs megfelelő szakember-utánpótlás, akkor állambácsi megint jönnön, és oldja meg a problémát...

Összefoglalva: amíg az emberek a szocialista fizetésből nyögik a kapitalista árakat, és amíg nem lesz a munkáltatók részéről mentalitásváltás, addig aki teheti, húz nyugatra (ahol persze szintén nem fenékig tejfel az élet, de jobb, ez tény)

Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy aki 1 év alatt akar vezető lenni, az tényleg lehúzhatja magát :)
Tarlós István múlt héten az alábbi szavakkal indokolta, hogy miért is kell Budapesten 2013. július 1-től bevezetni a dugódíjat: "A dugódíjat azonban muszáj bevezetni, mert az előző városvezetés által kötött 180 milliárdos EU-s támogatásokról kötött megállapodásban…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.19 12:31:27
Zeró megpróbálja védeni a védhetetlent. Szegény azt akarja bizonygatni, hogy nem is így van, de azért betesz egyrészt, amiben feketén fehéren ott van, hogy legkésőbb a 2007-13 -as időszak végéig bevezetik majd a dugódíjat. Istenem...

"Ez alapján persze már sokkal érthetőbb: az EU-nak beadták, hogy "
Ez így igaz. De kik is adták be? Jatudommár: a tarlóspistaellenzékbőőő

A VEKE-re meg mióta szokás hivatkozni? Az előző ciklus alatt mindig is egy kizárólag politikai céloktól motivált, minden szakmaiságot nélkülöző szervezetként emlegették. (és söpörték le erre hivatkozva a kritikáit). De ha a fideszt kell szídni, akkor azért még jó lesz ez is... ? Hmm??

"Az Önök dugódíja, ha tényleg megvalósítják, pontosan annyi napot fog megérni, mint a nagy sikerű buszsávjuk az M1-M7 bevezető szakaszán.
Három napot."
Egyetértek. De a legjobb az lenne, ha már eleve be sem vezetnék.
Inkább emeljék fel (jobban mondva ne csökkenték) a bankadót, és a befolyt összeget csoportosítsák át abba az alapba (környezetvédelem (???) , ahogy a poszt is írja ), amibe a dugódíj menne. Tudom, ez nem egyszerű dolog, de ha annyi mindenre sikerült jogszerű megoldást találni, akkor pont erre nem lehetne...
Jó látni, hogy vannak olyan még pártok, akik a fidesszel szemben mindig is megvédik a szegényemberek érdekeit. Most itt a lehetőség, lehet készíteni egy komoly, konkrétumokat (és a fenti problémára reális jogi megoldásokat) tartalmazó törvénytervezetet, és benyújtani a következő parlamenti ülésen. Ha ezt meglépik, akkor elhiszem, hogy valóban a kisemberek érdekeiért szólalnak fel, és nem csak addig fontosak nekik a szegényemberek, amíg a szavazatuk kell...
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.19 13:08:05
@kristoof:"Pista bácsi hirtelen valami amnéziás sokk érte 2010-ben?? Mi az, hogy nem tudta, hogy milyen állapotban van a város?? Ott ült a közgyűlésben."
Igen ott ült a közgyűlésben. De a frakciójával együtt állandóan félre volt nyomva. Nem emlékeztek már azokra a hozzáállásokra/hozzászólásokra, hogy ugyan mit akar már a Tarlós is, csak azért csinálja, hogy politikai hasznot húzzon. Ennek függvényében ez a hozzáállás elég fura...

"A 4-es metróval kapcsolatban, pedig mindent megszavaztak. Ő is."
Ezzel kár operálni. Ha komolyra fordul a helyzet, akkor az előszedett jegyzőkönyvekből világosan kiderül minden. Kicsit ez a sánta kutya esete.

