Regisztráció Blogot indítok
Adatok
XlawX

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenti mondat garantáltan elhangzik szinte bármelyik, a magyar állam kiadásaival kapcsolatos vitában! Pedig ha már ott tartanánk... de ne szaladjunk ennyire előre.A debreceni futballcsapat jelenlegi stadionja az Oláh Gábor utcában található, és bizony legendák születtek róla.…..
XlawX 2011.10.05 08:57:00
@fchris82: Igazad van sok mindenben és köszönöm, hogy Te is igyekeztél tárgyilagos maradni és nem demagóg baromságokat ide írni.
Egyetértek azzal, hogy sok mindenre lehetne okosabban elkölteni azt a pénzt, de most még ott tartunk, hogy pénz sincsen, tehát a cikk írójának igaza van, hogy olyanért támadják a debrecenieket, amit még meg sem kaptak.
Itt azt kell meglátni, hogy ez nem egy vállalkozásnak adott állami dotáció, hanem befektetés a jövőbe. Hogy akarunk így bármilyen EB VB megrendezésére pályázni, ha tényleg csak maketteket mutogatunk? Ez a stadion egy közösségi tér, nem pedig zöld fű és öltöző.
A MOL, ami mint tudjuk jórészt állami tulajdon miért adott a Videotonnak 1 Milliárd Forintos támogatást? A kispesti pályát miért lehetett felújítani? Debrecen miért mindig utolsó a sorban, ha az állam valakinek ad valamit. Sokaknak az fáj, hogy most mi kapunk valamit, amit isten tudja mikor kapunk meg.
Az állam olyan sok baromságra elszórja a pénzt - igen vannak a stadionnál fontosabb dolgok is - de ennek legalább van látszatja és nem csak azé a 3-5-10000 szurkolóé lesz, akik kimennek a meccsre, hanem mindenkié, aki oda beteszi a lábát. Lehet, hogy a válogatott is méltóbb körülmények között fog ott játszani, mint sok más helyen.
Debrecen eddig sport infrastruktúra fejlesztésre nem sok pénzt kapott, most van rá lehetősége, hogy építenek részben állami pénzen egy stadiont, amitől szebb, jobb lesz a város, gazdagabb az ország. Ha nem teremtünk méltó körülményeket, akkor soha nem lesz jobb semmilyen sportág sem, köztük a foci sem.
Tisztelem becsülöm minden sportág versenyzőjét, de azt látni kell, hogy mégis a foci a legnépszerűbb sport ma Magyarországon.
XlawX 2011.10.05 12:11:24
@SvenH.: Miről beszélünk? Egyáltalán annak is örülhetünk, hogy az M35 eljön Debrecenig.... Szívesen veszem a nagy állami pénzosztogatás eredményeinek felsorolását Debrecenből. Kíváncsi vagyok rá.
XlawX 2011.10.14 12:15:58
@APOSTOL - Szemben az árral.: Én továbbra is azt mondom, hogy igen, legyen stadion!
Teret már a legutolsó faluban is építenek 90% EU támogatással. A csatornát az ISPA program fizeti, az önkormányzatnak 10% önerőt kell beletennie. A villamospályát szintén EU pénzből építik, újítják fel, nem az állami költségvetésből.
Ebben az országban nincs egy normális stadion, ahová a gyereket is ki lehetne vinni anélkül, hogy baja lenne.
miért baj az ,ha valami megépül? Ha adnak, fogadd el, nem?
Az autópálya ok, tényleg jól használható nem mondom, hogy nem. A vasút viszont katasztrőfa. A XXI. században még mindig majd három óra menetidő Debrecen - Budapest között.
Én nem élezném ki fideszes látványberuházásra a dolgot, mert ebből nem feltétlenül a fidesz profitál, hacsak azt nem hogy felmutatható eredményként lehet rá hivatkozni. Ez a beruházás sok haszonnal jár mindannyiónknak. Lehet vitatkozni az árán, de azon, hogy kell vagy nem, szerintem nem érdemes.