@Roy: "A fidesz kiheverése az biztos annyi lesz. Demszki se volt egy százas. Legalább valamit csinált. Szinte Budapest összes főközlekedési útvonalait feújitatta. "
Egy másik blogban az egyik "kollégád" pont azt kifogásolta, hogy milyen rosszak az utak, Tarlós lassan 1 éve (ez kicsit régebben volt már) hatalmon van, de olyan rosszak az utak, hogy alig kehet járni terepjáróval. Legyetek szívesek konzultáljatok egymással, vagy egyfélét kérjetek a pártközpontban, mert így nem vagytok túl hihetőek. Azt nem kell mondani, hogy 1 év alatt egy fullosan felújított infra nem megy szét a használhatatlanságig.

@yxcvbnma: "Akkor állítsák le a négyes metrót."
Ha leállítják az építését, akkor egyrészt elvész a támogatás, és nekünk kéne kifizetni ezt az irdatlan összeget (hogy miért is ilyen sok? mind1 inkább hagyjuk...). Másrészt a liberó tagozat ismét elkezdene izmozni, mint '98-ban is, hogy minek állította le. És persze utána a főváros és az ország minden baja ennek lenne köszönhető.
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.19 17:10:13
@fülesboci: "kb 10 éve lazán meglehetne a metro, oszt akkor még eu tagok sem voltunk.
az összespolitikus elmehet egyébként a picsába. "
Ha '96-ban nem utasítják el, hogy az Oroszok államadsság-törlesztés címén megépítsék, akkor már rég. Csak akkor páran most jó néhány milkával szegényebbek lennének...

Inkább élhető várost kellett volna csinálni, nem liberálisat!
Kormányra kerülése óta világosan látszott, hogy a Fidesz módszeresen halad előre abban, hogy államosítson mindent, amit csak lehet. Kétség nem férhet hozzá, hogy az erről alkotott markáns elképzelését a párt konzekvensen végrehajtja, még akkor is, ha sok esetben nem hajlandó…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.13 10:20:39
@Kopi3.14: "Ha elég egy busz Bélabával a fedélzeten, mert a falunak annyira van igénye, akkor nem biztos, hogy megéri megvenni a buszt, meg fizetni Bélabát is. Erre szakosodott cégek tudnak hatékonyan müködni. "

Ilyenkor jön az, ami most is működik egy csomó helyen: van X közlekedési vállalat, akinek nincs lehetősége új busz venni. Van Y magáncég, akinek van busza, és erre specializálódott cég. X cég szerződést köt Y céggel, mint alvállalkozóval, hogy ezt és ezt a járatot járassa, azaz adjon rá buszt, és Bélát. A járat továbbra is X cégé, ő szabja meg a viteldíjat, az utasok továbbra is X céggel utaznak. X cég pedig minden leközlekedtetett járatért fizet Y-nak megadott összeget.

Ez nem jelent kockázatot, mert a magáncég feladata és az azért járó pénzösszeg eléggé behatárolt, illetve (viszonylag) könnyen pótolható másik alvállalkozóval szükség esetén. A zsarolási faktor tart a 0-hoz.
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.13 10:30:08
@Indriq: "egyrészt hatósági ármaximumot hozhat a kormány, másrészt kötelezheti szigorúbb környezetvédelmi szabályokra, ami kötelezően magával vonja a fejlesztést. stb, stb..."
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a cég az ármaximum helyett számos esetben garantált profithoz jut. A környezetvédelmi fejlesztésre (amit sokszor később esetleg nem csinál meg) külön támogatást kap, és/vagy árengedményt, mondván, hogy de ezeket és ezeket feltétlenül meg kell csinálnia még.

"Megzsarolnak, hogy elzárják a vizet vagy felszedik és elviszik a csöveket? "
Bejelenti, hogyha a kormány ezt és ezt lépi, akkor ő meg ennyivel és ennyivel felemeli a díjakat.
Te nem nézel híreket? :O
Kormányra kerülése óta világosan látszott, hogy a Fidesz módszeresen halad előre abban, hogy államosítson mindent, amit csak lehet. Kétség nem férhet hozzá, hogy az erről alkotott markáns elképzelését a párt konzekvensen végrehajtja, még akkor is, ha sok esetben nem hajlandó…..
Volt egy régi világ, talán igaz sem volt, amelyikben egy jobb sorsú ország mellett létezgetett egy nagyon szerencsétlen, nagyon szánni való, illetve inkább lenézni való, kicsi szépséghibával ugyan, hiszen abban a szörnyülködésre késztető országban elég sokan beszélték…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.12 08:59:51
@Parajpuding: Te is buta vagy, mint a s... föld. Írjál csak nyugodtan ilyeneket, a kedvenceid úgy is túl jól állnak a határon túli Magyarok körében, még jól is jön nekik egy kis népszerűségvesztés, hogy "neőknyerjékalegtöbbet".

Ha az itteni beteges víziókkal szemben esetleg mégiscsak a fidesz, vagy ha az addigrea lejáratja magát, akkor a tőle jobbra állók szereznek támogatást kint, akkor meg lehet megint telesírni mindent (zsepit majd adunk hozzá).
Vastagbőr MÁV-kulisszatitkok 2012.06.11 09:01:00
Egy fantasztikus videóval lettünk gazdagabbak pénteken. A VDSZSZ és az NFM képviselői ültek le tárgyalni, és az előbbiek felvették az egészet (állításuk szerint nem rejtett kamerával), egy 20 perces részt pedig felraktak belőle a Youtube-ra. Érdemes megnézni.   A…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.11 12:32:06
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem. Nem. Én tehetek az egészről.
Most nézem, hogy ez egy 2006-os lap. Már rég ki kellett volna dobnom az irattáramból, elvégre 2012-van.
Még egyszer elnézést mindenkitől, legközelebb körültekintő leszek.
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.11 12:34:43
@dr. Bubó:
"1012 év feudalizmus + fides = álamcsőd + belháború"
a mérleg elv alapján átalakítva:

fidesz = (államcsőd + belháború) - 1012 év feudalizmus

Ha a feudalizmustól megszabadulunk, akkor már megérte a fidesz. Pedig az egyenleted alapján megszabadulunk :)
Hja, a nagy szavakkal könnyen így lehet járni, - ahogy a cím mutatja - mikor a buzgalomban az ember elméri az a bizonyos mértéket. Semjén Zsolt, a Védett Állatok Gyilkolásáért Lobbi apostola nemrég lement alfába, - akarom mondani az Alfa Szövetségbe - és mint a nemzet autodidakta…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.09 13:56:50
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró):
"Válasszuk már szét a gyűlölködő, kötözködő kommentre adott válaszunkat a normál vitáktól!"
Jól van, azért nem reménytelen a dolog. Pár kommenttel feljebb még féreg volt, aki másképp gondolta, most már csak kötözködő/gyűlölködő valaki. Lassan, de azért haladunk... [sóhaj]

Pont az itt "elhangzott" válaszok támasztják alá az állításomat, miszerint, aki másképp gondolja, azt elmondjuk mindennek, csak, hogy ne kelljen foglalkozni azzal amit mond (sőt ne adj' Isten beismerni a saját tévedésünket).
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.09 13:59:15
@épészmérnök: "Remélem, rendszeresen fizeti a TB-járulékot. "
Természetesen. Meg a vizitdíjat is...
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.09 14:26:55
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"A legtöbb jobboldali kommentelő ajtót berúgva érkezik, hány egy sort, aztán eltámolyog. "
Szerintem arról lehet szó, hogy (ahogy te is írtad) próbálni kell a másikkal a saját szintjén kommunikálni. Csak nekik ez már megy, itt meg ahogy látom most tanuljátok még.

"Esetleg van a poszthoz hozzáfűzni valód? "
Van, rögtön a legelső kommentemben le is írtam. Jellemző, hogy eddig nem értette meg senki. Még mindig azt hiszitek, hogy a Stefániának adott válaszokra (amik amúgy teljesen hidegen hagynak) írtam, amit írtam, és nem a poszt "színvonalára"? :(

Még valami,utána ígérem befejezem:
"Veled sem, mert offolni jársz ide"
A virtuális világban az "off" szóval nem a valaki számára kellemetlen, hanem a témához nem tartózó hozzászólásokat szokták illetni. A kettő teljesen más dolog!
A morgás joga Szamárpadban 2012.06.08 14:38:00
  Szamárpadba ültette hazánkat az Economist az Orbán-kormány kétéves tevékenysége alapján Oké, lehet mondani, elmútnyócév, Gyurcsány a hibás, válság van, volt jó negyedévünk is, de a külföldi elemzők nem osztják teljesen ezeket a magyarázatokat. Ők nem…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.09 08:32:07
@vakapad:
"az államadósság 65 % volt"
Rosszul emlékszel: www.google.hu/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:hu&dl=hu&hl=hu&q=%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g

Már a válság előtt is drasztikusan nőtt az államadósság. Arról nem is beszélve, hogy a válság (ami köztudott, hogy hozzánk nem fog begyűrűzni)kirobbanása előtt alig nőtt kisebb mértékben, mint utána.

"Arról már nem érdemes gondolkodni, hogy ha derék népünk Pártunk vezetésével és az AB hathatós közreműködésével nem kaszálja el már csírájában a reformkezdeményezéseket, mennyivel erősebben mehettünk volna neki a világválságnak."

Jah, reformkezdeményezéseket. Jó mind1, ezt jobb nem firtatni. Ami tény, hogy volt egy ötven-egynéhány %-al* megválasztott, elméletileg kompetens kormánykoalíciónk, aki láthatóan a szükséges felhatalmazás ellenére képtelen volt a válságot kezelni. Ehelyett csak a mostani kormány közfelháborodást kiváltó megszorításainál sokkal durvább sarcokat vetett ki. Igen, azokra a "szegényeberekre" is, akikért most (amikor már nem kerül pénzbe) oly' nagyon aggódik.

Én a helyedbe vigyáznék az ilyen kijelentésekkel. Ha az ember ezt logikusan továbbgondolja a mostani helyzetre, akkor akár az is kiderülhetne, hogy azért vagyunk ott ahol, mert derék Pártunk vezetésével és az EU/IMF/stb hathatós közreműködésével nem kaszálja el már csírájában a reformkezdeményezéseket.

Tudod, ez meg így nem nagyon illik bele abba a retorikába, hogy minden azért rossz,mert a kormány dilettáns, a válságnak ehhez semmi köze. (nem úgy, mint a 2008-as válság esetében, ahol még a válság előtti problémák is a válság miatt voltak :) )

Már ha érted, hogy mire gondolok...

*: bár a most alkalmazott libsimatek (amivel a 2/3-ot magyarázzák) szerint ez az 50 akármennyi % is biztos biztos jóval kevesebb, de ez nem fontos, akkor még ez a számítási mód volt a demokratáké.
Édes Istenem, köszönöm!Annyi csodálatos Heti Válasz publicisztika, gazdasági fórumon tartott emlékezetes felszólalás után (simplicity, agysebészet, a siker láthatatlan) végre úgy látszik kezd beindulni Gyuri nemzetközi felemelkedése is. Most már a jó isten sem menti meg attól,…..
Van itt ez a nemzeti konzultáció. Naív ember azt gondolná, kíváncsiak a véleményünkre, igaz kicsit lejt a pálya a kérdésfeltevésekben, de a végén majd feldolgozzák, kapunk egy számot, hogy ezt szeretné a nép. Erre mit látok ma? Aszongya a hirdetés: "Azt gondoljuk, tovább…..
Az Országgyűlési Hivatal elkészítette a 2013-ra szóló költségvetésüket.A 2012-ben kapott 21 milliárdos támogatáson felül a következő összegeket kéri az Országgyűlési Hivatal:- a képviselői, illetve a képviselő-alkalmazotti juttatások kifizetése: +252  millió forint -…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.06 12:34:06
@ingenium rusticus /Csellók, gordonkák, doktorik:
"Az hogy a külvárosban már csak Ifával, terepjáróval, esetleg hegyi kecskével lehet közlekedni, le van szarva. "
Az előző 20 évben mindig kínosan ügyeltek az utak minőségére, az utak hibáit folyamatosan javították, az úthálózat egésze dinamikusan fejlődött. Ennek a dinamikus fejlődésnek 2010 ősze vetett véget, amikor új főpolgármester került a város élére. De 2 év alatt azért annyit nem romlik egy addig fullossan karbantartott infrastruktúra, hogy ne lehessen járni rajta. Nem igazán értem a problémádat...
-- dr kotász -- (törölt) 2012.06.06 12:52:17
@ingenium rusticus /Csellók, gordonkák, doktorik:
"Elmúlt húsz évezhetsz, de nincs értelme. Pártfüggetlenül mindegyik szart a kátyúkra élükön Demszkyvel. Aki kussol, amit nem csodálok, de azt igen, hogy miért nem beszéltetik."
Hmm. Tehát akkor a 20 év sikerei nem (sem) igaz... Szép...

"Akkor beszéljünk a jelenről. Kossuth tér, vagy hármas metró? Tudom, hogy a két tétel nagyságrendileg nem közelíti meg egymást, de sok kicsi.. "
Akár gondolkozhatunk így is. Bár kicsit demagóg, de azért van benne realitás is.
De azt ne felejtsük el, hogy ezeket a szembeállításokat a végtelenségig lehetne sorolni:
- egy évi államdósság törlesztés vagy 3-as metró?
- a 4-es metró (erősen túlzó) költségeinek nyögése vagy 3-as metró?
- haveri szerződések vagy 3-as metró?
- a BKV felvett hiteleinek törlesztése vagy 3-as metró?
- hogyan lehet a földalattiból luxusmetró c. tanulmány vagy kisebb ám fontos javítások a 3-as metrón?
(én szóltam, hogy demagóg lehet)
A legégetőbb emberi jogi probléma a cigányság helyzete, hívta fel a figyelmet újra Dénes Balázs TASZ-elnök. Ezúttal a Republikon Intézet konferenciáján beszélt az emberi jogok magyarországi helyzetéről. Kiemelkedően súlyosnak ítélte az intézményesült diszkriminációt: akár a rendőrség, vagy az…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.24 13:54:53
@libbancs: Hogy mihez értenek, azt nem tudjuk, de a matekhoz biztosan nem sokat :)

"alaptörvény kellett volna, hogy a legnagyobb közös osztó legyen"
Ha a mandátumarányok legnagyobb közös osztóit kiszámoljuk, akkor az garantáltan kisebb lesz a legkisebb frakció részarányánál is, tekintve, hogy még ezt is maradék nélkül osztania kell.

Attól, hogy a nevében ott a "legnagyobb" szó, attól még nem biztos, hogy ez nagy jó nagy szám lesz :) Ha valami bombasztikusat akarunk mondani, akkor könyörgöm, nézzünk már utána, ha már nem megy fejből a középsulis matek!

Ez egyébként jobb, mint anno a keszonbetegséges beszólás! :D
-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.24 13:58:34
@-- dr kotász --:
"garantáltan kisebb lesz a legkisebb"
Bocs: kisebb, vagy egyenlő
Orbán Viktor Chicagóba utazott. Isteni szerencse, hogy nem az ezerkilencszázhúszas években vagyunk, mert senki le nem mosta volna róla, hogy nem Kapóne Albert szeszipari zugkereskedőhöz utazott ki a zárjegy nélküli házipálinka piacot bővíteni, és a Közgép mutyiforma szabadalmát…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.21 16:43:48
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
Nézzük csak szépen sorba:
"[...] külföldön élők tudják megszavaztatni [...]"
Kicsit félre tetsz' érteni a helyzetet. Nem arról van szó, hogy a kintiek megszavazTATnak valamit, ők maguk kapnak szavazati jogot.

"A felvidékiek múltkor megmutatták mennyire vevők vezéredre és helytartóidra. :) "
Igazad van. De akkor nincs is semmi baj. A ht. magyarok leszavazzák a fideszt, a zemeszpé a szavazataikkal 2/3-ot kap. Nem is értem akkor, hogy miért baj ez a szavazati jog.
Ja, hogy nem...

Hogy kinek milyen helytartójáról, bálványról meg vezérről beszélsz, amit én elvileg magaménak érzek, azt nem tudom, de betudom a "felfokozott lelki történő viszontválasz írásának feltételezhetően megvalósuló tényállásának" :)

De ha akarod, akkor mondhatom azt is, hogy nekem annyira nem is tetszik ez a szavazósdi, de tudod sajnos az EU, meg a nyugati sajtó állandóan piszkál minket, hogy ne legyen az állampolgárok között megkülönböztetés, meg ilyesmi. Sajnos muszáj bevezetnünk, nem tehetünk mást. :D
-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.21 16:54:04
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
"Az a baj veletek, hogy mindent párt szempontból vagytok csak képesek nézni. Ami jó a FIDESZ-nek az nekem is jó, ami rossz az MSZP-nek az nekem megint jó, hisz az jó a FIDESZ-nek. "
De most ezt miért? :O Épp az előbb beszéltük meg, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a fideszre szavaznak. :(

Komolyra fordítva a szót: pont ellenkezőleg van ez. A határon túl alig kap szavazatot xy párt, akkor hülyeség az egész szavazósdi. Persze az már megszokott, hogy egyes pártok mindig a másikat vádolják azzal, amilyenek ők...
      Hölgyeim és uraim, jó napot kívánok! Köszönöm szépen a meghívást! Amikor készültem erre a mai előadásra, valahogy a fülembe csengett Ralf Dahrendorfnak az a 20 évvel ezelőtti mondása, amelyet oly sokszor idézünk: a politikai rendszert 6 hónap alatt meg lehet…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.20 20:28:19
@igenember: Az a nagy helyzet, hogy a értelmes emberek (a butákkal együtt) az ilyen szánalmas megnyilvánulásokra csak legyintenek, és húznak más pártokhoz.
- Ki fingott? Nyissatok azonnal ablakot, mert még azt hiszik be vagyunk szarva! Pedig nem vagyunk, kedves barátaim és kereszténydemokraták. Nincs is rá semmi okunk, mert álmot láttam szárnyalót. Ne nézz így Petike, nem budaigyuszit láttam hokedlin gebeszkedve wizer gép szárnyát…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.18 11:09:33
Tarlós István főpolgármester spórolási kezdeményezése értelmében mindenki kap vödröt, maltert és jegyzetfüzetet. "Naponta több százezer utas megy le a hármas metróba, nem létezik, hogy nincs egy kis idejük körbenézni, hogy mit kéne megjavítani" - vezette fel a…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.14 14:17:57
@Adofizeto: Ha már politika: mikor is romlott le a 3-as metró? 2010 októberéig kitűnő állapotban volt, de utána rögtön olyan állapotba került, hogy az már tarthatatlan? Vagy ami valószínűbb, hogy az utóbbi 20 évben sz*t rá a T. Vezetés, és most ért arra a szintre, ami már túl van a kritikuson.

Mikor voltak felújítások?
Ja, hogy az utolsó szakasz átadása óta (1990) komolyabban nem nyúltak a vonalhoz.... Akkor nincs több kérdés.
-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.15 12:26:03
@Adofizeto: "Mert egyáltalán nem mindegy, mert a végén még kiderülne, hogy a fülkeforradalmár elvtársak sem tudtak a vízen járni"
Senki se mondta, hogy Tarlós 2 év alatt rendbe fogja tenni az előző 20 év mocskát. Ne adj olyanokat a számba, amit nem mondtam.
Nézzük csak a BKV-t:
- Egy lehetetlen Alstom szerződés
- Egy olyan állapotú 3-as metró, amilyen
- Végletekig leromlott buszállomány
- A lassan 20 éve épülő, rekord összegekből épülő 4 -es metró (tele botrányokkal + adóssággal)
- Egy bedőlés határán lévő tömegközlekedési cég tele adóssággal (meg rendőrségi ügyekkel)

És ez csak a BKV...

Miről is beszélünk akkor? Azok ugatnak (bocs, erre nincs szebb szó) 2 év után, akik ezt csinálták? Na ne már...
Kettős Mérce Gyáva nyulak 2012.05.13 13:25:00
Az úgy volt, hogy a Magyar Tudományos Akadémia hosszú évek óta vizsgálta az almásfüzitői vörösiszap-tározókat meg az azokon felhalmozott veszélyes hulladékokat, és most kiadtak egy kötetet, amiben – láss csodát – messzemenőleg egyetértettek a pánikkeltő hippik…..
Pintér sofőrjére harmincezer forintos szabálysértési bírságot szabtak ki, mert beállt egy mozgássérült-parkolóhelyre. Balsai sofőrje, aki forgalommal szemben ment az egyirányú utcában, többet bukott: ötvenezret. Nem tudni, az ő ügyében, mennyit rontott az, hogy Balsai…..
Tegnap folytatódott az ország leghíresebb mókamesterének "one-man" showja, mindenki kedvenc Gyurija bejelentette a végleges-közeli formába öntött új adóterveket.Kicsit visszaugorva az időben, Matolcsy György tavaly novemberben végén írt egy sarkalatos törvényt, amelynek az volt a…..
-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.10 18:32:46
@Squid:
"Kár hogy közben elbasztak 2 évet a MNYP vagyont hogy csak pár dolgot említsek... "
Tehát azt mondod, hogy a mostani adókra azért van szükség, mert most azonnal vissza kell tenni azt a pénzt? Ezért kell kivezetni a bankadót, és bevezetni ezeket az adókat?
-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.10 18:37:40
@Squid: Nem biztos, hogy a kirúgott dolgozók ezeket a konzekvenciákat vonják le. Tudod, elég sokan emlékeznek a "hülyék vagytok, a multi hozza ide a pénzt, adjunk oda nekik mindent és akkor fúdejólesz" jellegű nyilatkozatokra.
-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.10 18:44:05
@Squid: Ha téged ez szórakoztat, hát ... rossz lehet neked :)
Ha képtelen vagy logikusan érvelni (jön egy viszonválasz, amire nem tudsz válaszolni, akkor jön az örök érvényű deafideszazmegilyenolyan :D ), akkor nem kell erőltetni.
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle. Az Orbán kormány folytatja kommunista múlt takargató hagyományát, mert az olyan nemzeti - oppardon, Nemzeti - mint minden amihez nyúlnak. Oszoljunk, mint az  utolsó hitelességmorzsa emésztése után keletkezett fideszes…..
A Vincent-blog a reOrbanize nevű manuálisan alkalmazható add-on-nal kedveskedik hűséges olvasóinak. A reOrbanize bármelyik böngészőhöz, szövegszerkesztőhöz, videó- és audioalkalmazáshoz, csatornához, nyomtatott és szociális médiához illeszthető. A működése egyszerű:…..
(Kattintásra nagyobb)A teljes lista a Magyar Narancs nyomán...
-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.05 20:02:28
Vissza az eredeti állapotba - láthatóan kormányunk kedvenc időtöltése, főleg ha pénzköltést lehet hozzá párosítani. Kérdés, mi számukra az eredeti állapot, akár évszázadokat is időutazhatunk vissza, bár sajnálatos módon a Pannon-őstengerben lábat áztatni már nem tudunk.…..